Nostalgi: RGB och hingsten Magini på banan

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2017-04-19

Looking back - Elite stallion Magini 695 (SWB born 1982 by Maraton out of Gabinette 13129 by Ganesco-Obelisk, breeder Ingvar Folkesson) and Rolf-Göran Bengtsson at Falsterbo Horse Show. Magini 695 left three approved stallions; Briar 899, Magritte 780 and Okeanos 1097 and many successful competition horses. Magini 695 was placed in international S-level jumping and died 2014 (32-year). #SWBgate #SWBsåklart #jumping #SWBstallions

Publicerat av SWB Gate den 16 april 2017

Nostalgi: RGB och hingsten Magini på banan

Vi blir nostalgiska när vi ser detta klipp på elithingsten Magini 695 (född 1982, e. Maraton u. Gabinette ue. Ganesco, uppf. Ingvar Folkesson) via SWB Gate på Facebook. Det är tillsammans med allas vår hoppkung Rolf-Göran Bengtsson som hingsten tävlar under Falsterbo Horse Show.
  
Magini 695 lämnade tre godkända hingstar – Briar 899, Magritte 780 och Okeanos 1097 – samt många framgångsrika tävlingshästar. Själv var han placerad i svår hoppning och dog 2014, 32 år gammal.
  
Titta och njut!
Mer i Hippson-TV

Den fantastiska föraren ger de rädda hästarna godis

Skulle man möta en motorcykel på skogsvägen under uteritten, så vore det väl en dröm om föraren hade samma inställning som denna man. Han skriver själv om händelsen på Facebook och berättar att han mötte två ryttare på en stig utanför staden Braunton i Storbritannien.
  
Eftersom mannen noterade att en av hästarna blev rädd valde han att stänga av motorn och fråga hur han bäst skulle agera.
"Förhoppningsvis har jag hjälpt till att göra motorcyklar lite minde läskiga för hästarna", skriver han och uppmanar till tålamod, förståelse och respekt "ryttare" emellan. Oavsett hästkrafter.
  
Vad säger ni, visst är det ett härligt klipp och en fantastisk inställning hos föraren?


Sett 28630 ggr
Kommentarer

Rolf-Görans topphästar lever pensionärsliv – Pialotta tar täten och njuter av betet

Visst minns ni Rolf-Göran Bengtssons hoppstjärnor Pialotta och Roofs? I veckan delade Edwina Tops-Alexander, som är gift med Rolf-Görans tidigare chef Jan Tops, ett filmklipp där vi får se stona njuta av sitt pensionärsliv i hagen.
  
Med Pialotta vann Rolf-Göran flera Grand Prix-tävlingar och dessutom EM-brons 2001. Jan Tops sålde Pialotta strax före VM 2006 och hästen blev senare framgångsrik med Edwina. Rolf-Göran och Roofs segrade i flera Grand Prix-klasser och deltog i EM 1999. Nedan kan du se Rolf och Pialotta i full action.


Sett 6790 ggr
Kommentarer

Hoppas kunna ge ponnyerna de hem de förtjänar

Djurrättsorganisationen Dyrens beskyttelse i Danmark har fått ta hand om åtta ponnyer som vanvårdats under lång tid. När man fann dem saknade de foder och vatten, hovarna var förvuxna och de var angripna av löss och loppor.
  
Hanteringen polisanmäldes och sammanlagt fann man 16 hästar. Två har avlivats och åtta finns hos djurrättsorganisationen. 
– Vi har ett stort arbete framför oss med att få hästarna på rätt köl igen. Det kommer att ta lång tid och mycket arbete, men vi tror att det ska bli bra och att de så småningom ska få komma till nya hem, säger en representant för organisationen till
Ridehesten.


Sett 6837 ggr
Kommentarer

En presenning? Ingen fara, om man heter Will Rogers och Esmeralda!

Will Rogers är ursprungligen från Australien, men bor sedan några år tillbaka i Holland där han driver dressyrstall. Tillsammans med sin fru Anna Blomgren och parets team tar han emot hästar för träning, tävling och försäljning.
Inte minst imponerar han med sin miljöträning och i detta klipp får vi se en uppvisning med hästen Esmeralda från 2015. Titta och njut!


Sett 10141 ggr
Kommentarer

Hjälper flickvännen med finliret i boxen

Anna Dufvenberg mockar med precision, det är något flickvännen Ida tidigt fick erfara. I det här klippet har de två varit tillsammans i ett halvår och Ida skojar med Anna som missat lite i boxen.
– Jag är hysteriskt noggrann och vi kan bli lite osams emellanåt för att jag är så noga, berättar Anna.
  
Inledningsvis var Ida inte så intresserad av hästarna men det har blivit bättre. Mockningen ger hon sig dock sällan på.
– Hon hjälper hellre till och packar hö och annat. Eftersom hon vet hur noga jag är tar det ännu längre tid för henne. Och när hon har mockat färdigt går hon över boxen med handskar, plockar upp det sista och lägger i en spann, säger Anna som i dag har två hästar där mockningen tar en timma totalt.


Sett 15343 ggr
Kommentarer

Vildhäst går till attack mot alligator i Florida

Vid ett besök i Paynes Prairie State Park, söder om Gainesville i Florida, lyckades en kvinna filma ögonblicket då en vildhäst går till attack mot en alligator som lurar i gräset. I klippet ser man hur hästen springer över alligatorn två gånger framför ögonen på turisterna.


Sett 13912 ggr
Kommentarer

Hoppa studs som Radich och Harper: "Som slalom i sadeln!"

Ryttaren och tränaren Michael Radich övade i ridhuset med det tioåriga stoet Harper, när han kom på en studsövning som han ville testa. Inspirationen kommer från en dressyrövning där bommar ligger på marken i samma mönster.
  
Det sex sekunder långa klippet har gjort succé i sociala medier, med över en miljon visningar på kort tid. Michael jämför själv övningen med att åka slalom.
– Jag red runt i olika mönster och det verkade inte som att något jag gjorde utmanade stoet mentalt. Hon hittar alltid en chans att vara någon annanstans i tankarna. Så jag sa, ok, om du vill ta det till en högre nivå så gör vi det.
– Vi började bara med att ha roligt, sedan tittade jag på linjen med bommarna och tänkte att jag kunde göra det med henne. Det var en riktigt cool övning, säger han till tidningen
The Chronicle of the Horse.


Sett 14790 ggr
Kommentarer

Linnea Ranjes charmiga annonsfilm gick hem – enögda hopphästen Fly Rutger såldes på nolltid

En annons på Hippson Market vi fastnade lite extra för var den om Linnea Ranjes hopphäst Fly Rutger. Texten i annonsen var ärlig och kompletterades med en välproducerad film som visar ”Flys” olika sidor. Vi ringer upp Linnea för att få veta mer om hästen.


Sett 18306 ggr
Kommentarer

Mads om Valentino Rockstud: "Det bästa jag har suttit på"

I veckan bjöd Segersta Equestrian på ett härligt klipp på Instagram, där Mads Hendeliowitz tömkör en treårig hingst på utebanan. Vi ringde upp Mads för att få veta mer.


Sett 15050 ggr
Kommentarer

Möt Arvid Tenfälts stallgrisar Holger och Fiona

Hoppryttaren Arvid Tenfält hade länge önskat sig en gris, nu har han två.
– Jag fick dem i 25-årspresent. De stod där i stallet när jag fyllde år, berättar han.


Sett 13451 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: Är de goda (rid-)råden verkligen goda?

Gästbloggen

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

Therese

we tävling

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna