Hippologbloggen - Första veckan på nya året.
JAN
06

Första veckan på nya året.

Årets första vecka har gått fort.

Acke har känts mycket fin efter sin lilla vila över nyårshelgen. Den har nog gjort honom gott.

I tisdags red vi för Åsa Steninger och vi fick väldigt bra hjälp i markarbetet. Efter alla öppnor, slutor, övergångar och tempoväxlingar fick jag en väldigt trevlig känsla att jobba vidare ifrån.

Den känslan hade jag med mig till onsdagens hopplektion för Daniel Svensson. Acke kändes superfin och jag kände själv att jag även kunde rida mellan hindren och inte bara fokusera på att hålla koll på vart nästa hinder stod. Trevlig känsla även den här dagen. 

Det kanske blir en hoppryttare av mig till slut ändå. I alla fall så jag kan klara av min examen får vi hoppas. :)

Vintern har svept över Sverige igen, vilket nog är svårt att missa för någon. På förmiddagen idag red jag och Hanter bort till RS där vi skulle få lite hjälp av Marianne. Skritta 40 minuter med dressyrstövlar i -24 grader är ingen hit och inget jag vill rekommendera. Men vi fick bra tips och hemläxor att öva på av Marianne.

Vi fick även en fin bild, så ett par förfrusna fötter var det nog ändå värt.


Foto: Andreas Olsson

Trevlig helg! Passa på att njuta av ett vackert vinter-Sverige.

/Christoffer


Läst 10891 ggr

Fler inlägg

MAR
22

Godkänd hoppexamen!!!

Asså, WOW! Jag gjorde det! Jag klarade av hoppblocket och blev godkänd på hoppexamen!


Bästa Ackurat (Acolord - Calypso II) hjälpte mig till en godkänd hoppexamen!

När jag skulle gå från dressyrblocket till hoppblocket visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Jag hade panik och tyckte att DÖ det kan man göra på andra, trevligare sätt. Det fanns dock ingen annan utväg än att bita i det sura äpplet och pina sig igenom hoppningen. 

Att gå från lilla snabba Dolce till stora långsamma Acke var dessutom en ganska stor omställning för mig och jag undrade hur lärarna hade tänkt. De tänkte heeelt rätt! De visste precis vad jag behövde. En bussig herre som jag kan lita på i alla lägen. En herre som fick mig att våga styra på ett hinder på 1,40 utan att tveka. En herre som fick mig att minnas hur kul hoppning egentligen är. Det visade sig också sen att han faktiskt inte var så långsam när jag väl hittade turbo-knappen.

En STOR eloge till lärarna som lyckades matcha oss så bra. Jag är otroligt tacksam för den här tiden som vi har fått tillsammans!  


Läst 9531 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
16

Att tvingas utanför zonen

När jag gick från dressyrblocket över till hoppblocket innan jul, var jag livrädd. Jag hade sett hur högt mina klasskompisar hoppade under hoppblocket. Inte trodde jag att jag skulle tycka att hoppningen var så kul. Att jag skulle styra på ett 1,40-hinder utan att tro jag skulle dö.

Hippologen har tvingat mig till att göra saker jag annars skulle ha valt att avstå ifrån, vilket är helt fantastiskt. Under tre dagar denna vecka har vi fått rida för professor Jan Jönsson. Inomhusterräng. Asså WOW!  Så sjukt kul och vilket adrenalinpåslag...


Foto: Andreas Olsson

Vill Du också utvecklas inom ridningen och tänja på Dina egna gränser? Då tycker jag att Du ska söka till Hippologutbildningen nu! Ansökningstiden öppnade igår och är öppen fram till 18 april. Missa inte chansen!

Jag väntade alldeles för länge med att söka, men den som väntar på något gott...

/Christoffer  


Läst 19504 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
05

Ett tyst bruksprov

Sista dagen på bruksprovet och fas II för 4-åriga, 5-åriga samt prestationshingstar är i full gång. 

Igår gick de med testryttarna och en av de var Mr Vain GJ. Vi är otroligt glada att vi betäckte med honom förra året. Det är en väldigt snygg häst som gav Linda Heed (som var en av testryttarna) en upplevelse att minnas. En härlig häst. Vi väntar med spänning på vad han ska lämna till oss. 

Mr Vain GJ med testryttaren Linda Heed. Foto: Andreas Olsson 

I år är bruksprovet tyst. Det betyder man som åskådare inte får höra något av vad varken domare eller testryttare tycker om hingstarna. Är detta bra eller dåligt? Som åskådare är det ganska tråkigt att inte få höra något. Det lämnar också ganska mycket utrymme för egna spekulationer. Inte alltid så bra. Om jag förstått det rätt är detta ett test i år, men jag hoppas att de väljer att gå tillbaka till det gamla systemet nästa år igen om de vill behålla åskådarna. 

Om det tysta bruksprovet är bättre för hingstägarna kan jag inte uttala mig om. 

/Christoffer 


Läst 27953 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Tuppen på gödselhögen var ”Daddes” önskehäst

Jens Fredricson

Att rida med sätet?

Portugal-bloggen

Stall MJ:s fölfilosofi, del 1 (av obestämt antal)

Avelsbloggen

Till Husbloggarna