Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

Senaste nytt

2011-02-20

Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

KUNGSBACKA: Tio lyckliga unga ryttare tog sig genom nålsögat vid söndagens semifinal och går vidare till final i GP-ponnyn under Göteborg Horse Show i Scandinavium.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2017-04-24

Py Jägerdén satsar mot OS 2024 – och omskolar ”Totte”

Hippson har besökt den talangfulla hoppryttaren Py Jägerdén. Hon har stora mål men prioriterar samtidigt ett väldigt speciellt projekt, där "Totte" som har omhändertagits av SHV ska få en andra chans.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-24

Fälttävlan: Ludwig Svennerstål vinnare på Irland

Ludwig Svennerstål red sjuåringen Box Leo till seger i hästens första CIC** i Ballindenisk på Irland. "Han var super", säger ryttaren som också fixade ett...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-24

Smålands ridsportförbund ska förhindra övergrepp

Efter att sexuella övergrepp inom ridsporten i sydvästra Sverige uppmärksammats i början på året, ser nu Smålands ridsportförbund över rutinerna för att förhindra att liknande händelser ska ske här.

Läs mer i Sveriges Radio
2017-04-23

Webb-tv: Stämningsfull film om fullblodets mångsidighet

Den brittiska organisationen Retraining of Racehorses vill med detta klipp belysa vilken mångsidighet en (före detta) galoppör besitter. Efter karriären på kapplöpningsbanan skolas många om och blir trevliga och framgångsrika ridhästar. Både inom dressyr, hoppning och fälttävlan. Visst har de lyckats skapa en riktigt stämningsfull och fin video?

Läs mer på Hippson.se
2017-04-23

Körning: Fredrik Persson bäst av de svenska kuskarna

Vid körtävlingarna i Horst, Holland, blev Fredrik Persson bästa svensk på en elfteplats totalt. På 15:e plats kom Axel Olin medan Johan Dengg var...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-23

Fälttävlan: Niklas Lindbäck segrade i Sopot

Niklas Lindbäck och EM-hästen Cendrillon vann CIC** och satte därmed en snygg punkt för helgens tävlande i polska Sopot. "Jag kunde inte mer än rida felfritt", säger Niklas till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-23

Paradressyr: Solklar kürseger för Anita Johnsson

Anita Johnsson och Dear Friend fick till en riktig höjdarritt i belgiska Waregem och slog till med seger i küren i Grad 1. Alla fem domarna hade Anita som vinnare med dryga 76 procent.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-23

Godkänd LC:1 i dressyrdebut för Magdalena, 69 år

Hon började rida som 51-åring. I lördags debuterade 69-åriga Magdalena Weland på dressyrbanorna. Det var en Lätt C:1 och hon slutade på 62,037 procent. "Att jag kunde rida hästen i form under en tävling. Han är inte lätt på det viset, säger hon till Tidningen Ridsport. 

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-23

Clara Espinosa vann GP Special i Lidköping

Vid de nationella tävlingarna hos Lidköpings ridklubb följde i dag Clara Espinosa och Gordon upp gårdagens andraplats i Grand Prix och vann söndagens huvudklass, en GP Special.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-23

Läget allvarligt men stabild efter ridolyckan på Åby

Läget för den kvinna som skadades efter en ridolycka vid Åbytravet på lördagen, är allvarligt men stabilt.

Läs mer i Sveriges Radio
2017-04-23

Sopot: Först föll Sara, sedan även Anna Nilsson

Först föll Sara Algotsson Ostholt, sedan även Anna Nilsson i den trestjärniga terrängen. Förbundskapten Fredrik Bergendorff säger dock att det inte var någon fara med varken Anna eller...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-23

Nytt jobb? Livgardet söker flera hästskötare!

Är du noggrann, har god fysik och hög initiativförmåga? Har du dessutom stor erfarenhet av hästar och stalltjänst och sätter alltid hästarnas välbefinnande först? Då kanske jobbet som hästskötare hos Livbataljonen och Livgardet vore något för dig.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-23

Tjuvar jagades av ridklubbs medlemmar

Tack vare rådigt ingripande av medlemmarna på ridskolan i Markaryd kunde inbrottstjuvar snabbt gripas av polis. Larmet kom vid 5.20 och redan efter fem minuter fanns det...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-23

Startade Facebook-grupp för mogna dressyrryttare

Malena Falkner är 58 år och tyckte att det saknades en grupp för äldre, mogna dressyrryttare. En grupp där man kunde blanda högt och lågt, krämpor och framgångar, utan att skämmas eller känna sig dum. "Vi 50+ som tränar och tävlar i dressyr" togs emot med öppna armar.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-23

Sopot: Algotsson Ostholt föll av i terrängen

Under söndagens terrängprov i polska Sopot, föll Sara Algotsson Ostholt av en av sina yngre hästar. Hästen tittade till lite häftigt på ett hinder. Sara kan ha skadat ett knä så illa att...

Läs mer i Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

SuperMarco!!

Saras vardag

I vått och torrt

Kajsa Boström

Skräck-tentan!!

Veterinärstudenten

Till Husbloggarna