Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!
Mer i Hippson-TV

Anna har tröttnat på bilister som inte tar hänsyn: ”Verkar inte förstå hur rädda hästar kan bli”

Anna Svensson och hennes ridkompisar var med om två incidenter på en och samma tur – där hästarna blev rejält skrämda av bilar och det hade kunnat gå riktigt illa. Aftonbladet skrev om händelsen i helgen, vi på Hippson har fått lov att publicera Borås-ryttarnas hjälmkameraklipp ovan. I vår intervju berättar Anna mer.


Sett 97979 ggr
Kommentarer

Ett brev till den älskade hästen

Noelle Floyd Magazine har skapat en stämningsfull video, där de försöker gestalta kärleken och bandet mellan en ryttare och hans eller hennes häst. Vad tycker ni – har de lyckats anamma den där magiska känslan? 


Sett 8918 ggr
Kommentarer

Sötchock när minihästar leker jage i stallgången

Har du någon gång sett hur det ser ut när en liten flock minihästar busar runt i rent glädjefnatt och leker jage i stallgången? Inte? Då rekommenderar vi det här klippet å det varmaste. Det är så sött att man nästan får ont i tänderna.


Sett 41157 ggr
Kommentarer

Svenska artisten Saie Saie rider genom Kalifornien – vill rädda USA:s sista vilda hästar

Svenska Alexandra Saidac bor i Topanga Canyon, LA, som artist uppträder hon under namnet Saie Saie. Nu planerar hon en två månader lång ritt och turné med namnet "Wild One" på sin häst Hinto, syftet är att samla in pengar för att rädda Nordamerikas sista vilda mustanger. Detta för att de ska slippa att antingen slaktas eller att fösas ihop med helikoptrar och få leva sina liv i trånga hägn.
  
För att kunna genomföra ritten har Saie Saie
startat en insamling via crowdfounding-sajten Kickstarter, se klippet ovan.


Sett 6241 ggr
Kommentarer

Fjordhästen Frans ääälskar mandariner

Hippsonläsaren Sofie Hoffmans fjordhäst Frans älskar mandarin och i klippet ovan ser man hur han riktigt suger ut saften ur klyftorna. Vi kontaktade Sofie för att få veta mer om denna charmiga pålle.


Sett 11687 ggr
Kommentarer

Hingsten som är pappa Briars look-alike: ”De är kopior på många sätt”

Häromveckan delade vi ett nostalgiklipp med fantastiska Briar, då bara fem år gammal. Det fick Briars uppfödare och ägare Hans-Yngve Göransson, och Team Dalhems beridare Lina Andersson, att tipsa oss om ovanstående film. Den visar Briars elvaåriga son Aretos – som tävlats till och med Intermediaire av Lina. Och som är så lik sin far att folk blir häpna.


Sett 19582 ggr
Kommentarer

Hästägare – menar du att du längtar efter våren?

Det är eller har varit rejält kallt på flera håll i landet, många av oss har nog suckat och pratat längtande om vårvärme ett tag nu. Fast när man ser det här klippet på Ashleigh Shaws lerbadande hästar, då är det lätt att tänka "å andra sidan"…


Sett 10508 ggr
Kommentarer

Visst kan hästar lära sig pussla – med positiv förstärkning

Vi har väl alla sett sådana där pussel för småbarn, där färgglada bitar i olika former ska placeras i rätt hål. I det här sköna klippet visar italienska etologi- och hästträningssajten Addestramento Etologico att även en häst kan lära sig att lägga sådana pussel – som alltså går ut på att skilja på former och färger. Detta med motivation i form av godis, alltså positiv förstärkning.


Sett 9154 ggr
Kommentarer

Här förebygger polisen bostadsinbrott från hästryggen

Bromma-området i Stockholm har fått många besök av inbrottstjuvar på sistone. Därför väljer polisen att låta ridande poliser patrullera området. Något som Stockholmdirekt.se har uppmärksammat i ett inslag.
  
Polisrytteriets Facebooksida förklarar man varför: "Fördelen att patrullera till häst vid dessa tillfällen är att vi har bra överblick och ser bl a över häckar o i skymda vinklar. Tempot är lagom så att allmänheten kan nå oss, men att vi samtidigt kan patrullera av stora ytor. Inslaget i gatubilden är något annorlunda, vilket gör att budskapet sprider sig snabbt o samverkan blir lättare och brottsförebyggande arbetet ökar."


Sett 10870 ggr
Kommentarer

Att mocka är en konst – eller hur?

Att mocka är vardag för många av oss. Vi tänker inte på att det är ett riktigt precisionsjobb när vi prickar skottkärran varje gång. Idalina Santamäki bestämde sig för att göra en film om konsten att mocka.
– Mockningen är ju automatiserad för många. Man glömmer nog bort att man för en utomstående faktiskt ser ut att vara riktigt duktig när man står där. Och på långt avstånd träffar rätt samt dessutom gör det snabbt, säger hon.
Detta som förklaring till den roliga filmens tillkomst.


Sett 20415 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Uteritt i snö och unghästar!

Therese

Ratzia

Saras vardag

Youngsters på arenan

Kajsa Boström

Till Husbloggarna