Hästskötarbloggen
OKT
26
2011

Jag kom hem från Österike på måndags natten och redan på torsdag bar det av igen fast denna gången inte så långt. Det var än en gång dags för grevagården ca 4 timmar norrut från oss. Det blev tredeje gången vi tävlar där i år så känns som jag kan vägen dit väldigt bra nu behövs ingen gps här inte. Vi var där i början av året, sen på SM också nu igen då.

Så det var bara att packa ur, tvätta, fylla på och packa om. Även Daniel skulle tävla denna helgen i Grevagården, så vi hade med oss 2 lastbilar, 8 hästar, 2 ryttare, 2 groomar och 1 praktikant.
Alex hade med sig Legolas, Donna, Sally, Cruz och Abbe, och Daniel hade med Glory, Nasse och Valle.

Jag var iväg på förmiddagen och kom inte hem före lunch så dom andra hade redan åkt upp med ena gänget innan ja kommit hem. Vid 3 tiden på em kom även jag iväg, så jag var framme vid 7 tiden på kvällen. Eftersom Madde som jobbar för Daniel var däruppe före mig så hade hon redan lagt in hö till mina hästar och spridit ut spånet, Det tackar jag för.

När vi lastat av och hästarna fått vatten, mat och tjocka täcken och alla saker var på rätt plats alla lindor som skulle av, lindats av och rullats uppn så var klockan redan över 22 och det va dags att sova.


Cruz och Lego busar,...

På fredagen började första klassen klocka 11 00 och besiktningen öppnade klockan 10 00 vi hade tur besiktningen var precis utanför vårt stall så vi hade inte alls långt att gå.
Så vi behövde inte vara i stallet innan 07 00 i alla fall och vi gjorde alla morgon sysslor som att fodra, mocka, byta vatten linda av och linda upp, sopa stallgången och hänga fram alla saker.
Sen var det dags för morgonpromenader med alla hästarna, det var ju väldigt skönt att vår duktiga Praktikant Felicia var med för då blev det lite mer kvalitets tid. Alla hästarna fick en ordentlig morgon promenad runt ägorna på grevagården i denna kalla vintermorgonen. Här åkte verkligen alla vinterkläder på, mössan eller pannbandet åkte inte en enda gång under helgen och jag använde långkalsonger för första gången i år. Dagarna var fortfarande väldigt fina och normal kalla men på nätterna blev det riktigt kallt.

När alla hästarna vart ute så var det dags att börja besiktiga, jag började med Legolas då han var den enda som hoppade i 120en men han är ju bara 6 år så han var i avd B så jag hade i alla fall cirka 30 starter innan mig. När vi stod där i kön så kom det en kvinna med sin häst i handen och sa till alla att vi är  först i klassen så vi måste få gå före. Det roliga i detta är att när hon trängt sig längst fram så kommer hennes dotter med en annan häst också. Så min fråga i detta är nu hur kan man vara först med 2 hästar i samma klass..?!  Visst absolut jag förstår att om man är helt först då måste man börja rida fram och då hinner men kanske inte stå i denna gigantiska kö men man kan ju som sagt inte vara först med 2 hästar.

Alla hästarna gick igenom utan problem och nu var det bara att börja tävla. Legolas som gjorde sitt första meeting med oss skötte sig exemplariskt hela helgen och rev inte en enda bom under hans tre starter. =)
Cruzerio de Vill en ny 7 åring vi har som kallas Cruz eller om man frågar de förra ägarna så är det Ville var också med på sitt först meeting. Han hoppade super fint men tyvärr trillade en bom i varje klass men hoppa det kan han verkligen.
Abbe var så jäkla pigg och överladdad första dagen men tänkte minsann inte riva, dessvärre blev det lite konstigt och han fick ett stopp på ett hinder precis vid läktaren. På lördagen petade han sista hindret väldigt oturligt men i söndagens speedklass blev han 5a.
Donna hade ett ner första dagen med snabb tid, det var jätte synd hade nog gett väldigt bra placeing. På lördagen hade hon nog tyvärr 2 nerslag det blev tyvärr lite för snabbt och hon fick med sig ngt i båda kombinationerna. Men hon har ju inte tävlat på länge så man kan ju inte begära för mycket.
Sally hoppade som en miljon på framhoppningen men blev tyvärr spänd när hon kom in på banan och rev ngt hinder både dagarna. Sally och Donna hoppade bara 2 dagar.


CRUZ

Vi hade en mycket trevlig helg i grevagården tilsammans med Malin som jobbar för Peder Fredricsson och My som jobbar för Jens Fredricsson. Det är ju väldigt trevligt att resturangen är öppen ända till 22 så även vi hästskötare hinner gå och äta där när vi är klara i stallet.

Eftersom inte vi hade någon häst i grandprixen eller i sista klassen så kom vi iväg innan runt 3 tiden och var hemma runt 7-8 på kvällen. Så då packades allt ur, lastbilen mockades av och vattenhinkar och krubbor tvättades ur. Slängde in en första tvätt i maskine. Hästarna fick givetvis kvällsmat och tjocka täcken. Sen han vi ( jag och Felicia) in en snabbis för att själva äta lite innan Daniels lastbil och hästar kom hem, han hade även med en av mina hem. Så vi hjälpte madde med att lasta av och allt annat som jag nyss rabblat upp.
Sen var det bara att hoppa in i en varm välförtjänt dusch innan jag snabbt somnade i min säng.

Så det blev en lång update av Grevagården, så jag får ta tag i strömsholm senare idag eller kanske imorgon. I helgen är det tävlingar i Karlshamn men jag tror vi åker imellan då.

Ha en ba dag alla.. //// Ida Lövgren


Läst 36178 ggr Kommentarer Kommentera

Jag har verkligen varit kass på att blogga nu på sistone men har så fullt upp med allt annat och blir så kort om tid när jag är på tävling. Men nu är jag hemma i Linderöd igen och är mega förkyld så har gosat ner mig i fotöljen med min nya värme filt och datorn i knäet så nu finns all tid för att printa ner lite.

Jag får börja i rätt ordning så idag kommer inlägget om  Wr:Neustadt .

För cirka 3 veckor sen var vi alltså i Wr: Neustadt i Österike, det är en ganska lång resa och man måste såklart stanna påvägen. Vi stannade i ett stall i Tyskland hos en tysk veterinär som hade ett stort stall bara 1 km från motorvägen så det var perfekt så sett. Var väl inte direkt det mesta fancy stall ja sett men det dög bra och hästarna och vi fick en bra och välförtjänt vila. 
Med på resan var Yummy, Condello, Flecu och Canora och vi fick börja vår resa på tisdagskvällen innan. Vi körde genom Danmark men istället för att åka ner till Rödby och ta färjan över till Puttgarden som vi vanligtvis för för att ta oss ut i Europa körde vi till Gedser och tog färjan till Rostock den båten tar lite längre tid men man kommer ut på "rätt" sida av Tyskland om man vill Österike b la.


Packat och klart



Yummy och Flecu redo för avfärd


Ombord på Färjan




Jag och Yummy på färjan. (då öppnar jag alltid baklämmen och ibland även sidolämmen om det finns möjlighet. Här har dom även fått hö.


Vi stannade på uppstallningen i lite mer än 12 timmar för sista biten till var inte så många timmar. Det var riktigt varmt under dagen och jag önskar att jag hade haft med mig ett par shorts så varmt det var.  Hästarna kunde bara ha ett tunnt sommartäcke på sig, tror det var en av de sista sommardagarna vi fick i år.

                         
Vattenhinkarna ska snabbt upp.                   Condello


Man kunde inte komma mitt i natten till tävlingsplatsen så vi åkte runt midnatt och var framme vid 6-7 på torsdags morgonen.
Tyvärr fanns inte en enda människa på plats men alla boxar vara klara så vi tog 4 stycken som fanns nära till hand så att hästarna iaf kunde få komma in och vila och få vatten och hö och även mash. Jag lindade av hästarna och fixade lite sen efter 8 så kom äntligen en stall ansvarig och då var det iaf så bra att jag inte behövde byta boxar.
Så jag kunde nu packa upp alla saker och sätta upp boxgardiner, spåna upp lite mer och var sak på sin plats.
Parkerade lastbilen, för att sen vila lite och ta en duech innan det var dags för lunchfodring. Efter det kom Alex och då skulle alla hästar besiktigas och trimmas.
Besiktningen gick bra, alla hästarna gick igenom och Yummy skötte sig faktiskt bra han tyckte det var kul att komma iväg igen tror ja. 
Tyvärr hände något med Canora efter besiktningen, hon måste ha sträckt sig eller något för hon var inte 100 procent så vi fick tyvärr stryka henne från tävlandet, lite trist för henne att åka hela vägen till Österike utan att få starta en enda gång.
Flecu hoppade fantastiskt från början till slut och var placerad 2 av 3 dagar slutade 9a i finalen efter en dubble nolla.!
Condello tyckte det var jätte otäckt att vi numera hoppar inomhus poch var väldigt spänd men det var nyttigt för honom att hoppa där iaf. Yummy hade lite stople ut och det blev ingen placering.
För att detta inlägg inte ska bli tusen sidor långt så avslutar ja de med en hel hög bilder från denna tävlingen. För som sagt en bild säger mer än tusen ord.

     


      

     

    

    

    

Nu ska ja sova och så hoppas jag på att jag kommer in i tid imorgon så ska ni få en update från Greva gården och strömsholm sen är ja kanske i fas igen... =)

God natt på er take care //// Ida Lövgren


Läst 35429 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu så ska jag äntligen ta tag i
att uppdatera er lite om vad jag har hittat på under de senaste veckorna. Med tanke på att mitt internet la av mitt i ett blogg inlägg så kommer detta inlägg väldigt försenat nu när jag äntligen fått ett nytt simkort och är hemma på gården igen.

Som sagt har vi varit iväg på två tävlingar i Belgien först var vi i Neeroteren
för att sen åka vidare till UVM i Lanaken.


                     
    Hejdå Sverige                                     Truckdriver

Vi lämnade Sverige klockan 04 00 och med tanke på att hela E22 byggs om så
börjades resan med vägarbete typiskt nog men då var man i alla fall uppvärmd
innan man  kom in i Tyskland.


Vi stannde efter 8 timmar på en klinik i Vechta för att sen köra dom sista
timmarna ner till Neeroteren när vi alla hunnit vila ett par timmar.

Fick samtidgt uppdatering i telen hela tiden hur det gick för Team Sverige i
Madrid, det var ju som sagt mycket på spel.



Canora äter frukost på båten mellan Rodby- Puttgarden.

Vi kom fram till Neeroteren vid 11 tiden på kvällen och fick hjälp av en
traktor kille som körde alla saker från lastbilen till stallet och tur är ju
det för den backen är inte att leka med när man har ett överpackat sadelskåp.
=)

Vi hjälptes åt med att spåna upp boxarna, fylla upp vattenhinkarna och linda av
lindorna. Sen fixade jag det sista innan dom fick nattmaten och tjocktäcken.


Vi var framme på onsdags kvällen och på torsdagen var det vetcheck och
uppvärnings klass. Vetchecken gick bra och vår nya prinsessa uppförde sig
mycket bra.

Hästarna skötte sig fint under helgen Abbe och Flecu var bara där för tränings
skulle eftersom de skulle gå UVM helgen efter. Men båda skötte sig jätte bra
och hoppade bra men hade inga främre placeringar.




Canora var som sagt med på henns första tävling med oss och fick hoppa 130
första dagen och hoppade bra tyvärr trillade en bom, dag två var hon 4a i sin
klass och i lilla finalen på söndagen rev hon dessvärre ettan. Jag såg det inte
såg jag fattade inget när speakern sa 4 faults, men men så kan de vara vi är
ändå öjda med hennes debut.

Condello var super och var 6 i första 140n 6 i andra 140n och i GP:n fick han
ett nerslag på en grön oxer med vattenmatta under. Men han var tydligen inte
den enda som rev den 4 andra svenska fick också med sig den och många andra
också.

Han hoppade iaf jätte bra och är verkligen på gång han kommer bli grym vår
lilla Svarta.

På söndags kvällen när Condello fått ätit och vilat en stund körde Aisling hem
honom och Canora i den lilla lastbilen och jag, Alex och 7 åringarna stannade
kvar i Neeroteren för att på tisdagen åka till Lanaken.




Fin fina killar...

Jag Longerade hästarna på morgonen sen packade vi in de sista körde upp skåpet nej vinchen gick sönder så jag och Alex och en kille som jobbade på anläggningen puttade upp det, men det gick bra.!
Väl framme halmade vi upp boxarna, gav dem lunch och vatten. Hängde upp boxgardiner och fixade det fint i stallet. Jag fixade även i ordning för Daniels hästar som skulle komma tidigt på onsdags morgonen så ja la in lite spån och la in hö och hängde upp vattenhinkarna.



Det fanns många av mina kompisar på plats där så det va skoj att hinna träffa dem lite, med trevliga kvällsmiddagar och stallhäng.

Både Abbe och Flecu var felfria första dagen och var super duktiga, i andra kvalet trillade varsinn bom och finalen var bortblåst tyvärr.. Väldigt synd för så fint som dom hoppade var dom värda mer. Alex valde att inte hoppa consolations klassen så vi körde hem på Lördags morgonen.

                                     
       Flecu innan start                                           Lyckopiga



Nu är vi hemma igen efter lite kö pga vägarbeta som vanligt i Tyskland plus att färjan hade proböem att lägga till så det tog 45 minuter extra innan vi kunde köra av men i övrigt gick resan super bra killarna skötte sig fin fint!


                                 
Kö kö och åter KÖ                                         Abbe äter kvällsmat


//// Ida Lövgren

ps: Uppdatering från tävlingarna i Österike och Grevagården där vi varit nu senast kommer snarast.. ds

 

 


Läst 34311 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.