Annelies GHS-blogg

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
25
2013

Det osar i tävlingsstallet!


Nå väl, inte riktigt, men precis som vi kan köpa ångkokda dumplings till lunch så får några av tävlingshästarna sitt hö ångat innan servering. 

Den nya flugan i stallet heter HAYGAIN och på bilden ser ni reseångaren som kopplas in i uttaget och fylls med lite vatten innan man sätter igång den.

 

När höet är färdigångat är det även fritt från bakterier och eventuella mögelsporer. Enligt mina källor luktar det dock riktigt illa när man ångar höet...

 



Till HAYGAINs hemsida



Läst 6770 ggr Kommentarer Kommentera

APR
25
2013

Ida och My letar maskotar!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Nästan alla tävlingshästar nere i stallarna på arenan har maskotar med sig. Hippson skickade ner husbloggarna Ida Lövgren och My Almqvist med en kamera, för att gå på jakt!

Var hittar vi maskoten föreställande en tiger? Vem hade glömt alla maskotar hemma och fick springa till ICA? I bildspelet ovan hittar ni alla svar!


Läst 6357 ggr Kommentarer Kommentera

APR
25
2013

Hurtig slutade på en 10:e plats i finalen


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

 

Imorse var det dags för den avslutande finalen i Morgondagens Vinnare och även tredje gången Johanna Hurtig satt på hästen Janne.

Det var en tuff bana som ungdomarna ställdes inför med totalt elva hinder och fjorton språng som skulle skilja ryttarna åt inför den kommande omhoppningen.

Johanna sa igår att hon skulle satsa på en trevlig runda tillsammans med Janne och få mer rutin inför framtiden av en stor tävling som denna.

På framhoppningen var det inte lika glatt som igår, man märkte på både ryttare och medhjälpare att nu är det allvar.

Men Janne var lugn och sansad under uppvärmningen och inne på banan såg det ut som att de aldrig gjort något annat än tävlat tillsammans.

På hinder nummer nio blev det dock ett nedslag och Johanna var den snabbaste fyra-felaren, men alltså inte välkommen in till omhoppningen.

De slutade på en 10:e plats av totalt 16 ryttare och nu får Janne åka med sin ägare hem till Norrköping igen även om Johannas telefon fylls med sms om att hon måste köpa Janne.

När Hippson frågar ägaren om han är till salu svarar hon först nej, men påpekar att allt är till salu om prislappen är rätt!


Ni hittar dagens hoppning här! Johanna rider ca 19 minuter in i sändningen.


Läst 3570 ggr Kommentarer Kommentera

APR
25
2013

Ett av hoppsportens längsta förhållanden tar slut


 

FOTO: Ida Lövgren

 

I sju år har Sara Johansson jobbar tillsammans med Malin Baryard Johnsson och tagit hand om hennes hästar på bästa tänkbara sätt.


I dag berättade Sara för Hippson att hon gör sin sista tävling här i Göteborg, sedan lämnar hon stallet i Norrköping för nya äventyr.

- Jag har länge funderat på att byta karriär, men nu känns det som att tiden är inne för att verkligen ta steget vidare.

  
  
Chefen Malin och teamet hemma i stallet är stöttande och förstående, men Sara kommer inte att försvinna helt från hästeriet!

I stället för att bestämma över hästlastbilen på vägarna i Sverige och utomlands så tar Sara nämligen över och blir "roadmanager" över tävlingen Riders Challange som tv-mannen Timothy Smart står bakom.

- Annika Ersgård på förbundet tipsade mig om tjänsten och jag kände direkt att det passar mig, berättar Sara.

 

Men det är lite vemodigt att sluta erkänner hon, speciellt att inte få vara med på alla tävlingar där den största gemenskapen med alla vänner finns. Hon skrattar när jag frågar om hon kommer att bli medryttare hos Team Baryard nu - och berättar att det nog inte är omöjligt eftersom hon kommer att bo kvar i Norrköping, bara några minuter från stallet.

Hennes plats kommer en svensk tjej vid namn Anna att ta över. Hon flyttar hem från Tyskland där hon har varit baserad tills nu.

  
Den sista frågan jag ställer Sara innan jag lämnar henne är nog också den svåraste för henne att svara på, nämligen: Vilket är ditt bästa minne?

Ögonen lyser upp och leendet på hennes läppar blir brett när hon säger att det är omöjligt att välja! Till slut kommer hon fram till att det blir VM i Kentucky 2010.

- Ögonblicket när Actrice gick dubbelnolla i hoppningen kommer jag sent att glömma. Det var nämligen ingen som trodde på henne förutom jag och Malin.


Läst 7620 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24
2013

Startordningen är lottad!


 

Under kvällens Welcome Party i Göteborg lottades startordningen till morgondagens världscupklasser i både hoppning och dressyr.

 

Team Jens Fredricson var snabba upp med en bild direkt efter lottningen, där Jens fick startnummer elva. Första svensk ut är Rolf-Göran Bengtsson med startnummer fyra, tätt följd av Henrik von Eckermann som nummer sex. Därefter kommer som sagt Jens som nummer elva och Malin Baryard styr Tornesch in på banan som nummer 16.

 

Startlista för hoppningen



FOTO: Jens Fredricson

  
Även dressyrklassen lottades. Minna Telde går ut som första svensk med nummer tolv, Patrik Kittel strax efter med nummer 14 och sist i klassen är Tinne Vilhelmson Silfvén.

  
Startlista för dressyren


Läst 5581 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24
2013

Bloggaren Linn har stort stöd!


På fredag är det dags, då ska det avgöras om Team Baryard/Olsson eller Team Fredricson/Sjöstedt tar hem Bloggkampen.

Malin Baryard Johnsson la upp en bild på sin teamkamrat i kväll, Linn och hästen Valle var helt ensamma inne på arenan för träning.





Linn har fått ett stort stöd i Bloggkampen av bloggkollegor och läsare, nu har det till och med bildats en grupp på Facebook som kommer att ha en hejarklack på plats.

Gruppen har startats av bloggaren Nicholai von Benzon Hollesen som uppmanar till banderoller och hejjaramsor!
  

*



Enligt bloggkampens hemsida så är det jämnt mellan teamen. Vilket team hejar du på?




Läst 9207 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24
2013

Sprang på hästar utanför Scandinavium


 

I snabb takt tog jag mig ut ur pressrummet och arenan för att ställa mitt sikte mot Hippsons hästskötarbloggare Sara Lord. Jag gick förbi två vita hästar och fortsatte rakt fram mot hotellet. Det tog mig flera meter innan jag insåg att jag faktiskt passerat två hästar som stod givakt utanför entrén.

Fick vända och titta i många minuter innan jag insåg vad det var frågan om!



Där stod två av försvarsmaktens hästar uppställda vid entrén till årets Welcome Party för ryttare, hästägare och speciellt inbjudna gäster.

Varje gång gäster kom ropade den ena ryttaren, Kapten Victor vid Beridna Högvakten, ut "Givakt!" i hög och klar stämma - följt av flaggorna som lutades framåt.


Läst 5881 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24
2013

Kompisen räddade Johannas start i GHS


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Stockholms-ryttaren Johanna Hurtig är nyss fyllda 18 år och har haft många framgångar med sitt eget sto Venice (e. Cardento) upp till 1,40-höjder. När det stod klart att Johanna var kvalad till Göteborg och Morgondagens vinnare, som har varit ett av de största målen, var glädjen total hemma i stallet.
Men det dröjde inte länge innan lyckan ändrades till frustration och ledsamhet. Venice fick för en vecka sen en lättare skada och måste vila några veckor innan hon kan ridas igen.

 

Till Johannas räddning kom chefen och elitryttaren Helena Persson, hon ville självklart göra allt för att hennes beridare skulle få uppleva känslan att rida in i Scandinavium.
De kom överens om vilken häst Johanna skulle få låna, men han gjorde illa sig i hagen. Då föll valet på en annan häst hemma i stallet, men hon fick ett sår och kunde alltså inte komma till Johannas räddning.

  
Nedslagen och ledsen inser Johanna att chansen att få rida i Göteborg sakta rinner ur hennes händer och hon ringer kompisen Johanna Jonsson för stöd och tröst i den hopplösa situationen.
Jonsson tvekade inte en sekund utan frågade om hon ville rida Janne? Sagt och gjort, detta var i måndags. Igår var Johanna nere i Norrköping och provred hästen. I dag startade hon som sagt var finalen i Göteborg.

 

Janne är en valack född 2004 e. Cornetto, ue. Hamilton. Han är en stor häst, hur hög har ägaren inte kunnat kontrollera för mätstickan går bara till 180 centimeter. Janne är högre!
Han har tillsammans med sin ägare gått 1,40-klasser felfritt och med placering, dock har han aldrig varit inne på en så stor arena som Scandinavium är. Hur han skulle reagera när han kom in på banan hade de ingen aning om, men tilliten till Janne fanns.

 

Till båda tjejernas stora glädje var han stencool och hur modig som helst. Det blev ett nedslag inne på banan och Johanna berättade för Hippson att det beror på att hon inte har hittat ridningen ännu.
- Jag lägger honom lite stort och lite nära. På hinder nummer fyra kunde jag inte bestämma mig och ett nedslag kom, säger Johanna.
I morgon siktar hon på en bra runda och ytterligare en trevlig upplevelse med Janne. När jag frågar om hon siktar på topplacering svarar hon helt enkelt att vi får se hur det går.

 

Johanna är en ung, ödmjuk tjej som har goda vänner runt sig som ställer upp med utlån av en häst som uppfyller hennes drömmar inne på banan. Vad mer kan man önska?

Läs Johannas blogg från helgen


Läst 9013 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24
2013

GHS - vi ses i eftermiddag!


Hej,

 

Efter att ha packat alldeles för mycket, fått en släng av matförgiftning och tillslut fått ihop mitt schema så inser jag att nu är jag redo.



Göteborg - här kommer jag!

 

 

Skillnaden från min helg under Stockholm International Horse Show är att säkerheten denna helg är betydligt större. Detta kommer försvåra mitt jobb bakom kulisserna eftersom jag egentligen inte är välkommen där.

 

Jag förstår varför det är strikta regler, detta är en av ryttarnas största tävlingar i år, inget får störa deras uppladdning/vila.

 

Dock har jag några ess i rockärmarna och ska försöka göra mitt bästa att bevaka ryttarna och hästarna utan att störa dem i uppladdningen för finalen. :-)

 

Ett av mina första uppdrag när jag kommer ner är att följa ryttaren Johanna Hurtig som startar i Morgondagens vinnare. Hon har haft en minst sagt annorlunda uppladdning inför denna tävling, med är i skrivande stund påväg ner till Göteborg med en häst att rida i finalen.

 


Hoppas ni vill hänga med och höra allt om hennes resa och mycket mer i helgen!

Den största frågan är dock: Kommer jag verkligen använda alla kläder jag packade?





/Annelie Lundkvist


Läst 3892 ggr Kommentarer Kommentera

APR
23
2013

Veterinärbesiktningen pågår!



H&M Tornesch, Gotha FRH, Lunatic, Casall La Silla och Quintero La Silla - alla svenska världscuphopphästarna är igenom hästbesiktningen!


Läst 4242 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.