VeterinarStudenterna - Back and alive!

Hippofaxen

Riddagbok VeterinarStudenterna

NOV
24

Inlägg -

Back and alive!


Atrofisk

Brutalt

Citrusintoxinerad

Dekandent

Eshinnagarddrickande

Flanellpyjamas

Grönt snor

Hängig

Intermittent febrig

Jagad av tentastress

Kraxig

Levande

Missnöjd med att vara sjuk

Nedklubbad

Obotligt trött

Prostaglandinhämmad

Qurig

Rastlös

Sovandes

Tvivlandes

Uttråkad

Villrådig

Xtra vagant hostmedicin

Yrandes

Zebratofflor

Åderlåtning - tack jag slapp

Äsh

Önskandes


Så kan mina, Karolinas två senaste veckor beskrivas kort och gott, men nu är jag på god väg med att bli i bra slagläge igen. Jag har varit sjuk och febrig i influensa och väldigt matt. Jag skall tilllika erkänna att mina kinder varit allt annat än äppelformade och solkyssta.Som sagt har jag varit lite frånvarande här på bloggen då jag har kamperat i min säng i nästan 1,5 veckor med feber. Te och varmsaft har varit mitt levebröd. Detta följdes av att jag i fredags skulle skriva "den här tentan vill jag INTE missa", alltså  tentan med stort T denna termin. En halv termins slit samlades på en tentamen i Farmakologi. Jag vill passa  på och tacka alla underbara för alla små hejjarrop inför tentan. Tusen Tack för hästvakt Bella, Anette och Magda!Nu hoppas jag bara att det blir mycket snö i jul! Jag kommer åka hem till Jämtland och Åre och tillbringa julen med min familj. Det skall bli helt underbart, men det måste bli en vit jul annars blir jag ledsen. Accordion skall på intensivträning hos Izabella (Bella) i Arboga då hon också åker hem till familjen, och det blir Accordions andra jul där. 
I veckan fick Accordion hoppa lite vilket gjorde honom till världens lyckligaste, och jag med för den delen. Det märks verkligen vad hästen är avlad för. Jag har hitills inte satt honom i oskyddade lägen utan hjälpbommar då jag bara velat bygga upp hans självförtroende och säkerhet, men nu slängde jag in lite titthinder och en matta, och det var som att han sa "japp nu är det på riktigt". Han tog verkligen tag i uppgiften, sög på både bett och hinder och det fanns en härlig hopplust. Lite bus också såklart då han är en liten Emil i lönneberga-typ. Efteråt fick han och "storebror" vovva luffsa av sig en sväng i skritten. De båda energiska grabbarna trivs i varandras sällskap och på något vis harmoniserar de tillsammans. Jag tror de gillar varandra lika mycket som jag och Bella gör! Idag tränade jag dressyr för Gunilla Skatt = mycket roligt! Vi tränade mycket övergångar och på att hitta takten.
Jag ser verkligen fram emot i helgen då det är Sthlm horse show plus att min vän Hannes har 25 årsfest! Hannes har tidigare tagit med mig och Bella på Täby galopp eftersom  hans familj äger hästar som brukar tävla där.


Bild från i sommras när jag och Bella var på Täby Galopp!


Jag hoppas att nån gång få åka på Ascot (En av Englands strörsta häst-race), det vore en dröm! Jag har ju en förkärlek till mode och klädseln hos grevar, grevinnor, baroner, baronessor, fustinnor, prinsar, prinsessor, kungar, drottningar men också "Erikssonar och Granzwedar " såklart, även om vi inte är lika pampiga;)!
Varför inte en sån här bedårande hatt? Sara Jessica Parker ser förtjusande ut tycker jag.Bort från glamour och tillbaka till skolan! I veckan har jag börjat med en ny kurs i Livsmedelssäkerhet som kommer lära mig allt om vatterening, inlagd gurka och frystorkad mat. Så ni alla härliga "fjällmuppar";  jag vet snart vad ni äter och vad ni slipper äta för härliga bacillurer pga av er härliga frystorkning. Go lätt packat! Många veterinärer jobbar på livsmedelsverket och är ansvariga för slakteri och matkontroll mm, därför läser vi detta ämne.Apropå Grevar, vet  någon vad en fettgreve är? Om nån vet, utan att slå upp det så  kommer ni få en stor eloge av mig. Då blir jag riktigt imponerad! Detta finns med i mina inlärningsmål.En sak till, riktig lycka är att vara frisk och pigg. Nu ska jag inte bli sjuk igen!Nu lägger jag ner glamouren för en stund för att ta tag i Listeriabakterier och surströmmingsförpackningar och vad som gör deras jäsning lite speciell!Väl mött! Karolina


ps: Jag och Bella på Täby galopp i våras utanför startboxarna ds.

 

Postat 2011-11-24 22:43, läst 38273 ggr. Kommentarer (0)


comments powered by Disqus

taggarFiltrera inlägg

Period:

Häst:

VeterinarStudenterna

Län:
Klubb:
Jag är mest intresserad av:

OBS! Hippofaxen stängs 15/9.
Min sida HästdagbokPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Billdal Horse Show

Saras vardag

Det rullar på!

Therese

Hög på träningsendorfiner!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna