Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!
Mer i Hippson-TV

Se pensionären Casall Ask vinna GCT – överlägset

Longines Global Champions Tour har lagt ut ett riktigt häftigt ”split screen”-klipp, där vi får se Rolf-Göran Bengtsson på Casall Ask sida vid sida med tvåan Harrie Smolders på Don VHP Z. Alltså, snacka om att sluta på topp!
  
Läs mer om lördagens makalösa seger – och se Casalls fina avtackning >>


Sett 568 ggr
Kommentarer

Bill firar pappas och All Ins comeback-seger med dansparty

Vi kan inte låta bli att dela det här helt underbara klippet Peder Fredricson la upp på Instagram i morse, med texten ”Monday morning energy”. Känner ni er lika pigga inför veckan?
  
Peder själv vann som ni vet
lördagens GCL-tidshoppning i Hamburg, på OS-stjärnan H&M All In som visade att han är tillbaka på allvar. Det lär ha gett hela familjen Fredricson en extra energiboost!


Sett 3893 ggr
Kommentarer

Casalls karriär fick ett Hollywood-slut: ”Att en häst kan göra detta i sin sista start…”

Longines Global Champions Tour har fått en kommentar av Rolf-Göran Bengtsson, apropå Casall Asks makalösa seger i lördagens GCT. Sista starten på hemmaplan precis innan avtackningen – och han vinner! Vi har fortfarande gåshud…

Se intervjun med Rolf-Göran ovan, nedan kan du återuppleva avtackningen och segerritten.


Sett 16219 ggr
Kommentarer

Se Casall Asks sista segerrunda i Hamburg

Casall Ask avslutade sin karriär på bästa sätt genom att vinna LGCT Grand Prix i Hamburg på lördagen. Här kan du se segerrundan, om och om igen! Titta och njut.


Sett 13592 ggr
Kommentarer

Minihingsten Batman letar efter kompisen runt och framför hästsläpet – men i…?

Felicia Forsströms ettårshingst Dansereds Batman tyckte att lämmen på transporten var lite läskig, så matte lät kompisen gå in först. ”Jag hoppades att han skulle följa med, men smart nog letar han efter Totte på andra sidan släpet i stället”, berättar hon för Hippson. Se klippet – och läs intervjun nedan om de charmiga ponnyerna.


Sett 13209 ggr
Kommentarer

Se Rolf-Göran Bengtssons känslosamma tack till Casall: ”Han är min bästa häst någonsin”

Senare i dag tackas Rolf-Göran Bengtssons världsstjärna Casall Ask av inför publiken i Hamburg, direkt efter Global Champions Tour. I GCT-klippet ovan hyllar han den 18-åriga topphingsten, som har varit så länge i sporten att han nu tävlar mot sina egna avkommor. Rolf avslöjar även lite om avtackningens upplägg.


Sett 15445 ggr
Kommentarer

Gå 1,15-banan – och hoppa första hindret – som Ludger

Som ett led i satsningen Longines World Equestrian Academy har fyrfaldiga OS-guldmedaljören Ludger Beerbaum tagit fram ett antal instruktionsfilmer för hoppryttare i lätt klass. Vi har fått tillåtelse att publicera den första här på Hippson – missa inte Ludgers tips om bangång och olika sätt att ta sig an hinder nummer ett.
  
Nästa klipp, som ännu inte finns publicerat, kommer att handla om hur man kan tänka vid en distans på 25 meter.


Sett 10350 ggr
Kommentarer

Lasse vet hur man spenderar en solig dag

Exgaloppören Lasse, som egentligen heter Lake Awoonga xx, vet hur man njuter en solig dag. Han är sex år och håller på att skolas om till allroundhäst. Lasses ägare Åsa berättar att han är en både snäll och klok häst som alltid har öronen framåt. Och sommaren tycks han gilla extra mycket. Sol och gräs – vad mer behövs i livet för att göra en häst nöjd? "Ingenting", hälsar Lasse.


Sett 7851 ggr
Kommentarer

Inspireras av Ingrid Klimke – träna "åttan" över kavaletti

Ingrid Klimke, dotter till legendariske Reiner Klimke (författare till boken "Cavalletti"), tävlar både fälttävlan och dressyr på högsta nivå. I det här klippet visar hon en övning som innehåller både trav, galopp, precision och balans. Kanske något att inspireras av till nästa ridpass?


Sett 16844 ggr
Kommentarer

Grönkullas fjordföl myser tillsammans i hagen – hälsa på Castor, Pollux och Gemini

Grönkullas fjordhäststuteri i Skåne har i vår fått tre små stjärnor: Castor, Pollux och Gemini. Fölen går i flock tillsammans med fem ston och en hingst. Visst ser de ut att ha det mysigt? Här nedan berättar Anette Holmgren mer om fölen och varför stuteriet valde fribetäckning i år. Dessutom delar hon med sig av bilder som får hjärtat att smälta.


Sett 7838 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Närmar sig slutet

Hippologbloggen

Hingsten på dygnet runt bete och körning i skytteltrafik till seminstationen

Avelsbloggen

Allsvenskan – en bra fostran

Jens Fredricson

Till Husbloggarna