Hippologbloggen - Första veckan på nya året.
JAN
06

Första veckan på nya året.

Årets första vecka har gått fort.

Acke har känts mycket fin efter sin lilla vila över nyårshelgen. Den har nog gjort honom gott.

I tisdags red vi för Åsa Steninger och vi fick väldigt bra hjälp i markarbetet. Efter alla öppnor, slutor, övergångar och tempoväxlingar fick jag en väldigt trevlig känsla att jobba vidare ifrån.

Den känslan hade jag med mig till onsdagens hopplektion för Daniel Svensson. Acke kändes superfin och jag kände själv att jag även kunde rida mellan hindren och inte bara fokusera på att hålla koll på vart nästa hinder stod. Trevlig känsla även den här dagen. 

Det kanske blir en hoppryttare av mig till slut ändå. I alla fall så jag kan klara av min examen får vi hoppas. :)

Vintern har svept över Sverige igen, vilket nog är svårt att missa för någon. På förmiddagen idag red jag och Hanter bort till RS där vi skulle få lite hjälp av Marianne. Skritta 40 minuter med dressyrstövlar i -24 grader är ingen hit och inget jag vill rekommendera. Men vi fick bra tips och hemläxor att öva på av Marianne.

Vi fick även en fin bild, så ett par förfrusna fötter var det nog ändå värt.


Foto: Andreas Olsson

Trevlig helg! Passa på att njuta av ett vackert vinter-Sverige.

/Christoffer


Läst 10234 ggr

Fler inlägg

FEB
16

Hur hamnade jag här?

Jag tänkte det var dags för mig att berätta hur jag hamnade här och vad som fick mig att söka till Hippologutbildningen.

2009 började jag jobba på Vällingby Ridcenter, en ridskola i den västra delen av Stockholm. (Alla som var på Kittels clinic vet vart den ridskolan ligger.) Jag trivdes väldigt bra på Vällingby och det var bland annat där jag fick upp ögonen för dressyren. Bättre sent än aldrig. När jag jobbat där i några år började jag känna att det kanske var dags att hitta på något annat.

Sagt och gjort. Jag tog tjänstledigt och flyttade mig själv, hästar och hundar till Tärnsjö, där jag nu skulle utbilda mig till sadelmakare under tre år på sadelmakeriskolan.  Till en början tyckte jag om lugnet med att sitta och sy hela dagarna, vilket var en ganska stor kontrast mot stallarbetet jag haft innan. Dock började rastlösheten ganska snabbt göra sig påmind  och jag kände att jag var lite felplacerad. Jag visste att jag ville arbeta med hästar, men inte hur. När jag gått en termin på sadelmakeriskolan började en ny klass. I den klassen var det en tjej som börjat hippologen, men som sedan valt att hoppa av. Jag pratade en del med henne om utbildningen och kände ganska omgående att det var den utbildningen jag egentligen ville gå. Hon berättade för mig att om man vill jobba fysiskt med hästar och rida mycket så är det absolut rätt utbildning. Det var dock inget hon ville. Jag missade ansökningstiden ganska precis, så jag gick klart min andra termin på sadelmakeriskolan innan jag valde att tacka för mig och hoppa av.  

Jag gick tillbaka till min tjänst på ridskolan, medan jag förberedde mig inför antagningsprovet som var under våren 2015. För att ha en back up-plan ifall jag inte skulle komma in på hippologen, sökte jag även till ridledarkursen som skulle vara under tre veckor på sommaren 2015.

När jag väl kom till Flyinge för att göra mitt antagningsprov, var jag mer än väl förberedd. Jag hade ju nyligen gjort ett antagningsprov för ridledarkursen. (Mer om hur antagningsprovet till hippologen gick till och hur man kan förbereda sig på bästa sätt kommer i ett senare inlägg.) 

Jag blev antagen till ridledarkursen och gick den i väntan på besked om jag skulle få börja hippologen eller inte. De tre veckorna på Strömsholm var några av de roligaste och mest givande veckorna i mitt liv. Så jag ville givetvis ha mer och att få börja hippologen var nu allt jag ville. Att få "fortsätta" ridledarkursen i tre år till. Jag fick beskedet näst sista dagen på ridledarkursen.

Och nu är jag här, med lite mer än halva tiden gjord. Jag ångrar inte en sekund att jag sökte till hippologen, men jag skulle gärna vilja pausa tiden eftersom det går alldeles för fort. Jag sökte hippologen mycket för att knyta nya kontakter och det har jag verkligen kunnat göra. Jag har också fått flera jobberbjudanden även fast jag inte gått klart utbildningen än. Hippologen har öppnat många dörrar för mig och det är jag väldigt glad över.

Vill Du jobba med hästar i framtiden och ha en bra grund att stå på? Tveka då inte att söka till hippologutbildningen! Det är inget man ångrar. Vill du läsa mer om utbildningen kan du gå in på SLUs hemsida och har du frågor om utbildningen får du mer än gärna lämna din fråga i kommentarsfältet här på inlägget, så ska jag försöka svara på den. :) Du kan ansöka till utbildningen mellan 15 mars - 18 april.

Här nedan följer några bilder från vad jag hittills fått uppleva under utbildningens gång.


På Flyinge fick vi lära oss grunderna i körning. Foto: Andreas OlssonUnder första året på Flyinge fick vi förutsättningarna för att förbättra våra grunder i hoppning och dressyr. Foto: Andreas OlssonVi blir proppade med inspiration och kloka ord från några av landets bästa ryttare. Maria Gretzer (på bilden), Kyra Kyrklund, Jan Jönsson och Jens Fredricson för att nämna några.


Vi har fått vara delaktiga i stora event som bland annat Breeders och Flyinge Indoors. 


Hoppat på välskolade hästar.


Fått möjlighet till att rida många fina hästar.


MÅNGA fina hästar.


Vi har ridit in unghästar.


Tack vare hippologen har jag kunnat knyta nya kontakter som i sin tur kan leda till arbeten. 


Vi har fått vara med på tandkoll.


Tack vare hippologen har jag kommit i kontakt med många bra personer inom branschen.


Varit på studiebesök på Jägersro.


Hoppat terräng för Jan Jönsson.


Haft ett av mina hittills bästa sommarjobb nere på Flyinge.


Fått rida superfina unghästar på Strömsholm. Foto: Andreas Olsson


Möjlighet till att komma ut och tävla fina skolhästar på Strömsholm. Foto: Andreas Olsson

Det här var en liten bråkdel av vad jag har fått uppleva hittills under utbildningens gång.

/Christoffer


Läst 7644 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
16

Dagens klassrum

Dagens första klassrum är vita ridhuset. På torsdagar har vi undervisningsmetodik. Då får vi öva på att hålla ridlektioner för gymnasieettorna i grupp. Håller man inte lektion själv, tittar man på klasskompisarna som har lektion. Ett mycket givande lärtillfälle som verkligen har öppnat upp mina ögon för undervisandets värld. 

/Christoffer 


Läst 7906 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
15

Hästbyte

Jahapp! Idag är det onsdag, vilket betyder banhoppning med Daniel Svensson. Acke har känts så himla fin den här veckan, så jag var verkligen taggad på att få hoppa bana med honom idag. Vad händer? Jo, Daniel får en av alla sina briljanta idéer och bestämmer sig för att vi ska byta hästar med varandra. Jag var inte så road av det till en början eftersom jag känner mig trygg med Acke och tack vare honom börjat våga lite mer. 

Acke har verkligen hjälpt mig med mitt självförtroende i hoppningen. 

Jag fick byta till Indigo. En herre som jag, när jag sett honom,  upplevt som otroligt bussig, men ganska bekväm. 

Tänk att det kan vara sån skillnad på hur det ser ut och hur det känns! Det fanns så mycket gas i den hästen! Bromsen var det dock lite sämre med. Jag kände mig som en galen och fartblind ponnyryttare när jag styrde på hindren! 

Vi fick sedan byta tillbaka till våra egna igen och hoppa en annan bana med lite omhoppningssvängar som avslutning. Det som var bra var att jag kunde ta med ridningen från Indigo till Acke (som gärna får bli lite kvickare i benen). Blev väldigt bra och framför allt väldigt kul!

Nyttigt att få sitta på andra hästar bland!

/Christoffer  


Läst 8801 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: "Varför diskrimineras ridsporten?"

Gästbloggen

SNÖ!!!

Therese

Plusgrader

Stalldrömmar

Till Husbloggarna