Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Det blev en andraplats för Tinne och Anton i küren, på 80 procent! En halv ynka procent från vinnaren Anna Kasprzak. Vi är jätteglada och väldigt nöjda med inomhuspremiären.
 
Nästa tävling för oss är Stuttgart, där ska Anton gå världscupkval och Tim ska gå den trestjäriga Grand Prix-rundan. Stuttgart är en väldigt rolig tävling men det är långt bort, typ längst ner i Tyskland... Efter det är det hem och omladdning i ungefär tio dagar innan det är dax för årets roligaste tävling, Stockholm Horse Show!

  

Nu tänkte jag berätta om vår nya dröm, som kom hem till oss för snart två veckor sedan. Benetton Dream heter han. En nioårig stor och vacker hingst, e. Brentano. Vi känner inte riktigt varandra än jag och Benetton, eller Ben som vi kallar honom hemma, men han verkar vara helt underbart snäll. Otroligt cool och har ett stort hjärta. Det har varit lätt att få en bra kontakt med honom, det är väldigt kul. Han är verkligen en jättefin häst och jag är så glad att jag får vara med på ett hörn! (Vill bara inflika att Anton är oslagbar alla kategorier.)
  
Slänger med lite bilder hemifrån och på Ben.
/Sara


Läst 20093 ggr Kommentarer Kommentera

Strömavbrott hemma i Linderöd, så det får bli ett inlägg från lastbilen. Vi har haft strömavbrott sedan i förrgår klockan 16 och när jag åkte 05.45 imorse hade det fortfarande inte kommit tillbaka. Telefoner och nät har också legat nere, så vi har liksom levt i ett mörker nu.
  
Hur gjorde man förr är min fråga, det är helt sjukt men utan min telefon är jag inget. Den är min väckarklocka, ficklampa, bank, kontakt med omvärlden och så mycket mer. Så imorse fick vi starta bilarna och ställa upp dem med helljus på olika platser för att kunna göra i ordning hästarna och lasta dem. Det gick bra och de skötte sig fint mina fyra killar.

Nu är vi i Danmark och ska så småningom ta färjan över till Tyskland, därifrån kör vi ner till Klattes och efter det bär det av mot Miami senare i veckan. Känns skönt att vara på språng nu, så mycket förberedelser och fix, det är inte bara att packa väskan och dra inte. Det är veterinärpapper, blodprov, karantäner, flyg, transporter, boende, packning och massa mer.

Paiges och Hill myser innan sista ridpasset i Sverige. 

Packkaoset innan avfärd, vad ska med och vad ska inte med?!

I fredags var vi på tävling i Karlshamn, Alex tävlade Gloria och det gick jättebra och de var felfria. Matheiu tävlade också, med mycket fina resultat :). Matheiu och hans familj kommer att ta hand om Springfield Farm nu under vintern medan vi är borta, så stället kommer att vara i full gång trots att vi inte är där. Ni får jättegärna följa oss här eller på Springfileds Facebook-sida, gilla den gärna :).

Det var allt från mig för nu - på återseende!
/Mvh Ida

Springfield South. :)


Läst 18661 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
I helgen var det alltså Grevagården och det sista kvalet i VW GP som gällde! Jag hade tre laddade grabbar med mig. Avon, Colmar och sex år gamla (unga) Her L'amour ("Harry").
  
Avon hoppade strålande fint i kvalet på fredagen, var en av sju nollor och slutade som sexa! I Grand Prixen på lördagen fortsatte han att hoppa bra, dock lite tröttare än dagen innan och hade åtta fel. Men vi är otroligt glada över hur fint han utvecklas och hoppar!

Men varför tårar då undrar ni? Jo, på söndag morgon lastades bara två av grabbarna in i lastbilen för att åka tillbaka till Strömsholm.

Colmar åkte i stället tillbaka ner till Skåne... Han har flyttat till Henrik Ankarcrona för att tränas och tävlas av honom under en period framöver! Jag vet att han kommer att bli väl omhändertagen och få kärlek även där. Men det blev ändå ett tårfyllt avsked och jag saknar honom här hemma!


Läst 19716 ggr Kommentarer Kommentera

Full rulle på Springfield, det ska klippas och packas och fixas. Men mitt i allt har jag haft lite semester så jag var hemma i Värmlands skogar i förra veckan och hälsade på nära och kära.
Känns bra att hinna med det, för nu lär det dröja ett tag innan nästa gång.


Filipstad


Jag passade självklart på att hälsa på den här lilla vilden också, han ser mycket fin ut och jag hoppas självklart på en kommande stjärna i Walter V.
Det är alltid mysigt att komma hem, bo i sitt gammal flickrum och få mammas hemlagade mat. Man blir lite yngre igen för ett par dagar.


Här ovan är en bild på vår fina 7 åring Cassunta Z när dom är och tävlar i Lillhagen för 2 veckor sedan. Med då var även Alexs två elever med hästar dom köpt från Springfield. Alla hästar och ryttare skötte sig jätte bra och det blev fina resultat.


Emma och Condello


Paige och Springfield Hill


Idag har jag varit nere i Hörby och hämtat hem vår ny pimpade bil från Mårtenssons Bil. Den blev jätte snygg eller vad tycker ni?!


Det var lite kort från mig, på återseende// Ida Lövgren


Läst 20086 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
22
2013
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Idag har Jens hoppat de flesta av hästarna. Även den nya stjärnan fick hoppa några språng - och oj så fin han är! :)

I morgon eftermiddag åker vi till Grevagården och tävlar. Med oss kommer vi att ha Avon, Colmar och "Harry". Det är sista kvalomgången av VW Grand Prix innan finalen i Flyinge. Håller tummarna för att det kan få vara uppehåll i helgen, hellre kyla än regn!

  

Har inte riktigt tekniken på min sida just i kväll (ungfär som de flesta andra kvällar också...).

Så jag får inte riktigt upp filmen som jag vill, men om ni är nyfikna på att se hur Jens och Uncanto ser ut tillsammans kan ni klicka HÄR! Jens säger att känslan är oslagbar och vi tycker så mycket om honom allihop! Till och med Lunatic (som alltid kommer vara stallets kung) verkar tycka att nykomlingen är helt okej... ;)
 
(Hippson-redaktionen: Vi har klistrat in filmen nedan, så slipper ni klicka!)
 
 


Läst 18425 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Som ni vet är vi i Odense och ska rida årets första världscupkval. Jag åkte ner med Anton i onsdags, vi övernattade i Skåne och åkte vidare hit i torsdags morse. Tinne och Lussan kom ner på torsdagseftermiddagen, då var det också dags för Anton att ridas lite.
  
Det är första gången sedan Göteborg han tävlar inomhus, men han tar det med ro. Han har verkligen blivit så himla duktig med allt, just här i Odense är arenan lite obehaglig för många hästar, det är ganska litet och läktarna är väldigt nära.
  
Igår eftermiddag hade alla världscupryttare ridtid inne på banan, det var ganska rörigt där inne men Anton såg verkligen super ut. Även om han var lite på G.
Ikväll drar Grand Prixen igång, kl. 19 börjar den. Vi startar näst sist, kl. 21.47. Det är lite ovant att rida sent på kvällen, det brukar ju nästan alltid vara hoppning på kvällarna annars.
  
Håll tummarna för Anton ikväll!
  
/Sara


Läst 18537 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
17
2013

Idag har jag sovmorgon :). Har precis ätit en lång frukost tillsammans med min mamma och ska nu börja göra mig klar för att gå upp till stallet!

Som jag skrev tidigare så tränar vi hästarna mycket ute nu. Här är jag på Lunatic ute på tur med chefen som rider på "Harry". :)

Vintern är på ingång oh dom bästa skorna för att tårna ska klara kylan kommer från Ariat! Vi fick hem en leverans i början på veckan så alla i teamet ska ha varma fötter i vinter!

Vad tycker ni om mina nya armband? Dom är gjorda av tagel från Lunatic och Colmar! Dom två som har varit med mig sen första dagen hos Jens. :)


Läst 16902 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Long time no see...
   

Vi är iallafall på plats på Strömsholm med alla hästar och för det mesta rullar vår vardag på precis som vanligt. :) Men som ni kanske sett lite överallt under dagen har det flyttat in en ny kille i stallet!
   

I onsdags satte jag mig, tillsammans med Jan-Ove (som även äger en del i vår fina Lunatic), i lilla lastbilen och började resan mot Italien och hingsten Uncanto di Villagana! Ska bli så spännande och roligt att lära känna denna fina häst!

Det verkar vara en härligt social och framåt kille som älskar att stå i centrum :) Uncanto är 8 år gammal efter Canturo - Acord II och ägs av Antonia Ax:son Johnson/Lövsta Stuteri.

Som sagt, i övrigt rullar vardagen på som vanligt. Vi passar på att träna alla hästarna utomhus mycket nu när vi har haft så fina dagar :) Idag var jag nere på galoppbanan med Lunatic och avslutade med att jogga honom lite lätt på en av ridbanorna framför slottet under chefens uppsikt! Jag tror att vi blir lika glada som hästarna av det! Jag hade däremot lite kramp i vaderna när vi var tillbaka i stallet efter att ha spenderat den mesta av tiden i lätt sits ;) 

Nu är det dags för Gretas kvällspromenad och sen sömn, nya tag imorgon!


Läst 18594 ggr Kommentarer Kommentera
Varit lite fullt upp på sistone med det ena och det tredje. Bland annat har vi tävlat i Helsingborg. Vi hade ett gäng hästar med oss och det var sjuuuukt långa dagar, jag var så trött efter den helgen. Fanns inte vare sig tid eller ork för ett inlägg just då. Hästarna skötte sig över lag väldigt bra. Canora var 4a i första kvalet i riders trophy men tyvärr precis utanför för till finalen. Boss var placerad 4a i lördagskvällens 140 och även i söndagens 145 grandprix. Eldorf fick vara med och hoppa i laget i allsvenskan och Helsingborg kvalade till semifinalen i Strömsholm senare i höst. I veckan som var, var det breeders här nere i Skåne som ni alla säkert redan har koll på. Vi har inga unghästar så alltså var vi inte med och tävlade. Däremot var vi med under auktionen, vi skulle auktionera ut världens finaste lilla minishettis Domino för välgörenhet. Alex är ambassadör i Justworld Internationell och det är ditt pengarna kommer att gå. Cissi och Alex jobbade hela veckan nere i Flyinge och där fanns även en monter där du kunde få information om vad Justworld är och gör. Vill du veta mer gå gärna in och kolla på www.justworlinternationel.org


Hoppa det kan han


Auktionen gick bra och lilla Domino tjänade ihop hela 29000 kr. Vet ni om att dom pengarna räcker att bygga upp en halv skola nere i tredje världen.


Såklart måste man badas innan auktionen och det gjorde såklart Domino i K9s coppar schampo...


Domino anländer till flyinge...








Det här fantastiskt gulliga täcket är sponsrat av Stablestore. Sofia la ner mycket tid och jobb på att på kort tid hinna brodera och få klart täcket. Vilket vi alla tackar så jätte mycket för. Det blev fantastiskt fint. Så vill ni ha något broderat eller vill ni köpa er något nytt till dig själv eller hästen gör ett besök på Stablestore i Kristianstad eller på www.stablestore.se


Är man så här liten får man följa med in i butiken och prova täcke, Domino älskade sin shopping runda med allra mest godis lådan :)


Hemma efter shopping, då är det dags för kvällsmacka


Justworld teamet. Alex, Ellen och Cicci i bakre raden och Sixten Domino och Hanny i främre raden.


Domino på podiet och visar upp sig


Det var mycket folk på plats i Flyinge








Domino fick följa med hem igen och kommer nu alltså att bo kvar på Springfield :) :)

Läst 20034 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.