Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!
Mer i Hippson-TV

En presenning? Ingen fara, om man heter Will Rogers och Esmeralda!

Will Rogers är ursprungligen från Australien, men bor sedan några år tillbaka i Holland där han driver dressyrstall. Tillsammans med sin fru Anna Blomgren och parets team tar han emot hästar för träning, tävling och försäljning.
Inte minst imponerar han med sin miljöträning och i detta klipp får vi se en uppvisning med hästen Esmeralda från 2015. Titta och njut!


Sett 6036 ggr
Kommentarer

Hjälper flickvännen med finliret i boxen

Anna Dufvenberg mockar med precision, det är något flickvännen Ida tidigt fick erfara. I det här klippet har de två varit tillsammans i ett halvår och Ida skojar med Anna som missat lite i boxen.
– Jag är hysteriskt noggrann och vi kan bli lite osams emellanåt för att jag är så noga, berättar Anna.
  
Inledningsvis var Ida inte så intresserad av hästarna men det har blivit bättre. Mockningen ger hon sig dock sällan på.
– Hon hjälper hellre till och packar hö och annat. Eftersom hon vet hur noga jag är tar det ännu längre tid för henne. Och när hon har mockat färdigt går hon över boxen med handskar, plockar upp det sista och lägger i en spann, säger Anna som i dag har två hästar där mockningen tar en timma totalt.


Sett 12515 ggr
Kommentarer

Vildhäst går till attack mot alligator i Florida

Vid ett besök i Paynes Prairie State Park, söder om Gainesville i Florida, lyckades en kvinna filma ögonblicket då en vildhäst går till attack mot en alligator som lurar i gräset. I klippet ser man hur hästen springer över alligatorn två gånger framför ögonen på turisterna.


Sett 13322 ggr
Kommentarer

Hoppa studs som Radich och Harper: "Som slalom i sadeln!"

Ryttaren och tränaren Michael Radich övade i ridhuset med det tioåriga stoet Harper, när han kom på en studsövning som han ville testa. Inspirationen kommer från en dressyrövning där bommar ligger på marken i samma mönster.
  
Det sex sekunder långa klippet har gjort succé i sociala medier, med över en miljon visningar på kort tid. Michael jämför själv övningen med att åka slalom.
– Jag red runt i olika mönster och det verkade inte som att något jag gjorde utmanade stoet mentalt. Hon hittar alltid en chans att vara någon annanstans i tankarna. Så jag sa, ok, om du vill ta det till en högre nivå så gör vi det.
– Vi började bara med att ha roligt, sedan tittade jag på linjen med bommarna och tänkte att jag kunde göra det med henne. Det var en riktigt cool övning, säger han till tidningen
The Chronicle of the Horse.


Sett 14554 ggr
Kommentarer

Linnea Ranjes charmiga annonsfilm gick hem – enögda hopphästen Fly Rutger såldes på nolltid

En annons på Hippson Market vi fastnade lite extra för var den om Linnea Ranjes hopphäst Fly Rutger. Texten i annonsen var ärlig och kompletterades med en välproducerad film som visar ”Flys” olika sidor. Vi ringer upp Linnea för att få veta mer om hästen.


Sett 18196 ggr
Kommentarer

Mads om Valentino Rockstud: "Det bästa jag har suttit på"

I veckan bjöd Segersta Equestrian på ett härligt klipp på Instagram, där Mads Hendeliowitz tömkör en treårig hingst på utebanan. Vi ringde upp Mads för att få veta mer.


Sett 14975 ggr
Kommentarer

Möt Arvid Tenfälts stallgrisar Holger och Fiona

Hoppryttaren Arvid Tenfält hade länge önskat sig en gris, nu har han två.
– Jag fick dem i 25-årspresent. De stod där i stallet när jag fyllde år, berättar han.


Sett 13334 ggr
Kommentarer

Stämningsfull film om fullblodets mångsidighet

Den brittiska organisationen Retraining of Racehorses vill med detta klipp belysa vilken mångsidighet en (före detta) galoppör besitter. Efter karriären på kapplöpningsbanan skolas många om och blir trevliga och framgångsrika ridhästar. Både inom dressyr, hoppning och fälttävlan. Visst har de lyckats skapa en riktigt stämningsfull och fin video?


Sett 11601 ggr
Kommentarer

Årets stora hästfest i Göteborg närmar sig

I morgon är det exakt fyra månader kvar till Europamästerskapet i Göteborg. Visst tror vi på att solen ska skina hela veckan och att EM ska bli en härlig hästfest? Göteborg + stora sportevenemang brukar vara lika med succé. Här är en liten "teaser" i väntan på sommaren.


Sett 6703 ggr
Kommentarer

Nostalgi: RGB och hingsten Magini på banan

Vi blir nostalgiska när vi ser detta klipp på elithingsten Magini 695 (född 1982, e. Maraton u. Gabinette ue. Ganesco, uppf. Ingvar Folkesson) via SWB Gate på Facebook. Det är tillsammans med allas vår hoppkung Rolf-Göran Bengtsson som hingsten tävlar under Falsterbo Horse Show.
  
Magini 695 lämnade tre godkända hingstar – Briar 899, Magritte 780 och Okeanos 1097 – samt många framgångsrika tävlingshästar. Själv var han placerad i svår hoppning och dog 2014, 32 år gammal.
  
Titta och njut!


Sett 13132 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

Therese

we tävling

Portugal-bloggen

April april och lite mer april.

Hästskötarbloggen

Till Husbloggarna