Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2014-12-18

Se Charlotte och Valegro i världens bästa kürritt – någonsin

Bli plusprenumerant
  • Tidningen i brevlådan före alla andra
  • Full tillgång till det digitala arkivet
  • Specialerbjudanden från partners
Och mycket mer...

Endast 29 kr/mån

Läs mer & Beställ
Redan prenumerant? Logga in här

För er som missade Charlotte Dujardins och Valegros fantastiska världsrekordritt sent på onsdagskvällen finns här ovan en chans till repris. Visst förstår man varför hon kallas "flickan med den dansande hästen"? (Läs mer om rekordet här.)

FEI-TV gjorde även en intervju med Charlotte efter ritten, där hon förklarar magin med att rida in på arenan i Olympia:

Vad gör då Valegro, så här dagen efter två dagars tävlande och nya rekord? Han har åkt hem till gården med sin hästskötare Alan och myser ute i hagen – visst ser det härligt ut!
Mer i Hippson-TV

Parzival njuter av livet som pensionär

Medan många av Europas bästa hästar är på väg mot världscupfinalen i Omaha finns det andra som njuter av vårsolen i hagen. En av dem är Parzival, som var en av världens bästa dressyrhästar tillsammans med sin ryttare Adelinde Cornelissen. Numera leker han i hagen, rullar sig och busar runt. Det är honom väl unt, eller hur?

Arkiv: Topphästen Parzival har tagit farväl av publiken >>


Sett 6287 ggr
Kommentarer

Woah Shamrock! När en pensionerad galoppör glömmer bort att han är pensionär...

Då den inte så jätteerfarna ryttaren Nick Bull skulle rida ut på en lugn ridtur med den pensionerade galoppören Shamrock, och hade hjälmkameran på, var det till en början frid och fröjd. Tills Shamrock glömde bort att han var pensionerad från banan och ökade farten, som framgår av klippet hade inte Nick mycket att säga till om... Tur att allt gick bra med både ryttare och häst!


Sett 39733 ggr
Kommentarer

Ponnyn Josding får sin man fixad – av kråkorna: "Nu slipper jag rycka manen"

När Katarina Broberg kom körandes i bilen till stallet var hon tvungen att tvärstanna, hon kunde inte tro sina ögon. Sitter verkligen kråkorna på ponnyn Josdings rygg och rycker hans man? Jo, visst är det så. Och den femåriga korsningsponnyn ser ut att trivas med sina nya kompisar.
– Det såg ut som att Josding tyckte att det var skönt när de slet och drog i manen, berättar Katarina.
   
Det är första gången hon ser något liknande.
– Jag har haft hästar sedan jag var fem år, men det här är första gången jag inte behöver rycka manen själv på en av dem.


Sett 9147 ggr
Kommentarer

Kram på söta och välskolade ponnyn – som sitter fint

Den här flickan har en riktig liten cirkusponny. Den kan både ligga och sitta fint. Och vad kan vara en bättre belöning än en kram?


Sett 5915 ggr
Kommentarer

När det är så otroligt skönt att bli kliad – Carl och "Apan" visar hur man gör

Alla vet vi hur jobbigt det är när det kliar någonstans på kroppen och man inte riktigt kommer åt. Som tur är har hästen Chabot, "Apan", en kär vän i dressyrryttaren Carl Hedin. Han hjälper gärna till.
– Hon gillar den typen av uppmärksamhet. Vi känner varandra väldigt väl, så hon litar på mig, berättar han. 
  
Och nej, det är faktiskt inte någon vårfällning som ligger bakom kliandet.
– Det spelar ingen roll. Så här gör vi året runt, berättar Carl.


Sett 13564 ggr
Kommentarer

De räddar kapplöpningsindustrins dödsdömda föl

Varje år föds så kallade ”nurse mare foals” i USA, där enda syftet med uppfödningen är att få i gång stoets mjölkproduktion. Fölet tas sedan ifrån henne, ibland bara efter några timmar, och hon får i stället agera fostermamma till ett galoppföl med värdefull stamtavla. De oönskade fölen avlivas inte så sällan, eller lämnas att dö.
  
Organisationen Last Chance Corral har räddat över 150 dödsdömda föl och försöker med alla medel att få dem att överleva. Nu har man tillsammans med filmaren Sue Morrow, via crowfoundingsajten Kickstarter, lyckats samla in pengar för att göra en dokumentär om denna dolda tragedi och om Last Chance Corrals arbete (se länkar nedan). Den längre dokumentären är under produktion, men i klippet ovan ges en fingervisning om innehållet.


Sett 24085 ggr
Kommentarer

Henrik von Eckermann om mardrömsuppladdningen i Paris: ”Stigbygeln gick i två delar”

I SVT Sports intervju ovan berättar Henrik von Eckermann själv om söndagens katastrofstart i Paris. GP-klassen skulle bli Mary Lous viktiga uppladdning inför världscupfinalen i Omaha om två veckor, men så hände det som inte får hända. Stigbygeln gick sönder i landningen efter det åttonde hindret och ryttaren ramlade av.
– Hästen blev rädd, hon förstod ju inte vad som hände. Det är inte hennes fel men med en så pass känslig häst så var det inte så positivt, säger Henrik.
  
Reparera självförtroendet
Han menar att detta är den sämsta uppladdning han hade kunnat få, eftersom Mary Lou är en så känsligt häst. Nu kommer han att hoppa henne hemma i veckan för att försöka reparera självförtroendet.


Sett 21859 ggr
Kommentarer

Rolf-Göran Bengtsson: ”Gamla Casall är tillbaka”

Blivande pensionären Casall Ask var sjua och bäst av de svenska hästarna i den stora GP-klassen i Paris. I SVT-klippet ovan berömmer Rolf-Göran Bengtsson sin fantastiska 18-åring.


Sett 10049 ggr
Kommentarer

Det är fredag – var är polarna?

Kommer ni ihåg chipsreklamen där chipsen var tjejmagneten? Gänget letar efter brudarna... Ungefär som den här hästen som ställer sig och tittar över boxväggen. Var är polarna? Var är brudarna? Det är ju freeedag och helg!


Sett 13090 ggr
Kommentarer

"Hjortgaranti" på Thereses ridturer

Therese Windrisch bor med sina islandshästar på en udde vid sjön Roxen. Hon arrangerar turridningar och ett vanligt inslag är stora flockar med hjort, som i klippet där hjortarna springer runt hästarna som ser helt oberörda ut.


Sett 7923 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Hoppning

Saras vardag

Gästblogg: "Morgonmänniskor – ingen förstår sig på dem"

Gästbloggen

Tuppen på gödselhögen var ”Daddes” önskehäst

Jens Fredricson

Till Husbloggarna