Nyheter
Publicerad: 2022-06-09
Foto: Henrik Brunnsgård
Carl Hedin sommarpratar i P1
Sveriges radio har presenterat vilka som blir årets sommarpratare i P1. Även i år får lyssnarna njuta av hästsnack i radion – den här gången genom dressyrryttaren och influensern Carl Hedin.
För många är Sveriges största poddprogram – Sommar i P1 – ett uppskattat inslag i sommarvärmen. När årets sommarvärdar presenterades av Sveriges radio stod det klart att det finns en representant från hästvärlden med.
Han är Sveriges största influenser inom ridsport. Carl Hedins följare får via Instagram följa hans liv som dressyrryttare från såväl hans bas på Särö utanför Göteborg som de äventyr han tar sig an. Dessutom är hunden Iris och katten Pippi ständigt återkommande i flödet. I boken "Hästpojken", som gavs ut förra året, berättar Carl Hedin om hur han som ung mobbades för att han lekte med käpphästar och att han hoppade av vid fel hållplats för att dölja sitt hästintresse.
– Mitt Sommarprat kommer handla om min brokiga väg till att leva mitt drömliv omgiven av djur och hästar. Jag kommer berätta om några av de händelser som har format mig till den jag är i dag, säger Carl till Sveriges radio.
Och om Carl Hedin fick önska en sommarpratare? Ja, på den frågan svarar han att det vore en dröm att få höra Peder Fredricsons häst All In prata.
En fullspäckad sommar
Sommar i P1 har säsongspremiär den 25 juni klockan 13.00 och därefter sänds ett sommarprat varje fram till den 21 augusti. I appen Sveriges radio publiceras den aktuella dagens sommarprat vid klockan 07.00. Carl Hedins program släpps den 1 augusti.
Liknande webbartiklar
- Om att dölja sitt hästintresse – dags för Carl Hedins sommarprat
- Ta del av Lisen Bratt Fredricsons historia i Sommar i P1
- Sara kan bli lyssnarnas sommarvärd
- Sommarprat som skapade reaktioner
- Lisen Bratt Fredricson sommarpratar i P1
- "Har du alla hästar hemma?" – lyssna på radioinslaget
- Succé för Peder Fredricsons sommarprat – ett av de mest lyssnade i år
- Peder om sommarprat och musikval
- Succéduon i ny ridpodd: "Tittar på ridsportens framgångar och fenomen"
- Henrik von Eckermann vidare i omröstningen om Jerringpriset

”Finns inga dumma hästar – bara förvirrade”
Hur kommunicerar vi med hästen på ett evidensbaserat sätt? Etolog och docent Elke Hartmann delar med sig av perspektiv på inlärning och om motivation.

Rolig övning för tajta svängar
När ett hinder kommer snabbt ur sväng gäller det att hästen driver på båda bakbenen och att den är formad runt innerskänkeln.

Vill höja ribban i hästvårdsbranschen
En försäljning av tidigare hundvårdsmärke gav ett kapital att börja bygga på nästa dröm. En koncern där naturliga hästvårdsprodukter är först ut.

Kent byggde hästar av gamla utemöbler
När barnen ville ha trähästar att leka med ställde pappa Kent Westman upp. Här berättar han hur han gav utemöblerna nytt liv.

Henrik von Eckermann fortsatt nummer ett
När FEI:s senaste rankinglista publiceras så är det fortfarande världsmästaren Henrik von Eckermann som ligger i topp.

Svenska mästare i fälttävlan korades
Under helgen har SM i fälttävlan för Young rider och juniorer pågått. Mästerskapet avgjordes på måndagen och medaljer har delats ut.

Häst och människa bitna av hund
En hund attackerade flera hästar i Mora. Enligt polisen blev hästägaren biten i händer och ansikte när denne försökte skydda hästarna.

Regler för sporrar hos ridskolan
Smedstad ridcenter i Linköping har infört en ny regel avseende sporrar för att värna lektionshästarnas välfärd och främja god ridning.
Ridskolechefen om regeln: "Gäller ju för våra mer rutinerade elever"
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

Lär dig mer om kissing spines
Kissing spines är en vanlig diagnos vid ryggbesvär som inte alltid innebär ett problem, men det är viktigt att identifiera hästar som får symptom.

Prestigefylld vinst till Sara Algotsson
Sara Algotsson Ostholt visade att hon och Dynamite Jack är i toppform. I helgen vann de den fyrstjärniga långa klassen i Nederländerna.

André Brandt gör debut i Stockholm: ”Stort”
Han ska tävla på Stockholm stadion för första gången någonsin, både som U25-ryttare och med en unghäst. Här berättar André om planerna.

Piffa hästen från topp till tå
Är hästen täckt av lera? Även den skitigaste hästen kan förvandlas till en ren och tävlingsklar individ – bara man vet hur man ska göra.

Painface, happyface eller någon helhet?
Hur exakt uppför sig en glad häst? Och ska glädje vara en del av bedömningen i dressyren? Kajsa Boström funderar över komplexiteten.

Tionde SM-guldet till Patrik Kittel
Han gjorde det igen! Kittel har tagit sitt tionde SM-guld i dressyr. Denna gången bärgade han medaljen tillsammans med stoet Forever Young.

Ungdomar tjuvred och filmade i hagen
Tre berusade killar tog sig in i en hage på Ulricehamnsbygdens ridklubb. De försökte rida, vilket de filmade och delade på Tiktok.

Delta i en enkät om hästhållning
Nu har du som rider, äger häst eller driver stall möjlighet att bidra med dina erfarenheter till stiftelsen Race For The Baltics arbete för en bättre miljö.

Medaljregn över pararyttarna vid SM
På lördagen delades SM-medaljer i paradressyr ut på Strömsholm. Tretton ryttare fick hänga en medalj runt halsen.

”Just nu är kanske den bästa tiden för mig”
Njut av vinsterna men sluta aldrig blicka framåt. Henrik von Eckermann om att vara världsetta och vikten av att fylla på med nya talanger.

Se över grunderna och undvik skador
Varför blir hästar halta och vad kan vi göra för att minska risken? Veterinär Izabella Granswed berättar om faktorer som påverkar hållbarheten.

Henrik och Dzara snabbast i St Tropez
Världsmästaren och framtidslöftet Dzara Dorchival vann lördagens 1,50-klass i Frankrike. Men i GCT GP var det inte svenskarnas dag.
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– Tema: Relationen till hästen
– Porträtt: Angelica Augustsson Zanotelli
– WE: Lär dig öppna grinden
– Gör dig redo för lätt A
– Kom över din ridrädsla
– Barreringsskandalen på 1990-talet
...och mycket, mycket mer!