Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet. Det var med en klump i halsen och lite lätt tårfyllda ögon (detta kan ju dock ha berott på allt hår också.. ;)) som jag idag klippte Lunatic för sista gången. Jag har tagit beslutet att starta ett nytt kapitel i livet, att lämna Strömsholm och teamet här.
Inte ett helt lätt beslut vill jag lova och detta mycket på grund av den fantastiska lilla bruna hästen som jag har fått äran att ta hand om i nu snart fem år! Jag kommer att sakna honom varje dag och jag kommer för alltid bära med mig alla underbara minnen jag har tillsammans med Lunatic, Jens och alla andra som passerat teamet och stallet genom åren!
Men det är så klart inte bara ett ledsamt beslut, utan jag ser fram emot det som komma skall och jag hoppas och tror på fler härliga minnen och äventyr! Jag kommer alltid att hålla en extra tumme för Jens och hästarna här hemma och jag vet att dom gör detsamma för mig. :)

Håll utkik här på bloggen efter mer uppdatering om vad för spännande jag ska hitta på! Jag lovar att skriva så fort allt är klart. Att packa ihop hästarnas saker för veckor ute på turné är en baggis i jämförelse med att packa ihop alla ens egna saker. Det är dessutom extremt tråkigt och jag lyckas fastna vid tv:n istället varje gång... Men det är nog bäst att jag sätter fart om jag ska få med mig några kläder! :)

Läst 46157 ggr Kommentarer Kommentera

Blev så glad när jag hittade de här bootsen på mässan i Scandinavium! Har inte varit helt lätt att hitta dem i Svergie annars. Tycker de är perfekta att ha, speciellt nu när det är lerigt ute.

Vi har börjat träna hästarna ute mycket, för att få upp konditionen inför kommande utomhussäsong. Och hästarna tycker verkligen att det är toppen att få galoppera på vår härliga galoppbana framför slottet! Men eftersom det blir en hel del hopp och skutt är det skönt att ha ett par boots på för att förhindra eventuella balltramp och liknade.

Bra med de här är att de inte blir så tunga som neoprenbootsen blir när de är blöta, och de är mycket lättare att hålla rena. Skönt även med "fluffet", då jag tycker att hästarna annars lätt får skav i karlederna av gummibootsens ganska hårda kanter...

Så stor tumme upp för dem! Just det här paret hittade jag hos Charlies av märket Shires. :)


Läst 50406 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nu är min tid som vikarie över och jag är tillbaka till vardagen på Strömsholm igen. :) Har haft en fantastiskt rolig helg i Göteborg och jag längtar redan lite tillbaka!
  
Några av höjdpunkterna var helt klart när Irma och Balahe vann morgonklassen på torsdagen och när Peder och H&M All in vann Grand Prixen på lördagskvällen. Jösses, taket lyfte verkligen! Så häftigt!
  
Apropå H&M så blev det även officiellt i helgen att deras team utökas med två personer. De två duktiga tvillingarna Philippaerts kommer nu även att ingå i teamet tillsammans med Peder och Malin! Det delades ut posters och "idol-bilder" på grabbarna, och i samband med Peders vinst passade vi på att göra en rolig grej till Peders duktiga groom Malin – att mötas av när hon kom tillbaka till stallet efter prisutdelningen.... ;) Spana in bildspelet så får ni se vad vi hittade på!
  
Man blir verkligen som en familj, alla vi som umgås på tävlingarna runt om i Europa och världen. Och det är mycket dem jag saknar nu när vi har fått ta ett ofrivilligt tävlingsuppehåll! Även om det är väldigt roligt att "bara" vara på tävling så blir det så klart lite extra roligt när man har bra vänner att dela medgångar (och motgångar) med. :)
  
I dag har jag ridit hästarna ute. Grusvägarna är så mjuka och fina att rida på nu och hästarna tycker det är så härligt att få sträcka ut ordentligt där! Skönt att slippa rida inne i ridhuset hela tiden och faktiskt kunna jobba dem ordentligt även utomhus. Känns som våren är på ingång på riktigt!
  
Ni har väl förresten inte missat att även Jens börjat blogga här på Hippson?!

Ni hittar hans första inlägg här! 


Läst 47442 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.