VM-kollen - Anna: "Vi mår bra – han är tapper min häst"

VM 2014

Här samlar vi allt från VM 2014. Bildspel, resultat, intervjuer och bakom kulisserna-reportage.


AUG
30
2014

Anna: "Vi mår bra – han är tapper min häst"



Anna Hilton och Matrix W gick omkull i sista vattenhindret, som har ställt till med stora problem ute på banan. Därmed är det svenska laget ute ur VM.
– Han är tapper min häst. Banan var tyngre än vad jag trodde, det var inte lättgalopperat någonstans. Han kom in på hindret och försökte, men det gick inte, säger Anna.

Det är ett riktigt svårt vattenkomplex och Anna menar att det faktiskt är lite oschysst.
– I mina ögon var det ett "unfair" hinder. För även om man tog den långa vägen var det tuffa svängar för en trött häst i slutet av banan. 
Hon berättar att hon verkligen ville att de skulle få laget i mål, men tyvärr gick det inte vägen.
– Det är jättetråkigt, vi har inte haft turen med oss i det här mästerskapet precis. Nu lägger jag det här i bakfickan och håller tummarna för Dag.   

Hur mår du efter omkullridningen?
– Jag mår hur bra som helst, vi mår bra båda två. Nu tar vi nya tag, jag är lite stel i ryggen men jag är ju inte helt ung längre, säger Anna.
Hennes airbag-väst blåstes upp i fallet, precis som den skulle.
– Det var första gången jag var med om det och det var lite obehagligt faktiskt. Känns nästan som att man kvävs, men jag är tacksam för att jag hade den. Är man mamma åt två får man ta lite hand om sig själv, avslutar hon.

Många bra lag är ute
Förbundskapten Staffan Lidbeck är förstås missnöjd med att inte kunna fullfölja med fullt lag, även om det inte kom som någon jätteöverraskning. 
– Det var en väldigt tuff bana, målet var att få hela laget i mål, men tyvärr blev det inte så. Det var väldigt starkt av Anna att ens ta sig hit med sin orutinerade häst.
Han poängterar att flera topplag – som Nya Zeeland, USA och Belgien – också är ute ur lagtävlingen. Och passar på att ge delar av pressen en känga.
– Det har skrivits en massa elakheter, men vi har haft en jättebra uppladdning. Och vi gjorde ett gott försök som lag, men det räckte inte.

UPPDATERING, LÖRDAG KVÄLL
Anna Hilton reste sig efter kraschen med Matrix W i terrängen och sa att hon mådde bra. Senare började armen göra ont och Anna fördes till sjukhus - nu väntar operation. 
Två frakturer i underarmen – läs mer här

Text & foto: Anki Yngve 

Följ Hippsons direktrapport från klassen
Onlineresultat
Länk till sändningen på SVT Play 


Det började bra.


Matrix såg oerhört fräsch ut, även efter fallet.


Anna blev smutsig, men inte så blöt...


Airbag-västen löste ut som den ska.


Träffar pressen.


Anna Hilton träffar SVT:


Läst 13033 ggr

Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!



Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 75403 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 70851 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71336 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.