Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!

comments powered by DisqusMer i Hippson-TV

Peder inte helt förvånad ändå: ”Jag vet hur hästfolk är”

Här ovan intervjuar SVT Sport Peder Fredricson efter att han har mottagit Jerringpriset. Han berättar att han värdesätter det enormt och att han trodde att det skulle stå mellan Sjöström och Stenson. Men att han trots detta inte är HELT förvånad (med tanke på Ridsportsveriges glöd och engagemang)…
– Det var så mäktigt att stå här uppe och få berätta om sin sport, säger Peder.
  
OBS! Missa inte Haide Westrings bilder från efterfesten nedan.


Sett 21575 ggr
Kommentarer

Se Peder Fredricsons känslosamma Jerring-tal

På måndagskvällen vann ridsportens egen OS-silvermedaljör Peder Fredricson Jerringpriset, framröstad av häst-Sverige och hela svenska folket! Om du missade hans känslosamma tal under Idrottsgalan, se det i SVT-klippet här ovan.
– Det känns helt otroligt, jag känner mig enormt hedrad. Det visar hur stort ridsportintresset är och hur handlingskraftiga hästfolk är. Ni är vana vid att jobba hårt för att få det ni vill, och här står jag, säger han bland annat.
  
Tackar sin fantastiska häst
Peder tackar alla som har röstat, sin fantastiska häst H&M All In, hästägaren, sitt team och förstås hustrun Lisen och de tre sönerna. Han beskriver ögonblicket då han ska rida in på banan i Rio: ”Genom stövlarna kan jag höra All Ins hjärta slå.”
– Det närmaste jag kan komma för att beskriva det ögonblicket är magiskt. Och det är min sport. Ridsporten!


Sett 94204 ggr
Kommentarer

Världsstjärnan Luciana Diniz hopptränar utan stigbyglar

Luciana Diniz från Portugal, en av världens bästa hoppryttare, har lagt upp ett klipp på Facebook där hon hoppar utan stigbyglar – vilket älskas av fansen.
  
Som ni kanske minns ramlade Luciana av sin Lennox under GCT-tävlingarna i Wien i september och bröt foten.
– Det här är en jättebra övning för att få bra balans och det är bästa sättet för mig, just nu, att hoppa utan att belasta min vrist. ”Fitty” (Fit for Fun, reds anm.) gör det så enkelt, tack min fina tjej som har hjälpt mig tillbaka till det jag älskar att göra. Nämligen att rida och hoppa mina hästar, skriver hon på Facebook.


Sett 9256 ggr
Kommentarer

(O)frivillig åktur nedför backen

På väldigt kort tid har en ideell hjälporganisation för utsatta hästar, Pferdetierheim Saara, fått stor spridning på det här klippet i sociala medier. Hästen tänkte rulla sig i snön, men fick i stället en åktur nedför backen.  


Sett 12728 ggr
Kommentarer

Se Casalls otroliga omhoppning – vann i Basel

Casall Ask inledde sin allra sista tävlingssäsong på fredagen och gjorde det med bravur! 18-åringen är verkligen fortfarande i toppform. Visst ser det lekande lätt ut när Rolf-Göran Bengtsson och Casall tar sig runt banan under omhoppningen? Självklart blev det också en seger för ekipaget i 1,55-klassen.


Sett 14644 ggr
Kommentarer

Avancerad ridsimulator för både hoppning och dressyr

Hos Racewood Equestrian Simulators finns en mängd olika ridsimulatorer, för alla discipliner. Vad sägs om att träna piaff, passage eller din sits över hinder – utan att alls slita på hästen?


Sett 14407 ggr
Kommentarer

Fredagsmys deluxe – med oemotståndlig fölunge

Alltså, detta måste vara något av det mysigaste en djurälskare kan uppleva. Någon mer än vi på redaktionen som blir fölsugen? Trevlig kväll, kära läsare!


Sett 10127 ggr
Kommentarer

Det magiska samspelet mellan ryttare och häst

I den här stämningsfulla videon, från den franska nationella ridskolan och Cadre Noir i Saumur, försöker man fånga den nästintill magiska kontakt som uppstår mellan ryttare och häst. Visst är det vackert?


Sett 12184 ggr
Kommentarer

Kürdebut för Brett Kidding på Olympia

Dressyrryttaren Tristan Tuckers alter ego Brett Kidding gjorde bejublad kürdebut vid tävlingarna i London strax före jul. Hur det blev med procenten får vi dock låta vara osagt. Vad kan poängavdraget bli för att man till exempel väljer att svara i telefon under ritten?
  
Utan att avslöja allt för mycket kan man väl säga att hästens nivå är några snäpp högre än ryttarens. Titta själva – och skratta åt en annorlunda dressyruppvisning.


Sett 26304 ggr
Kommentarer

Håll koll på hästens rörelser

I det här Facebook-klippet, från Sveriges Radios Ridpodden, berättar distansryttaren Annelie Eriksson hur hon gör i vardagen för att kontrollera hur hästarna rör sig. Det handlar om att se över dem efter hårda träningspass, men också inför träning. Så att de inte har skadat sig i hagen, till exempel. 


Sett 4517 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: För varje elak kommentar växer ridsportens gemenskap sig starkare

Gästbloggen

Yster Marco!

Saras vardag

Vi går "All in" ...

Kajsa Boström

Till Husbloggarna