Redaktionens pryltips - Veckans gård: En hästig oas på skånska slätten

Redaktionens pryltips

FEB
09

Veckans gård: En hästig oas på skånska slätten


Infarten mellan hagarna mot bostadshuset.
  
Mitt ute på den skånska slätten hittar vi ett hästställe som ger inspiration till hur man själv kan inreda drömgården, drömhuset eller varför inte drömbutiken. Om man inte har råd att köpa denna pärla förstås.
  
På gården i Starby utanför Ängelholm finns nämligen, utöver stallet med tillhörande ridhus och ridbana, även en liten vintagebutik samt ett bed and breakfast, som tack vare sin personliga charm har blivit högt rankat på bokningssajter. Här har du med andra ord stora möjligheter att förverkliga drömmar. Men drömgården kostar – 9,5 miljoner kronor för att vara exakt.
  
Bostadshuset om 218 kvadratmeter vittnar om att det bor hästfolk på gården. Allt från lampor och tapeter till inredningsdetaljer genomsyras av kärlek till hästen. På nedervåningen finns kök, matsal, badrum, bibliotek och ett gästrum.
  


Köket mot matsalen.


Matsalen, även den med hästiga detaljer.


Gästrummet, kallat "Hästsviten".
  
På ovanvåningen ligger fyra rymliga sovrum där alla har varsitt badrum med wc, tvättställ och dusch. Dessutom finns här en väl tilltagen klädkammare och en trivsam hall med utsikt över gården.
  


Ett av övervåningens fyra badrum.


Del av sovrum och den stora garderoben.
  
Ser vi till hästarnas del av gården så finns det både en ridbana och ett ridhus. Stallet i handslaget tegel har åtta boxar, foderkammare, sadelkammare i etage med kök, samt en tvättstuga. För hästarna finns det dessutom fyra hektar inhägnade hagar med fint trästaket.
  


Stallet med sadelkammaren innanför de öppna dörrarna.


Stallet med den breda gången och de stora boxarna.


Ridhuset, med ridbanan framför och bostadshuset i bakgrunden.
   
Det gamla grisstallet är, precis som stallet, en vacker tegelbyggnad. I dag används det till förråd för gårdens vintagebutik. I närheten ligger även hönshuset med stort fönsterparti och en inhägnad gård för hönsen att gå direkt ut i. 
  


Butik och bed and breakfast på innegården.


Även ankorna bor förstklassigt vid dammen.

Till mäklarens annons


taggar


liknande webbartiklar


Läst 90894 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

JUN
26

Lyx vs. budget: Grå tävlingskavaj

Jag har hittat två olika grå kavajer i helt olika prisklasser. Den ena kostar över 5.000 kronor medan den andra ligger på under 1.000-lappen. Vilken föredrar du, lyxvarianten eller den i "budgetklassen"?
  
/Cajsa Ekström

LYX: Den dyra modellen kommer från italienska Equiline och är tillverkad i materialet x-cool som är mycket elastiskt, är vatten- och smutsavvisande samt har en god ventilationsförmåga. Ryttaren sägs med andra ord hålla sig sval, trots prestation och varmt väder. Kavajen har strassdetaljer på kragen samt baktill. Priset ligger på 5.299 kronor.
Till produkten

BUDGET: Den billigare modellen kommer från Horseware och har stretching passform. Även denna har strassdetaljer på kragen och priset ligger på 779 kronor.
Till produkten


Cajsa EkströmLäst 15078 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

En gård för familjen med två eller tre hästar

Utanför Tranås hittar vi "Veckans gård" – där det hemtrevliga huset, och nybyggda stallet, gör att både människor och hästar kan bo med hög komfort.
  
Gården lämpar sig bäst för dig som föredrar ridturer i skogen, då det inte finns egen ridbana att tillgå.

Det stora boningshuset på 298 kvadratmeter byggdes 2008 och har genomtänkt planlösning, med fina snickerier. Den rymliga hallen har mycket förvaring och det stora köket, som är öppet mot matplats och vardagsrum, gör att man kan bjuda över stora sällskap. 
  


 

I ett av de tre badrummen hittar vi en spaavdelning med bubbelbadkar och bastu. Perfekt efter vinterns kalla ridturer!


Ett av husets fyra sovrum. 


Groventré med rymlig hall, i direkt anslutning till tvättstugan.  


Tvättstugan. 


Väl tilltaget uterum, med utgång mot poolen.  


Pool-området. 
 
Utöver boningshuset finns även ett dubbelgarage på 100 kvadratmeter, samt en gästlägenhet med eget pentry. 
  
Stallet byggdes 2015 och består av två boxar, sadelkammare med vattenburen golvvärme, vask och tvättmaskin. Det finns möjlighet att komplettera med ytterligare en box. Till gården hör inga egna hagar, men mäklaren berättar för Hippson att det finns möjlighet att arrendera betesmark av Häradsallmänningen – vilket den nuvarande ägaren har gjort. 
  


  

Ljusa och trevliga boxar. 


Stor sadelkammare med gott om plats för utrustningen. 
  
Utgångspriset ligger på 4.500.000 kronor. 

Till mäklarens annons


Cajsa EkströmLäst 50577 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
18

Ny knäppning av benskydd

Den italienska tillverkaren Equicks produkter känner man snabbt igen, detta genom den stötdämpande gelé som sägs ge extra skydd mot slag över den känsliga senan. Nu har företaget tagit fram ytterligare ett patenterat system, nämligen en ny typ av knäppning.

 

Skydden knäpps som vanliga modeller med kraftiga kardborreband, men när man ska ta av dem drar man helt enkelt upp den orangea plastpinnen – och skydden lossnar från hästens ben. Anledningen? Att det ska gå extra fort att ta av dem.Skydden är tillverkade i ett material som andas och absorberar stötar. Enligt tillverkaren ska de inte dra åt sig vatten, oavsett väder sägs de alltså hålla sig rena och torra. 

Benskydden finns för fälttävlan och dressyr, men än så länge kan vi bara hitta dressyrskydden på den svenska marknaden. Fälttävlansskydden går att köpa direkt via Equick för 139 euro, vilket motsvarar drygt 1.300 kronor.

Till produkten

Dressyrskydden hittar jag hos en svensk åkerförsäljare och där kostar de 1.399 kronor för framben respektive bakben.
 
Till produkten

Jag hittade även ett klipp på hur snabbt det går att ta av skydden:

Vad tror ni om denna nya typ av knäppning? Jag gillar att man tänker nytt och moderniserar både häst- och ryttarutrustning, men i detta fall undrar jag hur hållbarheten och kvaliteten är på plastpinnen. Om den skulle gå av kan man ju inte använda skydden? 

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 73637 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästbloggen: Hästen var mitt varumärke

Gästbloggen

Ibland handlar det bara om att orka göra jobbet

Drivers resa

"I have a dream!"

Kajsa Boström

Till Husbloggarna