FOTO: Privat
Vi har tidigare skrivit om den målinriktade ryttaren Felicia Grimmenhag, som rider och tävlar dressyr trots att hon miste båda benen i en olycka. Via Facebook söker hon nu en ny häst – läs hennes efterlysning nedan.
”Hjälp mig att hitta ytterligare en paradressyrhäst! Dela gärna!
Hästen jag söker ska vara uttrycksfull och korrekt. Måste ha en skritt utöver det vanliga. En taktmässig, mjuk och behaglig trav som är lätt att korta och länga. Hästen får gärna vara lyhörd och den måste ha motor utan att bli hetsig. Bra hals och nacke där det är lätt att få hästen i rätt form. Ålder ca: 5-9 år men även äldre, mkh ca: 162-168 cm. Viktigt att den har ett bra psyke, är lätt att hantera och trafiksäker. Målet är att rida internationell paradressyr, EM 2017, och vanlig dressyr på LA-nivå, förhoppningsvis högre så småningom.
Jag förlorade båda mina ben i en trafikolycka 2011 och rider med hjälp av säte, rösten och spöhjälper. De flesta hästar lär sig snabbt vad jag ber om. Jag har ett proffsteam med tränare (Mads Hendeliowitz och Emelie Eklund), hovslagare med mera. Hästen garanteras god omvårdnad.
Jag kan tänka mig olika alternativ. Helst vill jag köpa en häst men att låna kan också vara av intresse. Kanske din pensionerade häst som har några år kvar i lätt dressyr? Eller kanske att träna och låna häst enbart för tävling, ifall du har den uppstallad inom pendlingsavstånd från Bålsta. Är som sagt öppen för olika lösningar.”
Här hittar du Felicias Facebook
Tidigare på Hippson.se:
Markträning hjälpte Felicia i ridningen
Felicia inspirerade med clinic i Falsterbo
Först Falsterbo – sedan Paralympics
Hästarna är en del av vägen tillbaka för Felicia
Jenny Wangebo är inte bara stallets pedant, hon har självdistans också. Därför skrattar hon gott åt stallägarens klipp från när hon mockar åt henne.
De elitallsvenska lagen får ha med ungdomsryttare som varken är yrkesverksamma eller elitkvalade. Orättvist och "fel" ryttare får tävla tycker en del.
Andrea Barth: "Tre av lagen från norra Sverige hade försvunnit"
Det är många aspekter man bör ha koll på när man ska transportera sin häst och val av rätt dragbil har stor påverkan på hur säkert ekipaget är på vägen.
Hippolog eller unghästutbildare? Ute efter ett nytt, annorlunda jobb? Då kanske jobbet som kavaljerskusk i H.M. Konungens hovstall kan vara något.
Läs om vikariatet som sträcker sig till och med juli 2022 på Hippson Market
En rytmisk galopp gör hoppningen lättare för både häst och ryttare. Det menar Stephanie Holmén som visar en övning som skapar rätt galopp.
"Går ut på att välja avsprångspunkten på ett sätt som skapar jämna språng"
Den amerikanske ryttaren Andrew Kocher red, både på tävling och träning, med sporrar som gav hästen elstötar. FEI stänger av ryttaren i tio år.
Får inte ens vistas på tävlingar som åskådare
Arkiv: Hoppryttare avstängd – FEI utreder misstankar om elsporrar
Arkiv: Ryttare utreds för att ha använt elsporrar på tävling
En läsare undrar hur man kommer tillrätta med problemet att hästen tuggar på allt. Det omfattar även hagkompisens täcke som ofta går sönder.
Läs etolog Elke Hartmaans råd och tips med hästvälfärden i fokus
I flera år har Svenska islandshästförbundet velat bli en del av Riksidrottsförbundet och nu kan detta bli verklighet.
Efter flera år med avslag – nu föreslår Riksidrottsförbundet SIF som medlemmar
Anpassat schema, instruktörer i absoluta toppklass och gratis uppstallning av din privata tävlingshäst. Det låter ju som en dröm!
Ingrid Klimke imponerade när hon år 2019 lyckades kvalificera sig till OS i Tokyo i både dressyr och fälttävlan. Nu krossas den dubbla OS-drömmen.
Lunds civila ryttarförening är på god väg mot en ny ridanläggning. En bygglovsansökan är inlämnad och klubben hoppas på flytt under våren 2023.
Utrymme för personal och större hagar till hästarna: "Hästvälfärd blir verklighet"
Det har debatterats och argumenterats kring reglerna om vilka som får tävla och vilka som får rida i elitallsvenskans lag. SvRF svarar i ett öppet brev.
"Vi har full förståelse att det finns frågetecken runt och olika åsikter om tävlande"
Den nya anläggningen står klar. Henrik von Eckermann har flyttat in tillsammans med sambon Janika Sprunger, deras lilla son Noah, hästar och personal.
Att hästar leker i hagen har vi sett förut, men dessa två har ändå något unikt. I detta härliga klipp tajmar de båda hästarna verkligen bocksprången perfekt.
Tävlingskonceptet med syfte att ge unga talanger förutsättningar att utvecklas mot den internationella toppsporten fyller nu ett helt decennium.
Ett helhetstänk gällande träningsupplägg, viloperioder och rätt anpassade produkter ger han sina hästar optimala förutsättningarna att kunna prestera.
"Viktigt att vi ryttare också tränar och förbättrar våra egna svagheter"
När en oönskad zebra föds på en djurpark i Tyskland slutar det med att hon flyttar in på en gård i England och får ett gäng med nya åsnekompisar.
FEI stänger av den brasilianske ryttaren Leandro Aparecido Da Silva i tre år. Detta efter de filmklipp som spreds 2020 där han "straffrider" en ponny.
Ska även betala 7 000 schweizerfranc i böter och omkostnader
Annelie Eriksson har en varierande vardag. Bland annat har det hänt att hon åkt och hämtat hästar i pågående tvister som berör reklamation eller återköp.
Läs senaste blogginlägget om en annorlunda händelse i Annelie Erikssons liv
Hästinnovationer stöttar entreprenörer att utveckla sina idéer. Här delar de med sig av tips som hjälpt dem på resan mot en färdig produkt eller tjänst.
"När något känns lockande och du får lite puls är man något bra på spåren"
– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen
– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!