Hippologbloggen

Asså, WOW! Jag gjorde det! Jag klarade av hoppblocket och blev godkänd på hoppexamen!


Bästa Ackurat (Acolord - Calypso II) hjälpte mig till en godkänd hoppexamen!

När jag skulle gå från dressyrblocket till hoppblocket visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Jag hade panik och tyckte att DÖ det kan man göra på andra, trevligare sätt. Det fanns dock ingen annan utväg än att bita i det sura äpplet och pina sig igenom hoppningen. 

Att gå från lilla snabba Dolce till stora långsamma Acke var dessutom en ganska stor omställning för mig och jag undrade hur lärarna hade tänkt. De tänkte heeelt rätt! De visste precis vad jag behövde. En bussig herre som jag kan lita på i alla lägen. En herre som fick mig att våga styra på ett hinder på 1,40 utan att tveka. En herre som fick mig att minnas hur kul hoppning egentligen är. Det visade sig också sen att han faktiskt inte var så långsam när jag väl hittade turbo-knappen.

En STOR eloge till lärarna som lyckades matcha oss så bra. Jag är otroligt tacksam för den här tiden som vi har fått tillsammans!  


Läst 41049 ggr Kommentarer Kommentera

När jag gick från dressyrblocket över till hoppblocket innan jul, var jag livrädd. Jag hade sett hur högt mina klasskompisar hoppade under hoppblocket. Inte trodde jag att jag skulle tycka att hoppningen var så kul. Att jag skulle styra på ett 1,40-hinder utan att tro jag skulle dö.

Hippologen har tvingat mig till att göra saker jag annars skulle ha valt att avstå ifrån, vilket är helt fantastiskt. Under tre dagar denna vecka har vi fått rida för professor Jan Jönsson. Inomhusterräng. Asså WOW!  Så sjukt kul och vilket adrenalinpåslag...


Foto: Andreas Olsson

Vill Du också utvecklas inom ridningen och tänja på Dina egna gränser? Då tycker jag att Du ska söka till Hippologutbildningen nu! Ansökningstiden öppnade igår och är öppen fram till 18 april. Missa inte chansen!

Jag väntade alldeles för länge med att söka, men den som väntar på något gott...

/Christoffer  


Läst 34248 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
05
2017

Sista dagen på bruksprovet och fas II för 4-åriga, 5-åriga samt prestationshingstar är i full gång. 

Igår gick de med testryttarna och en av de var Mr Vain GJ. Vi är otroligt glada att vi betäckte med honom förra året. Det är en väldigt snygg häst som gav Linda Heed (som var en av testryttarna) en upplevelse att minnas. En härlig häst. Vi väntar med spänning på vad han ska lämna till oss. 

Mr Vain GJ med testryttaren Linda Heed. Foto: Andreas Olsson 

I år är bruksprovet tyst. Det betyder man som åskådare inte får höra något av vad varken domare eller testryttare tycker om hingstarna. Är detta bra eller dåligt? Som åskådare är det ganska tråkigt att inte få höra något. Det lämnar också ganska mycket utrymme för egna spekulationer. Inte alltid så bra. Om jag förstått det rätt är detta ett test i år, men jag hoppas att de väljer att gå tillbaka till det gamla systemet nästa år igen om de vill behålla åskådarna. 

Om det tysta bruksprovet är bättre för hingstägarna kan jag inte uttala mig om. 

/Christoffer 


Läst 39563 ggr Kommentarer Kommentera

I onsdags,  efter skriven hopptenta, packade vi bilen och gasade ner till Flyinge. För ett år sedan såg vi pappan till vårat kommande föl, Mr Vain GJ, på bruksprovet och vi vill absolut inte missa årets bruksprov. 

I år känns det som att hingstarna håller en väldigt hög standard, men visst finns det några med det lilla extra. 

I kväll har vi tittat på hingstklasserna i hoppning och dressyr. Förra årets bruksprovsvinnare, Harvy 1327 och Magnus Jacobson, tog hem segern i hoppningen. Det är verkligen en häftig hingst med mycket power. 
  

Harvy 1327. Foto: Andreas Olsson 
  
Det var med stor spänning som vi väntade på att få se Gammelenggårds Zappa. Han imponerande stort på mig redan förra året och inte blev jag mindre imponerad i år. Vilken häst! Wow! Zappa är en stark pappakandidat. 
  

Gammelenggårds Zappa. Foto: Andreas Olsson 
  
Zappa och Jakob Nörby Sörensen kammade hem en andraplacering efter Romeo och Jan Möller Christensen som tog hem första platsen. 

Många fina hästar är det och fler blir det innan vi åker hem mot Strömsholm igen på söndag. 

/Christoffer 


Läst 39575 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.