Nyheter
Publicerad: 2019-01-15
Välvårdad hästgård perfekt för egen verksamhet
I småländska Vetlanda hittar vi en modern anläggning med totalt 20 boxar, påkostat boningshus samt stort ridhus som är till salu. Ett fint hästställe för dig som vill driva verksamhet – så denna gång heter "Veckans gård" Stall Bäckseda.
Foto: Jesper Florbrant
Gårdens huvudbyggnad ligger lite avskilt med ett högt läge med utsikt över gårdsplanen. Byggnaden uppfördes 1920 och består av tio rum med kök. På entréplan finns ett stort kök med utgång till det inglasade uterummet om 35 kvadratmeter. Via köket kommer du även in i den stora matsalen samt vidare in i vardagsrummet. På övre plan finns fem sovrum, ett stort allrum med öppen spis och ett badrum med bubbelbadkar och dusch.
På källarplanet finns en trevlig vinkällare med ingång via glasskjutdörrar.
På gården finns även ytterligare ett komplett bostadshus på cirka 120 kvadratmeter. Perfekt för uthyrning eller generationsboende.
Modernt kök.
Matsal med stort bord och många platser.
På gårdsplanen finns det två stall med tio boxar vardera. Den ena stallet har kaklad spolspilta med varmvatten, två sadelkammare, foderkammare samt tvättstuga, fikarum och täckesrum.
I det andra stallet, som kallas "stostallet", finns två sadelkammare, foderkammare samt toalett. Här finns också ett utrustat rum med möjlighet till kameraövervakning.
Stora stallet med tio boxar.
Stallet med tio boxar.
Ytterligare stall med tio boxar.
Ridhuset byggdes 2003 och är i måtten 20 gånger 60 meter. Här finns sekretariat, högtalaranläggning, läktare, bevattningssystem, spegelvägg och belysning. År 2014 monterades även solpaneler på taket för egen elförbrukning.
Utöver detta finns ett hundstall på 22 kvadratmeter, en maskinhall på cirka 135 kvadratmeter och ett garage med plats för två bilar.
Ridhuset.
I måtten 60 gånger 20 meter.
Vägvisare så att gästerna hittar rätt.
Totalt tillhör det 16 hektar mark och gårdens utgångspris är 14 000 000 kronor. Vem vill inte bo här? Drömmen för hästfamiljen.
taggar
Liknande webbartiklar
- Praktisk hästgård med egen ridbana
- Okrossbar grep i regnbågens alla färger
- Ulrikas sambo byggde en automatisk höautomat till hästarna
- Smart och rolig stallinredning från England
- Drömgården?
- Lantlig hästgård med charmigt stall
- Hästgård mitt i Wellingtons hästmecka
- Fin hästgård för den satsande ryttaren
- Proffsig ridsportanläggning i Varberg med stall i toppskick
- Hittelön (!) utlovad – köpare sökes till modern hästranch i Småland

Webinar om de ökade veterinärkostnaderna
I ett direktsänt webinar kommer de ökade priserna inom veterinärbranschen att diskuteras. Alla prenumeranter på Hippson får se webinariet direkt via sajten.

Andra mötet med Johanna Lassnack
Almida Ericsson har fått hjälp av Johanna Lassnack för andra gången och hon delar med sig av olika tekniker för att hantera nervositet.

"Måste vi lära oss rida i ett lägre tempo"
Har du en häst som brukar ha lite bråttom? Att lära hästen bromsa korrekt är första steget mot samling. Christina Drangel förklarar mer.
Bromsa handlar inte om att göra halt utan att sakta ner tempo

Undersökning visar fortsatt personalbehov
HYN och HNS har tillsammans genomfört en webbenkät kring kompetensbehov hos landets hästverksamheter.

Hingstnytt: Från auktionstopp till GP
Hingsten Revolution har varit en sensation på många sätt från unga år, i både avel och sporthänseende.

Vilken färg får hästen – och varför?
Brun, skimmel eller black? Och kommer fuxstoet att få ett hetsigt temperament? Bo Furugren har skrivit en hel bok om hur hästar ärver sina färger.
Det finns ungefär 300 olika gener som påverkar hästens pigmentbildning

Komplett hästgård i Skåne
Här är en hästgård på ett naturskönt och ostört läge. På gården finns ett fint bostadshus, pool, stall med tio boxar, ridhus och utebana.

Ponnyn Alfi blev påkörd och avlivades
När D-ponnyn Alfi blev skrämd av något och skenade iväg ramlade Denise Thorsmyrs dotter av. Ponnyn sprang ut på vägen och blev påkörd.
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

Dags för valp? Missa inte uppfödarens tips
Susanne Fagrell är en erfaren uppfödare av dansk-svensk gårdshund. En vanlig ras man ofta ser i stallar. Här ger hon viktiga tips inför hundköpet.

Saknade mat och vatten – omhändertogs
Kvinnan hade förbjudits att äga eller ta hand om hästar. Trots det fanns det fem hästar, som saknade tillgång till foder och vatten, på gården.

SWB satsar på grenspecifik avel
Grenspecifika arbetsgrupper ska visa vägen för uppfödare i SWB:s nya projekt. Det gäller grupper för hoppning, dressyr, fälttävlan och ridhästar.

Experter om höga veterinärkostnader
Den rådande bristen på veterinärer har inte undgått någon djurägare. På onsdag sänds ett webinar om detta med flera olika experter.

Säsongsstart för LFC Dressage
Nu öppnas anmälan upp till den tolfte säsongen av Lövsta Future Challenge Dressage. Det blir tävlingar för både unga ryttare och unga hästar.

Plasthandskar under ridhandskarna
Vem vill slippa klumpiga, tjocka ridhandskar men ändå hålla värmen under vintermånadernas kalla ridpass? Här har du kanske lösningen.

»Vill ha en rak häst med jämna språng«
Jörgen Larsson har stor erfarenhet av att tävla många olika typer av hästar. Här ger han sina bästa tips för att få till en ultimat framhoppning.
Ta god tid på dig på framhoppningen – med en plan känner du dig trygg

"Det viktigaste är viljan att lyckas"
Jens Fredricson är stallmästare och sportansvarig på Ridskolan Strömsholm och Flyinge och han brinner för utbildning. Både av ryttare och hästar.
Högkvalitativ ridkonst – en grund för ett yrke inom hästnäringen.

Växla mellan volt och fyrkant
Det här är en rolig övning som ställer krav på noggrannhet och disciplin. Den går ut på att man håller sig på ett 20x20 meter stort utrymme.
Målet är att rida varannat varv på volten och vartannat på fyrkanten

Har hästarna precis utanför fönstret
Den tyska ryttaren Katharina bor i ett riktigt drömhus. I alla fall om man gillar hästar. För då vill man ju ha hästarna så nära som möjligt.

Tips för att säkra rimliga anställningsvillkor
Hur kan man veta om en arbetsplats är bra? Hur försäkrar man sig om rimliga villkor. Sara Westholm, arbetsmarknadsansvarig på HNS, ger råd.
"Man kan inte ha skiftarbete där samma person ska göra alla skift"

Vinterträning och att träna på att tävla
Ida och Haldor ska steppa upp ett steg när säsongen startar, det blir debut i msv B:5. De tränar för fullt på de nya momenten och på att tävla.
"Jag tycker att det är väldigt lärorikt med programträningar"
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– TEMA: Framtidens Ridskola
– Porträtt: Emma Emanuelsson
– Tömkör för framåtbjudning
– Pararyttarens favoritövning
– Kolikens ABC
– Lär hästen lasta sig själv
...och mycket, mycket mer!