Förbundskaptenen inför världscupen i hästhoppning

Senaste nytt

2013-04-14

Förbundskaptenen inför världscupen i hästhoppning

Svensk ridsport frodas! Fyra ryttare är klara för finalen i världscupen i hästhoppning som går av stapeln i Göteborg. Förbundskapten Sylve Söderstrand besöker Nyhetsmorgon.

Läs mer i Tv4.sesenaste nytt

2017-04-26

Webb-tv: En presenning? Ingen fara för Will och Esmeralda!

Will Rogers är ursprungligen från Australien, men bor sedan några år tillbaka i Holland där han driver dressyrstall. Tillsammans med sin fru Anna Blomgren och parets team tar han emot hästar för träning, tävling och försäljning.
Inte minst imponerar han med sin miljöträning och i detta klipp får vi se en uppvisning med hästen Esmeralda från 2015. Titta och njut!

Se klippet på Hippson.se
2017-04-26

Norberg: Ryttare bör plocka upp hästspillningen

Moderaterna Christer Filipsson och Lennart Skansfors har lämnat ett medborgarförslag i frågan. De vill att ryttare eller hästägare ska åläggas att plocka upp hästspillning från kommunens vägar och motionsslingor.

Läs mer i Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio
2017-04-26

De vill se en satsning på ridsporten i Växjö kommun

Situationen för Växjö ridklubbar är allvarlig. Framför allt finns det stora brister på klubbarnas anläggningar. "Det är dags för en satsning", säger Emeli Sjöberg.

Läs mer i Smålandsposten
2017-04-26

Fälttävlan: Chans till revansch för Sara efter fallen

I helgen som gick trillade hon av dubbelt upp i terrängen, men Sara Algotsson Ostholt är på hugget igen. Nu har hon lång trestjärnig klass och EM-kval i sikte.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-26

Åttaåriga Tim lyckades – har bokat sommarens ridläger

Hippson har tidigare berättat om åttaåriga Tim Ringkvist som knyter och säljer pannband, nyckelringar och hundhalsband för att samla ihop pengar till sommarens ridläger. Och nu är det klart – Tim har bokat lägret och ser fram emot att åka i väg på äventyr och träning med sin ponny Boom Bellis.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Laddade inför säsongsdebuten i Nations Cup

Uppladdningen mot EM startar på allvar till helgen. Då rids säsongens första omgång av FEI Nations Cup i Lummen, Belgien.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Nytt nej – connemaraförening fortsatt ute i kylan

Sverige saknar just nu en avelsorganisation för connemaraponnyer. Jordbruksverket har åter sagt nej till Svenska Connemarasällskapet, och har underkänt sällskapets inskickade plan och riktlinjer.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-04-26

Ridklubb fick anmärkningar på arbetsmiljön

Efter en inspektion, utförd av Arbetsmiljöverket, fick ridklubben i Ljungby några anmärkningar. I inspektionen framgick bland annat att det finns brister inom de rådande arbetsförhållandena.

Läs mer i Smålänningen
2017-04-26

Tinne och Paridon Magi visar ny kür i Hagen

Ny säsong, ny musik. Tinne Vilhelmson Silfvén gör vårens första utomhusstart vid masterstävlingarna i Hagen, Tyskland, i veckoslutet. Då kommer hon att visa upp sin nya kür med Paridon Magi. "Det ska bli jättekul att rida den igen".

Läs mer i Ekuriren.se
2017-04-26

Ett år efter branden har hästarna äntligen flyttat in

För ganska exakt ett år sedan brann Carolin Lunds stall upp. Alla hästarna kunde räddas men stallet totalförstördes. Nu, nästan på dagen ett år senare, står det nya stallet färdigt och hästarna har kunnat flytta in.
– Det är nybyggt, inflyttat och underbart, säger Carolin till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Webb-tv: Hjälper flickvännen med finliret i boxen

Anna Dufvenberg mockar med precision, det är något flickvännen Ida tidigt fick erfara. I det här klippet har de två varit tillsammans i ett halvår och Ida skojar med Anna som har missat lite i boxen.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Hoppning: Kaotisk ponnymätning i Bonheiden

När ponnyryttarna åkte på årets första internationella utomhustävling i Bonheiden, Belgien, blev det kaotiskt. Mätningen av ponnyerna blev en rörig tillställning där ett par svenska ponnyer skickades till så kallad ”holding box”.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Kändistätt på uttagning av showhästar till Friends

I går hölls audition inför showinslagen, som Stjärnstafetten, under Sweden International Horse Show. Kristian von Krusenstierna granskade hästar och bland andra Musse Hasselvall red – här bjuds vi på massor av bilder.

Läs mer på Hippson.se
2017-04-26

Landslagsryttare till Hammarö under WEG i maj

Wermland Equesterian Games får finbesök när landslagsryttarna Helena Persson och Douglas Lindelöw kommer till Hammarö.
– Jag ser fram emot att återigen komma till Wermland Equestrian Games, säger Helena Persson.

Läs mer i Värmlands Folkblad
2017-04-25

Lyxig salugård i Skåne för dig med tre hästar

I hästtäta Skurup hittar vi en salugård med ett ganska litet stall, men lyxigt boende. En klassisk mangårdsbyggnad med stora umgängesytor inbjuder till härliga middagar medan sällskapet blickar ut över havet. Totalt finns det tre boxar till de fyrbenta familjemedlemmarna – och i den här delen av Skåne är det aldrig långt till ett ridhus.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

Therese

we tävling

Portugal-bloggen

April april och lite mer april.

Hästskötarbloggen

Till Husbloggarna