Sportkollen

Sportkollen

Annelie Lundkvist guidar oss genom tävlingsdjungeln. Hon rapporterar om allt möjligt som händer på, och inte minst runt, tävlingsbanorna. Och så hjälper hon oss att hålla koll på vad sportens stora stjärnor har för sig.

MAJ
27
2015
Alla älskar reklamhästen Vinnie – som trivs i centrum.Foto: Jessica Ortiz BergströmDen första träffen för nya gruppen i ATG Hopp & Talang bjöd på en mängd samlad kunskap, givande resonemang och en stor dos inspiration på temat hästen som atlet.
När regnet duggade tätt över Strö ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
27
2015
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello tävlar i Aachen denna vecka. Foto: Tomas Holcbecher
I helgen har många ryttare fokus på SM i Hammarö, men några ryttare befinner sig ute i Europa och tävlar. Bland annat är det ett "genrep" i Aachen, där EM rids i sommar.
Till tyska Aachen har Ro ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
27
2015
Patrik Kittel och Niklas Arvidsson vill försvara sina guldmedaljer.Arkivfoto: Hippson 
Både hoppningens och dressyrens elit samlas just nu i Hammarö för att rida om helgens SM-medaljer. För er som inte är på plats finns det möjlighet att se finalerna via webb-tv.
Förra årets guldmedalj ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
27
2015
Di Lapponia T har vårdats av veterinär under tisdagen.Arkivfoto: Hippson   Under tisdagen berättar Paulinda Friberg de tråkiga nyheterna via sin Facebook – Di Lapponia T kommer inte till helgens SM i Hammarö.  Efter akutbesöket hos veterinären fick Paulinda veta att det är nackspärr ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
26
2015
Arkivfoto: Tomas Holcbecher  I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. Under tisdagen träffade FEI både United Arab Emirates National Olympic Committee och representanter för ridsporten i landet, för att fö ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
26
2015
Arkivfoto: Hippson Den 12 juni börjar nya regler gälla för de officiella veterinärer som Jordbruksverket förordnar. De nya reglerna innehåller bland annat krav på utbildning, samt tydligare instruktioner om ansvar.

En officiell veterinär, till exempel en distriktsveterinär, utför vissa ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
26
2015
Foto: Sweden International Horse Show
Under tävlingarna på Friends Arena i november står hoppning, dressyr och fälttävlan på programmet. Men även en hel del showinslag – ett utan sadel och träns.
Det är Alizée Froment, en av Frankrikes främsta internationella dressyrryttare på landsl ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
22
2015
Helena Persson och Bonzai H gjorde två fina rundor.Foto: Tomas Holcbecher
Uppdatering klockan 18.50:Vi ringer upp Sylve Söderstrand innan laget ska in på prisutdelningen. Hans leende hörs hela vägen genom telefonen till Sverige. 
– Ja, vad säger man? Vilket lag vi har, jag är så stolt. ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
20
2015
Jens Fredricson och Lunatic under OS i London.Arkivfoto: Tomas Holcbecher  Jens Fredricsons nu pensionerade tävlingshäst, Lunatic, har belönats med en alldeles egen låt. Gruppen Crucified Barbara har döpt låten till Lunatic #1. 
Mia Coldheart, som sjunger i gruppen och vann Stjärnornas Ho ...
Läs hela inlägget

Kommentarer

MAJ
20
2015
Foto: Jeannie Karlsson, Kanal 75/ATGPå söndag är det dags för satsningen "Gilla Häst" att ta över Kungsträdgården i Stockholm. Det är en dag för hela familjen, med fokus på allt det positiva hästar bidrar med. Det bjuds på allt från ponnykörning till lassokastning – och tv-kändis ...
Läs hela inlägget

Kommentarer
Sida: « första « föregående 1 ... 8 9 10 11 12 ... 260 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.