Hästskötarbloggen

Hej!

I skrivande stund ska jag precis hoppa in i lastbilen på väg från Henk Noorens anläggning i Belgien. Vi har mellanlandat här tillsammans med Alexander Zetterman som med sina hästar stallar upp innan dom åker vidare till Dublin, som är helgen efter Hickstead :)

Vi var  iväg på en 2* tävling i helgen med Lunatic, Avon och Uncanto! Nu är det som sagt full fart mot Hickstead - vi hörs senare! :)



Innan vi lämnade fina Grevlundagården påväg mot Belgien.


Fina uteboxar hos Henk som våra gästande hästar bor i.


Hagarna


Henks fina anläggning!


Läst 45194 ggr Kommentarer Kommentera


FOTO: Ida Röök

Jag har fortfarande inte riktigt förstått att det är sant. Vi har verkligen vunnit Falsterbo Grand Prix. Känslan går inte att förklara, att stå där inne och höra nationalsången och 11 000 människor som sjunger med och jublar är mäktigt.  
Jag var så fruktansvärt nervös efter att vår omhoppning var klar att jag inte vågade titta. Jag och Caffe stod längst bort på andra sidan framhoppningen och gömde oss. ;)  Jag hade dock en väldigt bra känsla innan klassen, Cafino var väldigt fokuserad och stod som ett ljus när jag flätade honom.  

Falsterbo 2014 är något jag aldrig kommer glömma. Hela vår vecka var väldigt bra och alla hästarna skötte sig jättefint. För oss började Falsterbo som för många andra med femårskval på måndagen! Vi hade där Holsteins Matina och hon inledde veckan med en felfri runda.  
På tisdagen gjorde hon en lika klockren runda ute på gräsbanan, fick med sig ett ynka tidsfel men var ändå bland de 20 bästa och kvalade till finalen.  

Det var Michelle som var med Tina, jag var hemma och fixade med det internationella gänget som vi körde ner på tisdagskvällen.

Stallpersonalen i Falsterbo är alltid väldigt trevlig och hjälpsam, vilket vi hästskötare är mycket tacksamma för. Arrangörerna har nu tagit bort gräset på uppstallningen och lagt grus i stället, vilket för mig passar mycket bättre då mina hästar inte alls grävde lika mycket i år.

Under onsdagen var det enbart besiktning som stod på schemat och Alex var självklart där och trimmade alla fyra. Vi hade med oss Cafino, Flecu, Zidane och åttaåriga Cassunta Z.  

Falsterbo är alltid på något sätt väldigt intensivt och eftersom det tar en stund att ta sig till banan hade vi redan beslutat att både jag och Michelle skulle vara med under veckan. Till fredagen lånade vi även in Daniels groom Maria för lite hjälp. 

Zidane och Flecu inledde veckan med varsin andraplats i respektive klass. Flecus klass var kval till söndagens Grand Prix och därmed var vi redan klara för den!

På fredagen var det då alltså dags för nationshoppningen, men innan dess hann Flecu med att vara fyra i derbykvalet och Tina blev femma i femårsfinalen.

Jag var väldigt nervös innan klassen, det var trots allt flera år sen sist vi tävlade i lag i den högsta ligan, men både Alex och Cafino verkade avspända och taggade. Sverige hade startnummer 6 av 8 och Alex var nummer två att gå ut i laget.

Douglas startade av med en superrunda och felfritt! Bra start. Nu var de då vår tur, Cafino hoppade väldigt bra på framhoppningen och det kändes bra. Upp på "läktaren" och fram med kameran. Vi filmar alltid alla rundor.  

Ska jag vara ärlig så blundade jag på sista linjen, men jag tror allt kom med i kameran trots allt. Felfritt, musiken började spela och publiken vrålade! Helt galen känsla.  

När Alex travat av så gick jag ner med Cafino till stallet igen så att han fick dricka och kissa. Andra rundan var nästan ännu bättre, men tyvärr blev det ett skitpet på A-hindret in i trekombinationen.

Sverige slutade till slut på en andra plats, bara ett fel efter segrande Tyskland.

Lördag är derbydag, Flecu skulle debutera och gjorde det mer än godkänt - i alla fall enligt mig. Han klarade allt det svåra galant, men fick två riv på slutet. Tror att han blev lite trött, han är inte riktig van vid att hoppa banor med 23 språng!

Söndag och FINALDAG! Det började med Cassuntas unghästfinal där hon gjorde två superfina, felfria rundor och blev femma.

Sedan var det då dags för Grand Prixen och hur det gick vet ni redan! Fantastiska Cafino och Alex vinner karriärens första 5* Grand Prix! Helt fantastiskt. Jag vill passa på att tacka för alla gratulationer, hälsningar och det fantastiska stöd vi har fått! Cafino går inte att beskriva med ord - han är en saga… 

/Lycklig Ida
  

Stämningen var enorm... 
  

Rosetter!
 

Det var det blommor och morötter vid boxen när vi kom hem, som tjejerna hemma fixat! 
 

Dagen efter spenderades i hagen med Domino. 
 
  
En drös andra bilder från vår fantastiska vecka: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


Läst 49861 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Efter Tinne och Antons fina vecka i München har Anton haft det lite lugnt, nu är han igång och tränas förfullt. Nästa tävling är Aachen. Det är den sista tävlingen innan VM. Anton jobbar på fint hemma, han är mycket nöjd så här på somaren då det finns massa gräs att äta, han älskar sin hage och ibland vill han inte komma in.

Jag har varit hos Anton några gånger men inte alls så mycket som jag vill, saknar honom så mycket. Han är ju min bästa vän. Min lilla tjej växer så det knakar så snart kan vi nog vara med Anton så mycket vi vill!

Benetton tränas också förfullt hemma, det går väldigt bra, både Lussan och Tinne är väldigt glada. Dessutom är han väldigt populär på seminstationen, många har valt honom till sitt sto.

Carro och Magi är nyss hemkomna från Norge och NM, Där det svenska laget kammade hem guldet i lagtävlingen, och Carro en 4e plats individuellt, i specialen och Küren blev det en 5e plats. Vi är så stolta över dem! Nästa tävling för carro och Magi är Falsterbo. Dit ska även Linnea och vår 5åring Jon bon Jovi. Tinne rider inte falsterbo iår, det krockar med Aachen som ligger precis en vecka efter.  resan dit är väldigt lång. 

Jag passade på att sno åt mig lite hästjobb genom att köra ner Antonias 4 hästar till sommargården i Torekov, tog med sambon och barnet också. Det var så härligt att gosa med hästarna igen, även om Anton var hemma :)

Håll tummarna för Carro och Linnea i Falsterbo, och för Tinne och Anton i Aachen!

/ Sara

 


Läst 46314 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.