Hästskötarbloggen

Usch och fy och blä för denna kylan alltså det är ju så kallt så man fryser fast ute om man råkar stå stilla lite för länge. Nej tacka vet ja sommar det är min favorit tid på året, egentligen har jag inget emot snö men jag och kyla är ju inte den bästa kombinationen.  
 
Nu när man har varit uppe i Globen har man liksom varit lite isolerad mot den yttre världen och den starka kylan som så plötsligt kom. Det enda man var ute var dom 50 meter man gick mellan hotellet och stallarna/arenan.
  
Nu är vi i alla fall hemma igen och nu är det lite vila som gäller för oss alla, människor som hästar. Det är vi välförtjänta av.
Det var lättare sagt än gjort att ta sig hem ska jag lova, det började redan på parkeringen då jag var helt in parkerad av lastbilar, trailer och snö. Fick trixa och fixa för att ta mig ut men det va för trångt så tillslut fick jag lova att gå ut och koppla av en trailer från en lastbil och sedan försöka flytta den ett par meter och då gick det. Som tur var hade jag mamma med mig ut dit så hon fick stå ute i den djupa snön och hjälpa mig att dirigera runt mig och även med att för flytta trailern. (Kan påpeka att den var mycket tung.)
  
Vi kom ut tillslut och när jag nästan var framme vid porten där man kör in så ringer min telefon. Det var Aisling som ringde hon sa att det var massa folk som ringt henne och varnat över att vädret var jätte dåligt och massor av trafik kaos.
Men med tanke på att lastbilen ändå var uppe vid Globen så packade vi den med alla saker och gjorde det mesta redo för att det skulle gå så fort så möjligt när vi väl skulle kunna komma iväg.
  
Vi bestämde att vi skulle åka nästa morgon i stället så vi körde tillbaka lastbilen till parkeringen och gick för att få i oss en sen lunch.
Under tiden hade jag telefon kontakt med Cilia som jobbar för Rolf-Göran (som förövrigt blev årets hästskötare). Hon sa att vägarna inte alls var så dåliga som alla sa och det var inte alls så mycket trafik.
Så efter lite övervägande och några telefonsamtal så bestämde vi oss för att åka i alla fall. Vi körde ut ur Globen vid 21 00 tiden och var hemma i skåne igen vid 05 00 på måndag morgon. Resan gick jätte bra okej det var en del snö på vissa ställen men bara man körde försiktigt så gick det så bra så. Det var pigga och glada hästar som hoppade ur lastbilen när vi kom hem.
  
Hästarna var super fina i helgen och mest stolt är jag över Yummy som debuterad i Grand Prix och var felfri i grundomgången. Han hoppade super fint och visade verkligen vilken super stjärna han är och vilken kapacitet han har.  Så även om han inte ens nominerades så är han för mig morgondagens stjärna.!
Philema var också jätte fin men fick dessvärre med sig en bom både på lördag och söndag.
  
Nej nu är jag jätte jätte trött igen så nu måste jag sova lite innan ja somnar här i fotöljen igen.

  
Ida Lövgren

 

 

 


Läst 27969 ggr Kommentarer Kommentera

Jag ber så mycket om ursäkt över att jag inte uppdaterade igår men fanns inte så mycket att skriva om under dagen och sen på natten när jag var klar var jag dels alldeles för trött och sen visste jag att 5 timmar senare skulle jag befinna mig i stallet igen.
  
Hästarna hoppade super igår och var nära placering men det va några små marginaler i mellan. Men som sagt  dom var så duktiga och vi är super nöjda med dom. Vare sig Yummy eller Philema har varit inne i Globen innan så det va kul att se dom och jag är ganska säker på att dom båda två tyckte att det var kul.
Vi hade i alla fall en pall plats i team Zetterman då Daniel knep 2a platsen med hans
Glory Days.
  
Nu får vi bara hoppas att dom hoppar lika fint i kväll också, dom var i alla fall fina imorse när Alex trimmade dom. Idag hade vi inom hoppningen trimtid mellan 07 30 och 08 15 så det blir upp tidigt och i säng sent. Men jag kan ju säga att vi har ganska mycket tid till övers under dagen då istället.
  
Nu sitter jag i min hotell säng och vilar lite efter frukost ska gå ner innan lunch igen till stallet ta ut dom på promenad, mocka och byta vatten igen och sen fodra dom lunch.

Nu måste jag passa på att vila lite men hoppas jag kan uppdatera mer senare.

Ida Lövgren


Läst 25800 ggr Kommentarer Kommentera


Globen arena


Hästarna är besiktigade och allt gick super, Yummy kunde till och med hålla hovarna på backen denna gången och det händer inte allt för ofta. Alex har ridit dom inne på stora arenan och jag har varit ute och gått med dom under dagen.
Har hunnit spana in KAMELERNA, den ena av dem kan byta galopp i varje steg och tydligen ska den kunna piaff och passage också.  Det återstår att se jag väntar med spänning på resultat. Är dock väldigt glad att de inte var ute samtidigt som jag var ute med hästarna.
  
 

  
Kamel och vagn!
 

Kamel och vagn.!
  
Nu har ryttargalan börjat men jag kommer inte att gå på den i år. Det är en trevlig grej men det blev bara inte så att jag tog tag i det. Istället kommer en kompis från gymnasiet som jag inte sett på flera år hit så ska bli jätte kul att se henne.
 
Hann visst inte skriva klart innan så nu har jag redan varit iväg och träffat Tilda som hon heter och vi tillsammans med Marie gick ut och åt lite och vi har även vart i stallet och kvälls checkat hästarna. Med kvällschecka menar jag alltså att kolla så dom har vatten, kolla så att täcket dom har på sig är bra inte för varmt eller för kallt, och slutligen ge dom lite natt hö.
  
Imorgon har vi "hoppryttare" rid tid mellan 08 00 och 08 45 i stora arenan och vill man hinna rida sin häst något innan dom ska gå sin klass så är detta enda tiden plus den framridningstid du har till klassen. Men annars är det fullt hus här nere under jord i Globen, det är som sagt kameler, ponnyer i alla dess former och olika utstyrslar, riddare, hopphästar, dressyrhästar, kör hästar och alla deras vagnar. Man kan ju inte heller på stå att framhoppningen är speciellt stor så det är inte direkt så att man kan förska rida där någon gång under dagen för det är för det mesta fullt.
  
Nej innan jag kryper ner i min fantstiskt sköna säng här på hotellet bjuder jag på ändå lite fler bilder från dagen!



Marie och Spirit Magic
   
 

Philema redo för ett ridpass
  
 

Då passar Yummy att sova lite
  


Daniels Glory Days passade också på att vila lite under dagen
  
 

Var sak på sin plats!
  

God natt säger Yummy!!!!
   

Ida Lövgren
 


Läst 34057 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
25
2010

Så nu är ja äntligen inne på rummet och sitter i sängen, har duschat och ska alldeles strax sova. Hästarna sover förhoppningsvis sött i sina boxar, dom verkar nöjda, glada och pigga efter resan.
Resan upp gick bra trots snöstorm och långsamma bilister. Okej fine jag fattar att man inte vill köra för fort i dåligt väder jag är okej med det men att köra i 60 på E4an när vägen inte ens är dålig är väl att ta i. Kör iaf i 80????
 
Men vi kom i alla fall fram tillsist, nu är det ju dessvärre så att dom håller på att bygga om så den vanliga vägen som vi brukar köra är avstängd så man måste köra en annan vägen som egentligen inte är speciellt svår bara det att på vägbeskrivningen ser det ut så. Men vi hittade i alla fall med lite hjälp av en jätte trevlig tjej Anna som hjälpte mig på telefon så vi hittade direkt då. Det var en lång kö för att få köra in i Globen tog nog i alla fall en timma innan vi ens kom in. 
Sen var det bara att lasta av hästar, saker och en väldigt massa väskor. Men vi fick lite assistans hjälp av några från stall personlalen så det var snällt
Vi fick jätte bra boxar precis vid utgången så där är säkert luften så bra som den kan vara. Har nära till vattnet och framhoppningen precis utanför dörren.
 
Det har dock inte blivit några kort idag, hade lite för mycket stress för det, med tanke på att allt ska av fort, bilen mockas och sen kör man iväg och parkerar lastbilarna på en stor idrottsplats längre bort.
Nu är klockan efter 01 00 så jag måste verkligen sova, lovar att uppdatera er mer imorgon från ett snöigt och kallt stockholm
 

  
På E4an

  
Ida Lövgren


Läst 26676 ggr Kommentarer Kommentera

Snön ligger vit i Linderöd, dessvärre är den väldigt blaskig så den försvinner väl lika fort och lämnar enbart efter sig en blöt sörja. Jag hatar verkligen detta blask det spelar ingen roll vad man har på sig nog blir man blöt i alla fall tillslut. Nej det ska vara barmark och torrt eller snö som ligger utan att vara blöt. Måste ju säga att jag tycker att snön kan vänta lite till för jag ser gärna fram i mot en vit jul.
  
Idag ska om sista sakerna fixas inför Globen och imorgon innan lunch tar jag och Marie (som jobbar för Daniel) den silvriga lastbilen och styr mot Stockholm. Hästarna som ska med för Alex är som sagt High Yummy och Philema och Daniel har med sig Glory Days och Spirit Magic. Så lastbilen kommer vara fullpackad med hästar och skåp, foder och andra nödvändiga saker.
 
Just nu är jag inne och äter frukost och ska snart gå tillbaka ut till stallet igen och sätta igång att arbeta. Hästarna ska ut på skritten, bandet eller blir ridna och några ska också hoppa idag
Vi hade en kiropraktor här igår som kollade igenom några av hästarna så dom hästarna ska bara gå i skritten idag eftersom det är det bästa att låta dom göra om de nu skulle vara så att kiropraktorn rättat till något. Alla våra hästar var jätte fina överlag och inga större åtgärder behövdes.
 
Nej nu är det väl dags att ta tag i jobbet ha en bra dag alla
  
Ida Lövgren
  


En fin sommar bild på Isaac mitt upp i blasket

 


Läst 27036 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
20
2010


Igår var i stort sett hela team springfield på Lady Gaga i malmö. Vi hade VIP biljetter så vi slapp stå ute i kylan i den kilometer långa kön speciellt med tanke på att det var kallt och regnigt. Så för oss var det som sagt bara hitta den röda mattan och gå in.
         
När vi kom in var det en jätte trevlig värdinna som visade oss till garderoben och sen till trapporna som ledde upp till vipen, där fick vi champange eller något i den stilen och det fanns lite olika snitar att välja på.  
Halv nio skulle Gaga komma ut på scenen så ca 15 minuter innan började vi bege oss mot våra platser.
                     
Konserten va jätte bra och Gaga är verkligen så cool, hon bytte scen kläder ett x antal gånger och både hon och hennes dansare var as grymma.
Det var en super trevlig kväll med kollegorna och vi vill verkligen tacka våran chef
Aisling Zetterman som anordnade och gav allt detta till oss. ETT STORT TACK.
Vill samtidigt passa på att gratulera Aisling så jätte mycket på hennes födelsedag som är imorgon den 21e. GRATTIS GRATTIS och hoppas att du får en fantastisk dag!
  

  
                              

          
                                           
                                    
                                           
  
 
Tillbaka till vardagen och hästarna igen, idag har jag klippt Philema så nu är både hon och Yummy redo för Globen och Stockholm horseshow. Ska bli jätte kul och spännande att åka upp dit, dels för tävlingarna såklart och dels för att många som man känner och inte sett på ett tag kommer att vara där. Till exempel kommer min mamma upp på fredag kväll för att stanna under helgen och det är ju super bra för mig för då har jag någon som groomar mig!  =) =)

Så imorgon blir det till att förbereda lite packning, packa foder och annat som jag inte behöver ha nu innan vi åker. Vi måste också kolla om vi får plats med allt i den vita lastbilen eller om vi kanske bör ta den silvriga istället, den har trots allt en hästplats mer. Men i den vita kan ett av skåpen sitta i sidan på lastbilen medans i den silvriga så måste båda vara upp i hästdelen, men därimot finns det nog mer pack utrymme för foder och liknande i olika fack på sidorna. Ja som sagt de är ett beslut vi får ta imorgon när vi ser hur mycket plats vi kommer behöva.

Nej nu får jag ta och ge mig och gå och lägga mig istället!!!

IDA LÖVGREN


Läst 29812 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
17
2010


Igår var jag ledig och tog det i stort sett bara lugnt hela dagen. Var bara iväg en sväng på förmiddagen till sjukhuset för att kolla upp min mage ännu en gång och för att handla lite.
I övrigt spenderade jag dagen genom att fixa lite med tvätt och passade på att slappa lite framför en tv:n under en filt.

Jag lyckade också hitta usb-kabeln till min telefon och ett annat usb minne så nu har jag lagt in massor med nya kort på datorn så idag tänkte jag bjuda er på massor av bilder från förr och nu..!!!
  

Laetitia ute på promenad.

    

Gina gör i ordning Zibon HC inför tävling förra sommaren 
   

Eleyi innan start under tävlingarna i lund 09
  
   

Isaac ute och betar lite gräs hemma på gården
  
  

Cannabis redo för hagen och ordentligt skyddad från flugorna
  
  

Superfin och stor gräsbana i Franska Dinnard 2008
  
  

Slottet här ser man i bakgrunden när man hoppar i Franska Chantilly
  
   

Dom vita klipporna är bland det första man ser när man kör av båten
i Englands Dover.
  
  

Lotus F och Laetita solar sig i Jardy
  
  

Glory Days och Gina
  
  

Tiger Woods sover sött
   
  

Saint Amour och Rebecka "CK" Petterson innan nationshoppningen i Dublin 09
   
 

För att slippa trafik och att köra fel inne i Dublin fick alla lastbilar åka i en 
karavan med polis eskort
  
  

Isaac och Laetitia har några lediga dagar
  


Arenan i Windsor EM 2009
  
 

Ninja La Silla på EM i Windsor

 

Jennie packar foder inför Arezzo 09
  
  

Cannabis tycker själv han är väldigt cool
  
  

Isaac är lite av en brat eller så var dte bara väldigt kallt i Wize 09
  
 

Cannabis och Isaac vann en varsin klass under Gucci Masters i Paris 09
till min stora förtjusing 2 stycke GUCCI täcken ja tack...!!
  
 

Det var en riktig varga vinter förra året... brr
  
  

Stranden i La Baule är man tillåten att rida på
  
  

Yummy tyckte minsann inte det var dags för ridning (Mans de la Jolie 10)
   
  

Arbitrage placerad i unghäst klassen i Chantilly
  
  

Hästarna på plats i Dublin 2010 
  
 

Philema passade på att sova samtidigt som jag flätar.
  
 

På flygplatsen i Lexington
  



Abbey och Jennie är sommar fina
  
  

Utebanan på Springfieldfarm. 
  
 

Buddy och utsikt över ridbanan och ridhuset.

Så det blev en hel del bilder, nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag laga middag och bjuda min sambo Jennie på och sen ska vi se på bonde söker fru.
Det blir en trevlig onsdag kväll.
Ta hand om er och kör försiktigt nu när det börjar bli halt.

Ida Lövgren



Läst 29797 ggr Kommentarer Kommentera

Väder gudarna lyssnade inte på mig under helgen utan idag föll regnet vill ja lova, men igår var det bra. Dessvärre har det nog regnat så det räcker och blir över innan helgen för utebanan var blöt och geggig och var inte något större alternativ att rida där nu.
 
Hästarna har skött sig bra och vi har trots all stress hunnit med alla starter i tid, men fick flytta några av unghästar till avd A då det var omöjligt att hinna rida fram annars.
Blir inte så mycket kvalitet och speciellt inte på unghästar om man måste stressa och bara ha cirka 6 hästar i mellan.

Idag hade vi även med oss Yummy och Philema och båda två hoppade super, dom var bara ute på träningsrundor så att det inte ska gå allt för lång tid i mellan tävlingarna.
   

Yummy (Bastardo) Zetterman
   

Flecu och Christa   
   

Zigge och Elina gör i ordning sin häst för sin start.
  

Alla får vara med på tävlingar!
 

Ett stort GRATTIS till Mimmie Faijermo och Soleda K som vann stora klassen 
idag. (Bilden har jag lånat från Mimmie på Facebook.)
 

Nu är jag jätte trött och måste verkligen gå och lägga mig, känns som ett vanligt avslut i min blogg,.. =)

Ida Lövgren


Läst 28516 ggr Kommentarer Kommentera


Man hatar det, Man älskar det, vare sig man är gammal eller ung. Det är något alla talar om idag, igår och för alltid. Vad är det nu jag tänker på.?  Svaret är VÄDRET.
Just nu kan jag ju inte påstå att jag älskar det direkt, det är ett riktigt busväder här i Skåne eller i alla fall här i Linderöds trakterna. Det är kallt och regningt och det blåser storm.
Känns typ som att man ska blåsa bort bara man går utanför dörren, vi får bara hoppas att alla träden runt omkring väljer att stå kvar!
Om man kan be till väder gudarna via internet så gör jag det här och nu.
- Snälla snälla låt vädret vara bra imorgon och på söndag i alla fall över HELSINGBORG.
  
Men jag och Christa trotsade vädergudarna på eftermiddagen och passade på mellan regnskurarna att rida ut Yummy och Philema. Det var en trevlig uteritt och många samtalsämnen han vi med.  Yummy var super pigg och han med några graciösa balett hopp och indian skrik innan vi var tillbaka på gården igen. Det farligaste på hela ridturen var när vi mötte en liten ponny med vagn där kusken eller vad man nu säger hade reflexväst, jag lovar jag kunde känna hur Philemas hjärta gjorde en trippelsaltomotal innan det kom på plats igen. 
 
Nej som sagt så är det Helsingborg som gäller resten av helgen och jag borde verkligen gå och lägga mig nu. Håll tummarna för oss!!!
 
Ida Lövgren
 

  

 

 


Läst 25197 ggr Kommentarer Kommentera


Idag var det hoppträning som stod på schemat för vårat stall, Alex hade 6 stycken hästar han hoppade. Unghästarna fick hoppa igenom en liten bana så nu hoppas vi dom är fit for figt inför Helsingborg. Alla hoppade jätte fint så det känns väl som det i alla fall.
Dom äldre hästarna fick hoppa lite gymnastik övningar genom lite linjer med galoppbommar, kryss och rättuppstånde. Väldigt bra för dom att få hoppa lite sånt här ibland, bra för kroppen och tekniken och jag tror att dom tycker det är ganska kul faktiskt.

Efter lunch red jag ut Isaac på en timmes skogstur, det var jätte mysigt och han var jätte pigg. Jag tycker det är så härligt att rida ut själv ibland, det är så ro givande och man hinner tänka väldigt mycket. Jag blir också väldigt glad av det, hinner inte rida så ofta men att rida ut Isaac i skogen kan vara bland det bästa ja vet.
Sen gjorde jag så klart alt annats stall arbete också, som att rykta, mocka, sätta ut dom andra hästarna i skrittmaskinen eller ut på skrittbandet, och en massa annat som också måste göras.


Laetita tänker jag ofta på, saknar henne väldigt mycket.
 
Jag måste passa på att göra lite reklam för Alex hemsida, den är verkligen jätte fin och väldigt proffsig gjord. Tycker verkligen att ni borde gå in och ta en titt.
www.alexanderzetterman.com 
  
  

Alex och Isaac  

 
Bilden ovan har jag lånat från Alex från hans fan page på facebook, på tal om det borde ni gå med i den också om ni har Facebook. Där finns lite olika bilder och information och alex skriver själv lite om tävlingar och annat.
   

Nej det var nog allt för idag nu måste jag gå ut och göra nigtcheck =)
Ida Lövgren

 


Läst 26014 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.