
Bygg säkert med City Boxen
City Boxen har i över 30 år tillverkat högkvalitativ stallinredning och byggnader med fokus på häst. Efter ett omsorgsfullt arbete är de nu certifierade enligt EN-1090 och får därmed CE-märka sina bärande stålkonstruktioner, enligt EU-lagen om grundläggande säkerhetskrav för byggnadsprodukter.
City Boxen har i över 30 år tillverkat högkvalitativ stallinredning och byggnader med fokus på häst. Efter ett omsorgsfullt arbete är de nu certifierade enligt EN-1090 och får därmed CE-märka sina bärande stålkonstruktioner, enligt EU-lagen.
– Detta är en ytterligare kvalitetssäkring för kunderna, med certifieringen enligt EN 1090. Certifieringen innebär att hela den bärande stålkonstruktionen är godkänd och att det finns en spårbarhet i processen, vilket ger en trygghet för kunden, säger Anders Grane VD på City Boxen.
Anders Grane, VD på City Boxen.
Under årens lopp har City Boxen tillverkat och levererat allt från standardinredning till innovativa och skräddarsydda lösningar från mindre stall till större hästanläggningar med ridhus.
Den långa erfarenheten i branschen, samt den höga nivån av hästkunskap hos anställda, gör att de har förståelse för vad som krävs av säkerhet och kan ge förslag på smarta lösningar, också för att underlätta det dagliga stallarbetet.
– Fokuset är hela tiden på säkerhet, kvalité och design och under årens lopp har utbudet växt från boxar till ligghallar, utestall, fönster/dörrar, skrittmaskiner och ridhus. City Boxens ambition är att ge kunden det lilla extra när det kommer till utbud, kvalité och personlig service, säger Anders Grane.
Kvalitén är därför något som genomsyrar hela verksamheten, redan från början med materialval.
Förutom stallar, ligghallar och boxar erbjuder City Boxen speciallösningar till djursjukhus, kliniker, ridskolor, travanläggningar och privata stall. Ridhuslösningar från plåt/stål till virke/limträ och fibercement med och utan ljusinsläpp allt efter kundens önskemål. Även här kan CB vara med i hela processen från ritningar till bygglov och montering.
Nyhet är att tack vare systerbolaget Halber AB kan City Boxen nu också erbjuda ett helhetskoncept, med en totalentreprenad från markarbete till anläggningen står klar att användas.
Visionen är att allt är möjligt!
Kvalitet kan inte kontrolleras in i en produkt, den måste byggas in.
Sedan den 1. juli 2014 måste serietillverkade byggprodukter som tillverkats eller saluförs i Sverige CE-märkas och uppfylla kraven enligt CPR (Byggproduktförordningen).
CE-märkningen omfattar bland annat bärande takplåt, bärande väggreglar, takåsar till fackverk, pelare och balkar för byggnader.
Tillverkar ett företag strukturella byggprodukter av stål eller aluminium, som uteboxar, utestall, vindskydd och/eller andra bärande delar i ett stall, omfattas de också av dessa krav.
EN 1090 är ett kvalitetssystem som garanterar att vi följer alla kvalitetskrav som lagen kräver.
Det borde kännas självklart att bärande konstruktioner följer alla kvalitetskrav, men tyvärr är det inte alltid fallet. Bärverksdelarna måste vara CE-märkta.
För att få CE märka en produkt krävs det att det tillverkande företaget är certifierat enligt EN 1090.
Kvalitessäkring:
EN 1090 kraven har uppkommit eftersom stålkomponenter i byggnader har definierats som säkerhetskritiska.
Ursprungsmärkning:
Som inköpare, beställare eller liknande är det viktigt att anlita certifierade stålbyggare.
Certifiering:
Med CE-märkningen intygar tillverkaren eller importören att produkten uppfyller vissa grundläggande krav på hälsa, miljö, säkerhet, kvalité och andra väsentliga egenskaper, samt att man följer en föreskriven kontrollprocedur.
och behöver inte reflektera Hippson-redaktionens åsikter. Läs mer

Hoppa bana med Henrik Ankarcrona
I andra delen av clinicen för Henrik Ankarcrona fick ryttarna rida över bommar samt hoppa en bana. Fokus låg på att bibehålla en volym i galoppen.
"Det viktiga är vilka förutsättningar ryttaren gett hästen på vägen mot hindret"

Topplaceringar och fall
Lördagen har bjudit på toppar i dressyr och hoppning under lördagen medan två svenska ryttare fallit i fälttävlan.

Glädje, ödmjukhet och mod
Det blev en hel helg med häst, kunskap och inspiration för ryttarna i ATG Talang Paradressyr när de hade sin första uppsuttna träff på Strömsholm.

Färgstarka ryttaren lämnar hoppsporten
Dani G. Waldman har väckt känslor med sin spektakulära frisyr fylld av färgglada och vackra fjädrar. Nu lämnar hon hoppsporten.

Sensationell internationell svensk WE-seger
Det blev en sensationell svensk seger i helgens internationella working equitation-tävling i Hamburggenom Ida Maria Johansson på Hoxi.

Hästfesten tillbaka på Strömsholm
Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport och festligheter.
SM i dressyr, final i ponnyallsvenskan och internationell fälttävlan

Uppvärmningstips med Henrik Ankarcrona
När Henrik Ankarcrona besökte det stora ridhuset i Halmstad förmedlade han sin filosofi och den viktiga grundridningen.
"Tänk på att ge enkla signaler till hästarna, gör det inte så komplicerat"

Grand Prix-seger för Therese Nilshagen
Therese Nilshagen visar begynnande VM-form tillsammans med Dante Weltino. Ekipaget vann på fredagen femstjärnig GP i Tyskland.
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

Vet du vad ditt grovfoder innehåller?
Grovfoder är den största och viktigaste delen av hästens foderstat. Grovfoder ger inte bara mättnadskänsla och tillgodoser hästens tuggbehov.
Kraftfoder har alltid innehållsdeklaration – varför inte grovfoder?

Kyra Kyrklund – i hästarnas tjänst
Toppryttare, mentor och tränare. Kyra Kyrklunds gärning inom ridsporten är mångfacetterad men målet enhetligt – sprida kunskap till ryttare på alla nivåer.
"Jag ser det som min uppgift att sprida så mycket kunskap jag bara kan"

Två turturduvor i stallgången
När man har sin käreste i boxen mittemot och den är på tillräckligt nära avstånd gäller det att passa på. Då blir det pussar i massor!

Internationell tävlingsarrangör stoppas
Hubside Jumping har arrangerat många tävlingar de senaste åren – även i helgen pågår ett meeting. FEI har nu tagit bort kommande tävlingar.

Forskaren om nya kvarkavaccinet
Efter flera år av forskning finns nu ett vaccin mot kvarka på marknaden. Bengt Guss, en av forskarna bakom, menar att dess effekt är god.
Uppmanar till att fortsatt hålla smittskyddsåtgärder i P4 Uppland

Tilldelades projektstöd trots brister
Trots indraget tillstånd har djurgården i Enköpings kommun fortsatt fortsatt med ridverksamhet. Länsstyrelsen stoppar och straffar verksamheten.

Här är svenskarna som rider på stadion
Det står klart vilka 13 svenska ryttare publiken får se under Global Champions Tour i Stockholm. Henrik Ankarcrona har meddelat sina namn.
Nio femstjärniga ryttare och fyra U25-ryttare möter världseliten

Varför upplever din häst stress?
Stress kan ha olika orsaker. Har hästen ont, trivs den inte i sin miljö eller är det en brist i kommunikationen mellan hästen och dess ägare?
"Ser man tecken på stress gäller det att först ta reda på varför"

Arrangerar dressyrtävling med rocktema
När Dals Eds ridklubb planerade för en lokal tävling ville de gärna ha ett namn. Valet föll på Sweden Rock dressyr och rocktemat blir genomgående.
"Utveckling och att hitta på nya saker en väldigt stor drivkraft"

Nicola Wilson fick hälsa på hästarna
Den brittiska fälttävlansryttaren Nicola Wilson har flyttats till ett annat sjukhus för vidare vård. På vägen dit fick hon säga hej till hästarna.

FFV:s gamla sanningar och nya frågetecken
Något som väckt forskarnas intresse på senare år är så kallad fri fekal vätska. Orsaken bakom är fortfarande okänd, trots flera nya studier.

OS-häst på ett bananskal
Han blev till tack vare en lycklig slump, var utdömd som treåring och var OS-trea i fälttävlan nio år senare. Läs den fantastiska historien om Jan Jönssons Sarajevo.
"På somrarna satte vi hästarna på tåget och åkte söderut"
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– TEMA: Från idé till drömstall
– Porträtt: Lina Dolk
– Hitta dragspelskänslan
– Nå målet med vinnande vanor
– Muskelsjukdomar hos häst
– Konditionsträna i naturen
...och mycket, mycket mer!