Hästskötarbloggen

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag förtillfället är världens sämsta bloggare, men nu när vi inte har så mycket tävlingar så känns det som att jag skriver samma sak gång efter gång. Men jag lovar att bättra mig!

Det känns i alla fall som att våren är på väg även om jag tror att det är alldeles för tidigt men nu har solen lyst under två underbara dagar och man kan inte annat än att bli glad.
Lite sol gör allt så mycket lättare, dagarna känns så mycket längre och humöret är allt oftare toppat =)

Häromdagen var jag på en liten blixtvisit till Tyskland med tre hästar som skulle skos, det låter kanske helt galet att åka så långt för att sko men det är ju som så att vi inte vill byta hovslagare och i vanliga fall brukar vi ta det med samband med hemfärd från tävling när vi i alla fall måste stanna för att vila i Tyskland.
Nu har vi ingen tävling neråt på ett tag så då var det bara att packa ihop lastbilen och styra söder ut.
  

Måste säga att även fast ja gick upp klockan 05 00 och att det va mörkt och kallt ute så när jag satt mig bakom ratten och körde ut från gården så fick jag känslan av lycka.
Jag vet inte riktigt hur ja ska beskriva det men ibland och speciellt nu när jag och "the white pearl" (lastbilen) inte varit ute på ett tag så kändes det som nu jäklar nu kör vi 2011 here we come.!

I gårdstånga som är bara 35 minuter från gården var första stoppet, det var för att plocka upp Per som skulle följa med mig ner för att jobba lite ihop med Jörg som vår tyske hovslagare heter. 
Resan gick smidigt förutom att ja missade halv 11 båte med 1 minut och fick istället vänta till 11 00 men det var okej, det tar inte så lång tid ändå även om det var så nära.
På båten inhandlades lite parfym och annat och en snabb lunch.

Väl framme så fick hästarna gå in i några boxar som vi fått låna bara för att få dricka eller kissa och för att kunna se så dom tagit resan bra. Det hade dom så killarna började sko och jag passade på att fodra dom andra lite lunch, lindande av bandagen och fixade lite.

                   


                   


                 

Ett par timmar senare var vi åter på vägen denna gången tillbaka mot Sverige, jag var hemma på gården igen vid midnatt, ställde in hästarna i respektive boxar och bytte täcken fodrade, städade ur lastbilen och sen gick jag in och somnade gott i min säng.
Dagen efter var jag ledig och spenderade min dag till att städa och möblera om i mitt sovrum, det blev mycket bra är så nöjd att jag äntligen tog tag i mig själv...!!! =)

Igår var jag även med Jennie till gymmet och hade ett spinnging pass, det var jätte kul men ganska jobbigt så nu blir det träning nästa torsdag igen.!
Nu ska jag därimot bara slänga ner mig i soffan och chilla lite.
ha det bra allihop så hörs vi snart!

Ida Lövgren


Läst 28665 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
16
2011

Årets första tävling avklarad, detta skedde i ett halt Åstorp. Alex hade bara med sig 2 hästar det var Flecu och Bexley. Dom skötte sig jätte bra och året började bra ned enbart felfria rundor. Båda hoppade i 130n och sen hoppade bara Bella som Bexley kallas i 140n och det gjorde hon bra och fick en andra plats för det =)
Bella har bara varit i vårat stall i några veckor men har utvecklats väldigt fint måste jag säga och detta var alltså deras första tävling ihop. 
Nu får i bara hoppas att resten av säsongen fortsätter så här bra en ra start i alla fall...

Vi hade sammanlagt med oss 9 stycken hästar, 2 lastbilar 3 ryttare och 2 hästskötare.
Tävlingen gick snabbt och smidigt ett stort tack till Åstorp som gjorde det betydligt lättare för alla genom den smidiga veterinär besiktningen, Något som lite fler tävlingsarrangörer borde ta efter =)

I övrigt flyter allt på som vanligt, snön börjar försvinna (skönt) dock är det väldigt halt istället vilket är lite farligt, en och annan vurpa blir det ;)
Men nu ska jag gör pannkakor till mig och jennie sen blir det solsidan och tv häng.. 

Ida Lövgren


Läst 28078 ggr Kommentarer Kommentera

2010 har väl inte varit det bästa året för oss kanske men det avslutades väldigt bra i alla fall. Yummy debuterade som sagt i Grand Prixen i Stockholm och gjorde det felfritt som den stjärnan han är.
Men nu ska vi väl ta året från dess början i stället, jag kommer såklart inte ihåg allt men höjdpunkter och nedgångar ochlite annat såklart.

I början av året var det meningen att vi skulle flyga över till Abudhabi för en nationshoppning där. Veterinären var där minst hundra gånger för alla prover som skulle tas och alla papper som skulle fixas innan resan. Allt var fixat och klart, allting packat och hästarna var nyklippta och i toppform. Med på resan skulle Isaac och Con Cannabis, dagen kom och jag lastade på hästarna på lastbilen och började resan ner mot Leipzig därifrån hästarna skulle flygas över.
När jag kom ner mot tyskland var vädret väldigt dåligt så man fick köra lite försiktigt men det gick bra. Med bara några timmar kvar ringde telefonen, det var från peedens (dom som håller i flygningen) dom sa att det uppstått ett problem och att dom var försenade.

Sedan kom det fram att ingen visste vart planet var och att det sen hade landat i Amsterdam istället men att dom trodde det skulle komma till Leipzig. Med bara en liten bit kvar till stallet där vi skulle vila lite innan flyget fick jag red på att vi var tvugna att åka till Amsterdam istället. Så jag hann inte ens lasta av utan det vara bara att vända om och köra ytterligare 8 timmar, jag var allt annat än glad vill jag lova.
Väl framme var det massa trassel och gissa vad jo det är sant planet hade nu trots allt tydligen landat i Leipzig i alla fall. Men det kom tillslut till Amsterdam men nu var vi ca 24 timmar försenade och hästarna skulle nu landa precis innan besiktningen.
Med tanke på att våra hästar aldrig flugit förut så valde Alex att vi inte skulle flyga över nu när allt blev som det blev. Så jag vilade över natten för jag var så fruktansvärt trött och sedan var det bara att köra hem till SVERIGE igen.


Alex och Con Cannabis

I början av mars åkte hela team Zetterman till Arezzo i Italien för Touscana Tour.
Alex hade med sig Isaac, High Yummy, Con Cannabis, Don Balance och Eleyi.
Direkt efter Italien trippen åkte vi med Alex och Daniels hästar till ett stall i Tyskland som dom hade hyrt för att vi skulle kunna ha fler hästar nere i Europa för ett tag för att förenkla tävling, träning och försäljning.
Stallet var bra och det underlättade mycket vi slapp ett antal timmar i körtid och fick även ett par hästar sålda.



Veckan innan Falsterbo kom vi hem till Sverige igen för första gången sedan Arezzo, jag var bara hemma i en dag innan jag åkte men min mamma min syster och hennes barn på semester till Grekland i en vecka.
Det var fantastiskt skönt och det var kul att spendera lite tid med delar av familjen.
Vi hade det toppen, med sol, bad, mysiga middagar och shopping.
Passade verkligen på att ha semester så det var hur bra som helst!

                             


När jag kom hem från resan så var det fullfart direkt ett flertal hästar skulle till falsterbo så det skulle förberedas och jag själv skulle köra ner till Henk Nooren för några dagars träning där innan en av årets höjdpunkter i alla fall enligt mig nämligen Aachen.
Aachen var fantastiskt kul och alla hästarna skötte sig super, dock var vi första utanför för att få rida Grand Prixen tänk vad ett tramp i vattnet kan göra!
Philema gjorde sin första riktigt stora internationella tävling och det med råge genom att bli 5a i det stora derbyt. =) Hon är en häst för alla sorters klasser hon, speed, derby eller högre höjder.. =)



Vi stannade kvar nere i Belgien hos Henk för att fortsätta träna för att ta oss till det stundande VM:et.
Vi hann med tävlingar som Chantilly, Royan, Dublin och Padderborn bla och det var efter den sistnämnda som det var klart vi skulle få åka till USA.
Jag var mer än glad även om det var som 5e ekipage så skulle vi i alla fall få åka dit och uppleva allt. Vi valde nu att stanna kvar nere hos Henk dels för fortsatt träning ioch dels för att hästarna skulle flyga från Liege 15 minuter från stallet.

Det var mycket jobb med papper och veterinärer och allt annat som skulle fixas med Visum och packning och det ena med det andra. 
USA var en upplevelse som jag tar med mig i livet, vi bodde hemskt men kul hade vi.
Jag firade tex min 25 års dag i Karantän, såg Totilas vinna 3 GULD, Super fina hopphästar och väldigt många golfbilar. Shoppade American way och tittade på fälttävlan, försökte överleva kylan som slog till och träffade många nya vänner.
Dessvärre lyckades inte Sverige kvala in till OS i London även om dom var väldigt nära så det är bara att ta nya tag i Madrid nu i höst.






Hann inte mer än hem från USA innan det var dags att packa om och ge sig av för inomhus säsongen och Oslo och Helsingfors. Två mycket kalla tävlingar så här i början av vintern. Oslo var inte så farligt men i Helsingfors snöande det men vad jag inte visste var att detta var bara början på den varga vintern vi skulle få hemma i Sverige.
Efter Helsingfors åkte vi tillbaka hem gjorde en helg med unghästar för att sen köra ner till München. 
Vi avslutade året med Stockholm Internationel Horseshow och det kändes skönt att avsluta året så bra.
Nu har det varit både jul och nyår och både hästar och människor har haft välförtjänt semester. 
Så nu är det dags för nya tag och 2011...



Ida Lövgren








 


Läst 29629 ggr Kommentarer Kommentera

Så där nu är man tillbaka i det "vanliga" livet igen då, eller hmm egentligen inte så vanligt men för mig är det så i alla fall.
Är skönt att komma igång lite nu igen och klippmaskinerna går i rasande fart över springfield.
Snön ligger fortfarande som ett täcke över hela skåne och det sägs att det kommer att komma mer,!?
Hallå räcker det inte nu.? Jag som flyttade söder ut för att slippa det!

Nu laddas det mest för att komma i form igen och första tävlingen i år blir Åstorp nästa helg med yngre eller nya förmogor! 
Sen håller vi oss nog till Sverige så här i början av året och kommer nog att åka till både Grevagården och Borås. Grevagården är i alla fall trevligt och det finns bra mat bara vi får så där bra stall som sist annars dör jag. Med tanke på så många hästar vi har vill man inte stå som en isbit hela dagen lite krav kan man väl få ha. Borås har jag faktiskt aldrig varit i så det blir säkert jätte bra, hoppas bara kylan kan släppa.
Jag är verkligen inte gjord för att bo i ett kallt land, jag rent ut sagt hatar kyla... Jag har inget i mot snö men just kyla... uhhhh inte min grej. 

Jag har faktiskt tänkt att jag också ska skriva lite om 2010 men det får komma senare i veckan måste skaffa lite material. =)
Här kommer lite bilder från att jag var hemma i värmland under jul


Min kompis Carros nyfödda son Edwin


Nya stallet på Filipstads Ridklubb




Insidan nya stallet


Här inne i gamla ridhus tältet  var det jag trillade av och krossade min högra armbåge



Amadeus (min första häst)



Amadeus och Jag


Jag på besök på Hammarö ridklubb och Wilma 



Wilma V

Det var allt för idag ta hand om er och kom ihåg att leva varje dag som att det vore den sista =)

Ida Lövgren


Läst 29614 ggr Kommentarer Kommentera

Som ni alla redan vet firade jag in 2011 i Helsingborg med väldigt många andra hästtokiga människor. Det var en fantastisk rolig kväll, ni som inte var där missade verkligen något.
Dagen för min del började redan 06 00, då var det bara att hoppa upp ur sängen packa ner dom sista sakerna slänga i sig lite frukost och sen fick mamma köra mig till Karlstad och där ta tåget mot Göteborg.

I Göteborg kom Jennie och plockade upp mig, så in med väskorna på med solglasögonen och musiken i högtalarna fortsatte vi resan. Redan i Fjärås var nästa stopp där för att hämta upp Christa, nu var gänget samlat och vi var på väg.
I Halmstad blev det lunch på MAX , det var inte enbart vi som tänkte luncha där vill jag lova men det gick ganska snabbt i alla fall. 

Vi anlände till hotellet vid 15 30 och gick upp på hotell rummet på en gång, passade på att vila lite och sen var det dags att göra sig i ordning.
Det var många som var på den arrangerade middagen som började 20 00 men vi valde att inte gå på den, så vi stannade kvar på hotellet och runt 22 30 drog vi oss bort mot Tempel.
När det var dags för tolvslaget begav sig alla 50 meter ner till hamnen för att titta på fyrverkerier och önska alla gott nytt år. Dessvärre var det storm ute så det var inte länge man klarade av att vara ute innan kylan trängt långt in i skelettet.
Sen var det fest hela natten lång med fullt ös på dansgolvet och det var inte förens mot småtimmarna vi oss tillbaka genom stormen till hotellet för att hinna sova några timmar innan frukosten.

Frukosten var fantastiskt rolig, minns inte när jag skrattat så mycket senast. Vi satt där under någon timme och pratade om gårdagen och andra roliga händelser.
Vi är en enad skara som förstås tycker att Nils Roos verkligen borde vara med i nästa upplaga av Bonde söker fru, förstår ni vilken succé han skulle göra där! Programmet skulle få mer tittare än någonsin jag är säker.

Nu är vi tillbaka på gården i Linderöd och imorgon börjar jag att jobba igen, känner mig mycket laddad för det och ser fram i mot det ny året som just startat.
Har såklart redan varit ute i stallet och gett mina prinsar och prinsessor morötter och jag tror faktiskt att dom blev mycket glada över att se mig igen

Här kommer lite bilder från kvällen enjoy och du nästa år MISSA INTE DETTA...!!!!
Måste samtidigt ge en stor elogé till gänget som anordnade detta fantastiska nyårsfirande. =)


Välkomnande 
 

DJ Jennie fixar musiken
 

Utsikten från vårt fönster ner över foajén


Jennie värmer upp inför kvällen


Kvällens outfit


Jag och Jennie


Karin är på plats


Helsingborg by night


Taget från balkongen


Massor av folk


Ingen jag vet vid namn


Jennie, Christa och Karin


Två glada tjejer


Ett glatt gäng! Andrew, Pauline, Marcus, Lina och Jag


Emelie och Douglas


Christoffer och Steffi


Kvällen arrangerades av Emil Larsson och Daniel Zetterman


Nils och Magnus?


Hedda och Carina


Dansgolvet


Baren


Fullt ös


Pia och Christoffer rockar loss


Många glada miner!


Lite mera mingel


Glasögon a la 2010


Victor, ?, Emil; Veronica och Marcus


DJ:n


Avslutar med ytterligare en mingel bild..!

Ida Lövgren


Läst 33565 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.