Redaktionens pryltips - Veckans gård: En hästig oas på skånska slätten

Redaktionens pryltips

FEB
09

Veckans gård: En hästig oas på skånska slätten


Infarten mellan hagarna mot bostadshuset.
  
Mitt ute på den skånska slätten hittar vi ett hästställe som ger inspiration till hur man själv kan inreda drömgården, drömhuset eller varför inte drömbutiken. Om man inte har råd att köpa denna pärla förstås.
  
På gården i Starby utanför Ängelholm finns nämligen, utöver stallet med tillhörande ridhus och ridbana, även en liten vintagebutik samt ett bed and breakfast, som tack vare sin personliga charm har blivit högt rankat på bokningssajter. Här har du med andra ord stora möjligheter att förverkliga drömmar. Men drömgården kostar – 9,5 miljoner kronor för att vara exakt.
  
Bostadshuset om 218 kvadratmeter vittnar om att det bor hästfolk på gården. Allt från lampor och tapeter till inredningsdetaljer genomsyras av kärlek till hästen. På nedervåningen finns kök, matsal, badrum, bibliotek och ett gästrum.
  


Köket mot matsalen.


Matsalen, även den med hästiga detaljer.


Gästrummet, kallat "Hästsviten".
  
På ovanvåningen ligger fyra rymliga sovrum där alla har varsitt badrum med wc, tvättställ och dusch. Dessutom finns här en väl tilltagen klädkammare och en trivsam hall med utsikt över gården.
  


Ett av övervåningens fyra badrum.


Del av sovrum och den stora garderoben.
  
Ser vi till hästarnas del av gården så finns det både en ridbana och ett ridhus. Stallet i handslaget tegel har åtta boxar, foderkammare, sadelkammare i etage med kök, samt en tvättstuga. För hästarna finns det dessutom fyra hektar inhägnade hagar med fint trästaket.
  


Stallet med sadelkammaren innanför de öppna dörrarna.


Stallet med den breda gången och de stora boxarna.


Ridhuset, med ridbanan framför och bostadshuset i bakgrunden.
   
Det gamla grisstallet är, precis som stallet, en vacker tegelbyggnad. I dag används det till förråd för gårdens vintagebutik. I närheten ligger även hönshuset med stort fönsterparti och en inhägnad gård för hönsen att gå direkt ut i. 
  


Butik och bed and breakfast på innegården.


Även ankorna bor förstklassigt vid dammen.

Till mäklarens annons


taggar


liknande webbartiklar


Läst 91035 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

JUL
16

Somriga toppar från brittisk nykomling

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 46218 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13

Vågade mönster från danskt ridsportmärke

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 64829 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02

Packa din tävlingsutrustning med stil

För att en väska ska platsa som optimal tävlingsryggsäck ställs vissa krav. Den bör ha många fack, inte vara för stor, samt vara enkel att bära. 
  
Hos amerikanska Noble Outfitters hittar vi inte bara en smart ryggsäck, utan en hel kollektion tävlingsväskor. Tanken är att både du och hästen ska resa med stil.
  

Ryggsäcken heter Equine Backpack och är tillverkad i ett vattentätt canvasmaterial. Den har en ventilerad ficka för ridhjälmen, ett vadderat och stort fack, samt två mindre fack för ordning och reda.
Det finns även ett fleecefodrat fack för ömtåliga saker som exempelvis glasögon eller mobiltelefon, samt sidofickor för mindre prylar som handskar, vattenflaska eller godis. Axelremmarna är vadderade och justerbara. Priset ligger på 99,95 dollar.
Till produkten  
 

Vi hittar även en stövelväska i samma vattentåliga canvasmaterial. Den är vadderad och har en inbyggd panel som håller isär stövlarna. Botten är hård och dragkedjan gör att väskan går att öppna helt. Priset ligger på 67,95 dollar.
Till produkten
 

Även en väska till tränset finns i kollektionen. Här finns det plats för två träns som knäpps fast i öglor. Priset ligger på 54,95 dollar.
Till produkten 
 

För skydd av ryttarens kavaj och kläder finns en klädväska. Priset ligger på 44,95 dollar.
Till produkten
 

Denna väska rymmer hästens alla borstar. Flera fack gör det enkelt att organisera och hålla koll på skötselprodukterna. Facken skiljs åt av en hård vägg och botten på väskan är gjord i ett meshmaterial, så att smuts enkelt ska kunna trilla bort. Priset ligger på 54,95 dollar.
Till produkten


Cajsa EkströmLäst 110014 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Går den verkligen på tygeln?

Kajsa Boström

Ta sommarens sår på allvar!

Veterinärbloggen

Damm, svett & tonårshästar

Hästskötarbloggen

Till Husbloggarna