Redaktionens pryltips - Dressyrduo bakom anatomisk massageborste

Redaktionens pryltips

FEB
08
2016

Dressyrduo bakom anatomisk massageborste

Anne-Carin Klinge Sporrong (dressyrdomare och tränare) och Carina Gerken Christiansen (dressyrryttare) har tillsammans tagit fram den anatomiska borsten Rubster. Deras vision är att skapa produkter som förbättrar och förenklar livet i stallet – både för människa och häst. 
  
Carina Gerken Christiansen berättar att idén föddes då de hade sett hårborstar med liknande form. De båda vännerna tyckte att det borde gå att utveckla detta till en riktigt bra och ny typ av greppvänlig borste för hästar. Och så satte tankeprocessen i gång.
– Sedan har vi testat borsten i flera stall, för att se hur den fungerar på olika hästar och hårremmar, vi har bara fått översvallande positiva kommentarer. Flera ryttare och hästskötare i svenska dressyreliten använder Rubster och nu har travfolket också fått upp ögonen för den, säger hon. 


Borsten är formad så att den ska passa skötarens hand. Syftet är att massera viktiga muskelgrupper innan rid- eller körpasset
  
Carina förklarar att borsten både kan användas för att massera hästens muskler och för att djupmassera huden, så att blodcirkulationen ökar före träning.
– Beroende på hur man vinklar borsten mot hästen kan den användas mer mot muskeln eller mer mot huden, fortsätter hon.
Borsten kostar 119 kronor och här hittar ni listan på återförsäljare. 
   


Skiss på områden där borsten rekommenderas.
   

Hästen Douglas verkar i alla fall njuta av massagen! 
    
Padd som blivit poppis
I framtiden kommer det andra produkter från det relativt nystartade bolaget, då Carina och Anne-Carin har flera nya prylar på gång.
– Vi koncentrerar oss på produkter som är anatomiska och som verkligen ger en förändring i hästens eller ryttarens liv, eller bådas samtidigt. Som exempelvis borsten, den är greppvänlig för ryttaren och ökar hästens blodcirkulation, säger Carina och fortsätter:
– Vi har precis fått in en anatomisk sadelpadd från Holland, som är tänkt till hästar med ryggproblem. Men den har även slagit i dressyrkretsar och används av Edward Gal på alla hästar under alla sadlar – samma sak med Patrick van der Meer. Vi tror att den blir en storsäljare, för när man har använt den vill man inte vara utan.
  
Sadel utan koppjärn
Ytterligare en produkt som duon tar till Sverige är enligt Carina en ny typ av sadel utan koppjärn, med hightech-fyllning som påminner om Tempur.
– Ofta är det koppjärnet som gör att sadeln blir för trång, och med tanke på hur dagens hästar rör sig krävs det sadlar som ger maximal bogfrihet, menar hon och förtydligar:
– Sadeln har alltså en bom utan koppjärn, allt för att frigöra hästens rörelser. Den är även kortare bak jämfört med andra sadlar och passar extra bra för hästar med ryggproblem såsom kissing spines. Men även andra hästar tycks slappna av mer i ryggen när sadeln är något kortare.
Carina berättar att denna sadel kommer att testas av olika testryttare för att se att den håller vad den lovar, innan de lanserar den på svenska marknaden. 

Rubster.se


taggar


Läst 78665 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9599794 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9658692 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9677627 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.