HorseNews är ett nytt sätt att hålla sig uppdaterad om allt som händer i ridsport-världen. Oavsett var du själv befinner dig. FOTO: Adobe Stock
I Hippson HorseNews-appen samlas korta nyheter från hela ridsportvärlden på ett enkelt och överskådligt sätt, med möjlighet att klicka sig vidare. Därmed håller du dig ständigt uppdaterad.
Nyheterna i Hippson HorseNews-appen kommer från en mängd olika källor. Det är alltså inte bara nyheter från Hippson.se utan kan lika gärna vara något från en lokaltidning eller från en internationell ridsportsajt. Den gemensamma nämnaren är att det handlar om hästar och ridsport, men huvudfokus ligger så klart på svenska nyheter. Du kan låta appen meddela dig stora händelser direkt, som push-notiser, så att du snabbt kan ta del av detta och inte missar något viktigt.
Se till att ladda ner och installera den redan i dag. HorseNews finns för både iOS och Android, och är så klart helt gratis.
Varför har ni utvecklat Hippson HorseNews?
Vi har alltid haft nyheter på Hippson.se och det kommer vi att fortsätta med, utan någon som helst förändring. Hippson.se är dock i första hand inte en nyhetssajt utan en redaktionell tjänst för inspiration, kunskap och tips. Innehåll som vanligtvis har längre livstid än vad rapporter om helgens resultat eller nyheter om kvarkautbrott har.
Vi har därför alltid haft svårt att ge de korta, snabba nyheterna uppmärksamhet på ett bra sätt – samtidigt som de populära, längre artiklarna får ta plats. Det är helt enkelt svårt att vara både snabb och "långsam" samtidigt. Vi bestämde oss därför för att paketera om "Senaste nytt"-nyheterna i en egen tjänst. Eftersom nyhetskonsumtionen i mångt och mycket har flyttat till smarta telefoner kändes det naturligt att utveckla detta som en app. Men det finns en tillhörande sajt också – HorseNews.se – för den som vill surfa in på vanligt sätt. Givetvis bör du också följa Hippson HorseNews på Facebook.
Behöver jag inte besöka Hippson.se längre?
Jo, det behöver du. Även om en del innehåll från Hippson.se kommer att hamna i HorseNews-appen är det långt ifrån allt som kommer att göra det. Husbloggarna, reportage, Hippson-TV:s klipp, ridövningar, expertsvar och så vidare är innehåll som fortfarande enbart kommer att finnas på Hippson.se. Däremot kommer en hel del nyheter som finns i appen inte att finnas som längre artiklar på Hippson.se. Du behöver med andra ord båda.
Vem är appen tänkt för?
Vi vet att det finns en läsargrupp som "vill veta allt". Det är dessa nyhetskonsumenter vi har haft svårt att tillfredsställa eftersom Hippson.se inte är byggt för snabba, korta nyheter som presenteras i ett flöde. Det är alltså de vi tror kommer att uppskatta appen allra mest.
Kostar det något?
Nej, appen är helt gratis och precis som på Hippson.se är innehållet det också. HorseNews är i stället finansierad genom reklam. Nu, till en början, finns det av naturliga skäl inte så många annonsörer i appen. Men allteftersom kommer det att dyka upp annonser. Tanken är dock att de kommersiella budskapen i första hand ska bestå av sponsrade och tydligt annonsmärkta artiklar som är relevanta för målgruppen, snarare än traditionella banners.
Varför namnet HorseNews?
Vi ville göra det tydligt att appen är något annat än Hippson.se. Det handlar inte bara om innehåll från Hippson utan från hela ridsportvärlden. Vi valde därför ett allmänt namn på engelska, för att försöka återspegla detta. Och vem vet, den kanske dyker upp i andra länder också så småningom?
Hästar förstår fler ord än vi tror. Det, och mycket mer, får vi höra om i ett avsnitt av Sveriges radio P1 och programmet Språket.
Ska man kyla eller värma en febrig häst? När har febern blivit skadligt hög? Kan man ge hästar febernedsättande? Varför får hästar feber?
Ett av hästlivets största problem: Hur löser man fodring mitt på dagen? Jo, med hjälp av en höautomat från Dayfeed.
Karin Öljemarks uppfödning DeFino, fem år, och är tänkt att bli en framtida dressyrstjärna. Här tar han sig an en bomövning med en alldeles egen stil.
Se klippet i Hippson-TV: "Det är tur att han ska bli dressyrstjärna"
I somras ramlade lusitanon Iberico i hagen och skadade sig så illa att han bröt sju tornutskott. Efter månader av rehabilitering är han nästan återställd.
Ägaren: "Lärt mig hur viktigt det är med ett genomtänkt rehabiliteringsprogram"
Något så enkelt som en upphöjd bom i ett hörn kan göra att hästen lär sig att byta galopp. Det gäller dock att ryttaren är följsam över bommen.
Volt tillbaka mot bommen: "Ryttarens blick och följsamhet är viktig"
Det är inte svårt att förstå att det kan vara svårt för Evelyn Banffy att komma igång med mockningen av hagen när hon får så fint sällskap.
Peder Fredricson inledde veckan starkt tillsammans med Hansson WL. Tillsammans vann de en 1,45-klass i Oliva, Spanien.
Axevalla Hästcentrum är gymnasieskolan där eleverna utbildas med branschen nästgårds. Och eleverna tar med sig kunskap över disciplingränserna.
Ger elever fantastiska möjligheter att satsa på sin ambition
Trots att länsstyrelsen dragit in tillståndet för verksamheten planerar Lena Natt och Dag för fullt för ridläger till sommaren på Akka ridcenter.
Lena Natt och Dag till Skånska Dagbladet: "Det är inte belagt det de påstår"
I helgen genomfördes den första träffen för den svenska European Cup-truppen i fälttävlan. Syftet var att sätta den kadrilj som inleder mästerskapet.
Hans Viebke: "Det är ett bra gäng som har potential att lyckas väl i Lausanne"
Årets Bruksprov hålls på Strömsholm i början på mars och nu är det klart vilka som blir testryttare. I år är det svenska ryttare som tar sig an uppdraget.
Ponnypappan Johan bestämde sig för att förstå sonen Filips hobby på riktigt. En häst köptes in och Johans väg mot fullfjädrad hoppryttare har börjat.
Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster.
Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!
Som hästsportens spelbolag jobbar ATG med och för hästarna 52 veckor om året. Varje år. Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, om uppdraget.
"Vi är stolta bidragsgivare till Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS"
En läsare har en häst som lätt får strålröta under den blöta årstiden. Hur hanterar man det och hur kan man förebygga problemet?
Världsettan Isabel Werth snuvades på segern i världscupens kür i Salzburg på söndagen. Tysklands Jessica von Bredow-Werdl vann dagens världscupkval.
Familjens ponny smet ur hagen och sprang iväg. Spåren efter honom slutade vid en isvak och familjen sörjer nu sin försvunna ponny.
Pappan till Sundsvalls tidning: "Fanns spår av frambenen i snön"
När Linnea Karlsson var liten såldes hennes ponny Grythöjdens Index, då sju år gammal. 14 år senare är han tillbaka hemma på gården i Småland.
Utmärkt läromästare till familjens barn: "Han har ett bra psyke"
– TEMA: Trendspaning
– Porträtt: Carl Hedin
– Hitta flytet med kavaletti
– Lyft dressyren med musik
– Mental träning för föräldrar
– Säkerhet hos veterinären
...och mycket, mycket mer!