EM2013 Kollen - Fredag: Medaljörerna om felridningarna

EM 2013

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


AUG
23

Fredag: Medaljörerna om felridningarna

Klicka på en bild för att starta bildspelet.


Grand Prix Specialen blev felridningarnas final. Inte mindre än fyra av Europas bästa ryttare red fel. Charlotte Dujardin och Valegro tog hem guldet, men frågan är ju förstås hur det hade gått om topp tre-ryttarna faktiskt ridit rätt väg?!

  

Vad hände egentligen?

- Ja, vad hände egentligen?, säger Charlotte Dujardin och skrattar med hela den samlade pressen.

- Jag mötte Patrik på väg ner till framridningen och han sa – OH NO jag red fel. Jag började rida och hästen kändes jättefin. Efter en stund kom Helen ut och sa likadant, OH NO jag red fel. Så med det så red jag ju in på banan och verkligen tänkte, jag får inte rida fel, säger Charlotte och fortsätter:

- Men när det väl blev fel, OH NO, då fick jag helt enkelt bara försöka komma tillbaka in i det igen...

 
Helen, har det hänt dig innan? 

– Just det här har aldrig hänt, men självklart har jag ridit fel förut. Jag vet inte varför det hände, jag var så koncentrerad och inne i min egen värld. Men det här är verkligen sporten. Mycket bra sport idag, tycker jag.
   

Och Adelinde?

- Eftersom alla redan ridit fel och de fått fina poäng så tänkte jag att jag MÅSTE rida fel helt enkelt. Det måste ju vara rättvist.
   

Text: Eva Oskarsson & Ida Röök
Foto: Tomas Holcbecher

 

Missa inte bildspelet i toppen av sidan!


Läst 9133 ggr


Fler inlägg

APR
28

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner FrankrikeLäst 13408 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Tova EkelundLäst 13087 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Ronja SandrosLäst 13119 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarEM2013s senaste