Hippologbloggen - Första veckan på nya året.
JAN
06

Första veckan på nya året.

Årets första vecka har gått fort.

Acke har känts mycket fin efter sin lilla vila över nyårshelgen. Den har nog gjort honom gott.

I tisdags red vi för Åsa Steninger och vi fick väldigt bra hjälp i markarbetet. Efter alla öppnor, slutor, övergångar och tempoväxlingar fick jag en väldigt trevlig känsla att jobba vidare ifrån.

Den känslan hade jag med mig till onsdagens hopplektion för Daniel Svensson. Acke kändes superfin och jag kände själv att jag även kunde rida mellan hindren och inte bara fokusera på att hålla koll på vart nästa hinder stod. Trevlig känsla även den här dagen. 

Det kanske blir en hoppryttare av mig till slut ändå. I alla fall så jag kan klara av min examen får vi hoppas. :)

Vintern har svept över Sverige igen, vilket nog är svårt att missa för någon. På förmiddagen idag red jag och Hanter bort till RS där vi skulle få lite hjälp av Marianne. Skritta 40 minuter med dressyrstövlar i -24 grader är ingen hit och inget jag vill rekommendera. Men vi fick bra tips och hemläxor att öva på av Marianne.

Vi fick även en fin bild, så ett par förfrusna fötter var det nog ändå värt.


Foto: Andreas Olsson

Trevlig helg! Passa på att njuta av ett vackert vinter-Sverige.

/Christoffer


Läst 10979 ggr

Fler inlägg

APR
04

Ute i den stora vida världen

Nu är vi redan inne på andra veckan av vår VFU (Verksamhetsförlagd Utbildning). Vi ska vara ute på praktik i åtta veckor totalt och få en inblick i hur ridskoleverksamheter drivs. Jag har valt att göra min praktik på Stora Ekeby ridskola som ligger bara ett stenkast ifrån RS. Stora Ekeby ger en lantlig och familjär känsla, där alla är välkomna. 

Första veckan har jag fått tillbringa i stallet för att komma in i de dagliga stallrutinerna. Följande veckor kommer jag att tillbringa mestadels i ridhuset jämte en ridlärare, för att sedan gå in och ha några av lektionerna själv. Jag trivs väldigt bra på Stora Ekeby och jag ser fram emot att få spendera de kommande veckorna där.

I veckan la jag ut annons på lilla Hanter. Han har blivit stor nu och det är dags för honom att flytta hemifrån, men det känns samtidigt ganska jobbigt. Det har hänt väldigt mycket med honom sen i höstas då han kom till mig och det är en häst som är svår att inte tycka om. 


Fina Hanter. Foto: Andreas Olsson

/Christoffer


Läst 1950 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
22

Godkänd hoppexamen!!!

Asså, WOW! Jag gjorde det! Jag klarade av hoppblocket och blev godkänd på hoppexamen!


Bästa Ackurat (Acolord - Calypso II) hjälpte mig till en godkänd hoppexamen!

När jag skulle gå från dressyrblocket till hoppblocket visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Jag hade panik och tyckte att DÖ det kan man göra på andra, trevligare sätt. Det fanns dock ingen annan utväg än att bita i det sura äpplet och pina sig igenom hoppningen. 

Att gå från lilla snabba Dolce till stora långsamma Acke var dessutom en ganska stor omställning för mig och jag undrade hur lärarna hade tänkt. De tänkte heeelt rätt! De visste precis vad jag behövde. En bussig herre som jag kan lita på i alla lägen. En herre som fick mig att våga styra på ett hinder på 1,40 utan att tveka. En herre som fick mig att minnas hur kul hoppning egentligen är. Det visade sig också sen att han faktiskt inte var så långsam när jag väl hittade turbo-knappen.

En STOR eloge till lärarna som lyckades matcha oss så bra. Jag är otroligt tacksam för den här tiden som vi har fått tillsammans!  


Läst 12243 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
16

Att tvingas utanför zonen

När jag gick från dressyrblocket över till hoppblocket innan jul, var jag livrädd. Jag hade sett hur högt mina klasskompisar hoppade under hoppblocket. Inte trodde jag att jag skulle tycka att hoppningen var så kul. Att jag skulle styra på ett 1,40-hinder utan att tro jag skulle dö.

Hippologen har tvingat mig till att göra saker jag annars skulle ha valt att avstå ifrån, vilket är helt fantastiskt. Under tre dagar denna vecka har vi fått rida för professor Jan Jönsson. Inomhusterräng. Asså WOW!  Så sjukt kul och vilket adrenalinpåslag...


Foto: Andreas Olsson

Vill Du också utvecklas inom ridningen och tänja på Dina egna gränser? Då tycker jag att Du ska söka till Hippologutbildningen nu! Ansökningstiden öppnade igår och är öppen fram till 18 april. Missa inte chansen!

Jag väntade alldeles för länge med att söka, men den som väntar på något gott...

/Christoffer  


Läst 22037 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: Är de goda (rid-)råden verkligen goda?

Gästbloggen

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

Therese

we tävling

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna