Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Oj, bara en dag kvar till jul! När försvann tiden?! Julstämning kan jag inte påstå att jag har, även om alla shoppingställen är pyntade och likaså många hus. Hemma i min familj har traditionen alltid varit att man tar in och klär julgranen på kvällen den 23:e – och sen får den stå till tjugondagknut eller hur man nu stavar till det. :)
Hur gör ni i ert hem? Vad är de vanligaste?

Jag har haft min mamma på besök här i snart två veckor, det har varit jätteskoj. Kul att äntligen få visa henne vart jag har spenderat min tid även dom två senaste vintrarna. Vi har hunnit med massa shopping och ätit massor med god mat, kollat läget i Palm Beach och i Wellington bland annat.

Jobbet går super och jag trivs jättebra. Vi har hunnit med lite tävling, men mest tränar vi hemma och hästarna har lite vila osv. Nu när januari kommer så blir det nog mer full rulle när WEF börjar.
För några veckor sedan var det världscuptävling och då var vi med. Då fick två av hästarna flytta upp och stå i FEI-stallet över helgen.
Tävlingarna gick egentligen bra, men tyvärr så fick vi två ner på dom sista hindren i världscup-klassen med Bo. Det var en superlång bana med 17 språng, så när man inte är van vid en stor utomhusbana - utan kommer från inomhussäsongen och sedan vilat på det - så blev han nog lite trött på slutet. Han hoppade i alla fall bra så vi ser fram emot nästa år!

Även vår andra häst Kitty som var med upp skötte sig fint! Hon hoppade en speedklass-final och gjorde de super, men fick ett ner på nästsista. Ni vet ett sånt där riv som kommer ibland bara för att man rider fort. Typiskt!

Några av våra andra hästar har också varit uppe och hoppat lite, men dom har inte behövt stå uppstallade så dom har vi bara ridit över när det varit dags. Förutom en helg då vi tävlade tre hästar, då hyrde chefen några boxar så att dom slapp gå upp och ner flera gånger och även vi.
Det blir ett stort bildspel, så kolla gärna igenom det! Och har ni något speciellt ni vill att jag ska skriva om så tipsa mig gärna!

Mvh Ida


Läst 38300 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
20
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej!

Nu är hästarna på väg till Florida, de kanske till och med är framme nu. Det är sju Lövsta-hästar som åker – plus Ben som redan är där. Han reser i förtid för att det är så lång karantän för hingstar, så han åker cirka två veckor innan de andra.

En rolig nyhet är att Carro och Magi är med! 

Hästarna som åker är Don Auriello, Divertimento, Horazio, Benetton Dream, Paridon Magi, Wilson, Turyn och Agastrofos. De sista två är Antonias. 

Carro, Jossan och Angelica är de tre som flyger över och jobbar i paradiset, Carro (Caroline Darcourt) ska så klart tävla också. Angelica flög med hästarna första gången och Jossan har sin Florida-premiär!

Jag är fortfarande hemma med min lilla tjej, har varit väldigt sugen att åka dit och hälsa på dom nu i vinter, men jag är så extremt flygrädd så jag klarar nog inte det. Då kan man ju kankse undra varför jag flyger med hästarna när de åker och det är bara för att då måste jag, för det är mitt jobb. Jag kan bara inte förmå mig att flyga för nöjets skull. ;)

Carro och Jossan flög direkt till Florida och åkte till gården för att göra i ordning för hästarna – Tinne, Antonia och Göran åker imorgon bitti. 

Jag längtar redan tills de kommer hem, framför allt Anton, men jag vet hur mycket han älskar värmen och gräset och hagarna – ja allting där borta, och det betyder ju allt egentligen!

När allt och alla är installerade ska jag be dem skicka bilder och så ska jag fråga ut dem om tävlingar och andra roliga saker de tänker hitta på, så återkommer jag med det!

/Sara


Läst 28940 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.