SIHS15-kollen - Sweden GP: Bertram Allen länsar Friends-garaget

Sweden International Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest i Friends Arena i Solna. Snabba nyheter, bakom kulisserna-reportage, roliga ögonblick och mycket mer.


NOV
29
2015

Sweden GP: Bertram Allen länsar Friends-garaget


Quiet Easy är van vid prisutdelningar.
  
Bertram Allen fullkomligt dominerar helgens tävlingar i Friends Arena. Han får bygga ut garaget hemma – nu ska tre nya bilar få plats. Irländaren var ohotad både i Sweden Grand Prix och i kampen om meetingpriset.
   
Text och foto: Annelie Lundkvist
  
Quiet Easy har haft en fantastisk helg med Bertram, gårdagens och dagens segrar gör honom till helgens vinstrikaste häst. När Bertram joggade valacken i morse kände han att det utan tvekan fanns energi kvar till dagens klass. Han var till och med i bättre form än i går.
– Jag visste inte att jag låg i ledning för meetingbilen, men tre bilar på 24 timmar är inte dåligt, säger en avslappnad Bertram på presskonferensen.
Det är sällan man ser honom hetsa upp sig, varken över ett dåligt resultat eller för triss i bilar. Ryttarens inställning är helt enkelt att rida sina hästar så bra han kan. Och vad bra han rider!
  


Den lilla fuxen är som en tiger på banan.


1,55-hindren ser verkligen lätta ut att hoppa.
   
Segern var klar innan omhoppningen
Både Meredith Michaels Beerbaum och Geir Gulliksen, som slutade på andra- respektive tredjeplatsen, är överens om att klassens vinnare var given redan när det stod klart vilka ekipage som hade gått till omhoppning.
– Jag visste att han skulle vara snabbare än mig. Min häst är oerfaren i omhoppningar, så jag ville bara ge henne en bra känsla och en fin omhoppning, berättar Meredith.
Hon trivs i Stockholm och undrar varför hon inte har kommit hit tidigare med sina hästar. Det enda hon ångrar är att hon inte tog med sig sin dotter, som skulle ha älskat showerna.
  


Meredith gläds åt sina fina hästar.
  
Geir satte ribban
Norske Gulliksen gläds över att vara före svenske Johan Lundh i resultatlistan. Även om han inte var snabbast så red han enligt sin plan, att sätta press på ryttarna i omhoppningen.
– Ägaren Ole Einar Bjørndalen gillar att vi slog svenskarna, skrattar Geir, och berättar att den norske skidskytten äger hästen.
Bästa svensk blev ändå Johan Lundh, som med Miebello kom på fjärde plats. Samma placering han fick i denna klass förra året.
– Jag är väldigt nöjd med min häst, vi har haft lite stolpe ut i helgen, nu var vi äntligen till omhoppning.
På frågan om Miebello är till salu svarar han bestämt nej, även om Geir föreslår att presskonferensen snabbt kan göras om till en auktion.

Resultat


Geir kämpade för att hinna före svenskarna.


Johan Lundh släpper inte sin Miebello.


Läst 29232 ggr

Fler inlägg

FEB
26
2012

Webb-TV: Segerintervju med Marco Kutscher




Kort sammanfattning av FEI-TV från omhoppningen, samt en segerintervju med Marco Kutscher.

Se det på Hippson-TV


Läst 96229 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Marco Kutscher vann världscuphoppningen



Marco Kutscher med sin nya lyxklocka.
  
Efter en omhoppning med endast fem ekipage vann tyske Marco Kutscher Rolex FEI World Cup, världscuphoppningen under Göteborg Horse Show. Tvåa kom Belgiens Ludo Philippaerts och trea Frankrikes Kevin Staut.
 

Man brukar fördomsfullt säga att tyska ryttare är lite tråkiga, men det stämmer verkligen inte på Marco - han bjuder på sig själv!
  
På prisutdelningen skämtade Marco om att han hade laddat inför världscupen med hoppning på fjording (ett shownummer, reds anm.) tidigare på dagen.
- Men jag red nog ännu lite fortare på Satisfaction nu i omhoppningen än vad jag gjorde på fjordingen...
 
Han berättar också att det här var hans första världscupomgång på den här hästen. Planen var att försöka få Satisfaction inkvalad, så att han kan rida hästen i exempelvis första rundan i världscupfinalen. Men att den skulle kunna vinna i dag trodde han absolut inte.
- Det var den klart största banan han gått och han slogs verkligen för mig. Jag kan fortfarande inte fatta det!
 

Angelica pustar ut efter sin fartfyllda ritt...
 
Bästa svensk i klassen var Angelica Augustsson på Mic Mac. Hon var snabbaste fyrfelaren i grundomgången och slutade därmed sexa.
- Jag ville verkligen vara nolla i dag, framför allt när jag såg att inga andra svenskar hade nollat. Först var jag inte alls nöjd. Men efter en stund kom jag på att om jag för ett år sedan hade fått veta att jag skulle bli sexa i en världscupklass - då hade jag inte trott det. Mic Mac gjorde verkligen sitt bästa, jag är väldigt glad för henne - och är nöjd med sjätteplatsen, säger hon.
 

Malin Baryard red "Räven" och är nu klar för världscupfinal.
  
Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson hade båda fyra fel i grundomgången och slutade nia respektive tolva i klassen. Snöpligt nog halkade "Roffe" därmed ner till total-tvåa i den västeuropeiska ligan, som han har lett fram till i dag.
- Det känns lite snöpligt, det hade varit kul att vinna ligan. Men det betyder ju egentligen inget för finalen, säger han. 
Klar för världscupfinalen är även Malin Baryard Johnsson, i och med sin placering i dag.
 

Rolf-Göran Bengtsson på Casall.
   

Marcos häst är verkligen en fighter.
  
Liksom Henrik von Eckermann rider Marco Kutscher för Stall Beerbaum. Ludger är väldigt engagerad i sina ryttare, han for omkring och gav instruktioner inför omhoppningen.
- Så där gör han alltid, han slåss verkligen för oss. Men ibland förstår inte riktigt vi ryttare vad han säger, förklarar Marco med ett leende. 

 
Svenskarna resultat
Fullständigt resultat


Läst 99183 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Ingen svensk till omhoppning




Det ville sig inte riktigt för svenskarna i årets Göteborg Horse Show. Ingen av dem tog sig till omhoppning. Av 39 starter är det endast fem som gör upp i omhoppningen. Snabbast av de felfria i grundomgången var Philipp Weishaupt från Tyskland.

Bästa svensk blev fjolårsvinnaren Angelica Augustsson med fyra fel på sjätte plats. 

Övriga svenska placeringar:
- Malin Baryard-Johnson, nia
- Rolf-Göran Bengtsson, tolva
- Lisen Fredricson, 20:e
- Henrik von Eckermann, 25:a
- Erika Lickhammer, 28:a
- Douglas Lindelöw, 33:a

Fullständigt resultat efter grundomgången


Läst 97682 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.