2014 års supersöta hästfilm från Budweiser

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2014-01-29

2014 års supersöta hästfilm från Budweiser

2017-01-06: I natt avgjordes amerikanska Super Bowl, det firar vi genom att återpublicera den bästa reklamfilmen från jippot någonsin. Fram med näsdukarna – och återupplev klippet Puppy Love här ovan.

Ursprunglig text: Snart är det dags för årets Super Bowl - finalen för den amerikanska fotbollssäsongen. Det är ett av världens största sportevenmang, hela USA stannar och "alla" tittar på tv. 
Reklamfilmerna som visas under sändningen är därför de dyrast i världen. Upp till 40 miljoner kronor kostar det att visa en 30 sekunder lång reklamfilm. Få förunnat med andra ord. Försnacket om reklamfilmerna är därför nästan lika intensivt som om matchen.
  
Budweiser är en av annonsörerna som brukar ha premiär på en ny film under Super Bowl, så även i år. Och precis som tidigare år kretsar den runt deras Clydesdale-hästar, som i år har fått en ny och otroligt söt hundkompis.
Filmen heter Puppy Love och handlar om en tio veckor gammal Labrador Retriver och en Clydesdale-häst, som vägrar att skiljas åt. Sedan filmen publicerades den 29/1 så har den visats 1 000 000 3 000 000 12 500 000 40 000 000 53 500 000 gånger på Youtube. 


Tidigare Budweiser-filmer med hästar 
Mer i Hippson-TV

GP-ryttaren Andrzej Salacki rider dressyr utan träns år 1988: "Det är otroligt"

Den polska ryttaren Andrzej Salacki är känd för sina framgångar inom dressyren och för att vara en rutinerad och skicklig tränare. 1988 gav han den jublande publiken något alldeles extra, då han och hästen Czcionka bjöd på en dressyruppvisning utan träns.


Sett 6031 ggr
Kommentarer

Dogge coachar toppryttare i tölt: ”En halvhalt på det dära!”

Humorduon Jojjo & Mackan har lagt upp ett härligt klipp där artisten Dogge Doggelito tränar Johanna ”Jojjo” Berg, tidigare landslagsryttare, inför islandshästtävlingen Gävle Tölt & Pass. Han har ju lite koll ändå, eller vad säger ni?
  
Ni minns kanske klippet om Dogges egen töltstart? Annars, se det och läs Hippsons intervjun med Doggelito här.


Sett 7315 ggr
Kommentarer

Stolt vovve på morgonpromenad med hästen

God morgon kära läsare! Visst hade det varit skönt med sovmorgon nu när klockan har ställts om och vi har ”förlorat” en timme? Varför inte lära upp hunden så att den kan släppa ut hästarna i hagen? Den här lilla taxen ser i alla fall grymt stolt ut över sin prestation!


Sett 8416 ggr
Kommentarer

Parzival njuter av livet som pensionär

Medan många av Europas bästa hästar är på väg mot världscupfinalen i Omaha finns det andra som njuter av vårsolen i hagen. En av dem är Parzival, som var en av världens bästa dressyrhästar tillsammans med sin ryttare Adelinde Cornelissen. Numera leker han i hagen, rullar sig och busar runt. Det är honom väl unt, eller hur?

Arkiv: Topphästen Parzival har tagit farväl av publiken >>


Sett 7412 ggr
Kommentarer

Woah Shamrock! När en pensionerad galoppör glömmer bort att han är pensionär...

Då den inte så jätteerfarna ryttaren Nick Bull skulle rida ut på en lugn ridtur med den pensionerade galoppören Shamrock, och hade hjälmkameran på, var det till en början frid och fröjd. Tills Shamrock glömde bort att han var pensionerad från banan och ökade farten, som framgår av klippet hade inte Nick mycket att säga till om... Tur att allt gick bra med både ryttare och häst!


Sett 42002 ggr
Kommentarer

Ponnyn Josding får sin man fixad – av kråkorna: "Nu slipper jag rycka manen"

När Katarina Broberg kom körandes i bilen till stallet var hon tvungen att tvärstanna, hon kunde inte tro sina ögon. Sitter verkligen kråkorna på ponnyn Josdings rygg och rycker hans man? Jo, visst är det så. Och den femåriga korsningsponnyn ser ut att trivas med sina nya kompisar.
– Det såg ut som att Josding tyckte att det var skönt när de slet och drog i manen, berättar Katarina.
   
Det är första gången hon ser något liknande.
– Jag har haft hästar sedan jag var fem år, men det här är första gången jag inte behöver rycka manen själv på en av dem.


Sett 9236 ggr
Kommentarer

Kram på söta och välskolade ponnyn – som sitter fint

Den här flickan har en riktig liten cirkusponny. Den kan både ligga och sitta fint. Och vad kan vara en bättre belöning än en kram?


Sett 5972 ggr
Kommentarer

När det är så otroligt skönt att bli kliad – Carl och "Apan" visar hur man gör

Alla vet vi hur jobbigt det är när det kliar någonstans på kroppen och man inte riktigt kommer åt. Som tur är har hästen Chabot, "Apan", en kär vän i dressyrryttaren Carl Hedin. Han hjälper gärna till.
– Hon gillar den typen av uppmärksamhet. Vi känner varandra väldigt väl, så hon litar på mig, berättar han. 
  
Och nej, det är faktiskt inte någon vårfällning som ligger bakom kliandet.
– Det spelar ingen roll. Så här gör vi året runt, berättar Carl.


Sett 13649 ggr
Kommentarer

De räddar kapplöpningsindustrins dödsdömda föl

Varje år föds så kallade ”nurse mare foals” i USA, där enda syftet med uppfödningen är att få i gång stoets mjölkproduktion. Fölet tas sedan ifrån henne, ibland bara efter några timmar, och hon får i stället agera fostermamma till ett galoppföl med värdefull stamtavla. De oönskade fölen avlivas inte så sällan, eller lämnas att dö.
  
Organisationen Last Chance Corral har räddat över 150 dödsdömda föl och försöker med alla medel att få dem att överleva. Nu har man tillsammans med filmaren Sue Morrow, via crowfoundingsajten Kickstarter, lyckats samla in pengar för att göra en dokumentär om denna dolda tragedi och om Last Chance Corrals arbete (se länkar nedan). Den längre dokumentären är under produktion, men i klippet ovan ges en fingervisning om innehållet.


Sett 25087 ggr
Kommentarer

Henrik von Eckermann om mardrömsuppladdningen i Paris: ”Stigbygeln gick i två delar”

I SVT Sports intervju ovan berättar Henrik von Eckermann själv om söndagens katastrofstart i Paris. GP-klassen skulle bli Mary Lous viktiga uppladdning inför världscupfinalen i Omaha om två veckor, men så hände det som inte får hända. Stigbygeln gick sönder i landningen efter det åttonde hindret och ryttaren ramlade av.
– Hästen blev rädd, hon förstod ju inte vad som hände. Det är inte hennes fel men med en så pass känslig häst så var det inte så positivt, säger Henrik.
  
Reparera självförtroendet
Han menar att detta är den sämsta uppladdning han hade kunnat få, eftersom Mary Lou är en så känsligt häst. Nu kommer han att hoppa henne hemma i veckan för att försöka reparera självförtroendet.


Sett 21904 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Måndag och "skorna/klackarna" i taket!

Therese

Visa, pröva, instruera, öva...

Kajsa Boström

Att sälja eller att inte sälja

Avelsbloggen

Till Husbloggarna