Redaktionens pryltips - Veckans gård: En hästig oas på skånska slätten

Redaktionens pryltips

FEB
09

Veckans gård: En hästig oas på skånska slätten


Infarten mellan hagarna mot bostadshuset.
  
Mitt ute på den skånska slätten hittar vi ett hästställe som ger inspiration till hur man själv kan inreda drömgården, drömhuset eller varför inte drömbutiken. Om man inte har råd att köpa denna pärla förstås.
  
På gården i Starby utanför Ängelholm finns nämligen, utöver stallet med tillhörande ridhus och ridbana, även en liten vintagebutik samt ett bed and breakfast, som tack vare sin personliga charm har blivit högt rankat på bokningssajter. Här har du med andra ord stora möjligheter att förverkliga drömmar. Men drömgården kostar – 9,5 miljoner kronor för att vara exakt.
  
Bostadshuset om 218 kvadratmeter vittnar om att det bor hästfolk på gården. Allt från lampor och tapeter till inredningsdetaljer genomsyras av kärlek till hästen. På nedervåningen finns kök, matsal, badrum, bibliotek och ett gästrum.
  


Köket mot matsalen.


Matsalen, även den med hästiga detaljer.


Gästrummet, kallat "Hästsviten".
  
På ovanvåningen ligger fyra rymliga sovrum där alla har varsitt badrum med wc, tvättställ och dusch. Dessutom finns här en väl tilltagen klädkammare och en trivsam hall med utsikt över gården.
  


Ett av övervåningens fyra badrum.


Del av sovrum och den stora garderoben.
  
Ser vi till hästarnas del av gården så finns det både en ridbana och ett ridhus. Stallet i handslaget tegel har åtta boxar, foderkammare, sadelkammare i etage med kök, samt en tvättstuga. För hästarna finns det dessutom fyra hektar inhägnade hagar med fint trästaket.
  


Stallet med sadelkammaren innanför de öppna dörrarna.


Stallet med den breda gången och de stora boxarna.


Ridhuset, med ridbanan framför och bostadshuset i bakgrunden.
   
Det gamla grisstallet är, precis som stallet, en vacker tegelbyggnad. I dag används det till förråd för gårdens vintagebutik. I närheten ligger även hönshuset med stort fönsterparti och en inhägnad gård för hönsen att gå direkt ut i. 
  


Butik och bed and breakfast på innegården.


Även ankorna bor förstklassigt vid dammen.

Till mäklarens annons


taggar


liknande webbartiklar


Läst 90636 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

MAJ
24

Drömgård mitt i skånska hästparadiset


  
Hästgården med adressen Galoppvägen 46 ligger i hästtäta Hofterup. Ytorna är väl tilltagna med bland annat en bostad om 350 kvadratmeter i ett plan, luftigt stall med nio boxar och en separat lägenhet över garaget.
  
Stall, bostad, lager och garage sitter alla ihop i en gemensam byggnad som kom till 1995. Huvudbostaden har utöver ett rejält kök och stora sällskapsytor även tre sovrum, tre badrum och en gästtoalett. I vinkel är huset ut- och sammanbyggt. En stor entré och hall byggdes till när en separat avdelning med sovrum, allrum och badrum för tonårsbarnen inreddes.

På baksidan finns en inhägnad trädgårdstomt, med uterum och ett poolområde med trädäck och skjutbart pooltak.
    

Poolen skymtar under det överdragna pooltaket.


Bostadens stora kök med värmeslingor i golvet.


Matsalen sedd från köket.Vardagsrummet med en härlig eldstad.Ett av bostadens tre sovrum.Den stora tvättstugan och ett av badrummen.
  
Gården är välplanerad och placerad med Dagstorpsortens ryttarförenings anläggning och skogen som närmaste grannar. Innan hästarna ens har hunnit skrittas fram är man framme vid klubbens ridhus, utebanor och terrängbana. Tillåter vädret kan du med fördel vara kvar hemma på gården och rida på den egna ridbanan.
  
Stallet mäter drygt 290 kvadratmeter och nås från bostaden, genom att man går genom lagerlokalen och fikarummet. Med sina nio stora boxar (varav en fölbox), bred stallgång, flertalet uppställningsplatser, spolspilta, foderrum, torkrum och stor uppvärmd sadelkammare har det alla möjligheter till bekväm hästhållning. I direkt anslutning till stallet ligger hagarna och ridbanan.
  

Infarten till stallet.


Baksidan av stallet, mot hagarna och ridbanan.


Det ljusa stallet med sina nio boxar.


Sadelkammaren har gott om plats.


Foderkammaren är det ordning och reda i.


Tvättstuga med torkmöjligheter för täcken.


Två uteboxar mellan stallet och hagarna.


En av gårdens stora hagar.


Fikarummet med uppsikt över stallet.


Översiktsbild av byggnaden.
  
Gården ligger ute till försäljning för 10,8 miljoner hos mäklarfirman Våningen och Villan.
  
Vad säger ni – är detta något för er?

Till mäklarens annons


Annelie LundkvistLäst 26813 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
20

Lyxig stövelväska från Lakeshore

Jag hittade denna exklusiva stövelväska från Lakeshore, den är tillverkad i ett italienskt canvas- och lädermaterial med sportiga detaljer. Insidan har en vadderad avskiljare, så att varje stövel står skyddat och separat. 

Väskan finns i svart och röd färg och priset ligger på 835 dollar, cirka 6.700 kronor. 

 

Till produkten 

 

Från samma tillverkare hittar vi även en väska till ryttarens kläder. Också denna är tillverkad i ett italienskt material och den har flera fack – med plats för skjorta, kavaj och ridbyxor. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.200 kronor.
Till produkten


Cajsa EkströmLäst 47719 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
17

Charmigt boende med komplett ridanläggning


    
Ofta hittar vi – i jakten på "Veckans gård" – antingen kompletta ridanläggningar för den som vill satsa helhjärtat på ridsporten. Eller så är det charmiga gårdar utan ridhus, med ett stall som håller lite lägre standard.
  
Denna vecka har vi dock hittat Stall Brännorna Onslunda i Tomelilla, som kombinerar de båda gårdstyperna. Alltså ett mysigt och charmigt hus med en komplett ridanläggning.
  

Bostadshuset med sin charm är otroligt vackert.


Baksidan inbjuder till grillkvällar.
  
Huset om 150 kvadratmeter byggdes 1909 vilket ger byggnaderna en härlig atmosfär, samtidigt som det är en modern och välrenoverad bostad. Golven skiftar från klinker och skiffer till härliga ekgolv i två av de tre sovrummen. Bostaden har två badrum, ett med dusch och ett med badkar. Båda är helkaklade och fräscha, med golvvärme.
  

Välkommen in!Matdelen med ett fantastiskt stengolv.Köket är ljust och fräscht med en lantlig ton.Ett av bostadens sovrum.Badrummet är nyrenoverat.Överallt finns det genomtänkta detaljer.
  
Till gården finns drygt 13,2 hektar mark med både bete och skog. Totalt finns här tio boxplatser, fördelade på tre stall. Det nyare stallet har fem boxar godkända för stora hästar. Spolspiltan har kaklade väggar och tillgång till varmvatten. I detta stall finns även foder- och sadelkammare, samt en toalett.
I en anslutande maskinhall finns ytterligare två boxar och i det äldre stallet finns tre. 
  
Flera lösdriftshagar finns på gården – med ligghallar i måtten 9 x 9 meter, 3 x 9 meter och 3 x 6 meter. Så möjligheten att ha hästar ute dygnet är god. Ridbanan har belysning och måtten 20 x 60 meter, medan ridhuset mäter 20 x 48 meter (varav tre meter av längdmåttet går bort på grund av läktaren). 
  

Stallet och foderförvaringen.


Boxarna i vackert tegel med bra luftinsläpp.Ridbanan med ordentlig belysning.Ridhuset fotograferat från läktaren.Del av hagarna.Härliga omgivningar.

  
Gården ligger ute för 5,4 miljoner kronor. Vad säger ni, är denna typ av gård något för er?

Till mäklarens annons


Annelie LundkvistLäst 85372 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Födelsedagsfirande, överben och inställd tävling

Portugal-bloggen

Hur man laddar upp

Saras vardag

LILL-LADY på söndagsutflykt!

Therese

Till Husbloggarna