Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

Senaste nytt

2011-02-20

Tio lyckliga ryttare rider final i GP-ponnyn

KUNGSBACKA: Tio lyckliga unga ryttare tog sig genom nålsögat vid söndagens semifinal och går vidare till final i GP-ponnyn under Göteborg Horse Show i Scandinavium.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2017-05-22

Webb-tv: Zelma blev islandshästen Viljas nya mamma

I Ytterby dog halvblodsstoet Zelmas föl. I Gävle dog islandshästfölet Viljas mamma. Trots att det är stor skillnad på de båda hästarna har Zelma blivit fölets nya mamma. Zelma adopterade Vilja nästan direkt, men vad hände sedan? SVT Nyheter har träffat dem båda.

Läs mer på Hippson.se
2017-05-22

Gästblogg: "Förebygg stallbränder och rädda liv"

Varje år brinner det i cirka 4 500 stall och gårdar runt om i Sverige. Hur är ni förbereda om det börjar brinna i ert stall? Den frågan ställer Räddningstjänsten Syd. Här delar de med sig av en rad livsviktiga tips.

Läs mer på Hippson.se
2017-05-22

Webbradio: Snokar lider av minskande gödselstackar

Den skånska snoken påverkas negativt av minskande antal gödselstackar. Det vill snokombudsmannen Johan Elmberg, professor i zooekologi, belysa.

Läs mer i Sveriges Radio
2017-05-22

Fälttävlan: Henrik Adnervik nu på svenskt sjukhus

Henrik Adnervik som fördes till sjukhus med ambulans efter fallet i Nations Cup har kommit tillbaka till Sverige. Han är åter på sjukhus för vidare undersökningar.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-05-22

Carina träffade björn på ridturen: ”Ett respektfullt möte”

Carina Stridh mötte och mobilfilmade en björn på ridturen i Ockelbo i helgen, P4 Gävleborg har talat med henne. Se klippet på hästen och björnen, samt lyssna på SR:s intervju med ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2017-05-22

Saab blir huvudpartner till Strömsholmdagarna

När Strömsholms anrika tävling fyller 99 år firar man med att välkomna en helt ny partner till evenemanget, försvars- och säkerhetsföretaget Saab.

Läs mer i Mynewsdesk
2017-05-22

Nationshoppning i Rom – här är samtliga ekipage

I helgen rids nästa Nations Cup-omgång i hoppning i Rom och Sverige ställer upp med lag. Här har World of Showjumping listat samtliga ryttare och hästar som kommer.

Läs mer i World of Showjumping
2017-05-22

Se trailer inför SVT Dold – om den anklagade ridtränaren

I morgon tisdag klockan 06.00 släpps den på SVT Play, Dold-redaktionens granskning ”Ridtränaren". Redan i dag kan Hippson visa en trailer inför programmet – där SVT har intervjuat tränaren, flera av de tjejer som anklagar honom för sexuella övergrepp samt personer som går i försvar. Ord står mot ord, vem har rätt?

Läs mer på Hippson.se
2017-05-22

Styrkebesked från Patrik Kittel i Compiègne

Tävlingshelgen i Compiègne med Nations Cup gav Sverige en andraplats och Patrik Kittel visade upp Deja i finfin form. Han hyllar laget och sin nya tränarkonstellation, arbetet har...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-05-22

Webb-tv: Årets ponnysläpp på Ågesta – härlig tradition

Hippson kan inte låta bli att dela Kristian von Krustenstiernas klipp från årets ponnysläpp på Ågesta ridskola. En härlig tradition med massor av publik!

Läs mer på Hippson.se
2017-05-22

Sju miljoner till Philippaerts och fängelse för motparten

En segdragen tvist verkar närma sig slutet. Ludo Philippaerts ska få drygt sju miljoner kronor samtidigt som motparten får spendera drygt ett år i fängelse.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-05-22

Jockeyer utmanar Jens Fredricsons lag i banhoppning

Den 5 juni utmanar Sveriges bästa hinderjockeyer Ridskolan Strömsholms lag i banhoppning, mitt under Strömsholmsdagarna. Läs mer om mästarmötet och hur lagen toppas – bland annat tävlar (!) banbyggare Peter Lundström. 

Läs mer på Hippson.se
2017-05-22

Tack för allt, kung Casall – här är din karriär i bilder

En era är snart över. Lördag klockan 17.30 tar Rolf-Göran Bengtssons fantastiska Casall Ask farväl av tävlandet, vid en ceremoni i Hamburg. Hippson hyllar 18-åringen med en nostalgisk bildbomb – se den här.

Läs mer på Hippson.se
2017-05-22

De följde slakthästarnas sista resa: ”Är extremt feta”

Horse & Hound har följt hästar på resan mot slakt i Italien. De upplever gravt överviktiga och smutsiga individer som packas tätt, tätt – men också förbättringar. Se det starka klippet här.

Läs mer i Hippson.se
2017-05-22

Avsaknad av ridled i Laholm förvånar brevskrivare

Finns det ingen sammanställning av ridleder i Laholm? Det undrar en man som skrivit till kommunen. Han säger sig förvånad över att ”den hästtätaste delen av Sverige inte passar på att utnyttja de pengar som hästmänniskorna vill spendera”.

Läs mer i Hallandsposten.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Det finns olika sponsorer

Kajsa Boström

Gästblogg: "Varje år brinner det i 4500 gårdar och stall i Sverige – hur är ni förberedda?"

Gästbloggen

Ny vecka!

Therese

Till Husbloggarna