Nyheter
Publicerad: 2018-02-21
Alice Tapper samlar rutin i Scandinavium. Foto: Malin Larsson
Dags för final i hoppserie för unga talanger: ”Fin möjlighet att få rutin på stora tävlingar”
Det har blivit dags för final i Lövsta Future Challenge Jumping. 19-åriga Alice Tapper är yngst i hela startfältet och kommer för att samla rutin och erfarenheter.
Lövsta Future Challenge Jumping U25 är satsningen på unga ryttare mellan 16 och 25 år som ger de fem blivande stjärnorna Rebecca Hallberg Fischer, Cornelia Rylén, Filip Ågren, Alice Tapper och Karin Martinsen chansen att möta världseliten under Gothenburg Horse Show. Yngst av alla är Alice Tapper som tar sig an de internationella klasserna för första gången.
– Det känns väldigt roligt att vara yngst i startfältet och jag ska verkligen försöka ta vara på den här möjligheten på bästa sätt! Mina förväntningar på veckan är att kunna samla så mycket inspiration och rutin som möjligt. Dels genom att få starta själv men även genom att få möjligheten att se världseliten rida på nära håll och att kunna få gå banan till världscupklasserna, säger Alice, i ett pressmeddelande.
Även unga hästar ställer upp
De fem U25-ryttarna får möjlighet att tävla i alla klasser, utom själva världscupen och i vissa specialklasser. Precis som under kvaltävlingarna kan U25-ryttarna plocka poäng i alla klasser i 1,45 och högre och i slutet av helgen delas ett meetingpris ut till den som gjort bäst ifrån sig.
Även de sjuåriga hästarna som kvalat till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping unga hästar får chansen att mäta sig mot den internationella eliten. Totalt under veckan hoppar de tre klasser och den stora finalen avgörs under söndagen. Tio svenska hästar kommer till start och för att ta sig till Göteborg har de kvalat under Norrköping Horse Show Autumn och Breeders Trophy i Flyinge. De möter tufft motstånd genom tio internationella sjuåringar som bjudits in till tävlingen tack vare sina meriter.
Liknande webbartiklar
- Lövsta Future Challenge ger pris till fem U25-ryttare
- Biljetterna till GHS 2022 fördelade
- Två sjuårsreserver till Scandinavium
- Juri Sokolovski vann unghästklass
- Bildspel: Häng med till Gina Tricot Grand Prix
- Emilie Nyreröd: ”Jag gled in på ett bananskal”
- Ridklubben lärde ut självförsvar: ”Viktigt att våra medlemmar känner sig trygga”
- Framtidsspaning på Hästföretagarforum
- Åkte på första tävlingen med två högerstövlar
- Svenska hoppryttare uttagna till Young Rider Academy

Henrik von Eckermann trea i Bordeaux
Världscupen blev en riktig rysare med 17 ekipage till omhoppning. Henrik presterade åter på topp men segern gick till Marlon Modolo Zanotelli.

Så följer du hoppningen i Bordeaux
Tre svenska hoppryttare rider om världscuppoäng i Bordeaux på lördagskvällen. Det är den sista omgången före Europafinalen i Scandinavium.

"Måste vi lära oss rida i ett lägre tempo"
Har du en häst som brukar ha lite bråttom? Att lära hästen bromsa korrekt är första steget mot samling. Christina Drangel förklarar mer.
Bromsa handlar inte om att göra halt utan att sakta ner tempo

Världens största sjöhäst äter näckrosor
Visst är det skönt att bada och samtidigt lyxa till det med något gott att äta? Den här hästen instämmer och verkar väldigt nöjd med livet.

Tysk uppfödare slog hästar med skyffel
En uppfödare i Warendorf utreds för djurplågeri och 15 hästar har räddats. Filmer visar hur mannen slår hästar med skyffel och högaffel.

Lottar ut häst till förmån för Ukraina
SWB Östergötland arrangerar ett lotteri där vinnaren blir ägare till ett ettårigt hingstföl. All behållning går till Equus Caballus Rescue Foundation.

Lyckas med grunderna som Jens Fredricson
Begreppet grundridning borde kallas för ”framgångsridning”, eftersom man aldrig når framgång utan en bra grund, menar Jens.

Vad vet vi om hästens ursprung och gener?
Gabriella Lindgren, universitetslektor på SLU, har lagt sin själ i att kartlägga hästens arvsmassa. Det har lett till flera spännande upptäckter.
Man upptäckte att tamhästen inte alls kommer ifrån Botai i Kazakstan
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

"Det viktigaste är viljan att lyckas"
Jens Fredricson är stallmästare och sportansvarig på Ridskolan Strömsholm och Flyinge och han brinner för utbildning. Både av ryttare och hästar.
Högkvalitativ ridkonst – en grund för ett yrke inom hästnäringen.

De första stapplande stegen i livet
En uppfödare i England delar med sig av ett bedårande klipp på Twitter. Det är ett föl som tar de där första stegen på vingliga ben.

Erbjuder ridskola trots förbud
Akka ridcenter i Skåne får inte lov att bedriva hästverksamhet efter dom i högsta förvaltningsdomstolen. Trots det erbjuds ridlektioner.
Länsstyrelsen till Skånskan: "Vi kommer inte se mellan fingrarna"

Se när TV4:s reporter provar på ridning
Nyhetsmorgons Marcus Noterius har varit ute på ännu ett äventyr. I veckan besökte han Ås ridskola där han satt upp i sadeln.
Se klippen: "Det känns inte så stadigt men jag har en lugn och bra häst"

Dressyrardennern Torsten har dött
Den populära och talangfulla ardennern Torsten har somnat in efter en tids sjukdom. Det skriver ryttaren Linda Nilsson på Facebook.

Topphästen Parzival har somnat in
En av världens mest framgångsrika dressyrhästar har galopperat vidare. Adelinde Cornelissens stjärna Parzival somnade in den 2 februari.

"Jag kände att Cosmo hade tävlat mycket"
Efter vinterträningen är Jens Fredricson redo för 2023. Här berättar han om målen för året med "Cosmo" och de andra hästarna.

Dags för valp? Missa inte uppfödarens tips
Susanne Fagrell är en erfaren uppfödare av dansk-svensk gårdshund. En vanlig ras man ofta ser i stallar. Här ger hon viktiga tips inför hundköpet.

Klåda och utslag – inte bara sommarplåga
Sophie Fredrikssons häst plågas av eksem året om. Han har konstaterad allergi men trots foderbyte så fortsätter eksemen att komma.

Miljöträna din häst till avspändhet
Nervvrak som skenar på prisutdelningen eller som far omkring på besiktningar. Föreställningen om rädda dressyrhästar är utbredd, men måste det vara så?
»Hästens instinkt är att fly, det jag gör är att lära in nytt beteende.«

Valde bort besiktning – hästen hade artros
Säljaren intygade att hästen var utan skadehistorik men efter köpet visade den sig ha atros. Köparen kan ändå ha rätt att få pengar tillbaka.
Advokat Eva Johansson: En uppförsbacke i rätten men du kan få rätt

Ingen hästfest utan en stor mässa
Inget Gothenburg Horse Show utan mässan Eurohorse. Efter två års pandeminuppehåll är såväl tävlingar som mässa och publik tillbaka.
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– TEMA: Framtidens Ridskola
– Porträtt: Emma Emanuelsson
– Tömkör för framåtbjudning
– Pararyttarens favoritövning
– Kolikens ABC
– Lär hästen lasta sig själv
...och mycket, mycket mer!