jeabre - Dressyrträning för Boel med Emmi

Hippofaxen

Riddagbok jeabre

MAR
23

Dressyrträning -

Dressyrträning för Boel med Emmi

Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 60

Idag lovade dom kanonväder och visst det var väl lite sol men det blåste en massa 7 sek/m och med det onda finns det något gott: blåst/sol=snön försvinner och det har den gjort i massor idag.

Gick några minuter tidigare från jobbet så jag slipper stressa ihjäl mig. In med alla hästar och av med utetäckena men sen fick som stå utan täcken tills deras "mattar" kom, fodrade och ilade hem för att laga mat till min neandertal-man som sitter och väntar framför tv:n (han är långledit) tills jag kommer hem och lagar mat så han kan äta sig mätt och sätta sig framför tv:n och vila på maten.

Tillbaka till stallet, fixade iordning Emmi för lektion. Hon var lite avig en stund när vi red fram men sen blev hon så fin. Jobbade med skänkelvikningar och volter-med en liten volt åt andra hållet i, och i galoppen jobbade vi med att göra en båge mitt på långsidan, (förberedande) för förvänd galopp. Gick kanon bra. Jag är helt salig, Emmi har blivit som en ängel att rida och vi får så mycket beröm av Boel, känns så kul då jag verkligen har jobbat hårt med denna häst. Men skam den som ger sig. Jag har ju en kanon tränare som inte ger sig i första hand, ta tid på dig, vänta ut henne, är hennes ledord och det så händer det, du får kredit för ditt tålamod.

Ginny blev riden av "småtjejerna" idag så hon har inte bara stått och vilat.

Postat 2011-03-23 10:18, läst 520 ggr. Kommentarer (0)


comments powered by Disqus

taggarFiltrera inlägg

Period:

Häst:

jeabre

Län: Västmanland
Klubb: Eklunda RF
Jag är mest intresserad av: Dressyr

OBS! Hippofaxen stängs 15/9.
Min sida HästdagbokPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Ledig Söndag

Saras vardag

Shoppingrunda och mys på gården!

Stalldrömmar

Larver i munnen - man ser dem allt oftare!

Veterinärbloggen

Till Husbloggarna