GHS-Kollen - Nicole om segern i YR-finalen: "Vinna eller försvinna gällde"

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
28
2015

Nicole om segern i YR-finalen: "Vinna eller försvinna gällde"


Glad vinnare! 

1,45-finalen för de unga ryttarna bjöd på en riktigt rolig omhoppning. Åtta ekipage var med till den andra rundan och det blev till slut Nicole Holmén på Titanic som var snabbast över mållinjen.

Det är inte första gången Nicole rider i Scandinavium – och troligtvis inte den sista heller. Men dagen är historisk för den unga ryttaren, det var nämligen första gången hon segrade i den stora arenan.
– Det känns som en dröm som blir sann, det är min första seger här och det är helt fantasktiskt, säger Nicole efteråt.
Det var en spännande final med en fartfylld omhoppning, där Nicole var sista ryttaren ut. Det gällde verkligen att vinna eller försvinna – ett läge som Nicole alltid taggar till lite extra vid.

"Njöt inne på arenan"
– Titanic är ganska långsam i sig själv så när jag såg en lång distans visste jag att jag var tvungen att ta den. När jag gick i mål hörde jag ljudet från pubilken och tänkte att det där lät ju ganska bra. Att titta upp och inse att det räckte var fantastiskt, säger Nicole under presskonferensen efter klassen.
– Jag galopperade runt och njöt inne på arenan. Jag ville helst inte sluta faktiskt, det var en underbar känsla, fortsätter hon.
Famljen Holmén köpte Titanic VDL som fyraåring och han har varit hos dem i elva år nu. Det är en häst som inte verkar ha några gränser, han tog bland annat systern Stephanie till toppen när de 2011 vann SM-guld för young riders tillsammans. Efter att Nicole tog över Titanic har det inte varit sämre, högst värderar hon EM i Arezzo 2014 och det färska SM-silvret från Borås.
– Målet är att matcha honom för årets EM, men jag har en annan häst hemma i stallet också. Så vi får se under våren vem som presterar bäst, avslutar Nicole.

Tvåa i klassen blev guldmedaljören från SM, Karin Martinsen med Picasso L. Medan Eneas Hållsten med Bluffing Spirit knep tredjeplatsen. 

Här hittar du fullständigt resultat.


Ärevarv med ett brett leende på läpparna!


Yes, där satt den!


Ska man vinna gäller det att svänga snabbt!


Andraplacerade Karin Martinsen och Picasso L flyger över sista hindret.

Text och foto: Mathilda Nygårds 

Här kan du se ett klipp från SVT, om Nicoles väg till seger:

Och så Nicoles segerintervju, i SVT:


Läst 10233 ggr

Fler inlägg

FEB
26
2012

Webb-TV: Segerintervju med Marco Kutscher




Kort sammanfattning av FEI-TV från omhoppningen, samt en segerintervju med Marco Kutscher.

Se det på Hippson-TV


Läst 96217 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Marco Kutscher vann världscuphoppningen



Marco Kutscher med sin nya lyxklocka.
  
Efter en omhoppning med endast fem ekipage vann tyske Marco Kutscher Rolex FEI World Cup, världscuphoppningen under Göteborg Horse Show. Tvåa kom Belgiens Ludo Philippaerts och trea Frankrikes Kevin Staut.
 

Man brukar fördomsfullt säga att tyska ryttare är lite tråkiga, men det stämmer verkligen inte på Marco - han bjuder på sig själv!
  
På prisutdelningen skämtade Marco om att han hade laddat inför världscupen med hoppning på fjording (ett shownummer, reds anm.) tidigare på dagen.
- Men jag red nog ännu lite fortare på Satisfaction nu i omhoppningen än vad jag gjorde på fjordingen...
 
Han berättar också att det här var hans första världscupomgång på den här hästen. Planen var att försöka få Satisfaction inkvalad, så att han kan rida hästen i exempelvis första rundan i världscupfinalen. Men att den skulle kunna vinna i dag trodde han absolut inte.
- Det var den klart största banan han gått och han slogs verkligen för mig. Jag kan fortfarande inte fatta det!
 

Angelica pustar ut efter sin fartfyllda ritt...
 
Bästa svensk i klassen var Angelica Augustsson på Mic Mac. Hon var snabbaste fyrfelaren i grundomgången och slutade därmed sexa.
- Jag ville verkligen vara nolla i dag, framför allt när jag såg att inga andra svenskar hade nollat. Först var jag inte alls nöjd. Men efter en stund kom jag på att om jag för ett år sedan hade fått veta att jag skulle bli sexa i en världscupklass - då hade jag inte trott det. Mic Mac gjorde verkligen sitt bästa, jag är väldigt glad för henne - och är nöjd med sjätteplatsen, säger hon.
 

Malin Baryard red "Räven" och är nu klar för världscupfinal.
  
Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson hade båda fyra fel i grundomgången och slutade nia respektive tolva i klassen. Snöpligt nog halkade "Roffe" därmed ner till total-tvåa i den västeuropeiska ligan, som han har lett fram till i dag.
- Det känns lite snöpligt, det hade varit kul att vinna ligan. Men det betyder ju egentligen inget för finalen, säger han. 
Klar för världscupfinalen är även Malin Baryard Johnsson, i och med sin placering i dag.
 

Rolf-Göran Bengtsson på Casall.
   

Marcos häst är verkligen en fighter.
  
Liksom Henrik von Eckermann rider Marco Kutscher för Stall Beerbaum. Ludger är väldigt engagerad i sina ryttare, han for omkring och gav instruktioner inför omhoppningen.
- Så där gör han alltid, han slåss verkligen för oss. Men ibland förstår inte riktigt vi ryttare vad han säger, förklarar Marco med ett leende. 

 
Svenskarna resultat
Fullständigt resultat


Läst 99160 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Ingen svensk till omhoppning




Det ville sig inte riktigt för svenskarna i årets Göteborg Horse Show. Ingen av dem tog sig till omhoppning. Av 39 starter är det endast fem som gör upp i omhoppningen. Snabbast av de felfria i grundomgången var Philipp Weishaupt från Tyskland.

Bästa svensk blev fjolårsvinnaren Angelica Augustsson med fyra fel på sjätte plats. 

Övriga svenska placeringar:
- Malin Baryard-Johnson, nia
- Rolf-Göran Bengtsson, tolva
- Lisen Fredricson, 20:e
- Henrik von Eckermann, 25:a
- Erika Lickhammer, 28:a
- Douglas Lindelöw, 33:a

Fullständigt resultat efter grundomgången


Läst 97669 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.