GHS-Kollen - Paulinda Fribergs Las Vegas-dröm lever

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
25
2015

Paulinda Fribergs Las Vegas-dröm lever

Dressyrryttaren Paulinda Friberg var på plats i Göteborg redan under tisdagseftermiddagen, hon gillar att ge sin häst Di Lapponia T tid att acklimatisera sig. Med sig på tävlingen har hon i vanlig ordning kusinen Tobias, men ingen hästskötare.
  
Nyligen tävlade Paulinda i Neumünster och satte personligt rekord både i Grand Prix och i küren.
– Lapponia hann vara hemma i åtta dagar bara, sedan åkte vi igen. Det var otroligt kul att det gick så bra och samtidigt inspirerande, för det finns mer att göra i programmen. I Grand Prix hade vi en miss i tvåorna och i küren var ingen av piruetterna bra, säger hon.
Ett av knepen bakom förbättringen på tävling är faktiskt valet av tempo.
– Jag rider lite långsammare nu, innan red jag så snabbt. Nu tar jag mig till och med tid att göra halvhalter, det är ju sådant man lär sig på ridskolan att göra! Tänk att du ibland kan glömma att göra det i Grand Prix, säger Paulinda med ett smittande skratt. 
  
Trist med strykningarna
Hon menar att hon inte har jättebra koll på konkurrenterna i Göteborg, när Paulinda inte tar hand om sina hästar har hon fullt upp med jobbet som frisör på en salong i Lund. Men hon har förstått att det har varit en del strykningar, inte minst har ju Adelinde Cornelissen på Parzival lämnat återbud.
– Det är tråkigt för det sportsliga och synd om publiken att det inte blir ett större startfält. Men vi andra får helt enkelt rida så att det ryker och hoppas att vi kan bjuda publiken på en högklassig tävling, säger hon.
Efter världscupen i Göteborg har Paulinda lämnat in en intresseanmälan om att hon skulle vilja rida sista omgången inför finalen, i ’s-Hertogenbosch. Men dit är Sverige bara reservnation, så det krävs att något annat land lämnar återbud.
Vad gäller världscupfinalen i Las Vegas har hon faktiskt chans att få biljett, om det går riktigt bra i Göteborg och i Holland.
– Skulle jag komma med till Las Vegas vore det förstås en fantastisk bonus… 
Så du åker till Las Vegas om du lyckas kvala?
– Jaaa, det gör jag ju i så fall. Det skulle vara en ”once in a lifetime”-grej!
Har Lapponia flugit någon gång?
– (Skratt.) Absolut inte, hon har ju precis lärt sig att åka lastbil! 
 
Text: Anki Yngve
Foto: Mathilda Nygårds 


Läst 5602 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner Frankrike



Läst 22966 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova Ekelund



Läst 22698 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja Sandros



Läst 22727 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.