FHS-kollen 2012

Falsterbo Horse Show 2012

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


JUL
13
2012

Minna Telde och Isac vann sjuårsfinalen




Minna Telde och henns framtidshäst Isac hade 75,291 procent, vilket räckte till seger i Falsterbo Horse Shows sjuårschampionat.
Isac vann ju sexårsklassen förra året med Minnas beridare Rebecka, så nu kände matte pressen att leverera när hon själv var pilot.
- Jag kunde ju inte vara sämre! Vi var tydligen över 80 procent ett tag, men så fick vi några missar. Isac är verkligen en fantastisk häst.
  
Som femåring var Isac "bara" fyra i finalen, då blev han nämligen skrämd inne på banan.
- Det sitter i ännu, han blir väldigt spänd här i Falsterbo. Men man kan ju inte säga annat än att det gick bra när vi fick sådana jättefina siffror.
Nu får Isac bli "skogsmulle" under tiden Minna är på OS.
- Mina anställda kommer bara att rida ut på honom. Han är faktiskt den av mina hästar som får mest aktiv vila. Eftersom han är så begåvad är jag rädd för att rida för mycket på honom.
  
Enligt Minna gör Isac redan alla Grand Prix-rörelser, men han kommer inte att få gå de högsta klasserna förrän tidigast som nioåring.
- Jag tror på att skynda långsamt så att hästarna håller i längden. 
  
Tvåa var Trude Hestengen och Tobajo Pik Disney följd av Louise Lökken Almlund på Mr Gold G. Hippson-bloggaren Jeanna Högberg och Wellington kom på en neslig fjärdeplats, precis utanför placeringarna.
 
Samtliga resultat


Läst 16284 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Nations Cup: Sverige ligger delad två efter omgång 1



Jens Fredricson
Lunatic var först ut av svenskarna i första omgången - och nollade! Det var en riktigt välavvägd ritt, som bådar gott! :-)
Tre lag nollade med sina förstaryttare vid sidan av Sverige - Storbritannien, Schweiz och Frankrike.
  

Andra ryttare ut för Sverige i första rundan var Malin Baryard JohnssonTornesch - och det blev EN NOLLA TILL! RIktigt bra även av Malin, även om ett litet darr på ett hinder i kombinationen gjorde oss nervösa.
Nollat med sina andraryttare har även Tyskland och Frankrike gjort. Det betyder att Sverige och Frankrike ligger bäst till just nu, men mycket återstår...
  

Neeej! Henrik von EckermannCoupe de Coeur var tredjeryttare i svenska laget. Hingsten trampade i vattnet, rev sedan det efterföljande hindret, plus inhoppet i trekombinationen. 12 fel blev det totalt, vilket gör att vi verkligen vill räkna bort hans runda. Det gäller alltså att Rolf-Göran Bengtsson får till det bättre...
Av tredjeryttarna har Irland och Storbritannien nollat. 
 

Sist ut för Sverige var världsettan Rolf-Göran Bengtsson på OS-tvåan Ninja La Silla. Tyvärr blev det ett nedslag på första hindret i kombinationen, alltså 4 fel. Med andra ord stannar Sverige på 4 fel inför den sist och avgörande omgången. Vi är definitivt med i matchen!  
Nollat med sin fjärderyttare har Schweiz, Holland och Frankrike gjort.
  
Resultat efter första rundan (sämsta resultatet av fyra räknas bort):
Irland - 29 fel
Tyskland - 8 fel
Storbritannien - 4 fel
Schweiz - 4
Holland - 16
Frankrike - 0
Sverige - 4
Belgien - 12


Läst 19882 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Fredag: Femårige Santorini hoppade bäst



Precis innan nationshoppningen på fredagen avgjordes Folksam Scandinavian Open för femåriga hopphästar. Vann finalen gjorde Jonas RinnéSantorini, en häst som familjen har fött upp. Eller ja, de köpte mamman på auktion och hon visade sig vara dräktig. Pappa Rinné hade missat att läsa det finstilta i programmet...
- Jag hade inte tänkt rida Falsterbo på honom egentligen utan bestämde mig lite sent. Sedan satte vi tre nollor på raken och kvalade. Jag är jätteglad!, berättar Jonas.
  

Tvåan Charlotte Wallin red Corinda Vd Reesthoeve.
  

Tredjeplacerade Niklas Arvidsson på Spendrup L.
  

Olof Smith hade hela fem hästar i final, troligtvis rekord. På presskonferensen hade han med sig sin ursöta dotter, som "mutades" med ett päron.

  

Segerhästen Santorini "in action".
  

Fullständigt resultat
 
Text: Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren & Anki Yngve


Läst 21129 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Fredag: Sverige går banan



Här går nästan hela svenska laget - Malin Baryard, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann - banan. Nu håller vi tummarna!
  
Foto: Johan Sjögren


Läst 16463 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Fredag: Douglas femma i derbykvalet


Ytterligare en tidshoppning över 1,45-hinder reds under fredagsförmiddagen, nämligen kvalet till derbyt i morgon. Vann gjorde brittiska Alexandra Thornton på Quiletta Du Domaine och bästa svensk var Douglas Lindelöw och Balahe på femteplatsen.
Resultatlista
  
På dressyrbanan har ungdomsryttarna i Gina Tricot Future Elite kvalat. Bäst bland YR-ekipagen idag var Anna Drugge på Stroller.
Resultatlista


Läst 15687 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Bildextra: Bakom kulisserna i stallet


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Häng med Hippson bakom kulisserna i de internationella stallarna i Falsterbo. Bland annat kan vi rapportera att Ninja La Silla har varit på joggingtur inför nationshoppningen och kändes fin, plus att tyskarna verkar ha snott Sveriges fina pall!
  
Foto: Johan Sjögren


Läst 22410 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Fredag: Angelica Augustsson 1,45-tvåa


Fredagens första klass i Falsterbo var Falsterbo Horse Show Foundation Prize, en 1,45-hoppning på tid. Vann gjorde Koen Vereecke från Belgien på Carlito C, som var knappt 30 hundradelar snabbare än Angelica Augustsson på L.B. Con Amore. Angelica har inlett Falsterbo-meetinget starkt!
   
Resultatlista


Läst 17590 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Inför WDM: Intervju med Patrik Kittel




Falsterbos Sara Silfverberg fick en pratstund med Patrik Kittel inför helgens stora dressyrhändelse - World Dressage Masters. En tävling där han tidigare har haft stor framgång, med förra årets svenska kürrekord som pricken över i:et.


Läst 17482 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2012

Fredag: Dagens program


Hoppning

09.00 - Stiftelsen Falsterbo Horse Show Pris, 1.45 hoppning
10.30 - Femme Natural Boost, Kval till Derby
12.00 - Folksam Scandinavian Open final, 5-åringar
14.30 - FEI Nations CupTM omg. 1
16.30 - FEI Nations CupTM omg. 2


Dressyr

10.00 - Gina Tricot Future Elite, unga ryttare, omg. 1
13.00 - Para-dressyr
14.00 - CDI3* Grand Prix
16.00 - 7:års championat, final
18.00 - Öppen träning för Grand Prix ekipage inför publik

 

 


Läst 15373 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2012

Torsdag: Minna och Isac i topp i sjuårskvalet


Sist under torsdagen var det dags för de sjuåriga dressyrhästarna att göra entré i Falsterbo. Minna Telde och Isac vann, trots ett par missar, kvalet till morgondagens final dit de tio bästa gick. Vilken framtidshäst OS-aktuella Minna har i sin Hip Hop-son!
Hippsons husbloggare Jeanna Högberg på Welligton slutade sexa i klassen och gick därmed till final!
Fullständig resultatlista, sjuårskval i dressyr


Läst 15595 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 7 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.