Hästskötarbloggen

Det blev inget mer tävlande förra helgen då vädergudarna bestämde sig för att låta det fortsäatta att regna och regna och regna... På Fredagen bestämde Alex att vi skulle strunta i att åka pga regnet och på lördagen var finalerna inställda på grund av gissa vad jo REGNET...
Jag är så trött på detta regn nu så om det inte slutar snart så funderar jag allvarligt på att emigrera till ett annat land..,!?!?!?

Vi har även fått ännu en ny häst i stallet, en liten skimmel på 6 år vid namn Legolas.
Han är världs söt och super snäll, den lilla rackaren =)

Han kom i slutet av förra veckan och när han lastades ur lastbilen trodde jag verkligen att jag skulle börja gråta. Det var sorgligt att se så jag bara undrar hur han behandlats de senaste månaderna..????????  Han kom ut ur lastbilen totalt genomsvett och livrädd stackaren skakade till och med. Fruktansvärt skitig och hovar som inte var av denna värld, framfötterna var så långa att det såg ut som det var ca ett halvår sedan någon skott honom senast skorna var skapligt slitna. Vänster bakfot hade ingen sko och hoven var lång och flärpad och höger baksko satt i två söm och tå kappan petade rakt ut.

Så han fick komma in i boxen en liten stund äta lite hö och stressa ner lite innan det var dags för ett bad kunde inte lämna honom som han såg ut kämpade som ett djur för att få loss de enda söm som höll fast bakskon men de satt så klart som berget så Daniel fick komma ut och hjälpa mig och lyckades efter ett tag.
Vatten hinken jag hängde in var tömd 2 gånger under kvällen och då kom han efter 19 00 på kvällen så det sista jag gjorde vid 22 00 var att fylla på den igen och ändå var den tom på morgonen.
Det enda som var positivt var att han inte var smal iaf, så man kan ju fundera på om han bara gått i hage utan omsorg i det senaste.
Tyvärr har jag inga före bilder bara efter bilder, så ni ska få se vad fin han är nu man kan inte tro det är samma häst. Nu har han fina fötter, är ren och nyklippt..


Är han inte fin..!??!?!?!

Nu måste ja bara komma på ett smeknamn till honom, det lutar åt Lego eller Lasse..!??! Vad tycker ni..!??!?

På torsdag är det tävling igen då är det första dagen av 4 dagar Skyrup, vi kommer ha massa hästar som ska tävla där så oss kommer ni se på plats det vill jag lova!

Nu ska ja ut och kvällsfodra snart go natt på er //// Ida Lövgren


Läst 35000 ggr Kommentarer Kommentera

Då var det dags för tävlingar i Henriksdahl igen då, det känns som att jag kan vägen dit i sömnen nu. Men det är ju bra inte allt för långt att åka och egentligen en trevlig tävling. Men idag regnade det bort lite men vi hade humöret på topp i alla fall så det gjorde inte så mycket.

Idag hade jag med mej tjejligan i lastbilen i form av Skyline, Camelia och Donna Karan.
Japp som ni kan läsa har vi fått en ny häst till vårt team, Donna har varit hos oss nu sedan efter Falsterbo och det verkar fungera jätte bra. =) Så det är super skoj!
Alex tävlade henne för första gången förra helgen och avslutade den helgen med en andra plats i 135. Idag hoppade alla 3 i 130n och dom skötte sig mer än väl, Donna kammade hem 3e platsen och Camelia blev 13e placerad. Sally hoppade också jätte bra men fick ett nerslag på näst sista hindret.Både jag hästar och utrustning var blöta och leriga från topp till tå, så hästarna är tvättade och utrustningen avspolade och uppe på tork så läget är under kontroll..

Imorgon tror jag bara att Donna och Camlia ska hoppa om vädret kan ge med sig men just nu bara öser det ner ännu mer väldigt tråkigt men då kan man ju hoppas på att det är över tills imorgon. Någon gång borde ju det ta slut på regn kan man ju tycka eller..?? Konstigt det där kan man tycka.

Det blev ett väldigt kort inlägg idag men nu måste jag sova det är en dag imorgon också. Ska komma ihåg att ta lite kort imorgon så att ni bland annat kan få se hur Donna och Camelia ser ut.

/// Ida Lövgren


Läst 29603 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
19
2011

Jag har varit ledig i helgen, Lördag och Söndag.! Dom dagarna spenderade jag uppe i Linköping för att fira Lisa och Martins bröllop!
Så nu är dom herr och fru Svedberg.!
Det var ett fantastikst brölopp så vackert och glädjefyllt.
Jag och Lisa känner varandra sedan åren då vi jobbade tillsammans på Stall Lagerfeldt.
Det var verkligen kul att samtidigt träffa så många vänner jag inte sett på så länge då vi alla har spridit ut oss i både Sverige och ut i Europa.


Så fina dom är va...

I Lördags ringde mitt alarm 05 00 så var det bara att hoppa in i duschen, fixa nagelack och naglar svida om till civil och vid 7 tiden åkte jag till Ekerödsrasten där jag hämtade upp Anna. Tillbaka hem och packade in väskan. Vid 07 20 rullade vi iväg mot Linköping.
En rolig tripp upp med många skratt, allsång och högläsning av nyheterna.
Efter att gps lett oss till ett villaområde istället för hotellet tog jag saken i egna händer och hittade Scandic bra tyckte ja parkerade och gick in, men kan ju bara upplysa er om att Linköping har minst 3 Scandic och givetvis va detta fel.
Men vi hittade iaf rätt tillslut och checkade in på ett jätte fint rum. Började göra oss i ordning fixade lite och fick en lite prat stund med Emelie och Peter och deras son Felix.
Emelie jobbade också hos Magda på Stall Lagerfelt samtidigt som mig och Lisa och det gjorde också bröloppets tärna Frida Lundahl. =)
Sedan var det daggs för bröllop, och fest.
Det var en super bra kväll med skratt glädjetårar och fina tal, god mat och bra stämning. På Dansgolvet var det full dans och framåt 2 gav vi oss hem igen till Hotellet.
Så då vet ni vad jag har haft för mig i helgen =)


                                          
   Lilla Felix                                                            Tärnan Frida



Skål med brudparet



Det har var dagens outfit för min del..!!



Samtidigt under helgen har Alex tävlat i Henriksdahl med fin fina resultat.
Under söndagen var han placerad topp 3 i alla sina 3 starter. Så det var great!
Vilken helg va =)


Kram och Godnatt alla nu måste ja sova


Läst 33674 ggr Kommentarer Kommentera

Falsterbo är över för denna gången och vi har fina placeringa och en VINST i baggaget. Som ni alla säkert redan vet så vann alltså Alex och Flecu 7 års finalen. Hur fantstiskt som helst. Inte så att jag är jätte förvånad för det är en super fin häst men vi hade alla marginaler på vår sida, hästen hoppade super och Alex red som vanligt jätte bra.
Av de 28 sjuåringar som kvalade till final så hade alltså vi 4st med och alla placerade dom sig i över delen av listan. SUPER!

Om jag ska ta det lite från början då, jag körde alltså ner till Falsterbo återigen på tisdags eftermiddagen. Denna gång med 7 åringarn och Condello.
Condello hade sin första klass på onsdag morgon klockan 10 00 och besiktning klockan 08 00 så det va lika bra att vara i tid redan på tisdagen så att jag kunde ha läget under kontroll.
När jag kom fram dit var det lite strul med boxar och det tog lite tid innan jag fick reda på vart jag skulle stå, var tydligen där 30 minuter tidigar än vad man fick. Men det löste sig och trevlig personal hjälpte mig att köra över mina saker.
Dock hade man väl önskat sig lite trevligare bemötande i kontoret, och tyvärr är hästskötare fel slags folk att berätta för att man inte ätit på hela dagen eller att man varit uppe sen klockan 06 00 för jag lovar VI VET hur det är.
Men men allt löste sig som sagt och jag fick mina boxar brevid varandra och jag fick alla saker på plats, fodrade hästarna, gav dom vatten, lindade av, monterade upp fläktarna, och tog ut alla för en promenad uppe vid banan.
Fick lite hjälp av trevliga Jaana som tog ett kort på mig och en något otolig Condello för att bevisa att nu är vi på plats för Falsterbo.



Dagen efter var det upp tidigt för att fixa allt innan starten, det ska fodras i tid då det är viktigt att dom hinner smälta maten innan ridning. 7 åringarna ska promeneras och Condello va jag tvungen att hinna fläta innan besiktningen om jag skulle hinna med det för sen var det bara att låta honom komma in i boxen för att kissa och dricka och sen skulle det broddas och göras i ordning för att gå upp till banan.
Jag fick en förfrågning i mitt förra blogg inlägg om hur många flätor jag brukar att göra och det varierar helt på hästens man och hur mycket tid jag har.
Jag tycker personligen att det är väldigt fint med många och små flätor så vid tid gör jag det, men dte är ju en smak sak. Men det brukar bli mellan 16- 25st ibland mer.

I YR klassen var det bara 15 startande och vi startade sist, Condello fick ett litet oturligt nedslag men hoppade väldigt fint och avspänt. Det kändes ändå bra inför torsdagens GP. När vi var klara med Condello red Alex unghästarna och dom var pigga och glad kanske lite väl pigga =)

Torsdagen var också en dag som gick i ett, det började på morgonen med 7 åringarnas klass som bara var en clear round klass för oss som redan kvalat under helgen. Den var bara till för att vi också skulle få en chans att hoppa inne på gräset.
Direkt efter 7 åringarn trimmade Alex Condello och klockan 15 00 började GP.
Vi hade startnummer 9e och Condello gick in och hoppade en fantastisk runda med 0 fel och var första ekipage som gick vidare till omhoppning.
Efter var det bara 3 till som lyckades hålla nollan så med 4 i om hoppning gick vi ut som nummer två. Condello hoppade super och nollade ännu en gång med en snabb tid som bara en kunde slå så vi slutade på en 2a plast och kvalade in till Lördagens 5 * Gp kval.
Super glada och nöjda Condello har visat vad han kan.



På kvällen passade Team blondin på att ha en liten grillkväll ihop, Vi har blivit kallade så sen vi var på tävlingarn i Borås då alla var blondiner av oss hästskötare som höll ihop där, sen följde det liksom med ner till Arezzo och sen dess sitter det i.
Vi hade det jätte mysigt och grillade och satt och pratade och hade det allmänt trevligt.


Grillmästare My =)



På Fredagen hade vi inga klasser så det vart en ganska skön dag, jag passade på att träffa min kompis Melinda hemifrån Värmland och vi kollade på första rundan av nationshoppningen ihop. Det var väldigt kul att träffa henne det händer ju inte allt för ofta. Det är även Melinda som rider och tävlar min häst Wilma V.
Som tur var hade vi läktar biljetter för det och kunde stå under taket då regnet inte ville ge sig under hela fösta delen.
Sverige visade bra rundor och slutade så fint på en andra plats efter andra rundan GO SWEDEN nästa år är vi tillbaka i super leauge..!!! =)

                                
Angelica och Mic Mac                                                   Roffe och Ninja

Efter nationshoppningen var det dags för dom internationella 7 åringarna att hoppa sitt andra kval här fick inte vi hoppa som redan kvalat men Daniel hade 2 hästar i denna klassen så jag hjälpt dom med det med tanke på att det är as långt att gå och bara ca 25 startande i klassen. Men det löste ju sig bra och även han kvalade in båda sin 7 åringar Avon och Zibon som sagt.

Lördag var det dags för Condello stora uppgift han skulle hoppa sin debut i 150 och inte vilken debut som helst utan som sagt 5 * GP kval. Han hoppade även här super men fick 2 nerslag i kombintionen men ge den hästen lite mer rutin och rundor i kroppen så är det en häst ni får se upp för ;)

Alex och Daniel bjöd sen senare på eftermiddagen tillsammans med Bruno Delgrange på en clinik inne på stora banan. Den handlade om hur man skall kunna vinna, hur man ska göra för att kunna rida fort, tjäna tid och korta av vägarna. Det var en jätte kul clink utöver det vanliga och vi skrattade bra upp på läktaren.

Söndag sista dagen och FINAL dag.
Jag hade en bra känsla i magen och kände på mig redan på lördagskvällen att det här det skulle gå bra. Hade faktiskt känslan av att vi skulle vinna det där seger täcket.
Klassen började 11 00 och Flecu var föst ut av mina två med startnummer 9e, Alex fick rida upp honom själv och sen hade vi ett gäng av folk som kunde hjälpa oss där uppe med framridning och framhoppning.

Jag kom efter med Arbitrage som startade bara 16 nummer senare, när jag kom upp var det bara en nolla av de 5 som ridit och det var Daniel med Zibon nästa nolla var Alex med Flecu ett snabbt byte och upp på nästa häst. Nu började några nollor trilla in och Daniel var även nolla med hongsten Avon. Arbitrage hade tyvärr fyra fel och blev därmed utan omhoppning. Så det var bara att byta häst igen och börja värma upp Flecu för omhoppning.

Tyvärr kunde jag inte se deta för jag fick gå ner med Arbitrage till stallet, men jag lev väldigt glad när min mamma skickade ett sms och jag förstod att Alex och Flecu faktikst hade vunnit 7 års. Vad var det jag sa man ska lita på sin magkänsla vi vann täcket som jag sagt. =)

När allt var klart båda hästarna tvättade och inne i boxen igen var det bara att fodra dem lunch och sen packa ihop snabbt och ge sig av hemmåt. Lika bra att försöak komma iväg innan stora GP:n och all traffik tar fart.
Resan hem gick lekande lätt och tänk vad skönt att komma hem på eftermiddagen utan en lång resa i baggaget.
Jag tog hand om hästarna tog dem ut för lite gräs packade ut alla saker, mockade lastbilen och parkeade den på plats och kopplade in elen. Falsterbo var över för denna gången och nu blickar vi framåt för nya uppgifter.

//// Ida Lövgren





Läst 32312 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
04
2011

Så där ja, jag skulle faktiskt ha bloggat redan i lördag men åskan slog ner i 3 masten så både internet och min telefon slog ut för ett tag, jag tror det måste ha slagit ner i 3 masten. Det var ett väldans oväder och det blixtrade och åskade på samma gång. Väldigt otäckt, stackars hästarna till och med coolast i stallet Yummy tyckte det va lite väl scary.
Det bara forsade in vatten i stallarna så många boxar var mer än blöta skulle vilja påstå under vatten. Men som tur var hade vi massor med spån med så vi hade garderat oss väl. Så mitt under spöregnet var det bara och hämta fler, så vår hästar fick iaf en bra natt på väldigt fin spånbädd. Men jag var sjukt blöt men jag kan ju i alla fall byta om lite lätt och ta en dusch.! =)

Båda 7 åringarna är kvalde till FINAL, hur bra är inte det av 40 startande bara 12 till final och vi fick med båda =)... Båda var dom nolla första dagen och fick en varsinn fin rosett och sen hade både ett varsitt ner andra dagen lite typiskt men så kan det va i final är dom iaf.. Abbe rev lite dumt nog ettan men hoppade sedan som en peng och slutade på 7e plats och Flecu 9a.

Yummy kvalade tyvärr inte, han hade 4a fel båda dagarna men hoppade super så det känns bra iaf. Han borde ha varit med men nu är det inte så och vi ser fram imot nästa tävling med han i stället han är faktiskt i riktigt fin form. Fick bara inte riktigt plats ut i tre kombinationen och rev det...

Nu är jag hemma på gården och vänder i stort sett, vi har ju inte så långt så vi lät hästarna få komma hem och vila lite, käka gräs och slippa allt vatten. Så nu hoppas vi att det har torkat upp lite så kommer vi imorgon igen. Denna gång med Condello för YR klasserna och med 7 åringarna då såklart.
På Onsdag morgon kommer även Daniels hästar ner han har med sig sin två 7 åringar Avon och Zibon och såklart hans stjärna Glory Days för de internationella klasserna.
Glory verkar mer än i form inför Falsterbo, han har varit i Hamina i Finland nu där han var 4a i klassen på Lördagen och sen dubbel nolla i laget där dom slutade på en 2a plats.
Så ja som det känns så har vi från Springfield väldigt goda chanser i Falsetrbo så jag hoppas verkligen att ni kommer och hejjar fram hela vårt Team..!!!

Här kommer lite bilder som lovat...


Rebecka putsar på



Här är vi bara i början av allt spånande ;)


Lite av sakerna hänger framme och såklart är teddyn Freddy med som support




Skåpet fick sitt egna lilla hörn..



Fin fina Condello



Väldigt smidigt sätt att "bära" vatten...


Malin Trollnäs och fina Tiger Woods



Carpe Dime Sponsrar Malin till framgångarna



Vem har världens längsta näsa..??!!


Håller på att göra i ordning Abbe flätorna klara nu ska det bara rullas upp.


Yummy är glad över att vara hemma ändå

Nu ska ja sova duscha och ladda om för imorn är dte Falsterbo igen...

/// Ida Lövgren


Läst 31290 ggr Kommentarer Kommentera

Då var Falsterbo 2011 igång. Ännu en tävling med kort körtid ganska skönt ändå även om jag inte har så mycket emot körningen. Vi kom hit efter lunch och fick hästarna på plats smidigt och bra. Började fixa i ordning i stalle ja alla vanliga runtiner som vattenhinkar, boxgardiner och allt annat som ska på plats. Alex började rida så vi var klara med allt ganska så lagomt tills femfodringen, perfekt.!
Med oss har vi Yummy som ska vara med i kval klassen för det internationella och sen båda sju åringarna Arbitrage och Flecu.

Även denna helg har jag Rebecka med, inte för att tre hästar är för mycke utan för att klasserna är direkt efter varandra och mellan sjuåringarna är det bara 24 stycken så vi måste vara två för att dom ska hinna ridas fram ordentligt också är det ju väääldigt långt till banan så det tar för lång tid annars. 

Efter att jag och Rebecka var klara gick vi till lastbile för att ta sen tog vi en promenad över hela området och gick bort till campingen och åt glass. Gick runt lite i stallarna hjälpe Team Malin Trollnäs lite gran för att sen göra nightcheck och nu är det säng dags plus att mitt batteri håller på att dö i datorn.
Jag har tagit lite kort idag men dom får ni hålla er tills imorgon med. :)

Håll nu alla tummar för oss

//// Ida Lövgren


Läst 29205 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.