Hästskötarbloggen

Vardagen rullar på som vanligt för oss här på Strömsholm!

  
igår åkte vi iväg till CC Stud där Jens skulle hålla en clinic. Vi hade med oss två av tjejerna den här gången :), 6 år gamla "Blixten" (Douglas - Triton) var först ut! Ett sto med mycket vilja och egen motor, men otroligt härlig och vi tycker mycket om henne. Hon skötte sig bra och trots alla människor och nytt ridhus höll hon sig lugn och det såg ut som hon aldrig gjort annat. :)
   

Som nummer två fick publiken träffa en för oss en väldigt ny bekantskap. "Candy" är 8 år gammal (For Feeling - So What) och har bara stått i stallet några dagar! Så än så länge vet vi inte så mycket om henne, men hon har ett fint hopp och verkar snäll och mysig i hanteringen :) Även hon skötte sig bra inne i manegen trots att hon tyckte att det var lite märkligt med alla människor - och mikrofonen som sprakade och lät konstigt där uppe från ryggen!

Nästa tävling för oss blir i Helsingborg med fem av stallets hästar och efter det åker vi direkt vidare till Borås där SM går i år. :)

Kommentera gärna om det är något speciellt ni vill att jag skriver om eller något ni funderar över! :)


Läst 28419 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
21
2014

Nu har WEF börjat och det märks, vi har haft hästar som tävlat lite varstans denna vecka, vi har också som ni säkert redan vet fått en ny häst. Han heter Zidane och är 10 år och valack, en snäll och bra kille och vi gillar honom jättemycket. Vi har tävlat honom lite och han har hoppat jättefint med felfria rundor - så kommande vecka kommer att bli spännande.
   

  
Canora gjorde en start och den vann hon. Det var en 1,40 GP som hölls på en av poloplanerna en bit härifrån. Klockan 8.00 på fredagsmorgonen kom en kille med en transport och hämtade oss, det var ganska kallt så vi var ordentligt påklädda. Canora var första hästen ut och satte två felfria rundor och en tid ingen kunde slå. Hon är fantastisk denna lilla tjej - 3 starter, 3 vinster. Hon kunde inte börjat året bättre.

Det här fina kortet har jag lånat från Noelle Floyd. Ni hittar en fin artikel om tävlingen på www.noellefloyd.com.


  
Cafino fick flytta upp till FEI-stallarna föregående vecka, då hans klasser alltså gick under FEI:s regler. Han hoppade kvalet på torsdagen med ett ynka litet skitpet, men blev ändå 12:a och kvalade lätt in till lördagskvällens Grand Prix.
  
Till Grand Prixen kvalade 40 stycken in + 5 st som redan var förkvalade. Vi hade startnummer 33 och blev 7:e felfria att gå till omhoppning. Ytterligare 2 lyckades gå felfritt efter oss och det blev alltså totalt 9 stycken i omhoppning. Omhoppningen var riktigt snabb och vi slutade på en 4:e plats, oerhört glada och Caffe hoppade helt amazing. Vilken superhäst han är, han och Alex är riktigt samspelta nu och är ett toppekipage tillsammans.  2:an, 3:an, 4:an och 5:an slutade alla på samma sekund så det var oerhört jämnt.
   



  

Cassunta har hoppat 2 st 8-årsklasser och var placerad i båda, en 7:e plats och en 10:e plats. Även Flecu har tävlat nu och var felfri i sin första start och i 140:n i fredags blev han 12:a. Den här veckan kommer det vankas större uppgifter för honom och både han och Zidane kommer att följa med Caffe upp till FEI denna veckan. Så i dag har jag och Yvonne packat och fixat och flyttat upp massa saker till de stallarna. Canora är klippt och alla är friserade och vi är redo för en ny vecka.

  
I fredags kväll var det även Justworld-gala, som vi alla var på. Det var en supertrevlig kväll med god mat och jättefint arrangemang. Kvällens tema var rött och guld, inspirerat av hästens år. Alex var en av 8 som fick en utmärkelse för hans engagemang för att hjälpa barn i andra länder till ett bättre liv.
   


 
Nu är det dags att kvällsfodra och sen är det dags att duscha och sova. Ha det så bra, take care!
  
Mvh Ida Lövgren


Läst 27283 ggr Kommentarer Kommentera

20140110-230948.jpg

Hon är grymmast vår lilla rallyhäst, vinnare idag igen hur awesome är inte det?! Hon var även idag i slutet av startfältet och tog över ledningen och sen var ingen nära att slå henne. Hon är en fantastiskt individ som älskar att tävla och vinna. Hon har en vinnarskalle och ett hjärta av guld, det går inte annat än att älska denna lilla fuxdam!

20140110-231103.jpg


Läst 26106 ggr Kommentarer Kommentera



Världens bästa rallyhäst slog till och vann igen. Canora startade ganska sent i klassen och gick in och satte en klockren runda och tog över ledningen med 13 sekunder. Killen som sitter vid insläppet och har koll på att rätt ryttare går in på banan skämtade och undrade om Alex verkligen ridit hela banan. Vilket han självklart hade gjort.
  
Det var ett tiotal ryttare kvar efter oss, men det var bara två av dem som var i närheten, Darragh Kenny gjorde ett tappert försök men rev ett och var 4 sekunder efter. Laura Chapot är känd för att vara ruskigt snabb och hon var felfri, det såg riktigt snabbt ut, men ändå 5 sekunder efter.
 

 
 


Läst 22821 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
08
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Hej på er! Det har hunnit passera ett par veckor sen jag skrev sist. Då packade jag lastbilen för en tid ute på turne och nu har vi (äntligen) kommit hem igen :)

  
Vi har hunnit med en hel del sen dess. Efter att ha firat julen nere i skåne fortsatte vi resan mot Belgien och Mechelen! Och där gick det ju minst sagt bra. Lunatic avslutade helgen med att vara 2.a i världscupen! Vi var ju trea där förra året, kan man hoppas på en seger nästa gång..? ;)

Efter Mechelen var ju egentligen planen att åka hem till Svergie men vi bestämde oss istället för att åka vidare på en tvåstjärnig tävling i Holländska Zuidbroek. Där fick Lunatic vila från hoppning och istället låta Avon och Uncanto sköta jobbet! Uncanto forsätter att gå från klarhet till klarthet och har hittils varit felfri på hinder i alla sina starter med Jens, väldigt roligt! Även den här gången avslutade vi helgen bra och Avon var 7.de placerad i GP med ett ner i omhoppningen :)

 

Jag som har dragits med en tråkig förkylning under hela resan såg fram emot att få komma hem, vila och blir frisk! Planen var att mellan landa hemma hos Peder och Lisen på Grevlunda över natten för att sedan rulla uppåt landet igen! Men lastbilen hade helt andra planer.. Precis när vi svänger in på gården exploderar ett av framdäcken! Tack och lov körde vi i så pass låg hastighet att varken jag eller hästarna hade märk något om det inte varit för smällen! Tur i oturen den här gången! Och jag hade även tur att det fanns ett nytt däck i närheten att tillgå och även en mekaniker som kunde tänka sig att åka ut till oss, trots röd dag och allt, för att montera på eländet! Så med ett nytt däck på plats kunde vi komma iväg ändå!

 

Idag är jag ledig. Vaknade kl 06.30, kunde inte somna om, och har nu ingen aning om vad jag ska göra med resten av dagen! Får nog bli en promenad upp till stallet för att hälsa på Therese och hästarna :) Är så otroligt glad över duktiga Therese som jobbar tillsammans med oss! Bättre arbetskamrat är nog svårt att hitta!

 


Läst 18161 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.