Hästens skaderisk varierar beroende på träning

Senaste nytt

2012-06-04

Hästens skaderisk varierar beroende på träning

Träning, hästhållning och chans till återhämtning spelar roll för hästens hållbarhet. Ny forskning visar att skaderisken skiljer sig mycket mellan olika stall. Det gäller ridskole-, hopp- och galopphästar.

Läs mer i Hästmagazinetcomments powered by Disqus

senaste nytt

2016-07-30

Unghäst-VM: Victoria's Secret segrade i 5-årsfinalen

En ny champion är korad. Det 5-åriga stoet Victoria's Secret hyllas av sin ryttare Beatrice Buchwald. "Hon vill bara mer och mer, hon har bara svårt för en sak - att vänta", sa en överlycklig segrare. 

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-07-30

Ommens: Angelica vann 1,50 och Marlon blev tvåa

Prispallen i Ommens 1,50 blev något av en familjeaffär. Bäst var Angelica Augustsson Zanotelli som slog maken Marlon Zanotelli med ett par sekunder.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-07-30

Isabelle Franzetti avslutade sitt EM på bästa sätt

Isabelle Franzetti och Magic Kiss kunde inte avsluta EM för Children i Millstreet på ett bättre sätt. De genomförde två felfria finalrundor och slutade därmed på delad 15:e plats i totala mästerskapet.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-30

Ridsporten visade upp sig på Stockholm Pride

Under våren dök en inbjudan upp från Riksidrottsförbundet – samtliga sportförbund fick gärna delta i Prideparaden. Svenska Ridsportförbundet ville visa sitt stöd, så i dag gick en stor grupp ryttare tillsammans genom Stockholm.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-30

Unghäst-VM: Seger för Ida-Linn och Electisch

Fredag tävlade Tullstorp beridaren Ida-Linn Lundholm godkända hingsten Eclectisch (e. Zenon ue. Olivi) i första kvalklassen för 7-åringar på unghäst-VM i Holland. Då var ekipaget första utanför placering och gick därmed inte direkt till final. I dag blev det ett annat betyg från domarna.

Läs mer i Sportkollen
2016-07-30

Russprojektet lider mot sitt slut för hingstarna

I två år har de elva gotlandsrussen, som ingår i SLU:s ”Russprojektet”, klarat sig på egen hand utanför Uppsala. Nu ska hingstarna hitta nya hem och forskarna börja analysera allt material. Vi åkte ut till de stora hagarna för att träffa hästarna – samt forskaren Sara Ringmark.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-30

De första hästarna har lyft mot OS i Rio de Janeiro

Det första planet från Storbritannien har lyft med OS-hästar som har slutdestination Rio de Janeiro, Brasilien. Även de svenska hästarna är på väg – först ut är hästarna som ska gå fälttävlan.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-30

Unghäst-VM: Fiontini bästa sexåring i finalkvalet

Årets sexårskval var tufft med 39 startande på unghäst-VM i Ermelo. Bäst av alla var fjolårsvinnaren Fiontini riden av Severo Jurado Lopez. SWB-stona Fiera Girl och Bossanova YL startar i lördagens lilla final.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-07-30

Lilla finalens startfält är avgjort i Holland

De femåriga hästarnas "andra chans", officiellt kallat lilla finalen, är avgjord och tre finalister har vaskats fram. Sandra Sterntorp med Simmebros Martell vara nära en finalplats.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-07-30

Webb-tv: Står på hästarna över hinder och genom vatten

I det här klippet ser vi den kända artisten Jean Francois Pignot, tillsammans med sina fantastiska hästar. Över hinder och genom vatten står han på en eller två av hästarna åt gången, men han hanterar desto fler.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-30

Sveriges juniorer slutade fyror i lagklassen på Irland

Det svenska juniorlaget slutade på fjärde plats i lagtävlingen vid EM i hoppning på Irland. Inför söndagens individuella final ligger Ottilia Lundgren på silverplats.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-30

Shane Carey vann första GP-kvalet i Varberg

Den internationella Varberghoppningens första GP-kval fick en skånsk-irländsk segrare bland en hel hög dubbelnollor. Shane Carey och Contenance 15 vann med åtta hundradelar före Pontus Westergren.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-07-30

Häst död i mjältbrand

Sju nötkreatur och en häst vid Omberg i Östergötland har dött på betet av mjältbrand. Områdena där djuren har betat är avspärrade och sanering och smittutredning pågår.
– Det blev konstaterat i går att hästen dog av mjältbrand, säger länsveterinär Helen Loor.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-30

Douglas Lindelöw på Zacramento 1,55-trea i Frankrike

Douglas Lindelöw och Zacramento fortsätter att prestera. I helgen är de i franska Dinard och tävlar. Där blev det en tredjeplats i en femstjärnig 1,55-klass på fredagen.

Läs mer i Hippson.se
2016-07-29

Göran Åkerström har koll på djurskyddet under OS

Vid förra OS i London testades ingen häst positiv för dopning. Ett resultat av, bland annat, FEI:s satsning på en ren sport.

Läs mer i Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Oväntat!

Saras vardag

Varberg tur och retur

Hästskötarbloggen

"Semester"

Stalldrömmar

Till Husbloggarna