Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!

comments powered by DisqusMer i Hippson-TV

Framgång direkt för snackis-ekipaget Victoria's Secret och Anna Kasprzak

Stoet Victoria's Secret vann femårsfinalen i dressyr under unghäst-VM. Nu har hon landat hos den danska OS-ryttaren Anna Kasprzak och de ser ut att trivas fint i varandras sällskap.


Sett 3626 ggr
Kommentarer

Katinka Cup   Ett initiativ av Axel, 6 år. Alla barn icke fyllda 8 år, med egna ponnys är välkomna tillsammans med sina föräldrar på detta minimeeting den 5 & 6 november. Start lördag den 5 nov kl 15,00 med prova på tävlingsbanan (150 kr/ekipage) ca 45 min. Beroende på antal deltagare så tränar vi en och en eller i grupp- ihop med våra föräldrar eller gör det i "öppen bana" form. Katinka Cup startar på söndag kl 10,00. (150 kr/start) Föräldrar får leda ponnysarna genom banan om de vill. Alla som deltar får rosett & pokal (värde 120 kr). Axel vill att tävlingen går på Fasab Banan, dvs den mindre banan bredvid Sveland Arena- som håller måtten 60x 25 m och det kommer att bestå av 6-7 språng, vanliga bommar. Ryttarna bär skor med klack, ridhjälm & säkerhetsväst. För de som vill övernatta erbjuds boxar för 300 kr/dygn och stugor 300 kr/person & natt inkl frukost. Husvagn/hästlastbil kostar inget. Rasthagar finns att låna. På kvällen kan vi laga mat/grilla ihop till självkostnadspris och köra hopptävling utan häst,rykttävling och lekar för de ryttare som vill. Kiosk, grill och butik håller öppet. Minimum 3 ryttare- Max 20 ryttare- anmäl till anna.wemlerth@skyrupcountryclub.se

Publicerat av Skyrup Country Club den 26 september 2016

Sexåriga Axel skapar meeting för barn: ”Ridvägarna ska vara i fokus”

Anna Wemlerths son Axel har börjat rida på allvar och har nu börjat fundera på det här med tävling. Därför kom han på idén till Katinka Cup – ett minimeeting för de allra yngsta barnen, under åtta år.


Sett 10296 ggr
Kommentarer

Ludger Beerbaum is just exceptional!

Publicerat av Olympic Channel den 25 september 2016

Ludger lämnar landslaget på topp – men med en tår i ögat

I helgen red Ludger Beerbaum sin sista tävling i landslagskavajen, tillsammans med Casello hjälpte han Tyskland till seger i Nations Cup-finalen i Barcelona. Detta i samma stad där han vann OS-guld 1992, snacka om att cirkeln är sluten. Se det fina klippet från Olympic Channel ovan – med en riktigt rörd och känslosam Ludger.


Sett 7274 ggr
Kommentarer

Publicerat av Charlotte Haid-Bondergaard den 25 september 2016

Charlotte och Roberto gjorde 107 byten i varje: ”Det är bland det roligaste han vet”

Charlotte Haid Bondergaard är på plats på Mallorca för att tävla med tre av sina hästar. I helgen tränade hon på galoppombyten i varje steg. Och kanske satte hon svenskt rekord tillsammans med sin Roberto des Frettes, i den "nya gångarten”?


Sett 17933 ggr
Kommentarer

Alexander Hermansson testar att vara riddare

Wow, vilken kontroll! Kolla in nya serien Next level där Alexander Hermansson träffar olika extremsportare http://www.svtplay.se/video/10361681/next-level/next-level-sasong-1-avsnitt-1

Publicerat av SVT Play den 22 september 2016

På medeltiden lärde sig hästar att slåss på kommando

I första avsnittet av SVT-serien Next Level, som sändes i torsdags, fick programledaren Alexander "Alex" Hermansson testa hur det var att leva som riddare på medeltiden. Innan han vet ordet av sitter han till häst i tidstypiska kläder, med svärd i handen och på en häst som verkligen kan det här med strid!


Sett 11060 ggr
Kommentarer

Bollkänsla!

Kommer ni ihåg det lilla mulåsnefölet som dök upp som en överraskning i sommarhagen hos Lunds Civila RF? Ridskolehästen Rosa visade sig ha träffat på en åsnehingst ett knappt år innan hon flyttade till Lund. Resultatet blev  Mulle Meck, som numera trivs hos familjen Sånesson i Beddinge. Mulle är en härlig och livlig krabat - med bollkänsla! #skånesridsportförbund

Publicerat av Svenska Ridsportförbundet - Officiell sida den 22 september 2016

Sommarpresenten Mulle Meck – busig som få: ”Han är väldigt speciell”

En morgon i juli fick personalen på Lunds civila ryttarförening en riktigt härlig överraskning. Ponnyn Rut hade fött ett litet mulföl – utan att någon visste att hon var dräktig. Nu lever hingsten, som har fått namnet Mulle Meck, livet hos familjen Sånesson i skånska Klagstorp.


Sett 11332 ggr
Kommentarer

"Tränaren" Brett Kidding visar hur man (inte) lastar en häst

När ryttaren "Brett Kidding" (dressyrryttaren och tränaren Tristan Tuckers alter ego) visar hur man (inte) lastar en häst blir det galet, men väldigt roligt.


Sett 70720 ggr
Kommentarer

Surprise celebrations Agneta

Idag har vi överraskat och firat vår dressyrlärare/landslagsledare Agneta Aronssons framgångar vid Paralympics med tårtfest i röda ridhuset. Se i klippet hur rörd och överraskad hon blev!

Publicerat av Ridskolan Strömsholm den 21 september 2016

Eleverna hyllar sin dressyrlärare efter Paralympics

Som tävlingsryttare backas man av sitt team i både med- och motgång. Ett otroligt lyckat Paralympics i Rio, med två bronsmedaljer för Louise Etzner Jakobsson och Zernard, har gjort många stolta. Både över ekipaget och över teamet. 


Sett 7413 ggr
Kommentarer

Ridsport – en olympisk gren där alla tävlar på samma villkor

I detta klipp från Dressage24.pl pratar ryttarparet Patrik Kittel och Lyndal Oatley om hur det är att vara aktiv inom en sport där alla tävlar på lika villkor, oavsett ålder eller kön. Ridsport är ju den enda olympiska gren där herrar och damer tävlar med och mot varandra – vilket är helt unikt!


Sett 5255 ggr
Kommentarer

"Mitt största mål är att rida Grand Prix igen"

I går landade dubbla bronsmedaljören Louise Etzner Jakobsson på Arlanda efter Rio-äventyret. För SVT:s reporter berättar hon om Paralympics, men också om sitt största mål – att återigen kunna tävla Grand Prix.


Sett 4273 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Bilder och filmer!

Therese

Är ridning en sport?

Hippologbloggen

Clinic

Saras vardag

Till Husbloggarna