EM2013 Kollen - Tisdag: Sverige ligger sjua efter tidshoppningen

EM 2013

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


AUG
20
2013

Tisdag: Sverige ligger sjua efter tidshoppningen

Nu är tidshoppningen över - den vanns av britten Ben Maher före Steve Guerdat från Schweiz och Roger Yves Bost från Frankrike.
  
För Sveriges del blev det blandad kompott. Jens Fredricson och Lunatic på sjätte plats och Rolf-Göran Bengtsson och Casall på sjunde är fantastiska resultat. Men Henrik von Eckermann på 46:e-platsen och Angelica Augustssons uteslutning är förstås besvikelser.
  
I lagtävlingen ligger Sverige sjua, men det är mindre än ett nedslag till silverplatsen. Så vi är fortfarande med!
  
Vi återkommer med bilder och intervjuer. 
  
Fullständig resultatlista
Lagresultatet 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
 
DIREKTRAPPORT
20.16:
Rolf-Göran BengtssonCasall Ask var sist ut i det svenska laget. En klockren nolla blev det, och tiden 79,57. Den mannen vet hur man levererar! Sjunde plats ligger han på just nu, precis efter Jens, vilket gör att "Roffe" i allra högst grad är med individuellt! 

    
20.02:
Nu har vår utsända Eva Oskarsson fått tag i Henrik von Eckermann. Så här säger han om sin ritt:
- Jag fick inget flyt, helt enkelt. Bromsen var i hela tiden. Jag kan inte förklara varför, det är så ibland bara. Gotha är en känslig häst, trycker jag på för mycket är inte det heller bra. Man måste vara försiktigt med henne.
Påverkade det som hände Angelica dig?
- Inte alls, jag vet inte ens riktigt vad som hände, mer än att hon var utesluten. Nu får vi hoppas Rolf kan rädda oss.

    
19.45:
Jens ligger nu på sjätte plats, efter att OS-mästaren Steve Guerdat på Nino des Buissonnets gått in på den andra och Kevin Staut på Silvana på den femte.

 

Bara en svensk kvar, Rolf-Göran Bengtsson. Här väntar Casall på husse. 

  
19.27:
Henrik von EckermannGotha fick en rivning på en oxer med vattenmatta, samt ytterligare en på uthoppet ur trekombinationen. Tiden var ganska snabb, men tyvärr gjorde de två nedslagen att resultatet inte blev bättre än 89,36. En 32:a plats just nu.
 

Henrik på väg in på banan. 

  
19.15:
Så här i pausen passar vi på att berätta vad som händer med Angelica Augustssons tävlande här i Herning.
I och med uteslutningen får hon 20 fel MER än den som har flest fel när omräkningen är gjord. Det innebär att hennes chanser individuellt är helt borta. Men i laget hoppar hon igen i morgon, och då kan hennes resultat räknas igen.
Jens har förresten blivit nerpetad till fjärdeplatsen, i och med att portugisiska Luciana Diniz på Winningmood gick in på plats tre.

    
18:58:
Britten Ben Maher på Celia fick till en fantastisk nollrunda på 76,31 sekunder. Därmed gick han upp i ledning och petade ner Jens Fredricson till tredjeplatsen.
 
18.49:
Hippsons utsända har fått tag i Angelica Augustsson, som förstås är grymt besviken efter uteslutningen:

- Jag fick ett konstigt nedslag och efter det tappade jag fokus, säger en mycket ledsen Angelica.
- Plötsligt stod hindren bara där och såg likadana ut. Ja, suck, jag vet inte vad som hände… Sedan blev jag helt förvirrad och ofokuserad när de inte blåste av. Mic Mac kändes fin, egentligen.
Men hon försöker att tänka framåt:
- Vi är många här och jag får stöd, nu laddar jag om till i morgon.
 

Angelica Augustsson fick ett "hjärnsläpp" inne på banan.

   
18.28:
Neeej, Sveriges andra lagryttare Angelica AugustssonMic Mad du Tillard blev just utesluten! Hon hoppade nämligen fel hinder - två liknande räcken stod bredvid varandra och hon tog fel. Väldigt, väldigt trist...
Innan uteslutningen fick Angelica dessutom tre rivningar, Mic Mac var rejält på hugget.
 

En mycket besviken Angelica på benskyddskollen efter ritten. 

  
18.11:
I väntan på Angelica har vår utsända, Eva Oskarsson, lyckats haffa Jens Fredricson på plats i Herning. Så här säger han om sin ritt:
- Jag kunde ha ridit mycket fortare, minst fem sekunder fortare, men då hade jag riskerat för mycket. Det här resultatet kommer nog att räcka till att vara bland de 15 bästa.
- Jag sticket ut lite här, men man måste tro på själv, annars gör man inga resultat. Och jag har en underbar häst…, säger Jens.
Vi håller med!
  

Jens på väg ut från banan.

    
17.51:
Frankrikes Roger Yves Bost på Castle Forbes Myrtille Paulois petade just ner Jens Fredricson till andraplatsen. Fransmannen var nolla på den ursnabba tiden 77,47.
  
17.34:
Först ut för Sverige i den inledande tidshoppningen var Jens Fredricson på fantastiske Lunatic. De rev sista hindret men var klart snabbast hittills. 78,90 och UPP I LEDNING!!!
  
Vi återkommer igen när Angelica (nästa svensk) har ridit.
 

En taggad Jens på framridningen.

   
16.49:
Klassens första ryttare, irländske Shane Sweetnam på Amaretto d'Arco, var just inne på banan. Han nollade och fick tiden 81,08, vi får se hur den står sig. Jens Fredricson på Lunatic är första svensk, han rider som nummer 17. Vi återkommer då!
Onlineresultat
  

  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
 
FÖRHANDSINFORMATION
EM-hoppningarna i Herning inleds med en tidshoppning över 1,50-hinder. Ryttaren som leder efter tidshoppningen får noll fel och resterande får fel motsvarande skillnaden i poäng (sätts utifrån resultatet) mellan ledaren och aktuell ryttare.
 
SVT sänder ett sammandrag av klassen klockan 22.15 (SVT2 och SVT Play), vill du titta direkt är det betalkanalen FEI-TV som gäller. Du kan även följa Hippsons direktrapport!
  
Startlista och onlineresultat


Läst 11434 ggr

Fler inlägg

SEP
02
2013

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 115491 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:




Aftonbladet:



 
Svenska Dagbladet:



Expressen:

Dagens Nyheter:




 
Tidningen Metro:




Läst 118592 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

Sandra Gustafssons Top Select avlivad



Sandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 124251 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.