Hippologbloggen

Nu är vi redan inne på andra veckan av vår VFU (Verksamhetsförlagd Utbildning). Vi ska vara ute på praktik i åtta veckor totalt och få en inblick i hur ridskoleverksamheter drivs. Jag har valt att göra min praktik på Stora Ekeby ridskola som ligger bara ett stenkast ifrån RS. Stora Ekeby ger en lantlig och familjär känsla, där alla är välkomna. 

Första veckan har jag fått tillbringa i stallet för att komma in i de dagliga stallrutinerna. Följande veckor kommer jag att tillbringa mestadels i ridhuset jämte en ridlärare, för att sedan gå in och ha några av lektionerna själv. Jag trivs väldigt bra på Stora Ekeby och jag ser fram emot att få spendera de kommande veckorna där.

I veckan la jag ut annons på lilla Hanter. Han har blivit stor nu och det är dags för honom att flytta hemifrån, men det känns samtidigt ganska jobbigt. Det har hänt väldigt mycket med honom sen i höstas då han kom till mig och det är en häst som är svår att inte tycka om. 


Fina Hanter. Foto: Andreas Olsson

/Christoffer


Läst 38584 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.