EM-kollen

EM 2011

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


SEP
15
2011

Åtta fel för Malin Bayard


Torsdag 15/9 kl. 17.11: Först ut av svenskarna i dag vad Malin Baryard Johnsson på sin härliga hingst H&M Tornesch. Tyvärr blev det både tramp i vattengraven och ett nedslag ut ur en kombination. Det betyder åtta fel och press på de andra tre lagryttarna.
 
Det har varit väldigt mycket rivningar i första halvan av startfältet, banan är uppenbarligen svårare än vad Cian O'Connor, som i dag är expertkommentator på FEI-TV, först trodde. I första halvlek var det faktiskt bara norska Nina Braaten som red felfritt. Men nu, efter pausen, börjar nollorna komma.

 
Live-resultat från nationshoppningen
 
Klassen sänds också direkt i Eurosport och i betal-webbkanalen FEI-TV.


Läst 7321 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15
2011

Nationshoppningen är igång


Torsdag 15/9 kl. 14.52: Torsdagens nationshoppning över 1,60-hinder är igång, men det kommer att dröja innan vi får in några svenskar på banan. Först hoppar nämligen de individuella ryttare som inte startar för något lag. Därefter är det dags för de lag som placerade sig i den sämre halvan efter gårdagen, sedan blir det paus och först därefter är det dags för de bästa lagen så här långt, där Sverige ingår.
 
Cian O'Connor, som är expertkommentator på FEI-TV i dag, menar att banan inte verkar alltför svår. Däremot är den en rejäl utmaning för de lite svagare nationerna, därför blir första nationsdagen alltid en avvägning för banbyggaren. I morgon, när bara de tio bästa lagen är kvar, lär det bli tuffare.
 
Live-resultat från nationshoppningen
 
Klassen sänds också direkt i Eurosport och i betal-webbkanalen FEI-TV.


Läst 5272 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Torsdag: Första start 14.45



Sylve, Henrik, Malin, Angelica och Rolf-Göran. FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com 
 
Svenska laget ligger på tredje plats efter första dagens tidshoppning. Men under torsdagens nationshoppning kan allt hända. Klassen drar i gång 14.45 och de tio bästa lagen går vidare till fredagens avgörande laghoppning.
 
Så här startar svenskarna under torsdagen:
35. Malin Baryard Johnsson
45. Angelica Augustsson 
55. Henrik von Eckermann 
65. Rolf-Göran Bengtsson
 
Fullständig startlista
 
Eftersom det svenska laget startar i andra omgången, med så sena startnummer, kommer ryttarna att rida först lite senare under eftermiddagen.


Läst 5922 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Alla svenskar bra med efter första dagen




Första dagen på EM i hoppning är över. Och vilken kanonstart av svenskarna! Samtliga red felfritt runt 1,50-banan med 13 hinder och 16 språng.
I laghoppningen ligger Sverige på bronsplats efter Frankrike och Tyskland. Individuellt leder Olivier Guillon från Frankrike på Lord de Theize.
 
Här är de svenska placeringarna, med poängen de tar med sig inom parantes:
13. Rolf-Göran Bengtsson - Ninja La Silla (1,77)
16. Henrik von Eckermann - Coupe de Coeur (2,24)
20. Angelica Augustsson - Mic Mac du Tillard (2,73)
23. Malin Baryard Johnsson - H&M Tornesch (2,93)
  
Det är endast dagens vinnare som går vidare i mästerskapet på noll poäng. De övriga belastas i relation till hur många sekunder efter vinnaren de var. Varje sekund ger 0,5 felpoäng. Fel i de kommande klasserna läggs till det uträknade resultatet från den här första tidshoppningen. Krångligt? Ja, men väldigt spännande.
 
Individuella resultat

Lagresultat


Läst 7260 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Världsklass, Roffe - alla svenskar nollade


Onsdag 14/9 kl. 16.56: Rolf Göran Bengtsson på 16-årige Ninja La Silla, klippan i det svenska laget, fick till en högklassig nollrunda på finfina tiden 82,39. Med det ligger han 11:a efter 56 starter. Elva ryttare återstår, vi återkommer med slutresultatet för dagen!
 
Efter 56 starter ligger Henrik 14:e, Angelica 18:e och Malin 21:e. Leder gör fortfarande Beat Mändli.
 
Följ resultatet från tidshoppningen här


Läst 5726 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Wow, vilken runda av Henrik!


Onsdag 14/9 kl. 16.56: Näst sist av de svenska ryttarna red Henrik von Eckermann på Ludger Beerbaums häst Coupe de Coeur. Och Henrik visade verkligen att han förtjänar förtroendet att få rida chefens häst, det såg otroligt harmoniskt ut men gick ändå snabbt. Tiden 83,34 räcker till en niondeplats efter 39 ekipage - riktigt bra!
 
Efter 39 starter ligger förresten Angelica 12:a och Malin 15:e. Leder gör fortfarande Beat Mändli.
 
Följ resultatet från tidshoppningen här


Läst 5270 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Nolla även för Angelica


Onsdag 14/9 kl. 15.49: Angelica AugustssonMic Mac du Tillard var det andra ekipaget ut för Sverige. Mic Mac såg laddad ut, kom lite nära på några hinder men ville absolut inte riva utan nollade. Vilket härligt ekipage de här två bildar!
Tiden blev 84,32 sekunder och på det ligger Angelica sjua efter 23 starter. Malin Baryard ligger i skrivande stund nia och leder gör veteranen Beat Mändli från Schweiz.
 
Följ resultatet från tidshoppningen här


Läst 5076 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Stabil nolla för Malin


Onsdag 14/9 kl. 14.33: Först ut i svenska laget på hopp-EM i Madrid var just Malin Baryard Johnsson H&M Tornesch. Och Malin fick till en riktigt fin nollrunda, det såg väldigt stadigt ut och gick "lagom" fort - på 84,72 sekunder. Med det ligger hon fyra efter de tio första ekipagen (av 67).
 
Det är som bekant lite vanskligt att rida FÖR fort så här första dagen, risken är att hästen blir stum eller för pigg inför de kommande rundorna. Men det bekom givetvis inte veteranen Nick Skelton för Storbritannien, som leder efter en riktigt snabb runda!
 
Följ resultatet från tidshoppningen här


Läst 5341 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14
2011

Onsdag 14:00 drar EM igång – Sverige nummer 7


Samtliga svenska hästar gjorde fina rundor i tisdagens uppvärmningshoppning (ingen tävling, utan bara en chans att känna på banan). Inte minst Ninja La Silla hoppade magiskt bra. Sverige lottades senare som nummer 7 av 16 lag. Startordningen inom laget blir som följer (startnummer i den inledande tidshoppningen inom parentes):
 
Malin Baryard Johnsson, H&M Tornesch (8)
Angelica Augustsson, Mic Mac du Tillard (23)
Henrik von Eckermann, Coupe de Coeur (39)
Rolf-Göran Bengtsson, Ninja La Silla (56)
 
Fullständig startlista till onsdagens tidshoppning
 
Klassen sänds i betalkanalen FEI-TV med start 14.00.


Läst 5483 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
13
2011

Svenska hopphästarna klarade besiktningen


Under tisdagen har det varit veterinärbesiktning i Madrid, och alla svenska hopphästarna klarade sig utan anmärkning. Från klockan 14.00 rids en uppvärmningshoppning, som inte ingår i EM (är till för att hästarna ska få komma in och känna på banan). I morgon, onsdag, klockan 14.00 börjar allvaret - då rids EM:s inledande tidshopping.


Läst 5174 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 9 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.