Nyheter
Publicerad: 2020-03-13
Arkivfoto: Adobe Stock
Internationell uppmaning om att tävlingar ska ställas in – spanska hopptourer avbryts
European Equestrian Federation och International Jumping Riders Club uppmanar alla nationella förbund, både i och utanför Europa, att ställa in alla ridtävlingar omedelbart. Samtidigt avbryts två hopptourer i Spanien.
Det är World of Showjumping som först berättar om nyheten som har kommit via ett pressmeddelande. Uppmaningen bör ses som ett brådskande råd, med anledning av spridningen av coronaviruset covid-19. European Equestrian Federation (EEF) menar att det är nödvändigt att ställa in alla ryttartävlingar, inom alla discipliner, från i dag (den 13 mars, reds anm.) och fram till slutet av april i år.
Ansvaret att besluta om att ställa in eller inte ställa in en tävling ligger på arrangören själv, utefter direktiv från polis och regering i varje land. Vidare kommer EEF dagligen att följa utvecklingen av virusutbrottet och ge ytterligare råd om befogenhet finns. EEF uppmanar också alla i hästvärlden att vara medvetna om sitt sociala ansvar och att följa de råd som ges.
Tourer i Spanien ställs in
Med anledning av att Spanien har utfärdat undantagstillstånd i landet meddelade arrangören för touren i Oliva Nova att tävlingarna avbryts från och med i morgon, den 14 mars. Arrangören för Sunshine Tour i Vejer de la Frontera meddelar att morgondagen blir den sista tävlingsdagen på den pågående touren.
Sverige har ett flertal ryttare på plats vid de båda tävlingsplatserna. Arrangörerna meddelar att ryttare kommer att kunna stanna kvar på respektive anläggning om så önskas.
– Svenska ridsportförbundets sportavdelning finns tillgänglig vid eventuella frågor från ryttarna, skriver Camilla Strand som är kommunikations- och marknadschef i ett mejl till Hippson.
Läs mer hos World of Showjumping
Läs informationen från Oliva Nova
Läs informationen från Sunshine Tour
Liknande webbartiklar
- Restriktioner lättas i tredje steget
- Osäkra besked gällande tävlingar framöver
- "Oansvarigt att låta folk utan rimliga skäl få tävla"
- Tävlingar i flera svenska regioner ställs in
- Tävlingar i flera län ställs in – SM i hoppning får genomföras
- Värnamobygdens RF:s tävling fullbokad
- Intresse bland arrangörer att återstarta tävlingsverksamheten
- Upptagningsområdet för tävling utökas
- Tävlingar med restriktioner på Grevagården
- Lisen Bratt Fredricson om svenska tävlingsstoppet: ”Vi måste trycka på”

Utsattes för psykisk terror på arbetsplatsen
Flera tidigare anställda hos samma arbetsgivare vittnar om en arbetsmiljö där utskällningarna duggade tätt. De berättar för att hjälpa andra.

All In gjorde årets första start
Peder Fredricson har haft en lyckad helg på HFRK. All In fick inleda tävlingssäsongen med att enkelt ta sig runt en bana med 1,30-hinder.

"Måste vi lära oss rida i ett lägre tempo"
Har du en häst som brukar ha lite bråttom? Att lära hästen bromsa korrekt är första steget mot samling. Christina Drangel förklarar mer.
Bromsa handlar inte om att göra halt utan att sakta ner tempo

Öva rakriktning med Sissela Smith
Övningarna hjälper hästen att hitta rätt utan att du som ryttare behöver göra så mycket. Hästen får tänka till och dessutom tränar ni balansen.
"Fastnar du i samma saker varje dag kommer hästen tappa motivationen"

”Finns inga dumma hästar – bara förvirrade”
Elke Hartmann berättar om positiv förstärkning, som skapar stor motivation hos hästarna. Men också att negativ förstärkning inte är någonting dåligt per se.

När man verkligen kliar på det rätta stället
När matte Erika Odenhjälm kliar sin ardenner Goliat på det rätta stället så kan det vara så skönt att man till och med börjar dregla.
Se klippet: "Så roliga, påhittiga och väldigt okomplicerade"

Veterinärbrist – jourverksamhet stänger
Jourverksamheten för både hästar och nötkreatur tvingas stänga i norra Bohuslän. Detta på grund av bristen på veterinärer.
Kan inte bemanna verksamheten – Lyssna på radioinslaget från P4 Väst

Ytterligare topplacering för von Eckermann
Henrik von Eckermann gjorde ännu en topprestation i Bordeaux. Denna gång med Iliana när de tog en pallplats i femstjärnig Grand Prix.
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

"Det viktigaste är viljan att lyckas"
Jens Fredricson är stallmästare och sportansvarig på Ridskolan Strömsholm och Flyinge och han brinner för utbildning. Både av ryttare och hästar.
Högkvalitativ ridkonst – en grund för ett yrke inom hästnäringen.

Häst avliden i samband med trafikolycka
En ryttare till häst blev påkörd av en personbil på lördagskvällen. Hästen klarade sig inte, enligt räddningstjänsten i Varberg.

Ett positivt besked efter Marcos skada
Sara Ekmans Marco har stått i hängmatta i sex veckor efter en skada och ännu är det en bit kvar i läkningsprocessen. Men nu går det framåt.

Hageby RK får skyddsglas i stallet
Ridklubben har vid flera tillfällen varit utsatta för skadegörelse. Ridskolechefen ser ingen enkel lösning men håller humöret uppe.

»Måste tänka mer på hästen än på sig själv«
Hur får vi fram högpresterande hästar som samtidigt är hållbara? Det resonerar veterinärprofessor Ingvar Fredricson kring. Han vill se fler unga hästar i grupp.
Hästarna gått uppemot två mil per dag och använder hela hagens yta

Henrik von Eckermann trea i Bordeaux
Världscupen blev en riktig rysare med 17 ekipage till omhoppning. Henrik presterade åter på topp men segern gick till Marlon Modolo Zanotelli.

Världens största sjöhäst äter näckrosor
Visst är det skönt att bada och samtidigt lyxa till det med något gott att äta? Den här hästen instämmer och verkar väldigt nöjd med livet.

Dags för valp? Missa inte uppfödarens tips
Susanne Fagrell är en erfaren uppfödare av dansk-svensk gårdshund. En vanlig ras man ofta ser i stallar. Här ger hon viktiga tips inför hundköpet.

Tysk uppfödare slog hästar med skyffel
En uppfödare i Warendorf utreds för djurplågeri och 15 hästar har räddats. Filmer visar hur mannen slår hästar med skyffel och högaffel.

Lottar ut häst till förmån för Ukraina
SWB Östergötland arrangerar ett lotteri där vinnaren blir ägare till ett ettårigt hingstföl. All behållning går till Equus Caballus Rescue Foundation.

Lyckas med grunderna som Jens Fredricson
Begreppet grundridning borde kallas för ”framgångsridning”, eftersom man aldrig når framgång utan en bra grund, menar Jens.

Vad vet vi om hästens ursprung och gener?
Gabriella Lindgren, universitetslektor på SLU, har lagt sin själ i att kartlägga hästens arvsmassa. Det har lett till flera spännande upptäckter.
Man upptäckte att tamhästen inte alls kommer ifrån Botai i Kazakstan
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– TEMA: Framtidens Ridskola
– Porträtt: Emma Emanuelsson
– Tömkör för framåtbjudning
– Pararyttarens favoritövning
– Kolikens ABC
– Lär hästen lasta sig själv
...och mycket, mycket mer!