Pensionerad polishäst får ny karriär

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2017-01-11

Pensionerad polishäst får ny karriär

När LAPD skulle pensionera en av sina mest trogna polishästar, Cowboy, efter en 18 år lång tjänst fick han ett annat väldigt viktigt uppdrag. Cowboy flyttades till organisationen Move a Child Higher, som arbetar med barn som har olika typer av funktionsnedsättningar. Där ska han bli ompysslad och älskad av barnen, ett drömliv för en pensionerad polishäst! 

comments powered by DisqusMer i Hippson-TV

Malcolms ponny Smocke är på rymmen

Malcolm är snart två år, han fyller på självaste alla hjärtans dag, och har en egen ponny som heter Smocke. Malcolm och Smocke bor på en gård i Skåne tillsammans med mamma Charlotte Franzén och pappa Niklas Lindbäck, fälttävlansryttaren, samt gårdens övriga hästar.
  
Smocke är en liten shettis av okänd ålder, han ingick när familjen köpte gården. Malcolm rider Smocke ett par dagar i veckan och roligast av allt är att hoppa. Men den här dagen är det vattenpölarna som lockar – tills Malcolm får se att Smocke är på rymmen.
  
Mamma Charlotte berättar att Smocke aldrig lämnar gården och att Malcolm gick bort till Smocke och matade honom med lite gräs. Slutet gott – allting gott.
  
Malcolm har att brås på med en pappa som har ridit såväl EM och VM som OS, och som har kommit femma i klassiska Badminton – alltihop i fälttävlan så klart.


Sett 5231 ggr
Kommentarer

Hanterar hästar kort och kontanter?

Peder Zeiloth, Eklunda Stuteri, satt och trimmade i ridhuset i går och funderade på det här med Peder Fredricson och Jerringpriset. 
– När Peder vann blev icke-hästfolk så irriterade, de skriver och säger saker som att det är hästen som gör jobbet. Jag tänkte att jag måste visa att det inte bara är hästen.
  
Så han spelade in en kort Facebook-film där i ridhuset.
– Jag tänkte på olika varianter, morötter och äpplen men det använder alla. Så jag tog pengar, går det att muta hästen med pengar? Jag ville visa att det är häst och ryttare tillsammans som gör jobbet i ett team.
  
Filmen har blivit en viral succé:
– Det var inte min tanke att den skulle få en sådan spridning, jag trodde väl att det bara skulle vara mina nära och kära som skulle se den, säger en något förvånad Peder.


Sett 24548 ggr
Kommentarer

Peder tycker att debatten som blivit är bra

Peder Fredricson är tillbaka i vardagen och närmast väntar tävlingar i Holland. Sydsvenskan har besökt Jerringpristagaren hemma på Grevlunda och bland annat frågat vad Peder tycker om debatten som blivit efter hans vinst. "Så är det i livet, alla tycker inte lika så på så sätt tycker jag att det är lite bra", säger han bland annat i inslaget.


Sett 12073 ggr
Kommentarer

Hårt kritiserad tradition där hästar rids genom eld

I spanska San Bartolome har man nyligen haft den årliga vinterfestivalen. Då hedrar stadens invånare helgonet Antonius, djurens skyddshelgon, genom att rida med hästar genom öppen eld på stadens gator.
  
TV4 visar här ovan ett inslag där hästarna galopperar genom elden och berättar mer om traditionen. Enligt ryttarna tar hästarna ingen skada, något som starkt ifrågasätts av djurskyddsorganisationer – trots att festivalen har anmälts fortsätter politikerna att tillåta eldritterna.


Sett 6851 ggr
Kommentarer

Därför ska man inte smitta ner hästar med kvarka

Emellanåt dyker en gammal föreställning upp när stall drabbas av kvarka. I tron att smittan snabbare ska försvinna smittar man medvetet ner stallets alla hästar. En dålig idé, som gör att man riskerar att fler hästar drabbas av smittan eller blir allvarligt sjuka.


Sett 8053 ggr
Kommentarer

Jerringbråket – i Ryttarinspirations träffande tappning

Johanna Lassnack på Ryttarinspiration (och hennes olika ”gubbar”) ger sig in i debatten om Jerringpriset. Var det verkligen rätt att Peder Fredricson vann? Det är väl hästen som gör jobbet? Och i riktig sport använder man bollar!


Sett 14585 ggr
Kommentarer

Peder inte helt förvånad ändå: ”Jag vet hur hästfolk är”

Här ovan intervjuar SVT Sport Peder Fredricson efter att han har mottagit Jerringpriset. Han berättar att han värdesätter det enormt och att han trodde att det skulle stå mellan Sjöström och Stenson. Men att han trots detta inte är HELT förvånad (med tanke på Ridsportsveriges glöd och engagemang)…
– Det var så mäktigt att stå här uppe och få berätta om sin sport, säger Peder.
  
OBS! Missa inte Haide Westrings bilder från efterfesten nedan.


Sett 25449 ggr
Kommentarer

Se Peder Fredricsons känslosamma Jerring-tal

På måndagskvällen vann ridsportens egen OS-silvermedaljör Peder Fredricson Jerringpriset, framröstad av häst-Sverige och hela svenska folket! Om du missade hans känslosamma tal under Idrottsgalan, se det i SVT-klippet här ovan.
– Det känns helt otroligt, jag känner mig enormt hedrad. Det visar hur stort ridsportintresset är och hur handlingskraftiga hästfolk är. Ni är vana vid att jobba hårt för att få det ni vill, och här står jag, säger han bland annat.
  
Tackar sin fantastiska häst
Peder tackar alla som har röstat, sin fantastiska häst H&M All In, hästägaren, sitt team och förstås hustrun Lisen och de tre sönerna. Han beskriver ögonblicket då han ska rida in på banan i Rio: ”Genom stövlarna kan jag höra All Ins hjärta slå.”
– Det närmaste jag kan komma för att beskriva det ögonblicket är magiskt. Och det är min sport. Ridsporten!


Sett 110757 ggr
Kommentarer

Världsstjärnan Luciana Diniz hopptränar utan stigbyglar

Luciana Diniz från Portugal, en av världens bästa hoppryttare, har lagt upp ett klipp på Facebook där hon hoppar utan stigbyglar – vilket älskas av fansen.
  
Som ni kanske minns ramlade Luciana av sin Lennox under GCT-tävlingarna i Wien i september och bröt foten.
– Det här är en jättebra övning för att få bra balans och det är bästa sättet för mig, just nu, att hoppa utan att belasta min vrist. ”Fitty” (Fit for Fun, reds anm.) gör det så enkelt, tack min fina tjej som har hjälpt mig tillbaka till det jag älskar att göra. Nämligen att rida och hoppa mina hästar, skriver hon på Facebook.


Sett 9639 ggr
Kommentarer

(O)frivillig åktur nedför backen

På väldigt kort tid har en ideell hjälporganisation för utsatta hästar, Pferdetierheim Saara, fått stor spridning på det här klippet i sociala medier. Hästen tänkte rulla sig i snön, men fick i stället en åktur nedför backen.  


Sett 13596 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Ges de rätt förutsättningar hoppar de felfritt

Jens Fredricson

Det ska vara kul!

Saras vardag

Som ringar på vattnet, eller över vatten?!

Kajsa Boström

Till Husbloggarna