Vid brist på pulkabacke?

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2017-01-10

Vid brist på pulkabacke?

Detta klipp har gjort succé i sociala medier med över 6,5 miljoner visningar. Och visst ser det riktigt roligt ut? Inte visste vi att skrittmaskinen även kunde roa pulkaåkande barn, vid brist på en ordentlig backe!

comments powered by DisqusMer i Hippson-TV

Hanterar hästar kort och kontanter?

Peder Zeiloth, Eklunda Stuteri, satt och trimmade i ridhuset i går och funderade på det här med Peder Fredricson och Jerringpriset. 
– När Peder vann blev icke-hästfolk så irriterade, de skriver och säger saker som att det är hästen som gör jobbet. Jag tänkte att jag måste visa att det inte bara är hästen.
  
Så han spelade in en kort Facebook-film där i ridhuset.
– Jag tänkte på olika varianter, morötter och äpplen men det använder alla. Så jag tog pengar, går det att muta hästen med pengar? Jag ville visa att det är häst och ryttare tillsammans som gör jobbet i ett team.
  
Filmen har blivit en viral succé:
– Det var inte min tanke att den skulle få en sådan spridning, jag trodde väl att det bara skulle vara mina nära och kära som skulle se den, säger en något förvånad Peder.


Sett 21453 ggr
Kommentarer

Peder tycker att debatten som blivit är bra

Peder Fredricson är tillbaka i vardagen och närmast väntar tävlingar i Holland. Sydsvenskan har besökt Jerringpristagaren hemma på Grevlunda och bland annat frågat vad Peder tycker om debatten som blivit efter hans vinst. "Så är det i livet, alla tycker inte lika så på så sätt tycker jag att det är lite bra", säger han bland annat i inslaget.


Sett 11146 ggr
Kommentarer

Hårt kritiserad tradition där hästar rids genom eld

I spanska San Bartolome har man nyligen haft den årliga vinterfestivalen. Då hedrar stadens invånare helgonet Antonius, djurens skyddshelgon, genom att rida med hästar genom öppen eld på stadens gator.
  
TV4 visar här ovan ett inslag där hästarna galopperar genom elden och berättar mer om traditionen. Enligt ryttarna tar hästarna ingen skada, något som starkt ifrågasätts av djurskyddsorganisationer – trots att festivalen har anmälts fortsätter politikerna att tillåta eldritterna.


Sett 5604 ggr
Kommentarer

Därför ska man inte smitta ner hästar med kvarka

Emellanåt dyker en gammal föreställning upp när stall drabbas av kvarka. I tron att smittan snabbare ska försvinna smittar man medvetet ner stallets alla hästar. En dålig idé, som gör att man riskerar att fler hästar drabbas av smittan eller blir allvarligt sjuka.


Sett 7170 ggr
Kommentarer

Jerringbråket – i Ryttarinspirations träffande tappning

Johanna Lassnack på Ryttarinspiration (och hennes olika ”gubbar”) ger sig in i debatten om Jerringpriset. Var det verkligen rätt att Peder Fredricson vann? Det är väl hästen som gör jobbet? Och i riktig sport använder man bollar!


Sett 14512 ggr
Kommentarer

Peder inte helt förvånad ändå: ”Jag vet hur hästfolk är”

Här ovan intervjuar SVT Sport Peder Fredricson efter att han har mottagit Jerringpriset. Han berättar att han värdesätter det enormt och att han trodde att det skulle stå mellan Sjöström och Stenson. Men att han trots detta inte är HELT förvånad (med tanke på Ridsportsveriges glöd och engagemang)…
– Det var så mäktigt att stå här uppe och få berätta om sin sport, säger Peder.
  
OBS! Missa inte Haide Westrings bilder från efterfesten nedan.


Sett 25380 ggr
Kommentarer

Se Peder Fredricsons känslosamma Jerring-tal

På måndagskvällen vann ridsportens egen OS-silvermedaljör Peder Fredricson Jerringpriset, framröstad av häst-Sverige och hela svenska folket! Om du missade hans känslosamma tal under Idrottsgalan, se det i SVT-klippet här ovan.
– Det känns helt otroligt, jag känner mig enormt hedrad. Det visar hur stort ridsportintresset är och hur handlingskraftiga hästfolk är. Ni är vana vid att jobba hårt för att få det ni vill, och här står jag, säger han bland annat.
  
Tackar sin fantastiska häst
Peder tackar alla som har röstat, sin fantastiska häst H&M All In, hästägaren, sitt team och förstås hustrun Lisen och de tre sönerna. Han beskriver ögonblicket då han ska rida in på banan i Rio: ”Genom stövlarna kan jag höra All Ins hjärta slå.”
– Det närmaste jag kan komma för att beskriva det ögonblicket är magiskt. Och det är min sport. Ridsporten!


Sett 110397 ggr
Kommentarer

Världsstjärnan Luciana Diniz hopptränar utan stigbyglar

Luciana Diniz från Portugal, en av världens bästa hoppryttare, har lagt upp ett klipp på Facebook där hon hoppar utan stigbyglar – vilket älskas av fansen.
  
Som ni kanske minns ramlade Luciana av sin Lennox under GCT-tävlingarna i Wien i september och bröt foten.
– Det här är en jättebra övning för att få bra balans och det är bästa sättet för mig, just nu, att hoppa utan att belasta min vrist. ”Fitty” (Fit for Fun, reds anm.) gör det så enkelt, tack min fina tjej som har hjälpt mig tillbaka till det jag älskar att göra. Nämligen att rida och hoppa mina hästar, skriver hon på Facebook.


Sett 9626 ggr
Kommentarer

(O)frivillig åktur nedför backen

På väldigt kort tid har en ideell hjälporganisation för utsatta hästar, Pferdetierheim Saara, fått stor spridning på det här klippet i sociala medier. Hästen tänkte rulla sig i snön, men fick i stället en åktur nedför backen.  


Sett 13529 ggr
Kommentarer

Se Casalls otroliga omhoppning – vann i Basel

Casall Ask inledde sin allra sista tävlingssäsong på fredagen och gjorde det med bravur! 18-åringen är verkligen fortfarande i toppform. Visst ser det lekande lätt ut när Rolf-Göran Bengtsson och Casall tar sig runt banan under omhoppningen? Självklart blev det också en seger för ekipaget i 1,55-klassen.


Sett 14730 ggr
Kommentarer


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Det ska vara kul!

Saras vardag

Som ringar på vattnet, eller över vatten?!

Kajsa Boström

Gästblogg: "Gaphalsarna måste lugna ner sig"

Gästbloggen

Till Husbloggarna