Hästens skaderisk varierar beroende på träning

Senaste nytt

2012-06-04

Hästens skaderisk varierar beroende på träning

Träning, hästhållning och chans till återhämtning spelar roll för hästens hållbarhet. Ny forskning visar att skaderisken skiljer sig mycket mellan olika stall. Det gäller ridskole-, hopp- och galopphästar.

Läs mer i Hästmagazinetcomments powered by Disqus

senaste nytt

2016-12-07

Förtydligande i TR II – bett är obligatoriskt

Som Hippson tidigare rapporterat är det hatten av för dressyren. Däremot blir bettet kvar och man förtydligar att det inte är tillåtet med tyglar med elastiska vaggor. Det är några av ändringarna i dressyrens tävlingsreglemente inför 2017.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-07

Två ryttare i fälttävlanslandslagets A-trupp 2017

När fälttävlans nya förbundskapten Fredrik Bergendorff presenterar landslaget inför 2017 består det av två ryttare – Ludwig Svennerstål och Sara Algotsson Ostholt. Se hela listan med A- och B-trupp här. 

Läs mer på Hippson.se
2016-12-07

Hanna byggde ett eluppvärmt badkar till hästarna

Att se till att hästarna har vatten i hagen när minusgraderna kommer kan vara tidskrävande. Många stallägare investerar i tempererade tunnor som säkerställer att det inte fryser, men har man flera hagar springer kostnaden snabbt i väg. Hanna Berlin valde att bygga en egen variant – här visar hon hur.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-07

Hästälskare blir ny rektor

Skurup Ewa le Grand är hästtjej sedan barnsben, har drivit ridskolor och jobbat som naturbrukslärare. Den 1 januari byter hon rektorstjänst från Praktiska Gymnasiet Malmö City till Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.

Läs mer i Skånska Dagbladet
2016-12-07

Stenungsunds HRF fixade hundratals hopp mot cancer

Stenungsunds hoppryttarförening utmanade ryttarna. För varje hopp över Fuck Cancer-hindret skänkte föreningen en summa till Ung Cancer. Utmaningen antogs friskt i helgen – totalt hoppades hindret en...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-12-06

Kittel kritisk till hjälmtvång: "Hattens tradition går förlorad"

Dressyrryttaren Patrik Kittel, 40, är kritisk till att det införs hjälmtvång vid svenska dressyrtävlingar nästa år.
– Jag gillar inte tvång och vad jag känner till har aldrig någon skadats på en dressyrarena. Det har löst sig bra hittills, säger Kittel till SVT Sport.

Läs mer i Sport - SVT.se
2016-12-06

Veckans hästgård: Komplett anläggning utanför Örebro

Det känns lite överdrivet att säga "ett stenkast från Örebro", men faktum är att denna hästgård inte ligger långt från staden. Dock omges den av härlig grönska och har allt en hästfamilj kan önska.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-06

Ridanläggning vid naturbruksgymnasium säljs

Region Halland har ingen nytta av Fjällaregård anser regionkontoret, och föreslår därför en försäljning. Gården har värderats till 12,5 miljoner kronor.

Läs mer i Hallandsposten.se
2016-12-06

Försvarsmakten informerar hästägare om julflygning

Under torsdagen kommer piloterna på Skaraborgs flygflottilj utanför Såtenäs, även kallad F7, att sprida julstämning i skyn. Nu går man ut med informationen för att uppmärksamma boende och hästägare mellan Karlstad och Lidköping.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-06

Ankarcrona om nya hoppteamet: "Vi kompletterar varandra"

Det blir Ann-Catrin Carlsson och Pether Markne som ska hjälpa förbundskapten Henrik Ankarcrona att coacha hopplandslaget till medaljer. Här berättar Henrik själv om sitt nya ledarteam.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-06

Webbradio: Peder Fredricson hedrad över nomineringen

Peder Fredricson var den yngsta svenska ryttaren genom tiderna att rida fälttävlan i ett OS. Det var 1992 i Barcelona. 24 år senare red han hem ett OS-silver i Rio tillsammans med hästen All in – i hoppning. Det kom ett stort leende när vi spelar upp citatet.

Läs mer i P4 Extra - Sveriges Radio
2016-12-06

Inget bragdguld till hoppryttaren Peder Fredricson

I dag delades Svenska Dagbladets bragdguld ut. Peder Fredricson snuvades på priset, som i stället gick till golfstjärnan Henrik Stenson.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-06

Att åka transport – se det ur en unghästs synvinkel

Har ni någon gång åkt hästtransport och själva fått känna på hur det känns för hästen? Hästen i klippet är endast tre år gammal och har enligt informationen ännu inte åkt så mycket transport. Men visst får man en tydlig inblick i hur mycket de faktiskt parerar förarens körning?

Läs mer i Hippson.se
2016-12-06

Tinne är redo att lägga hatten på hyllan: "Det ligger i tiden"

Nästa år är det hjälm som gäller på svenska dressyrtävlingar. Toppryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén brukar bära hatt på tävling, men hon ser inga problem med att nu lägga den på hyllan. Läs Hippsons intervju här.

Läs mer på Hippson.se
2016-12-06

2006 vann Maja en ponny genom Pollux hästbokklubb

För tio år sedan fick Maja Jonson kliva in på banan under Stockholm International Horse Show i Globen och ta emot sin första egna ponny. Här berättar hon om vinsten som förändrade hennes liv för alltid.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Skogens konung!

Therese

Årets sista tävling

Portugal-bloggen

Flärd, dyr sadeltvål och riktigt fina hinder i Paris

Lisen

Till Husbloggarna