Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

Senaste nytt

2011-02-20

Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

KUNGSBACKA: Tio lyckliga unga ryttare tog sig genom nålsögat vid söndagens semifinal och går vidare till final i GP-ponnyn under Göteborg Horse Show i Scandinavium.

Läs mer i Tidningen Ridsportcomments powered by Disqus

senaste nytt

2016-12-11

Nytt ridhus skapar nya möjligheter hos Nynäshamns RK

Det är stort, modernt och efterlängtat – Nynäshamns ridklubbs nya ridhus invigs lördagen den 10 december. Under fredagen sattes den sista trappan på läktaren på plats.

Läs mer i Nynäshamns Posten
2016-12-11

Tufft för Jönköpings FRK som drabbats av kvarka

Jönköpings fältrittklubb är Smålands största ridklubb. Under hösten har klubben två gånger drabbats av den mycket smittsamma hästsjukdomen kvarka och stora delar av lektionsverksamheten är nu inställd.

Läs mer i Svt.se
2016-12-11

Peder Fredricsons framgångar bara fortsätter

1992 i Barcelona var 20-årige Peder Fredricson Sveriges yngste OS-ryttare i fälttävlan någonsin. 24 år senare var han en dryg halvsekund från OS-guld i hoppning i Rio.  
– Ja, det hade man inte riktigt kunnat föreställa sig när man satt och kuskade runt i lastbil förr i tiden, säger Peder.

Läs mer i Sydsvenskan
2016-12-11

Veberöd: Svensk hästterapi går på export till Kina

Svensk hästterapi har väckt intresse utomlands. Nu kommer en delegation från Kina på besök till en gård utanför Veberöd för att lära sig mer om terapiformen.

Läs mer i Skåne - SVT Nyheter
2016-12-11

Världscupen: von Eckermann jagar viktiga poäng

Världscuppoängen har inte direkt regnat över de svenska ryttarna den här säsongen. von Eckermann tog sina första i Madrid för två veckor sedan, då med hästen Mary Lou. Den kommer han att använda även i helgen.

Läs mer i Svt.se
2016-12-11

Hovfunktionen är avgörande för att hästen ska kunna prestera

Uttrycket ”utan hov ingen häst” underströks tydligt när hästveterinärer och hovslagare samlades i november, på Sveriges årliga veterinärkongress på Ultuna i Uppsala, för att under två dagar lära sig mer om och diskutera hovar.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-10

Stulna hästlastbilar återfunna i utlandet

Tidigare i veckan berättade Ridsport om hästlastbilarna som stulits i Skåne. Nu har lastbilarna återfunnits i utlandet och är beslagtagna. Gärningsmannen är däremot fortfarande på fri fot.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-10

Dressyr: Målet är Grand Prix-start med Feno-Me

Ponnyhingsten Feno-Me har startat i dressyr upp till Intermediaire mot stora hästar. Målsättningen för Sofie Relander har hela tiden varit att lyckas med det som ingen trodde var möjligt, en Grand Prix-start på ponny.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-10

GP-seger för Billdals-ryttaren Josephine Karlsson

Josephine Karlsson, från Billdals ridklubb, och Nolita de Loubet vann på lördagen en Grand Prix-klass över 1,50-hinder i Danmark.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-10

Sarah uppfyllde sin barndoms ponnydröm

När Sarah Andreasson var 13-14 år hyrde hon ponnyn Lollipop ett par dagar i veckan, efter en tid såldes dock Lollipop. Sarah fick egen stor häst och åren gick, men för henne var det något som saknades. När familjen flyttade till gård letade Sarah rätt på Lollipop och köpte henne – nu var det som saknades på plats.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-10

Svårt låta häst var stödgrundande enligt landsbygdsministern

Gränsdragningsproblem gör att häst inte är stödgrundande i jordbruket enligt landsbygdsministern.

Läs mer i ATL Lantbrukets Affärstidning
2016-12-10

Hoppning: McLain Ward rider också svenskt

Ännu en världsryttare rider nu svenskt. Det är USA:s McLain Ward som sedan i september tävlar svenskfödda skimmelstoet Malou född 2004 e Maloubet de Pleville – Carthago.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-10

Webb-tv: Luciakadrilj till förmån för Musikhjälpen

I år hålls den nionde upplagan av Musikhjälpen på Stortorget i Örebro. På Tenglagården utanför staden har man under lördagen haft ett islandshästevenemang, bland annat med luciakadrilj. I SVT:s klipp får vi veta mer.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-10

Yajamila har fått ta det lite lugnare efter OS

Henrik von Eckermanns tävlingar i spanska La Coruña har börjat bra. Det blev en fin placering i 1,50 med Yajamila. Henrik lovordar det duktiga stoet, men till söndagens...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-10

Tina Lundin vill gärna hjälpa till en andra gång

Hon blev något av en rikskändis när hon drog i gång insamlingen på Facebook som säkrade hästen Reality åt Sara Algotsson Ostholt över Rio-OS. Nu är stoet till salu och Hippson ringer upp Tina – för att fråga hur hennes tankar kring en eventuell försäljning går.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Godkänd dressyrexamen. Men...

Hippologbloggen

Tonårsrevolter.

Hästskötarbloggen

Passionen ger oss ryttare värme i kylan

Jens Fredricson

Till Husbloggarna