Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Äntligen... Dagen jag väntat på är här! Vårt wi-fi i stallet fungerar. Helt underbart, frågan är verkligen – hur klarade man sig förr?!

Vi är sedan en tid tillbaka i Europa och har nu bosatt oss i Meeuwen i Belgien, i alla fall över sommaren. Vi har hunnit med en hel del tävlande också! Första helgen vi kom över gjorde vi en tävling med två av hästarna i Eschweiler i Tyskland. Det var en helt okej tävling och det var kul att se lite folk som man inte sett på länge.

Efter det bar det av mot Antwerpen, där var det även GCT (Global Champions Tour) så där fick jag träffa ännu fler av mina vänner. Det var en superrolig helg och hästarna hoppade bra utan några höjdarplaceringar.
Efter Antwerpen blev det en vecka off och nu i helgen var jag med tre av hästarna i Eidhoven. Eindhoven var en väldigt trevlig tävling med en jättefin, stor gräsbana. Organisationen hade gjort ett bra jobb med hela tävlingen måste jag säga! Lastbilarna var långt bort men shuttelbilarna gick i stort sett hela tiden så man behövde aldrig vänta länge. Sånt gillas. :)

Nu på lördag tar jag med mig tre i gänget och packar lastbilen mot Portugal och Lissabon. Ser verkligen fram emot det av flera anledningar. Dels blir det min första lagtävling i de Amerikanska färgerna, vilket ska bli jätteskoj. Dels kommer min kompis Anneli ner hit till Belgien och ska hjälps mig med körningen, så det känns som resan ner på tre dagar kommer gå lätt som en plätt.

Och sist men inte minst så kommer min mamma vara på plats för att heja men också för att fira sin födelsedag. Har inte sett någon ur min familj på ett halvår så det blir kärt återseende. :)
Nu är det dags för mig att ge hästarna kvällshö och göra night check.

På återseende
/Ida Lövgren


Läst 29399 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
17
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

idag är jag trött. Ni vet så där trött så att man nästan känner sig lite full? Så känner jag mig. ;) Så om ni upplever att det här inlägget är lite förvirrat vet ni varför!

Kom hem från Hamburg klockan fyra imorse, lastade av hästarna, sov några timmar och sen upp till stallet för att klippa en häst och packa om lastbilen som åker till Rom imorgon! Nu sitter jag i min säng och ska försöka få någon ordning på det här inlägget innan jag tar en dusch och sen stupar i säng!

Men tillbaka till helgen i Hamburg! Rolig helg med hela Team H&M. :) Kul när samtliga groomar åt ryttarna i H&M-teamet är svenska och dessutom goda vänner till mig.
Med oss hade vi i helgen tre hästar som alla tre skött sig strålande bra! Men duktigast var nog ändå Forever som hoppade magiskt bra i Global Champions Tour på lördagen och slutade på en fjärde plats! Alltid roligt att avsluta helgen bra och resan hem blir lite lättare då. :)

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, helt tomt i mitt huvud för tillfället! Men om det är något ni undrar över mitt nya jobb eller helgen som var får ni gärna ställa den frågan här nedan i kommentarsfältet, så ska jag svara så gott jag kan. :) Och missa inte bildspelet med bilder från helgen!


Läst 22803 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet. Hej! Här i Belgien är det fullt upp och full fart!
Vi har hunnit med att tävla en hel del under mina veckor, mer eller minde varje helg är det något nytt på gång :)
Förra veckan var jag i Lummen med 6 hästar. Tre 7-åringar och tre äldre hästar!
Att vara på tävling med 6 hästar själv kräver en hel del planering men vi fick veckan att rulla på smärtfritt och avslutade med en fin placering i den avslutande GP hoppningen på söndagen!

Kändes lite konstig att inte vara i samma stall som det svenska laget men dom fick stå ut med en hel del besök från mig där ändå ;)
Oavsett vilket land jag jobbar i kommer jag alltid hålla en extra tumme för dom!

I helgen bar det istället av till Frankrike med tre hästar! En tävlingsplats som för mig var helt ny. Roligt att se något nytt även om fransmännen gör det något komplicerat för oss som inte pratar franska när man ska fråga efter vägen eller liknande... Väl framme blev jag glatt överraskad att se att även det där fanns svenskar på plats :) Alexander Zetterman var där med de tre hästar som han sen åker vidare till Franska La Baule med nästa helg. La Baule som för övrigt är en av mina favorit tävlingar :)
Kul att träffa Alex groom Viktoria som faktiskt hade praktik hos Jens en sommar för 3-4 år sen!

Vi åkte hem en dag tidigare från Frankrike så idag är jag ledig! Imorgon ska lastbilen återigen packas om för att på tisdag börja rulla mot Hamburg och nästa omgång av Global Champions Tour!
Så idag ska jag göra så lite som möjligt, läsa klart min bok och njuta av solen :)

Läst 23167 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.