Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet. Cafino gör det igen! Han är verkligen helt fantastiskt underbart bäst denna lilla häst. 3a i Grand prixen i Geestern i Holland och vann hem Alex första bil i karriären. Det var inte ett lätt startfält, av de över 90 startande från kvalen gick 60 vidare till final. Alla medaljryttare från senaste OS, legenden John Whitaker och många många fler kända ryttare var på plats.
Av dessa 60 blev det bara 5 nollor och av dessa slutade Cafino och Alex på en tredje plats och vann som sagt var där med en bil en Mercedes. Jätte trevlig prisutdelning dessutom där hästarna fick morötter på silverfat, tummen upp för det tyckte Caffe.

Med oss hade vi också två andra fantastiska killar i Flecu och Zidane.
Flecu började helgen med en andra plats i 145an och dagen efter var han super snabb och med ledare tid men tyvärr föll den sista bommen. Zidane fick med sig en andra plats från sista dagens 140 bara något långsammare än Steve Guerdat.

Om ni undrar varför jag inte bloggat på ett tag så har bloggen och jag inte sammarbetat det var tekniska fel då jag kunde inte logga in.

Förra helgen var vi upp i Göteborg närmare bestämt Åby travbana. Fantastiska tävlingar, jag verkligen vill ge mycket bra respons till stallpersonal och arrangörer. Mycket fina stallar, fin bana med bra underlag och gin parkering är några fler plus att lägga till. Med upp hade vi några unghästar och några nya men även cassunta och Flecu.
Alla hästarna hoppade jätte fint och levererade super rundor och fina resultat! Höjd punkterna blev nog iaf Amerigos vinst i 135 och 6e plats i 140. Fina Tina som fortsätter med fina nollrundor. Cassie placerade sig i 145 och fick debutera 150 vilket hon gjorde jätte lätt och fint. Flecu var 2a i GP kvalet och hoppade Grand prixen med ett skit riv på C i tre kombinationen.
Bk som är en annan ny häst i stallet började helgen i 120 och avslutade med att vara nolla i 135 och ett ner i omhoppningen i 140 vilket var hans debut i livet :)
På midsommar afton arrangerades en jätte fin buffé och vi hade alla jätte trevligt :)

Det var en snabb uppdatering om vad som händer hos oss nu ska ja verkligen sova god natt // Ida Lövgren

Läst 32173 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Utomhus-SM 2014, Falun.

Helt galet vad blöta vi har blivit i helgen! Det har regnat och regnat och regnat nästan oavbrutet från det att vi lastade av hästarna i onsdags kväll till det att vi åkte hemåt igen på söndag kvällen. 

Men trots det blöta vädret blev vi glatt välkomnade av ett gäng härliga funktionärer som hjälpte till att både packa ur lastbilen och sen köra allting till stallet! Så jag vill verkligen passa på här att tacka och prisa alla fantastiskt duktiga funktionärer som så tappert kämpade på i helgen och hela tiden mötte oss med ett leende! Så stort tack till er, ni är bäst!!

Fyra stycken av hästarna fick följa med oss upp. Avon, Douniqe ("Blixten"), Diamo Speciale ("Pepper") och Lunatic. Lunatic hoppade ingenting i helgen utan vara bara med som supporter ;)

Stona, Blixten och Pepper, som båda två är 6 år gamla hoppade 3 st 130 hoppningar var och skötte sig utmärkt!

Men helgens starkast lysande stjärna var trots allt Avon! Han har hoppat helt fantastisk i helgen och tog med sig silver medaljen hem i sitt livs första SM start :) Jag har kollat på filmerna från helgen flera gånger och blir lite stoltare för varje gång. Filmen nedan är från andra omgången, Avon startar som nr 26.


Läst 27163 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
14
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej på er!

Vardagen rullar på som vanligt för oss här på Strömsholm :)

Vi har tävlat lite, mest med de unga hästarna men även hingstarna har fått följa med ut och hoppa lite! Avon tog med sig blå-gula rosetter hem både från Norrköping och Strömsholm. Uncanto går från klarhet till klarhet och hoppar fantastiskt. Och 6 år gamla Donique aka Blixten är nu klar för Falsterbo!! Och sist men inte minst har bästa Kungen nu fått klartecken från veterinär och är nu redo att börja ridas som vanligt igen :) Så roligt!

Näst på tur står SM i Falun med båda hingstarna, Avon och Uncanto. Även Blixten kommer att få följa med på sitt livs första meeting :) Så om det är någon av er som är där som ser en liten blond tjej komma på släp efter en svart pansarvagn så behöver ni inte ora er, det är bara Blixten som är ute på promenad med mig ;) Blixten är en dam med stoort självförtroende, mycket attityd och ingen som man stoppar i första taget när hon väl bestämt sig för att gå! I Arezzo gick folk åt sidan och släppte oss före när vi var ute på promenad för dom trodde att det var en tokig hingst som jag var ute med, haha! Men jag gillar henne skarpt och det ska bli roligt att följa hennes utveckling!

Nu ska jag gå och fodra kvälls hö till ett gäng, alltid lika hungriga, hästar!


Läst 23159 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Bättre sent än aldrig eller vad är det man säger. Jag har vart utan wifi dom senaste veckorna, men nu sitter jag på en restaurang i Bolonga! Det är även här jag och hästarna bott under denna vecka.

Vi var i Rom förra veckan som dom flesta av er säkert redan vet. Det blev en oförglömlig helg för oss med fantastiska placeringar. Canora var 7:a i en 1,40 och 4:a i en annan. Zidane var 5:a i en 1,45 och vår superstar Cafino var 2:a lördagens 1,50 och kvalade då in till söndagens Grand Prix.

Redan här var vi supernöjda och så går han in dagen efter och gör två ännu bättre rundor i 1,60-GP:n och blir 4:a efter legendarer som Eric Lamaze och Michael Whitaker. Alex blev också den första att vinna D'Inezo minnespris, som delades ut av en av döttrarna.

Alex och en annan del av vårt team är i Norrköping och tävlar i helgen, så jag håller alla tummarna för dem. Imorgon åker jag vidare mot Österrike och Magna Racino där vi ska tävla nästa helg.

Det blev en kort uppdatering men nu ska ja betala, kvällsfodra och sedan är det dags att sova! Kör tidigt imorgon.

Mvh Ida Lövgren


Läst 22927 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.