Fyrbenta patienter allt vanligare för naprapaten

Senaste nytt

2016-02-22

Fyrbenta patienter allt vanligare för naprapaten

Ont i rygg, leder eller muskler – allt som vi människor söker hjälp för hos naprapaten eller sjukgymnasten kan också drabba hästar. Thorbjörn H Kroon är naprapaten som numera också behandlar fyrbenta patienter.

Läs mer i P4 Skaraborg - Sveriges Radiosenaste nytt

2017-02-23

Bildbomb: Se hästfolket på Ryttargalans röda matta

RGB, Brink, Dolk, Kittel, Baryard, Fredricson, Eckermann... Onsdag kväll hölls glammiga Ryttargalan på Rondo i Göteborg – så här morgonen efter bjuder Hippson på massor av partybilder på ryttarkändisar.

Läs mer på Hippson.se
2017-02-23

Jörgen Larsson – lugn ryttare på häst med darrande ben

Populäre Jörgen Larsson, 44, från Gantofta känner ingen press inför sitt livs största tävling. Hans häst, Agathon S, anträdde däremot banan på darrande ben.

Läs mer i Skånska Dagbladet
2017-02-23

Många prisades på Ryttargalan – här är hela listan

2016 blev ett magiskt ridsportår och det krävdes tunga prestationer för att kamma hem pris på Ryttargalan i Göteborg på onsdagskvällen. Det var den elfte upplagan av Ryttargalan som i år flyttade västerut till Rondo och Göteborg, staden som i sommar står som värd för FEI EM i ridsport.

Läs mer i Mynewsdesk.se
2017-02-23

Webb-tv: Pirrig Patrik Kittel testar ny häst i Göteborg

Patrik Kittel kommer till start i Scandinavium med en mindre erfaren häst, hingsten Delaunay, kallad "Dude". Och inte med Deja som normalt är hans starkaste uppsittning.

Läs mer i Svt.se
2017-02-23

Nellie Berntsson – ambitiös junior som vill till EM

I stallet möter vi Nellie Berntsson som precis har kommit tillbaka från en fin och felfri runda i Morgondagens vinnare för juniorer. Hennes häst High Hope, eller Hilda som hon kallas, har precis fått komma tillbaka till sin box och mumsar förnöjt på sin kvällsmat.

Läs mer i Mynewsdesk
2017-02-23

Lindelöws stenhårda krav för att fullborda skrällen

Douglas Lindelöw, 26, kan skapa riktig nerv i Göteborg – han har chans att nå världscupfinalen i Omaha, USA, senare i vår. Men då krävs något alldeles extra. I Göteborg måste han...

Läs mer i Expressen
2017-02-22

Louise Etzner Jakobsson stod för Årets bragd

Allra sista pristagaren på Ryttargalan var enormt rörd och fick hela publiken att ställa sig upp. Läs om hyllningen av Louise Etzner Jakobsson på Hippson.se. Där hittar du även mer om Årets häst, Årets prestation och om Alcazar (!).

Läs mer och kommentera

2017-02-22

Young rider-ryttarna värmde upp i Göteborg

Nu har Krafft Young Rider Cup kickat i gång i Göteborg. YR-ryttarna har värmt upp och har fått känna på hindren i Scandinavium. Stella Röhlcke blev bästa svenska ryttare med en tredjeplats.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-02-22

Ryttargalan: Årets hederspris till Kyra Kyrklund

Hederspriset på Ryttargalan gick välförtjänt till Kyra Kyrklund, men det var hennes "lärjunge" Jan Brink som äntrade scenen och tog emot det.

Läs mer och kommentera

2017-02-22

GHS: Ebba Kewenter och Cickdown i junior-topp

13-åriga Ebba Kewenter vann första rundan av Morgondagens vinnare med Cickdown. Därmed startar ekipaget sist i torsdagens final.

Läs mer på Hippson.se
2017-02-22

Malin Baryard: "Ingen har pushat – det är jag som styrt"

Hoppryttaren Malin Baryard Johnsson firar i år 30 år som landslagsryttare. Barnstjärnan har vuxit upp – men som idrottare är hon på många sätt sig lik.

Läs mer i DN.se
2017-02-22

Saga Norén drar till stallet i nästa säsong

Nästa säsong av tv-serien Bron utspelar sig till viss del i stallmiljö. En ryttarförening söder om Malmö har fått besök av inspelningsteamet bakom dramaserien och hästarna som...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2017-02-22

Satsar på yoga för att göra ryttarna smidigare

Lotten Persson är yogalärare och Sara Fridhagen är ridlärare vid Tingsryds rid- och körklubb. Klubben ska prova med en kurs i yoga för ryttare, med start torsdagen den 2 mars. Tanken är att lära ut en enkel variant av yoga för att göra ryttare smidigare.

Läs mer i VK
2017-02-22

GHS: Sverigeponnyns första finalister är klara

I år är det premiär för Sverigeponnyn och 29 ekipage kom till start i onsdagens semifinal i Scandinavium, där de tio bästa gick till lördagens final. Det var 29 duktiga C-ponnyekipage som över lag fick gott betyg av stildomare Lennart Lindelöw.

Läs mer på Hippson.se
2017-02-22

Rondo redo för Ryttargalan – här finns all information

Under onsdagskvällen firas svenska hästar, ryttare, kuskar och uppfödare på Rondo i Göteborg – alldeles i anslutning till Liseberg. Det handlar förstås om Ryttargalan, som inleds med traditionsenlig fotografering på röda mattan.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Uteritt i snö och unghästar!

Therese

Ratzia

Saras vardag

Youngsters på arenan

Kajsa Boström

Till Husbloggarna