Nyheter
Publicerad: 2022-07-06
Jumper d'Oase är en av de hästar som Peder Fredricson tar med sig till Falsterbo i år. Arkivfoto: Frida Bank
Internationella ryttare till Falsterbo presenterade
Det står nu klart vilka internationella ryttare som kommer till Falsterbo i år. Med ett VM runt hörnet saknas flera av topphästarna i startfältet, men ryttarna tar med sig nya spännande förmågor som kanske blir nya publikfavoriter.
I augusti avgörs VM i danska Herning, vilket innebär att några av de VM-aktuella hästarna inte kommer att befinna sig i Falsterbo. Detta skapar istället möjlighet för publiken att få se ett par nya hästar, som vi inte fått se i stora sammanhang lika ofta.
När det gäller den svenska truppen så är det Peder och Jens Fredricson, Angelie von Essen, Wilma Hellström och Rolf-Göran Bengtsson som hör till Nations Cup-laget i hoppning. Det meddelade förbundskapten Henrik Ankarcrona på tisdagen.
Utöver dem kommer även Malin Baryard, Linda Heed, Stephanie Holmén, Irma Karlsson, Erika Lickhammer, Douglas Lindelöw, Evelina Tovek, Sofia Bjorserud och Henrik von Eckermann.
Från Schweiz kommer bland andra Janika Sprunger och Steve Guerdat. Från grannlandet Norge kommer familjen Gulliksen. Europamästaren från Tyskland, André Thieme ska också rida, såväl som Ellen Whitaker från Storbritannien.
När det gäller dressyren kommer både Patrik Kittel, Johanna Due Boje, Malin Wahlkamp Nilsson och Tinne Vilhelmsson Silfvén att rida i de fyrstjärniga klasserna. I de trestjärniga får vi dessutom se Ulla Håkanson, Elin Aspnäs, Jennie Larsson, Jacob Noerby Sörensen och Ebba von Essen.
Se listorna nedan för att se vilka hästar som de internationella ryttarna tar med sig:
Hoppryttare till de femstjärniga klasserna
Dressyrryttare till de fyrstjärniga klasserna
Dressyrryttare till de trestjärniga klasserna
taggar
Liknande webbartiklar
- Tisdag i Falsterbo – det händer i dag
- EM-aktuella Mary-Sophie startar i Falsterbo: ”Vill alltid hålla på med hästar”
- Familjen Heed om nya ponnytävlingen: "En naturlig sak att tävla i"
- Falsterbo tillbaka till hundra procent
- Ryttaren som föll i huntingen vårdas fortfarande på sjukhus
- Tacka Nababette Z för att Henrik kom till Falsterbo
- ”En häst för de riktigt stora klasserna”
- Tre glada unga ryttare tog emot Ajax-stipendiet
- Kajsa Björe om sexårsvinnaren: "Hon har en otrolig vinnarskalle"
- Kyras frack dyrast i Falsterbos välgörenhetsauktion

OS inte längre aktuellt för Helgstrand
Danmarks ridsportförbund meddelar att avstängningen av Andreas Helgstrand från landslagsuppdrag gäller under hela 2024.

Lösgör och få till stödet på yttertygeln
Att lösgöra hästen och fånga upp kraften framåt är syftet med den här voltövningen. Våga använd skänkeln, även på hästar med motor.

Ponnyklubb vann ATG Drömfond
Hos Storvreta Ponnyklubb finns framtidsvisioner om en individanpassad må bra-zon och att alla ska kunna delta efter deras egna villkor.

Ponnyn Lindur har gått i generationer
Som tioåring fick Maria Lingberth sin första egna ponny, Valentin Lindur. I dag är valacken 28 år och läromästare till hennes egna döttrar.
"Det är superhäftigt att se sina barn få samma glädje av honom"

SIHS: Det händer i dag – torsdag
I dag drar Sweden international horse show igång. Det blir hoppning, dressyr, tölt och inomhusfälttävlan den första dagen.

Se upp med vinterns faror
Hästar råkar illa ut året om – men vissa problem är vanligare vintertid. Veterinär Izabella Granswed beskriver hur några av dem kan förebyggas.

Och priset går till …
Medan gästerna äter trerätters middag så delas priser ut till alla de som gjort bra inom ridsporten 2023. Som lilla russet Fonny från Bulycke RF.

Ryttareliten intog röda mattan
Ryttargalan pågår för fullt inne på Grand hôtel. Hippsons reporter och fotograf Jennie Börs var på plats och fångade gästerna när de anlände.
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

Ta hand om hundens päls
I de flesta stall finns en och annan stallhund som är med i ur och skur. Även hundens päls ska skötas och hur man bäst gör det beror på olika faktorer.
"Vintern är en årstid som kan vara extra slitsam för hundens päls"

Kristin G. Andresen vill se mer åtgärder
Kristin G. Andresen saknar åtgärder från de nationella förbunden för ridsport. Varför väntade det danska Ridsportförbundet (DRF) med att utesluta Helgstrand?
"Visar en undvikande inställning och en skrämmande attityd till djurskyddet"

Ibiza räddade kompisen i hagen
Det är dags att utse Årets ridskolehäst och en av de nominerade är stoet Ibiza. Hon jobbar till vardags hos Hudiksvalls rid- och ponnyklubb.
Ridläraren: "Jag har aldrig hört talas om en häst som gjort så"

Operation X kommer att sändas på TV4
Den danska dokumentären "Operation X: Hästmiljardärens hemligheter" kommer visas i Sverige då TV4 har köpt in båda avsnitten.

Hästsäker julstämning i stallet
Många vill göra fint i stallet inför julen och skapa en speciell och hästvänlig julstämning bland hästar, halm, granris och rimfrost på fönstren.

Större yta gör att hästar sover längre
Hur ska vi hålla våra hästar för att de ska ha så hög välfärd som möjligt? Varför visar tamhästar oftare upp aggressiva beteenden än vildhästar?

Många spår efter svenska arméns hästar
Ståtliga gamla stallar, rustika ridhus och en sfär som andas häst. I många svenska städer finns spår från när hästen var en betydande del av armén.
»En del stallar har blivit parkeringshus och andra är bostadsområden«

Är din häst mer spooky under hösten?
I denna artikel förklaras några av de förändringar som kan påverka hästens beteende och hur de kan hanteras för att behålla en lugn häst året runt.
För att försöka motverka tristess och minska nivån av stress

Professionell hästanläggning i Skåne
På Lottentorp Gård utanför Sjöbo finns det mesta att önska av en hästanläggning. Totalt 66 boxar, ridhus, ridbana och 19 hektar mark.

Lövsta Stuteri stöttar Pippi of Today
I ett nytt initiativ vill Lövsta Stuteri samla in pengar till Pippi of Today – som syftar till att hjälpa och stötta flickor på flykt till en bättre framtid.

”Fler kommer att våga säga ifrån”
Dressyrens förbundskapten Bo Jenå står fast vid att han aldrig sett metoder likt de som syns i Helgstrand-dokumentären hos svenska ryttare.

Hjärnskakning i fokus för ny forskning
Det faktum att män och kvinnor på precis samma villkor inom ridsporten gör att de är ett bra underlag för ett nytt forskningsprojekt.
"Hjärnskakning är den absolut vanligaste personskadan bland ryttare"
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– Tema: Hantera konflikter i stallet
– Porträtt: Stephanie Holmén
– Grunda för god kondition
– Lätt i handen med bomövning
– Är havre så dåligt, egentligen?
– Allt om ledinflammationer
...och mycket, mycket mer!