Förbundskaptenen inför världscupen i hästhoppning

Senaste nytt

2013-04-14

Förbundskaptenen inför världscupen i hästhoppning

Svensk ridsport frodas! Fyra ryttare är klara för finalen i världscupen i hästhoppning som går av stapeln i Göteborg. Förbundskapten Sylve Söderstrand besöker Nyhetsmorgon.

Läs mer i Tv4.secomments powered by Disqus

senaste nytt

2016-12-08

Bettlöst på försök i dansk dressyr under 2017

Det danska ridsportförbundet öppnar för bettlösa klasser i dressyr under 2017. Därefter ska konceptet utvärderas innan det eventuellt kan bli en permanent tävlingsform, det skriver förbundet på sin hemsida.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-08

Ankarcrona: ”Som ryttare ska du göra så lite som möjligt”

Tillbaka till grunderna. Det var vad som gällde när nya förbundskaptenen i hoppning, Henrik Ankarcrona, höll clinic på Flyinge under skolans öppet hus. Henrik visade nämligen hur han brukar lägga upp ett vanligt träningspass.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-08

Karl-Henrik Heimdahl tar med sig nya rön hem från USA

Ridsportprofilen och veterinären Karl-Henrik Heimdahl har tillbringat några dagar på en konferens med veterinärer från hela världen i Orlando, USA. "Det är intressant att få höra om nya...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-08

Tiden rinner ut – inga klara besked för Färgelanda ridklubb

Nu undrar Färgelanda ridklubbs vice ordförande Lotta Olsson vad som kommer att hända. "Vart kommer hästarna att ta vägen när kontraktet går ut efter nyår?", frågar hon sig.

Läs mer i Bohusläningen
2016-12-08

Här är veckans nationella och internationella tävlingar

Vem tävlar var i helgen? Svenska Ridsportförbundet bjuder på aktuellt kalendarium med datum, tävlingsplatser, ryttare och hemsidor för vecka 49 och 50.

Läs mer i Mynewsdesk
2016-12-08

Skånska hästar lär kineser på besök att hjälpa autistiska

Sverige är världsledande när det gäller forskning om hur funktionshindrade kan bli hjälpta av djur och natur. En kinesisk delegation bestående av läkare, hästfolk och en statstjänsteman är därför på besök för att lära sig om...

Läs mer i Skånska Dagbladet
2016-12-08

Påls kärlekstoner fick hästbonden Sigrid Bergåkra på fall

Årets Bonde söker fru närmar sig sitt slut i TV4. Och äntligen verkar dressyrryttaren Sigrid Bergåkra ha fått de känslor som hon drömt om så länge.

Läs mer i TV4 Play
2016-12-08

Tyska landslag 2017 klara

Nu är de tyska landslagen i de tre OS-grenarna hoppning, dressyr och fälttävlan klara. Inte helt oväntat finns SWB-valacken Fibonacci med i hopptruppen.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-08

Halmstadryttarna Andersén och Lundin saknas i landslaget

I somras var båda uttagna till OS. Men varken Frida Andersén eller Johan Lundin fanns med när nye förbundskaptenen Fredrik Bergendorff på onsdagen presenterade de nya landslagstrupperna i fälttävlan inför 2017.

Läs mer i Hallandsposten.se
2016-12-08

Linda Algotsson utanför landslaget – Bergendorff kommenterar

Sveriges mest meriterade fälttävlansryttare Linda Algotsson fanns inte med på listan när förbundskapten presenterade sitt nya landslag.
– Anledningen till att hon inte är där nu är att jag måste förstå mer hur hon tycker och...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-07

Webb-tv: Här kommunicerar hästar med hjälp av bilder

Hippson har tidigare skrivit om en norsk studie, där man lärde ett antal hästar att kommunicera med hjälp av bilder. De fick svara på om de ville ha täcke på sig eller inte ute i hagen. I detta klipp ser man hur kommunikationen går till.

Se klippet på Hippson.se
2016-12-07

Kärlek vid första ögonkastet för Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin har köpt det femåriga holländska varmblodet Toretto, som hon först såg på en clinic. Det var kärlek vid första ögonkastet och Charlotte lyckades övertala hästens ägare att sälja.

Läs mer i Ridehesten.com
2016-12-07

Här är ridstigsskylten som har blivit en viral succé

På Värmdö har kommunen satt upp en stor skylt, där de ska anlägga en ny ridstig som binder ihop tidigare anlagda ridstigar. Och skylten har blivit en viral succé sedan en bild lades ut på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-07

Misstänkt seriebedragare stjäl hästlastbilar

Senaste veckan har två hästlastbilar försvunnit efter att de har hyrts ut. Nu varnar både polis och drabbade för mannen som kan kopplas till en lång rad bedrägerier.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-07

Dressyr: Förtydligande i TR II – bett är obligatoriskt

Som Hippson tidigare rapporterat är det hatten av för dressyren. Däremot blir bettet kvar och man förtydligar att det inte är tillåtet med tyglar med elastiska vaggor. Det är några av ändringarna i dressyrens tävlingsreglemente inför 2017.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Att tvingas bryta upp ett äktenskap

Hippologbloggen

Det är huvudsaken

Kajsa Boström

Gästblogg: "Hur ridsporten gjort mig till en bättre människa"

Gästbloggen

Till Husbloggarna