Hästens skaderisk varierar beroende på träning

Senaste nytt

2012-06-04

Hästens skaderisk varierar beroende på träning

Träning, hästhållning och chans till återhämtning spelar roll för hästens hållbarhet. Ny forskning visar att skaderisken skiljer sig mycket mellan olika stall. Det gäller ridskole-, hopp- och galopphästar.

Läs mer i Hästmagazinetcomments powered by Disqus

senaste nytt

2016-08-24

Trollhättan: Hjältar i pyjamas jagade fyrbenta rymlingar

"Det springer tolv lösa hästar på landsvägen, är det era?" Samtalet från polisen kom klockan tre på natten. Sällan har Siri Hedlund, ordförande i Trollhättans fältrittklubb, kommit så snabbt ur sängen... Läs intervjun med henne här.

Läs mer i Hippson.se
2016-08-24

Kvarkautbrott i stall i Vaggeryds kommun

En häst i Vaggeryds kommun har drabbats av den smittsamma hästsjukdomen kvarka. Hästen tillhör ett mindre stall och upptäckten gjordes vid en hästklinik.

Läs mer i Värnamo Nyheter
2016-08-24

Succé för "Stora kompisdagen" hos Uppsala ponnyklubb

Hos Uppsala ponnyklubb startade höstterminen med ”Stora kompisdagen”. En dag fylld av kompisar, lekar och bus – men också samtal om gott kamratskap och självförtroende.

Läs mer i Hippson.se
2016-08-24

Niveau-avkomma leder på Grevagården

I dag inleddes unghästtävlingen Champion of the Youngster på Grevagården i Skövde med de yngsta förmågorna. Första delen av semifinalen till Breeders Trophy i hoppning för fyraåringar har också avgjorts.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-08-24

Webb-tv: Strömsholms nya hästakut invigdes i dag

I dag invigdes det nya hästsjukhuset på Strömsholm. 1 100 kvadratmeter har byggts till med bland annat en ny operationsavdelning, ett CT-rum (datortomograf) och ett nytt vårdstall...

Läs mer i Västmanland - SVT Nyheter
2016-08-24

Man misstänkt för att ha förgripit sig sexuellt på en häst

Polisen har påbörjat en förundersökning. Mannen som ska ha förgripit sig sexuellt på en häst på en gård utanför Ljungby i söndags har anmälts och är misstänkt för tidelag.

Läs mer i Smålänningen
2016-08-24

Gott hopp om final för hemmaryttaren på Grevagården

Hemmaryttaren Malin Sellén Andersson startar fem hästar under de pågående stortävlingarna på Grevagården. Första dagen började bra med felfri runda i ett av de första kvalen.

Läs mer i Skövde Nyheter
2016-08-24

Nya hästsjukhuset på Strömsholm invigt

Det nya hästsjukhuset invigdes officiellt på onsdagen, men fortfarande på onsdagsförmiddagen hördes borrande ljud från en av salarna.
– De fortsätter att jobba in i det sista, sa hästsjukhuschefen Marie Westberg som guidade i lokalerna.

Läs mer i Vestmanlands Läns Tidning
2016-08-24

Hoppning: Svenska hästar i topp vid tävlingar i USA

Vid en stor GP i Kentucky i helgen blev det dubbelt "svenskt" i topp när Alexander Zettermans tidigare VM-häst Cafino vann före Main Road, utbildad och tävlad av Stephanie Holmén på Grevlundagården.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-08-24

All In firades med pimpad box vid hemkomsten till Grevlunda

Hästskötaren Malin Henlöv och Peder Fredricsons OS-silverkompanjon All In är tillbaka på hemmaplan. Här berättar Malin om vägen fram till OS-medaljen.
– Det har varit en tuff resa med mycket hårt jobb, men nu är det ju bara helt fantastiskt. Jag har nog inte förstått det ännu.

Läs mer i Hippson.se
2016-08-24

Fälttävlan: Burghley på ett helt nytt sätt

Att ta sig igenom fyrstjärniga Burghleys terrängbana är tufft både till fots och till häst, men för parkourproffs är det en enkel match.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2016-08-24

Veckans tävlingar – både nationellt och internationellt

Svenska Ridsportförbundet presenterar aktuellt kalendarium med datum, tävlingsplatser, ryttare och hemsidor för veckorna 34 och 35. Vilka av toppryttarna tävlar var?

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2016-08-24

I dag drar Youngsters i gång – elit och handlare är på plats

Startfältet i årets Champion of the Youngsters – den populära unghästtävlingen där bland andra Fibonacci "upptäcktes" – är stjärnspäckat. Nyblivna SM-vinnaren Helena Persson, VM-fyran Helena Lundbäck samt Maria Gretzer, Stephanie Holmén, Emma Emanuelsson, Sandra Carlsson, Jens Wickström och många fler gör upp i tävlingarna. Som startar på onsdagen.

Läs mer i Hippson.se
2016-08-24

Jonathan Gordon ersätter Zanotellis hos Ashford Farm

Den 22-åriga irländska ryttaren Jonathan Gordon blir Ashford Farms nya jockey. Förra veckan offentliggjordes ju att Marlon Modolo Zanotelli och Angelica Augustsson Zanotelli lämnar sin arbetsgivare från den 1 januari, för att starta eget.

Läs mer i World of Showjumping
2016-08-24

Ridpodden: Unghästridning med Antonsson och Ankarcrona

Är rädslan som många har för att rida unghäst befogad? Hur bra ryttare ska man vara för att utbilda en häst på egen hand? Sveriges Radios Ridpodden har kallat in två experter på unghästutbildning för att reda ut det.

Läs mer i Sveriges Radio

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: Veterinären har också rätt att vara ledig

Gästbloggen

Vilken vecka!

Therese

Till Husbloggarna