Redaktionens pryltips - Håll fötterna varma i vinter

Redaktionens pryltips

DEC
12
2014

Håll fötterna varma i vinter

Det är hög tid att se över vintergarderoben, om man inte vill frysa om tårna i stallet i vinter. Att sätta på sig ett par vinterridstövlar är ett "hett" tips, men vad finns det för olika modeller på marknaden?

Denna termoridstövel med teddyfoder och vattentät fotdel i gummi håller dig garanterat varm om fötterna i vinter. Nackdelen är att den kanske inte ser så smidig ut, men för uteridning bör den vara idealisk. Riktigt bra pris också, 399 kr och ni hittar den här

En annan variant av vinterridstövel hittar man hos Hööks. Denna modell har värmande foder, reflexdetaljer och neopren vid dragkedjan. Priset ligger på 379 kr och ni hittar den här

Modellen från Horze passar dig som har lite smalare ben. Det är en termostövel med varmt foder, snörning fram för justering, blixtlås bak samt halksäkra och ribbade sulor. Foten är av gummi/nylon, vilket gör stöveln vattentät upp till vristen. Priset ligger på 329 kr och ni hittar den här. 

Denna termostövel från Catago är fodrad med syntetpäls, samt har smidig kardborreknäppning ut med sidan. Själva fotdelen sägs vara ergonomiskt och fotriktigt uppbyggd, med stötdämpning. Stöveln har också en rejäl gummisula för bra grepp. Även denna modell är något smal i vristen och passar dig med lite mindre vader. Priset ligger på 1049 kr och ni hittar den här

Hos svenska Mountain Horse hittar man denna varma ridstövel. Den är värmeisolerad med mjuk fuskpäls, har vattentät fotdel, ergonimiskt utformad innersula, samt är utrustad med ett stötdämpande system. Priset ligger på 1999 kr och ni hittar den här. 

Mountain Horse har även en smidigare vinterridstövel i sortimentet. Modellen heter Snowy River High, utsidan är tillverkad i fullnarvskinn och insidan är fodrad med fuskpäls. Stöveln är vattentät och har en inbyggd stålskena för förbättrad stabilitet vid ridning och promenader. Priset ligger på 2799 kr och den finns här. 

Även Ariat har en smidig vinterridstövel i sortimentet. Modellen heter Bromont H2O och stöveln är fodrad med primaloft, som håller foten varm och torr. Den är tillverkad i ett vattentätt läder, samt har lång dragkedja vid vaden för optimal passform. Finns här för 2995 kr. 

Som ni märker finns det rätt många olika typer av vinterridstövlar, i väldigt olika prisklasser. Vill man använda sina vanliga ridstövlar i vinter är ett alternativ att skaffa ett par värmande sulor. 

Dessa styrs av en fjärrkontroll och har tre olika värmeinställningar. Sulan är uppladdningsbar och håller värmen i upp till fem timmar. Priset ligger på 1495 kr och den finns här

Annars kan man byta ut sina ordinarie sulor mot ett par i fårskinn – som skyddar mot kyla, andas och ger ett varmt och behagligt klimat i skon. Dessa kostar 129 kr och ni hittar dem här

Hur gör ni för att hålla era fötter varma i vinter? 


taggar

Liknande webbartiklar


Läst 65096 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9583492 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9642390 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9661325 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.