Hästskötarbloggen
JUN
03
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Kom hem från Lissabon sent i natt eller tidigt imorse, det beror på hur man vill se det. Det är en lång resa, det tar tre dagar att köra och man får stanna och stalla upp två gånger under resans gång. Eftersom det är så långt hade jag med mig min kompis Anneli som hjälpchaufför och hon fick även jobbet som matansvarig för oss mänskliga. :)
 
Vi hade med oss tre hästar – Bonanza, Catara och Zaragosa! Vi lämnade Belgien på lördagskvällen för en vecka sedan.
Första stoppet blev i Niort som ligger några timmar söder om Paris. Det är alltid lika spännande att ta sig igenom Paris, därav en anledning till att köra på natten. Det gick super och resan flöt på jättebra, det var lätt att hitta till stallet i Niort och även lätt att köra in och det underlättar alltid.
När vi kommer fram går jag alltid och kollar över boxarna så att jag vet var hästarna ska stå och att boxarna ser ut att vara i bra skick! Det vill säga rena boxar och inga foderrester kvar i krubborna. Sen lastar jag av hästarna ger dom vatten och hö, tar av bandagen och känner av temperaturen för vilket täcke som ska vara på eller om inget behövs. Sist brukar jag ge dem deras krafftfoder, sen låter jag dem vila en stund medan jag själv gör detsamma. Lite senare är det dags för promenader eller eventuellt longering. Jag försöker så gott som jag kan hålla på rutinerna för fordringarna.

Nästa stop blev i Palencia i Spanien, ett jättebra stall där jag stannat flertalet gånger. Under båda dessa stopp var jag och Anneli väldigt ambitiösa och lagade mat så vi stod oss fint under resan.
Sista etappen gick fint den också och vi anlände till Lissabon klockan 5.00 på morgonen. Det gick smidigt att packa ur, väldigt skönt när man är två, det blir väldigt mycket lättare. Det var redan väldigt varmt och vi fick se till att installera fläktarna på en gång, det blir ju väldigt varmt i tältboxarna.

På eftermiddagen kom Catherine och då trimmade hon alla tre som inte hade minsta antydan till att vara trötta efter en lång resa, tvärtom faktist så var alla superpigga :) vilket självklart är jättebra. Vi anlände redan tisdag så på onsdagen var det bara vanlig trimning och veterinärbesiktning. Det gick finfint och alla amerikanska hästar dansade sig igenom.

Tävlingarna började super för oss och Zaragosa var trea i den i ledande 140:n. Alla hästarna hoppade väldigt bra under helgen och vi hade totalt två nedslag (!) på sju starter. Tyvärr fick vi stryka oss en timma innan Grand Prixen då Bonanza stod med tjockt ben. Som tur var det bara en infektion i huden men det visste vi inte då och vi vågade inte riskera något. Nu är vi hemma i Belgien igen och allt är under kontroll, vi laddar för nästa Grand Prix.

Lissabon är en fantastisk stad och jag är glad att jag hann med att se lite av staden på kvällstid när stallet var klart.
Extra kul var det att min mamma kom ner och firade sin födelsedag med oss nere i Portugal. Vi firade med jättegod middag nere vid hamnen bland annat.
Nu är vi två trötta tjejer här som sitter kvar i stallet och gör wi-fi efter kvällssfodringen. Imorgon är det min lediga dag och vi får se vad den ska bjuda på. :)


Mvh Ida


Läst 33883 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
02
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nu är jag tillbaka på jobbet, inte 100 procent men nästan, delar hästsköteriet med Angelica en tid framöver, mest för att få det nya livet att gå ihop. Det kommer bli att jag åker med Anton och hon med Ben och Tim. Det känns superbra!

Aachen blev min första tävling efter mammaledigheten, det var så kul! Självklart längtar jag massvis efter min lilla tjej men hon har det så bra hemma med sin favoritperson i hela världen - sin pappa. 

Vi åkte i tisdags förra veckan, det är långt till Aachen så vi måste övernatta två gånger på vägen dit och hem. Första stoppet brukar vi göra i Ängelholm, nästan alltid när vi åker, och den här gången blev andra stoppet i Bremen hos Michaels och Beerbaums, dom har en jättefin gård och det är helt perfekt att vara där. De är så gulliga och hjälpsamma, vi brukar köpa med godis från färjan och det uppskattas väldigt mycket. :)

I Aachen fick vi stå med tre tyska ryttare, Fabienne, Sönke och Thomas, det var i ett av de mindre stallarna och det var väldigt skönt. Det bästa var att Favourit stod i samma stall! Han är sig lik den lille busen. :)

Anton var jättefin på träningarna, så himla kul att se att vinterperioden med bara träning gett resultat. I Grand prix var han fin, men hade ett par små grejer som gjorde det svårt att slå Isabell, men en andraplats är inte fy skam det heller. :)

Men i söndags var det helt magiskt, jag är så stolt och glad att få följa den här fantastiska hästen, det var gåshud från början till slut i deras kür, allt stämde. Den här gången red Tinne till den gamla musiken men med nya vägar, det blev helt perfekt! 

Och att Tinne och Anton numera står med på den historiska Grosser Preis-tavlan – lite overkligt är det allt!

Vi sov även i Bremen på vägen hem, och där väntade en liten maskot utanför Antons box. En present från dom till Anton, så gulligt!

Glada och trötta är vi snart hemma i Stockholm, nu väntar det lugna och sköna dagar för Anton i skogen, och han längtar efter att gå ut och rulla sig i hagen.

Nästa gång tänkte jag presentera vår nya lilla stjärna - Cinco!

/Sara Lord


Läst 31932 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.