Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

Senaste nytt

2011-02-20

Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

KUNGSBACKA: Tio lyckliga unga ryttare tog sig genom nålsögat vid söndagens semifinal och går vidare till final i GP-ponnyn under Göteborg Horse Show i Scandinavium.

Läs mer i Tidningen Ridsportcomments powered by Disqus

senaste nytt

2017-01-17

Bildextra: Peder hemma – firades med tårta och champagne

På tisdagskvällen kom Jerringpristagaren Peder Fredricson hem till Grevlundagården utanför Vitaby och fick ett hjärtligt välkomnande. Pappa Ingvar spelade klarinett, stalltjejerna hade dukat upp med tårta och champagne och köket fylldes snabbt med gratulanter, journalister, hundar och barn.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-17

Webbradio: Radiosportens Christian Olsson om Peder och All In

Varje gång Peder Fredricson pratar om sin OS-häst All In kommer det värme, lycka och ren beundran över hans läppar. All In är en häst långt utöver det vanliga. Han är en sån häst som alla ryttare längtar efter och är beredda att...

Läs mer i P4 Dalarna - Sveriges Radio
2017-01-17

Webb-tv: Peder Fredricson besökte P4 Extra

Det blev en överraskande vinnare av Jerringpriset i går, ryttaren Peder Fredricson som knappt hunnit samla sig när vi träffade honom i dag. ”Lite omtumlande men en väldigt skön känsla är det”, säger Fredricson när han besökte Tv- och radiohuset dagen efter Idrottsgalan.

Läs mer i SVT Sport
2017-01-17

Se Guldläge – om Peder Fredricsons väg till OS-medalj

I SVT:s dokumentär Guldläge får tittarna följa Peder Fredricson på vägen mot OS, där hans mål hela tiden var att ta medalj. Det var inte bara All In som skulle vara i toppform, även Peder förberedde sig såväl fysiskt som mentalt för att kunna prestera på topp. Se dokumentären om Jerringprisvinnarens väg mot OS-medalj, nu finns den åter på SVT Play.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-17

SVT ber om ursäkt för strulet med Duo-appen

För första gången någonsin kunde folket rösta till Jerringpriset i SVT:s app "Duo". Och det skapade förvirring. Många trodde att man kunde rösta ett obegränsat antal gånger genom att bara avinstallera appen och sedan installera den på nytt.

Läs mer i Expressen
2017-01-17

Mikaela Laurén ber om ursäkt efter "sekt-utspelet"

Mikaela Laurén kallade hästfolket för en sekt. Nu har hon bett om ursäkt. "Vill be hemskt mkt om ursäkt till Peder Fredricson och ridfolket. Jag menar inte alls att förminska hans prestation", skriver hon på Instagram. 

Läs mer i Aftonbladet
2017-01-17

Webbradio: Peder Fredricsons tankar efter vinsten

Ryttaren Peder Fredricson från Vitaby tog hem Jerringpriset. Han vann med överlägset flest röster. I går firade han på gala i Stockholm. Nu är han på väg hem till gården på Österlen där familjen väntar för att fira. Själv har han inte hunnit...

Läs mer i P4 Kristianstad - Sveriges Radio
2017-01-17

Hyllas för sitt svar till Expressens krönikör

Under gårdagen tilldelades ryttaren och OS-silvermedaljören Peder Fredricson det prestigefulla Jerringpriset, något som inte riktigt gick hem hos alla.

Läs mer i Vxonews
2017-01-17

Peders mamma: "I kväll ska vi fira med champagne!"

Jublet vill inte ta slut på Grevlundagården i Vitaby. Här berättar mamma Stina Fredricson om sin son, hur de ska fira när Peder och Lisen kommer hem och hur spänningen steg under Idrottsgalans gång.
– Barnen vågade nästan inte titta. Du kan tro att de jublade, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-17

Peder: "Jerringskålen blir en bra havrekrubba till All In"

På tisdagen var Jerringprisvinnaren och OS-silvermedaljören Peder Fredricson med i P1 Morgon. Där tackade han alla som röstat och berättade att Jerringskålen kan komma till praktisk användning i stallet.

Läs mer på Hippson.se
2017-01-17

Här svarar SR:s Markus Boger på kritiken om Jerringpriset

Radiosportens chef Markus Boger svarar här på kritiken som framförts kring Jerringpriset, att "fel" idrottare vann i omröstningen bland svenska folket.
– Kritiken mot Jerringpriset är inte ny.

Läs mer i Radiosporten - Sveriges Radio
2017-01-17

Boxaren Lauréns Jerringprisattack: "Det är skandal"

Sarah Sjöström och Henrik Stensson var stora favoriter till Jerringpriset. Men Peder Fredricson fick flest röster och skrällvann.
– Det är skandal, säger boxaren Mikaela Laurén.

Läs mer i Göteborgs-Posten
2017-01-17

Debatt: "Sluta gnäll på ridsporten – Fredricson förtjänar priset"

"Den här attityden, att ridsporten inte riktigt räknas, är något man som hästmänniska stött på så ofta att den blivit tröttsam för länge sedan." Det skriver ryttaren Hanna Wagenius på SVT Opinion, om att Jerringpriset tilldelats hoppryttaren Peder Fredricson.

Läs mer i Svt.se
2017-01-17

Hästägare ska ha dumpat gödsel i slänt – hotas med vite

En hästägare utanför Hässleholm hotas nu med 10 000 kronor i vite (straffavgift) av miljönämnden varje gång hon inte följer reglerna om gödselhantering.

Läs mer i Norra Skåne.se
2017-01-17

Jerringpriset: Fredricson fick 160 000 röster fler än Sjöström

En röstkupp av ridsportsfolket, en skandal, en rättmätig vinnare – eller bara ett välriktat långfinger? Åsikterna går isär sedan Peder Fredricson sensationellt belönats med Jerringpriset.

Läs mer i DN.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Ladies and gentlemen, let me introduce.....

Hästskötarbloggen

Gästblogg: För varje elak kommentar växer ridsportens gemenskap sig starkare

Gästbloggen

Yster Marco!

Saras vardag

Till Husbloggarna