Hästskötarbloggen

Nu har jag vart så där dålig på att blogga igen, men jag har ärligt talat haft fullt upp med diverse saker...
I förra veckan hann jag förutom att jobba med att, plocka björnbär och äta middag hos Linnea, packa upp och fixa efter SM, åka på Rix FM festivalen i Malmö och sedan käka middag på Mello Yello på lilla torg. 



I helgen var det tävlingar i Gärds så där var vi fredag lördag och söndag med lite olika hästar.
I Lördags fick vi en ny häst, en jätte fin fux märr på 9 år efter Baloubet och den hoppar amazing... Canora heter hon och ser nästan precis ut som Alex förra topp sto Laetitia!
Jag tyckte jätte jätte mycket om Lassie som hon kallades och var så ledsen när hon såldes och är fortfarande om ja tänker på det.
Men även om ingen kan ersätta det så kan ja på sätt och viss säga att jag fått tillbaka min fuxmärr att ta hand om =)

Igår kom det en ny tjej till stallet för att provjobba Madde heter hon så igår var vi in till Hörby och handlade och passade på att käka på Valentino eller som det numera heter Hörnan.

Idag har vi jobbat på som vanligt Alex har trimmat några och hoppat några, Yummy har lite ledigt nu efter SM så han har gått på skritt och band, idag på bandet var han helt mongo pigg och gjorde alla de olika konster han kunde komma på, tack gud jag slapp rida ut honom i stormvinden som var idag ;)

Vädret är så konstigt nu i alla fall här nere i skåne, ena stunden strålande sol och andra sekunden spöregnar det, inte så kul man vet ju inte vad man ska ha på sig.

När vi jobbat klart slängde ja mig in i bilen och körde till Kristianstad, hade tid halv 6 hos min frisör Elin Hansson på SonyDotter men blev tyvärr ca 20 min sen men Elin är så snäll och sa att det var okej. Hon är en super duktig frisör och super trevlig.
Henne rekomenderar jag varmt om du bor i närheten av Kristianstad.

Nu är jag hemma igen och ska snart springa ut i regnet och fodra Madde väntar redan på mig.

Ha det bäst och ta han om er i höstmörkret så hörs vi snar/// Ida Lövgren

Tyvärr blir det inga bilder idag för något är fel och min dator verkar ha lgt ner på den fronten idag..!!! jag som hade massa olika bilder för detta inlägg.. :(

 


Läst 36368 ggr Kommentarer Kommentera

Så där ja, nu verkar det som att jag fått ordning på det administrativa och det verkar som att jag ska kunna få till ett blogginlgg på riktigt.
Förra veckan var det alltså SM i Grevagården, jag och 5 hästar packade in oss och styrde lastbilen norrut förra tisdagen.

Alex red alla hstarna på morgonen och vid 14 00 tiden så bar det av, resan tog ca 4 och en halv timme vilket var en kort resa gemfört med vad vi är vana vid.
Jag var framme starx efter 19 00 och då fick jag gå in till stallkontoret för att få reda på vilka boxar jag fått. Vi fick samma stall som sist vi var där, vilket var mycket uppskattat det tackar och bockar jag för. Trevlig personal som mötte upp en var det också och jag fick hjälp med att ta av mitt skåp någon kör hjälp med sakerna behövdes inte då jag kunde parkera ca 3 meter från ingången till stallet.

När hästarna var av och jag fått upp vattenhinkarna och slängt till dom lite hö inser jag att det är nog bäst att börja besiktiga om jag ska hinna med det. Så sagt och gjort tog jag häst för häst, lindade och borstade av tog med mig passet och traskade bort till veterinären. Alla hästarna var galet pigga så jag tror veterinären var ganska så glad när ja kom med min sista ;) men det är ju kul att se att dom va pigga och glada i alla fall.
Egentligen stängde besiktningen 20 00 och på många ställen så är 20 00 verkligen 20 00 och inte 20 02. Men här var dom snäll och lät mig komma med den sista även om klockan nog hade passerat med säkert 3 minuter. Ännu ett plus till Grevagården =)


Yummy och hans trogne vn är på plats...

Sen var det bara att ta tag i kaoset jag annornat i stallet, ge hästarna mer spån, fodra krafftfoder, linda upp alla lindor, paddar och skydd och var sak på sin plats. Upp med boxgardiner och boxguards , krokar och hängare. Sen var klockan nog mycket så jag byttte deras vattenhinkar till fräscht vatten,gav dem hö och sopade och sen var det sovdags. 

På onsdagen började alla andra lastbilar att trilla in men då hade jag som sagt redan besiktigat så vi kunde i lugn och ro trimma lite på morgonen eller gå med de som inte reds.
Vid lunch tid ungefär var det väl dags för våra uppvärmningsklasser, det blev lite stressigt vill ja lova med 4 st i 135 och en i 145n. i den senare var det bara 10 stycken anmälda så det va ingen paus mellan klasserna direkt.
Hästarna hoppade bra och det kändes bra att dom fått varit inne och hoppat på banan innan kvalen.


Abbe är redo för ett trimmningspass


Donna ute på promenad

Torsdag och dags för kval ett men innan dess så hoppade Abbe, Donna och Flecu 140 klassen. Sen var det Juniorernas kval och sen YR dr Condello hoppade en jätte fin nolla och la sig på en 7e plats inför kval 2 detsamma gällde Yummy och han också in på en fin 7e plats.
Det blev en ganska sen kväll, men såklart så blev det lite stallhäng. Jag delade ett stall med Jens Fredricsson vilket var toppen då jag är väldigt bra kompis med hans hästskötare My, eftersom vi hade med oss 5 hästar var så fick vi ett eget stall vilket var toppen för vi var alltid sist klara så det va ju skönt att vi stod i samma stall så man hade lite sällskap långt in på kvällstimmarna.


Flecu trivs bra och passar på titta ut lite.


Fredag och kval 2 trode vi, men oj så fel vi hade. Alex var uppe tidgt och trimmade både Condello och Yummy på morgonen för att det skulle hinnas med innan första start och de andra 3 var jag ute och gick med och betade gräs. Finns gott om plats för promenader på Grevagården så det är vldigt lätt att vara ute en bra stund var med dom då man inte behöver snura runt på ett och samma ställe i 20 minuter.
Det var en 130 på morgonen och sen var det Juniorernas andra kval, i slutet av deras klass började regnet att falla vldigt amitiöst och både bana och område var lite lätt vatten fyllt om man sger så.
Så arrangörerna gjorde ett snabbt beslut och bestämmde att vi ställer in resten av dagen det är på tok för mycket vatten förr att det ska gå att kontrollera under en klass.
Det var inget dumt beslut vill ja lova, för vi gjorde klart det sista i stallet ocg gav hästarna lunch och sen skulle vi bege oss mot resturangtältet för lite lunch innan det var dags för att trimma hästarna eftersom det inte blev någon tävling.
Det var jag, My, Ck och Lina som trotsade regnet och bagav oss mot tältet, jag måste bara ge massa cred till den oerhört smart mnniskan som uppfann gummistöveln utan den hade jag inte överlevt denna promenad vill ja lova.. ha ha ha


Trekombinationen är under vatten, säger som Malin trollnäs
SM i simhopp...????



My är översvämmad så att säga ;)



CK har inga gummistövlar så hon får stå kvar, ha ha...
nej då snälla som vi var så bar faktiskt jag och My henne över vattnet.
Det kallas en ny typ av shuttelservice...!! =)

Regnet varade inte så länge och på eftermiddagen hade det slutat, banpersonalen gjorde ett fantastiskt jobb och fick bort allt vatten snabbt från både banan och gångvägen.


Yummy och jag gick på eftermiddagspromenad vi passade även på att hälsa
på i lastbilen där Yummy fick äpple... =)


På kvällen var det ryttarfest, med 3 rättersmiddag och Timotej som spelade som annordnades av arrangörerna Champion of the Youngsters och Tovek.
Tovek är ett bilföretag som också sponsrade SMet för Seniorer och är även Svante Johanssons sponsor.

Det var en trevlig kväll med god mat och trevlig stämning, alla hade humöret på topp utan att bli för mycket.


Människorna bakom Champion of the Youngsters


Timotej



                         
                                


På lördagen hade regnet lagt sig och det blev en riktigt varm och fin dag, fast gummistövlarna fick förbli på även denna dag då geggan inte riktigt torkat upp.
Min kära mamma kom på besök och utfodrade mig med lite mackor och dricka och choklad. Hon är inte jätte överlycklig över mina matrutiner :)
Kval två gick bra men tyvärr hade båda ett varsitt nedslag, Yummy oturligt nog en touch på sista hindret och den föll såklart. attans! Båda låg ändå bra till inför finalen och inom dom 10 bästa så inget problem för att kvala in till finalen som de 20 bästa gör.
Efter kvalen var det dags för 140n som även var kval till en lagklass som skulle avgöras så som att de 8 bästa killarna och de 8 bästa tjejerna skulle delas in i 8a lag med en kille och en tjej i vardera och sen skulle det bli en speedtävling om ganska mycket pengar.
Alex kvalade in gånger två genom en super fin nollrunda med Flecu och en grymt snabb och 4 felsfunda med Donna. Abbe var också super men rev tyvärr sista och var inte så snabb som Donna, det finns det inte många som är.

Alex valde i alla fall att ta Donna till lagklassen och han var i samma lag som en tjej som hette Josefin, tyvärr minns jag inte efternamnet på henne.
Dom gick ut som 7 lag så det var en bra position, Tyvärr fick Josefin med sig 2 hinder och 8 fel så Alex snabba och felfria runda gav tyvärr inget. Men Donna var super i alla fall.

Söndag och FINALDAG, som tur var så hoppade inte vi den första klassen på morgonen, den började nämligen klockan 07 00, omänskligt tidigt men förståligt då vi ändå int var hemma föens eftermidnatt på kvällen i alla fall.
Vi hade bara SM hästarna som hoppade under söndagen så det va skönt att koncentrera sig på dem.

Först var et Juniorerna och där var det bröderna Ingvarssons som knep Guld och Silver medans Victoria Wallenstam tog hand om bronset.
YR klassen började 14 45 och Condello gick ut i mitten av startfältet, det var en riktigt svår bana och det var många som föll bort. Tyvärr fick Condello 2 skit nerslag han klarade allt svårt som trekombinationen och annat svårt med rev första och sista, det hade räckt med ett nerslag för då hade han fått silver. Men nu är det som det är och han slutade på en 6e plats. Så här i efterhand var det super för han har nog aldrig hoppat en sådan stor bana och är inte alls så rutinerad.
Steffi Holmen tog hand om guldet före Malin Lindqvist och Douglas Lindelöw,

SM finalen för Seniorer började 16 30 och här trillade det bommar också vill jag säga, det var inte lätt bana. Inte en enda nolla, de närmaste var Janicke West och Lotta Shultz som båda fick varsitt tidsfel.
Lotta vann ju därmed guldet, Svante Johansson tog hand om Silvret och bronset gick till min stallkamrat Jens Fredricsson.
Yummy fick 2 ner tyvärr, han hoppade bra men dom föll tyvärr inte mer med det.
Men han slutade på en 8e plats och det är väl inte fy skam i sin mästerskaps debut och bara 9 år..!!

Det bästa av allt denna helgen var att jag slapp mocka ur boxarna, det var nämligen några tjejer som satt upp lappar om att dom för 100 kr boxen kunde mocka ur dem åt en det var bara att anmäla det till dem och betala..!! det gjorde vi och det va fantastiskt skönt och besparade mig minst 2 timmars jobb, jag kom i alla fall inte hem före halv 1 på natten så tänk om jag skulle mockat också, nej usch!!! TACK VILKET BRA INITIATIV TJEJER...!!

Så summa sumaro så var Grevagården väldigt trevligt, många av mina vänner där, trevlig personal och jag fick ett väldans bra stall med nära till vatten, gödeslestack, stallkontor, toaletter, banan och lastbilen..!!

/// Nu måste jag verkligen sova god natt och ha det bra  Ida Lövgren


Läst 39376 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
24
2011

ursäkta jag har haft lite administrativa problem med mitt bloggande, nr jag väl fick igång det igår och hade skrivit ca halva la internet av och allt försvann... Nu är jag bara inne på lunch men håll ut jag lovar att det ska komma en lååååång update om SM....

 

///// Ida


Läst 34132 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har vi hoppat sista hopp passet innan SM och alla hästarna skötte sig mer än väl, hoppas formen håller i sig...
Imorgon efter att Alex ridit färdigt och jag packat ihop skåpet och dom sista grejerna så åker vi upp mot Grevagården, jag tycker det kan vara skönt att hinna upp där i tid och få alla saker på rätt plats och hinna besiktiga dem och sånt istället för att åka tidigt på onsdagen.
Har iaf packat foder, supplements, vattenhinkar, krubbor, täcken, schabrak och allt annat sånt där som man måste ha med sig.
Som tex sadelbocken, putskroken, upphängare, boxgardiner, boxguards m.m


Med lite våld så får allt plats ;)


Imorgon ska jag ta tag i allt spån som ska med och lite mer hö plus att skåpet ska på plats. Skåpet kan jag dock inte packa förens alla hästar är färdig ridna eftersom deras sadlar och andra saker måste in där.

Nu på kvällen åkte jag och mina kollegor Birgida och Emma in till Nova Lund för jag var verkligen behov av nya stall jeans så det fick bli ett par blå och ett par svarta från Gina Tricot. Jag köpte ockås ett par nya Puma skor och ett par Hunter gummiskor och en fleace tröja.  Jag och skor alltså, men jag tror att dom här regnskorna kommer bli toppen dom är jätte söta och vattentäta och en torr groom är en glad groom..
För att frysa och vara blöt är ju ingen kul historia speciellt inte för mig som blir sjuk av att se någon som nyser.

Jag vet att min mamma kommer läsa detta inlägg för hon är nog en av mina mest trogna läsare och också den som klagar mest på mig så fort jag inte skrivit på en dag eller två. Å ja mamma jag var i behov av dessa skor även fast jag inte ringde och förhörde dig om det innan jag köpte dem ;)

Igår hade jag jag och Yummy ytterliggare en diskution om klippning, jag tycket minsann han kunde stå still medans han tyckte mest synd om sig själv och upprepade ett antal gånger för mig att en klippmaskin är värre än tortyr. Men efter många om och men och fjäsk kom ja på att om ja kliade honom på manken samtidgt som jag klippte så glömde han liksom bort tortyren och stod snällt stilla. Så länge han tror att det är han som bestämmer så brukar det gå bra. han har ju sina ideer den stjärnan.
Så han blev iaf klippt och fin dock utan klippkonst jag skippade det på honom.



Yummy i protest, han har betat gräs och jag tyckte det var dags att gå in i
men det tycket inte han vilket ni kan se på bilden.

Nej nu är det verklige sovdags innan ja somnar här i soffan.
God natt på er /// Ida


Läst 36551 ggr Kommentarer Kommentera

Jag vet att jag lovat ett inlägg om tävlingsrutiner men jag tänkte att jag skulle ta det efter Grevagården kanske för då kan jag ta lite bilder och då blir inlägget genast mycket roligare.
Men jag lovar det kommer...!

Idag har jobbat som vanligt, det har varit longering av hästar, vanligt stall jobb och så har jag ridit ut Condello på tur i skogen. Tro mig eller ej men det regnade inte en droppe under hela ridturen, jag måste verkligen gjort något gott så Gud kunde unna mig uppehåll under den stunden i alla fall.
Dellan var jätte pigg men han är ju så snäll även om vedhögen va livsfarlig. =)

Imorgon ska Annica iväg till Perstorp med 4 åringarna för deras andra tävling i livet förra gången var i Frost och då nollade dom båda två så vi får väl hoppas att det sitter i, dom har skött sig super på träningarna i alla fall..

För mig är det packning, tvätta och klippning på schemat, för på Tisdag bär det av till Skövde och SM.
Som planen ser ut nu blir det 5 hästar med upp och 2 av dem i SM klasser.






Visst klipper jag väl fint?!



Dessvärre läste jag just proppen för att få reda på när man får komma och vilken tid det är vetcheck och tyvärr blev jag ju påmind om att man måste mocka ur boxarna efter sig på söndagen när man åker hem.
Det är ju precis vad man vill så där på söndags eftermiddagen/kvällen så om någon som läser detta känner sig manad för lite work out så vet ni vart ni ska infinna er nästa söndag eftermiddag finns garanterat fler än jag som också vill ha hjälp.

Om jag bortser från detta så ska det bli kul med SM var som sagt längesen nu och sen kommer en helhög av mina grooming kompisar dit så vi ska nog kunna underhålla oss.
grevagården är i alla fall väldigt bra för det finns en bra resturang som är öppen nog länge så alla hinner äta, bra boxat och mycket plats att hand walka på.

Nu måste ja springa ut och fodra men vi hörs... =) ///// Ida


Läst 35454 ggr Kommentarer Kommentera

Så nu var vi hemma i Skåne igen och jag ber ännu en gång så hemskt mycket om ursäkt för att jag varit en usel bloggare, men tyvärr skyller jag denna gång på att el-sladden till datorn låg kvar hemma på bordet medans jag och datorn var i Värmland.

Jag måste säga att Hammarö var väldigt trevligt, vi hade jätte bra boxar en extra box att ha alla saker i, tyvärr kom regnet även detta år men jag hade inget problem med att vattnet rann in i boxarna i alla fall. Sen att jag var blött som en dränkt katt efter fredagens klasser gjorde inte så mycket då Yummy var 2a i stora klassen =)

Hammarö för mig var också kul eftersom jag hann att träffa många vänner och mamma och pappa. Vi kom som sagt fram på onsdags kvällen, vilket var perfekt för i stort sett ingen annan tänkte den tanken. Så vi kunde lasta av precis utanför stallet, personalen hjälpte oss att köra spån och jag och Alex fixade hästarna och packade ur alla saker, så det gick faktiskt väldigt smidigt och fort.

Torsdag morgon gick jag upp som vanligt så att jag var i stallet vid 7 tiden. Jag fodrade hö, mockade, bytte vatten, lindade av benlindorna och gav dem krafftfodret, medans hästarna år så lindade jag upp lindorna, hängde upp tränsen och fixade lite.
En stund senare tog jag ut dem alla 3 för en 20 minuters promenad och sen kom Alex ut för att trimma alla 3. Vi hade som sagt med oss Yummy, Donna och Condello.
Vädret var jätte fint och hästarna skötte sig bra, strax efter 12 00 var vi klara och hade ridit alla tre, allt var putsat och hästarna fick lunch.
Då kom min kompis Melinda och hämtade oss och vi åkte in till Skoghall för att äta lite lunch.

När vi kom tillbaka till Hammarö hade min pappa och hans sambo kommit dit för att vi skulle hinna ses lite, vi tog en glass ute i solen.
Sen var det dags för vet check och eftersom folk just börjat komma så gick det super smidigt för min del, behövde inte stå i kö med någon av hästarna och dom uppförde sig bra. Yummy pep och skuttade som vanligt men höll sig någorlunda i skinnet.
Eftermiddags jobb och sen var jag klar runt halv 6.
På kvällen kom Melinda åter igen och  hämtade oss och vi åkte in till Karlstad för att käka middag. Vi åt på den super trevliga resturangen Fontana de Trevi (tror jag den hette) och vädret var super.

Fredag och första tävlingsdagen, Donnas klass började 12 00 så vi hade ingen mega stressad morgon, alla var ute som vanligt och alla vanliga sysslor ska göras. Det var en bra bit att bära vattnet så jag har nog blivit några kilon starkare efter detta.
Donna hoppade bra men fick ett skitpet på sista hindret i grundomgången, sen kom regnet när det var dags för stora klassen. Condello var först ut och även han fick ett skitpet på en oxer mitt i banan. Yummy var i slutet av klassen och gick in och gjorde en super fin rund som gav honom en andra plats.
Vilket var super kul speciellt eftersom hans uppfödare var på plats, min mamma också och att det är hemmaplan för både mig och Yummy.


Yummy på prisutdelning.


Yummy tillsamans med hans uppfödare Maud Olsson

Även idag kom Melinda över och hon hjälpte mig i stallet, med saker som att putsa, mocka, ryckta och bära vatten. Medans jag promenerade, lerade och bandagerade och hängde in alla saker på rätt plats och låste in det.
Sen bar dte in till Karlstad igen denna gång för tjej middag, Det var jag, Melinda och Carro och Annelie. Vi hade en super trevlig kväll och vi åt på Alfie som också är en super trevli resturang i centrala Karlstad. Vi hade massor att prata om och det var så kul att få träffa dem igen, det händer inte allt för ofta.

Lördagen fick en väldigt bra start när Donna gick in och vann sin speedklass med 9 sekunder bättre än tvåan, shit hon är snabb den hästen.
Yummy fick bara bli trimmad så vi hade bara Condello i stor klassen och det höll på att bli ännu en vinst men Condello tittade till på vattnet som stod brevid näst sista hindret och petatde ner det och fick nöja sig med en 8e plast, 2 sekunder snabbare än vinnaren.


Donna på prisutdelning.


På kvällen åkte jag in till Karlstad för att äta middag med mamma och även för att sova på Hotell scandic winn inne i stan.
Så jag tog en dusch bytte om och sen gick jag och mamma ut på stan och det blev faktiskt Fontana även denna gång. Jätte trevlig resturang det som jag gärna rekomenderar om ni har vägarna förbi Karlstad.
På morgonen gick jag upp innan 6 för att hinna med en fantastiskt frukost innan det var dags att vara i stallet vid 7.
Samma saker som vanligt görs, med mockning och byta vatten promenader, spola av lera m.m Alex trimmade även Yummy innan det var dags för Donnas final 10 30.
Det var en 140 accumulator och tyvärr fick hon ett riv på hinder nummer fyra och fick därför bara 61 poäng istllet för full pott 65 och var även här mer än 2 sek snabbar än vinnaren.
Grand prixen skulle ha börjat 14 45 men blev försenad då det bästämmdes att flytta hela banan till sanden istället, stackars banpersonal vill ja säga att flytta alla dessa hinder för 20 startande.
Men men sagt och gjort så gjordes de och klassen började 15 15 istället, Yummy hoppade bra men fick 2 oxrar ur höger sväng tyvärr.

Nu är vi hemma igen som sagt och ser fram i mot nästa utmaning som bli SM i Skövde (Grevagården). Ska bli spännande Alex har inte ridit ett SM sen första året jag jobbade här och då vann han Junior guldet på den fina godkända hingsten Brigadör och fick silver som young rider på super fina stoet Laetitia. Så nu blir det alltså debut att tävla SM i senior sammanhang.  Kommer även att ställa upp i Youngriders klassen.

Vi hörs och ses... //// Ida Lövgren


Läst 35386 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
03
2011

I helgen ska vi tävla i Hammarö alltså Värmland vilket betyder hemma plan för mig och Yummy. Då vi båda är födda i Värmland jag i Karlstad och Yummy i Tågås ;)
Vi har just kommit på plats och hästarna har det bra i sina boxar.

Med oss har vi Yummy, Condello och Donna aldels lagom med 3 hästar då hinner jag med att träffa lite famil och vänner också.

Ännsålänge har jag inte sett mycket av anlägningen och senast jag var här var cirka 4 år sen då jag fortfarande jobbade för Angelie von Essen, så jag får återkomma med en uppdatering om det tex imorgon.

Alex red hästarna hemma imorse och efetr lunch vid halv 2 styrde vi lastbilen norrut, det föt på väldigt bra tills vi passerat Göteborg där hade vi Sveriges svar på tyskt vägarbete, suck trode ja skulle slippa de, men icke!. Den vägen i sig är ju inte den roligaste heller men efter cirka 7 och en halv timme var vi framme iaf..

Nu blev det här väldigt kort men måste ge mig innan batteriet i datan dör..!!!

//// Ida Lövgren


Läst 33893 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.