Hästskötarbloggen

Vi har det fortsatt bra här på andra sidan Atlanten, idag är det måndag och det betyder lugnare dag. Hästarna har varit i hagen och ute på promenad. Jag och Yvonne har vart och shoppat lite och jag var på manikyr ock pedikyr medan hon var hos frissan.
  
Idag var det inget bra väder, lite regnigt och blåsigt. Jag vågar nog inte säga att det är kallt, för det är fortfarande över 20 grader och hemma är det nog betydligt kallare än så.
  

I helgen var det tävling och hästarna fortsätter att prestera väldigt bra, vilket är väldigt roligt såklart. Vår 6-åring Springfield Hill vann 6-årsklassen i söndags och vår 7-åring Cassunta var 3:a i 7-8 årsklassen.
  

Cafino och Flecu hoppade en klass som kallas level 6, där ligger hindren på cirka 1,30-1,35. Cafino blev 4:a och Flecu utan pris. Båda två hoppade fantastiskt fint och vi hoppas på att toppa formen tills dom större uppgifterna. :)

Canora hoppade även denna helgen gp:n och var så nära vinst igen, snabbast tid i omhoppningen men petade ner sista bommen med en tå. Lite typiskt, men hon var superfin och älskar verkligen att tävla här.
  
Jolly Joker var dubbelnolla och slutade på en 12:e plats!! Han hoppade super och vi valde att hoppa honom igen på lördagskvällen i Grand Prixen under lamporna. Han gjorde det superbra, och lärde sig mycket. Han har aldrig hoppat en sån stor klass och inte heller i strålkastare, så att ngn bom föll gör inget, någon gång måste ju vara den första.
  

Vi har även hunnit med födelsedagskalas då Aisling fyllde år i torsdags. Jag och Yvonne hängde upp ballonger i stallet och köpte blommor och champagne. Vi bakade även en tårta och i present fick hon en t-shirt med sitt namn på och på ryggen stod det Springfield Farm. Mycket snygg måste jag säga. På kvällen åkte vi in till Lake Worth och hade middag hela teamet, vilket var supertrevligt och mycket gott.

Ett kärt återseende med Springfields förre detta vita springare Glory Days hanns också med, han kom ner hit häromdagen och vi ser honom varje dag vi rider upp till banan. :)

Nej nu ha Yvonne lagat laxsallad till mig så nu är det dags att äta - och sen vill även dom fyrbenta ha sin kvällsmat.

Ta hand om er där hemma och på återseende!
Mvh Ida Lövgren


Läst 16995 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
25
2013
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Bättre sent än aldrig heter det va? Nu har jag äntligen fått över bilderna till datorn från Stuttgart (se bildspelet).
  
Denna vecka är det full fart, på onsdag åker vi in till Globen med Magi och Benetton. Magi ska gå LFC och Benetton ska gå clinic. Anton hämtar jag på torsdag förmiddag.
  
Den största hysterin är naturligtvis över Galan. Jag och My har haft många sms-konversationer om vad vi ska ha på oss, hur vi ska ha håret, hur man tar sig fram i nåt annat än Ariat-skor, hur man döljer köldmärken osv... Nu är vi snart där. Tur att vi har varandra! Vi är så klart jätteglada att vara nominerade!

Nu är det en vecka sedan vi kom hem från Stuttgart, Anton har laddat om och ser superfin ut inför Globen. Han är i ett väldigt bra "mode" just nu. Han är typ jätteglad hela tiden, vad vi än gör, och det är ju så härligt! 

Magi är också i bra form, han har tävlat i Globen en gång tidigare, då i Champion of the winners. Lövsta har även en tredje häst, Zircoon,  som ska tävla,  även han i LFC med sin ryttare Jennie Larsson.
  
Jag, Tinne och Benetton var hos Lussan i fredags och tränade lite, han är magisk den hästen! Ska bli så kul att visa upp honom i Globen!

Det mesta är packat och klart inför helgen, hela teamet är laddade!


Läst 16109 ggr Kommentarer Kommentera

Världens bästa Canora gör det igen, idag var hon oslagbar och tog hem segern i Open Stakes 10 000 dollars GP. Sju ekipage gick till omhoppning och av dessa var Canora snabbast och felfri och det blev vinst. Det är inte för inte som hon kallas rallyhäst. Min kompis Fredrik fotade under GP:n så här kommer några fina bilder från den. :)

Det var inte bara Canora som vann idag från teamet, det gjorde även två andra tjejer. Cassunta vann unghästklassen och Whisper vann lilla rundan, så det ar verkligen tjejerna på topp idag. Fick tyvärr inga bilder på dom uppifrån banan.

Flecu som har vilat lite inför kommande säsong hoppade en 1,30 och blev 5:a där, han hoppade helt amazing och jag tror verkligen han kommer vara med i gemet när hans större uppgifter kommer. :) Stolt och glad över att få tävla igen bar han hem sin rosett. :)

Nu är det verkligen dags att sova, ta hand om er där hemma, godnatt eller för er är det väl dags att säga godmorgon! :)
  
/// Ida Lövgren

  
Location:Wellington


Läst 18952 ggr Kommentarer Kommentera

Sista dagen här i Stuttgart är avklarad, nu sitter jag i lastbilen och vi har börjat den långa resan hem, även om vi inte åker långt idag. Anton är det bästa resesällskapet. Alltid glad, lugn och gillar att åka omkring i våran lastbil.


Det är ju inte helt okänt hur duktig han var idag, min fantastiska kille. Han var fin på framridningen, Tinne hade en bra känsla. När vi kanske hade tio minuter kvar till start blev Anton jätte pigg, het och lite nervös, så vi gick ut från framridningen och skrittade lite ute på vägarna mot tävlingsarenan. Då lugnade han sig direkt, sen inne på banan var han ditt absolut bästa. Han är så fin, Tinne rider honom så fint, och musiken är så bra den med. Jag blir liksom nästan lite tårögd när han går sin kür.


När vi kommer hem väntar några lugna dagar för Anton, vi ska bara busa i skogen och på galoppbanan. Sen är det dax att ladda om till Globen, dit tar jag med mig Anton så klart, Magi dom ska gå Lövsta future challenge finalen, och en häst som ska gå clinicen som Lussan,Tinne och Kjell Enhager ska ha. Hela team Anton är väldigt taggade inför Globen, det är lite av allas favorit tävling på året!
När jag kommer hem så ska jag lägga upp lite bilder från Stuttgart. 


Sara 


Läst 16848 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  

I torsdags kom vi hem från tävlingarna på Flyinge, en hel vecka var vi nere i Skåne och tävlade! Fina välordnade tävlingar med glada trevliga funktionärer. :)

Med mig hade jag fyra stycken grabbar. Lunatic, Harry, Uncanto och Avon. Uncanto har nu gjort fyra stycken starter tillsammans med Jens och med fyra stycken nollrundor som resultat. :) Fantastiska häst!
   

Lunatic var bara med och trimmades nere på Flyinge och lämnade över huvudansvaret till Avon den här helgen. Avon som varje helg fortsätter att utvecklas fortsatte i samma anda även den här helgen.
Han inledde med en vinst i GP-kvalet på fredagen, i söndagens Grand Prix hoppade han bra men hade tyvärr ett ner. Sen började uppladdningen för VW Grand Prix som skulle gå av stapeln på onsdagen. Full av energi gick han in och hoppade helt fantastiskt, men med ett nerslag på sista hindret och ett tidsfel gick han tyvärr inte vidare till omhoppning. Men det var roligt att se honom ta sig an de stora hinder som fanns där med sån glädje och lätthet! Det här bådar gott för framtiden! :)

Jens har nu börjat sin turné runt om i landet där han kommer att hålla ett par efterlängtade clinics! Mitt första möte med Jens var på just en clinic, i Uppsala. Jag hjälpte då till under kvällen med att sadla upp hästar till honom och efteråt kommer han in i stallet och säger att han har hört att jag letade jobb. Ja resten vet ni ju. :)
Kommer ihåg hur livrädd och nervös jag var på tåget på väg ner till Skåne och att att jag funderade på att hoppa av vid varje station tåget stannade vid. ;) I dag ångrar jag inte mitt beslut det minsta, jag kunde inte ha ett bättre jobb, bättre chef eller bättre arbetskollegor!


Läst 14473 ggr Kommentarer Kommentera

I dag var det Grand prix-dax, Anton har varit väldigt duktig på träningarna här. Förra året var han väldigt laddad och spänd, men nu märker vi verkligen hur mycket han har lärt sig bara det senaste året.
  
Han var jätteduktig genom hela programmet, inga missar. Lite spänd ryggning, det var allt. Räckte till en 3:e plats på 75.2 %!!! Som vanligt är jag extremt stolt över min fina kille!!
  
Nu på kvällskvisten lämnade vi tävlingsplatsen ett par timmar för att gå på Mamma Mia-musikal, det var riktigt kul, även för mig som är totalt obegåvad på det tyska språket. När vi kom tillbaka till tävlingarna var kvällklassen i hoppning igång, RGB hade en häst med, var ju tvungna att titta då! Han nollade både grundomgången och omhoppningen, på en häst jag tror är ganska ny, Unita hette den, jag har i alla fall inte sett det förut. Jättefin!
  
Nu är det sovdax, imorn laddar vi för küren, vi är sist ut (!) kl.17.25. Håll tummarna då!!! Sedan bär det av hemåt, i alla fall styr vi åt det hållet imorn kväll. Ska åka 40 mil ungefär.
  
Sara


Läst 12270 ggr Kommentarer Kommentera

Igår när jag var ute och gick med Anton mötte jag ett bekant ansikte, nämligen Favourit! Det var så roligt att se honom igen! Han såg väldigt lycklig ut, och så där busig som han alltid gjorde.
Vi sålde honom för ganska precis ett år sen och jag har inte sett honom sedan dess. Han har det verkligen superbra hos sin nya familj, härligt att se. Idag såg vi honom tävla, och han vann!!! Så himla kul.
Hans nya ryttare är ung, kanske 20 år, så hon rider ungdoms-Grand Prix. Ett specialprogram för ryttare upp till 25.

I dag tränade Tinne Anton inne på tävlingsarenan. Han var pigg och glad, såg väldigt fin ut. Sedan hade vi vetcheck kl. 12. Nu sitter jag i en stol utanför Antons box, han får stå med öppen boxdörr med mig som dörrvakt. Han ska hela tiden ställa ut ett ben utanför kanten annars, då är risken ganska stor att en sko ryker på vägen in sen... Han terroriserar mig ganska rejält när jag skriver, så alla felskrivningar är helt och håller pga honom. :)

Vi ska snart gå ut på en promenad, sen ikväll är det hoppning. Imorn är det tävlingsdax för oss, klassen börjar kl. 11, vi startar kl. 13. Håll tummarna då!

 

/Sara


Läst 11705 ggr Kommentarer Kommentera

Efter tre dagars körning är vi framme i Stuttgart. I måndags kväll stannade vi i Skåne och övernattade där, igår rullade vi ner genom Tyskland och stannade över natten ca 40 mil norr om Stuttgart, så åkte vi sista biten idag.
  
Anton är helnöjd, han älskar ju att resa. Idag har jag gjort i ordning allt i stallet, Antons box och vår tackbox. Sen gick jag en promenad ute på området och inne i warm up-arenan. Det är stort här, framridningen är liksom en egen hall, med stora läktare. Tävlingsarenan är stor och mäktig. Ska lägga upp bilder i nästa inlägg.
  
I morgon har vi vetcheck kl 12, sen tävlar vi på fredag. Då är det Grand prix, på lördag är det küren. Det är väldigt kul här i Stuttgart då det finns massor att se, massa hoppning, dressyr, fyrspann och olika shower. Och superbra shopping! 

Jag återkommer när jag har lite bilder och när vi ridit.

/Sara 


Läst 9978 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
11
2013

Igår var det Open Stakes Grand Prix, där världens bästa rallyhäst Canora blev 2:a efter en omhoppning mot fyra andra. Så det får man säga är en bra öppning på säsongen. :)

I övrigt har vi träningshoppat lite och Alex och Cafino gjorde sin första start tillsammans, de slutade 5:a i en 1,30 klass :) :). Hoppade helt super. Alla andra hästar har också hoppat fina nollrundor i diverse träningsklasser. :)

Flecu träningshoppar inne på stora banan. :)

Caffe likaså. 

Yvonne och Flecu chillar efter passet. 

Hill living the life.

Canora i skuggan under trädet.

Flecu eller är det Batman?!?! Nu ska vi chilla lite på stranden om en stund, innan eftermiddagsjobb. Ha det bra!
  
Mvh Ida


Läst 11983 ggr Kommentarer Kommentera

Vi är åter på plats i Wellington för ännu en säsong här, vilket känns fantastiskt. Jag är som sagt ingen vinter människa så detta passar mig utmärk.
Resan över gick super bra och alla hästarna skötte sig jätte bra, jag tycker det känns väldigt bra att flyga med dem för då vet man hur de tar resan och om dom äter och dricker bra!
Man får inte flyga med hästarna hur som helst utan man måste ha ett visum och sen måste man bli godkänd av både veterinär och flygbolaget iaf för det bolaget vi flyger med!


Hästarna är lastade och klara, måste säga att conteinerserna ser mindre ut på bild,. På detta flyget hade vi med oss 12 hästar och vi var 2 tjejer som flög med!


Det låter ganska mycket men hästarna skötte sig bra! Här hissa de upp till flygplanet :)



I väntan på att hästarna skulle bli klara i karantän och att vi skulle få flytta in i stallet fick vi bo ett par dagar på det fina stället :)


Nu är alla hästarna ute ur karantän och vi är alla på plats i här på Springfield south som vi lite checkt kallar det.
Alla hästarna har blivit av med vinterpälsen och trivs bra i värmen och med det gröna gräset som är toppen att både äta och rulla sig i :)


Ny fin my prince grimma :)


Godmorgon, det första vi ser när vi går utanför dörren till vår lägenhet.


Cafino kollar läget, en favorit syssla


Promenad längs kanalen


Jolly joker väntar på mat


Mmm så mysigt tycker Caffe :)


Canora håller koll på alla i stallet :)


Yvonne klipper Hill


Stallet lite på avstånd :)


Mysig promenad runt Appalossa


Ja det va lite från oss, nu ska jag och Yvonne göra night check och sen är et sov time :)
Mvh Ida Lövgren


Läst 17536 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.