Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!

comments powered by DisqusMer i Hippson-TV

Härlig film från firandet av Peder Fredricson på hemmaplan

Ystads Allehanda åkte så klart till Grevlunda på måndagen, för att vara med under firandet av silvermedaljören Peder Fredricson. I den här härliga filmen kan vi riktigt känna den glada stämningen.


Sett 11918 ggr
Kommentarer

Se topphästarna som auktioneras ut av fonden

Den 21 september hålls en auktion av sex topphästar, som fram till nu har ägts av en holländsk hopphästfond. I klippet ovan kan du se dem in action.


Sett 5569 ggr
Kommentarer

Dressyrstoet Donna skräms minsann inte av robotar

Många menar att hästar och robotgräsklippare är en svår ekvation. Men Malin Fallgrens nerviga dressyrprimadonna, importerad från Holland, bevisar att en häst kan vänja sig vid det mesta – bara vi inte låter den leva i ”skyddad verkstad”.


Sett 7617 ggr
Kommentarer

Jag döööööööööööör 󾌴󾌴󾌴󾌴󾌴󾌴󾌴󾌴

Publicerat av Lena Pettersson den 19 augusti 2016

OS-guld i inlevelse – när Peder Fredricson tar medalj

Kan man bli annat än lycklig när man ser Rebecca Barwichs glädje framför tv:n, då Peder Fredricson tog OS-silver i fredags. Vi blev nyfikna och kontaktade hennes vän Lena Pettersson – som var den som filmade. Läs intervjun här nedan.


Sett 15519 ggr
Kommentarer

Häng med runt terrängbanan på Hovdala

I helgen avgörs SM i fälttävlan i samband med Hovdala International Horse Trials. Åtråvärda SM-medaljer ska delas ut till både juniorer, young riders och seniorer. Arrangör är Skyrup CC och man väntar sig en riktig folkfest i den vackra slottsparken. På lördag är det dags för det spännande terrängmomentet. Redan nu kan du ”provrida” den dramatiska banan, byggd av John Nicholsen från Nya Zeeland. Häng med!


Sett 7066 ggr
Kommentarer

"Hästbonden" Pontus fixar peppen inför OS i Tokyo 2020

Känner du dig lite ledsen över att OS i Rio är över? Pontus Hugosson, fälttävlansryttare känd från TV4:s "Bonde söker fru", tipsar om hur du kan göra för att se till att du (och hästen) är i bästa möjliga form inför nästa OS. För vem säger att skrittmaskinen endast är till för hästar? Se hans klipp – som har gjort viral succé.
  
PS. Ser ni Hippson-tidningen i början?


Sett 17376 ggr
Kommentarer

"Klia mig på rumpan!"

Envishet kan löna sig i längden. Det lilla fölet vill verkligen bli kliad på rumpan och vet precis hur målet ska uppnås. I Expressens klipp visar fölet var skåpet ska stå.


Sett 8113 ggr
Kommentarer

Team GB's Charlotte Dujardin: It was like Valegro held my hand

"It was like he held my hand": Charlotte Dujardin on the special bond she has with her horse Valegro #Rio2016 🇬󾓪🏇🏅

Publicerat av ITV News den 16 augusti 2016

Charlotte om guldritten på Valegro: ”Han höll min hand”

I måndags vann Charlotte Dujardin på fantastiska Valegro, som snart går i pension, individuellt OS-guld i dressyr. I en väldigt känslosam intervju med brittiska ITV News berättar ryttaren om pressen och nervositeten – och varför hon pratar om Valegro som om han vore en människa. Så stark är nämligen deras relation.


Sett 7840 ggr
Kommentarer

Segern – en perfekt uppladdning inför OS

I går vann Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask GCT Grand Prix i Holland och i dag börjar resan mot OS, fast då med Unita Ask. Segern ger en bra känsla inför OS, berättar Rolf-Göran i GCT:s segerintervju med honom.


Sett 9580 ggr
Kommentarer

Då var debuten i MSV B dressyr gjord!!! 󾭩 Och han är en sån stjärna! Han bjuder upp till dans som inte liknar något annat! 󾭩󾭩󾭩 Lite småmissar här o var, men dessa kändes som rena rutinsaker... Varken jag eller Torsten har rutin på detta. Han kändes lite matt i kroppen idag men han krigar på ändå! 󾬖󾭩 Han vill verkligen så mycket, och vill vara till lags... Älskade vän!!! Och vi slutade på 62.67 %!!!!!! 󾌧󾭩󾆾󾬖 Helt galet, mun finaste ardenner kvalar i MSV B på FÖRSTA försöket!!!!!!!! 󾭩󾭩󾭩󾭩󾭩 Så nu blir det lite vila några dagar och sen träna på MSV B program och stärka oss både fysiskt och mentalt!! Nu har vi tagit ytterligare ett steg så nu fortsätter vi!!! Häng med oss!!?? 󾬖󾮖󾮗󾆾󾭩

Publicerat av Dressyrardennern Torsten den 5 augusti 2016

Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B: "Vi hade verkligen roligt inne på banan"

Ni minns väl ardennern Torsten, som tillsammans med sin ryttare Linda Nilsson klättrar i dressyrklasserna? Fredag var det dags för en ny milstolpe, de debuterade Medelsvår B i Jönköping med godkända 62,67 procent. Vi ringde upp Linda, se intervjun nedan.


Sett 22009 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Vilken vecka!

Therese

Jag ska fullfölja min veterinärdröm!

Veterinärstudenten

Galoppombyte

Saras vardag

Till Husbloggarna