Avelsbloggen - Lär dig träna & bedöma unghäst!
DEC
30

Lär dig träna & bedöma unghäst!

Asvh presenterar ett idéunderlag för kurser i hur man tränar och bedömer unghästar. Kurserna är uppdelade i ett antal träffar med olika tema, allt från teoretiska föreläsningar om träningsfysiologi till praktiska timmar med fokus på t.ex gångartsbedömning och löshoppning.

Jag tycker det låter superintressant och hoppas att flera föreningar hoppar på! Tror verkligen att det ligger i tiden att erbjuda seriösa hobbyuppfödare och -unghästägare genuina utbildningar med kunniga lärare/mentorer. Jag tror ju i och för sig att kunskap och utbildning är roten till det allra mesta goda :)

Saxat från sidan:

"Syftet med utbildningen är att öka intresset bland medlemmarna att själva lära sig att bedöma unga hästar och öka förståelsen för hur viktiga unghästtester är för vårt avelsarbete. Vi vill också att fler unga hästar skall visas på treårstest och kvalitetsbedömning samt att dessa hästar skall visas på ett bra sätt. Lika viktigt i sammanhanget är att utbilda funktionärer så att bedömningen genomförs på ett säkert samt för den unga hästen och bedömningen korrekt och över bedömningsplatserna likartat sätt. Utbildningen kommer förhoppningsvis också att skapa nya kontakter vilket kan möjliggöra ett större regionalt samarbete."          

     

http://www.asvh.se/utbildning/lar-dig

Vad tycker ni om detta? Är det något ni själva skulle kunna tänka er att vara med på?

Här är frågorna som Asvh ställer öppet:

· Hur många tillfällen passar medlemmarna? (anmäler man hela kursen eller delar av kurstillfällena)
· Vilken tid och dag (helg, vardagkväll, hel dag eller halv dag)?
· Lokal (ridhus av rätt mått, möjlighet att fika/mat, teorisal av något slag, WC)
· Kostnader – vad kan medlemmarna tänka sig att betala?
· Kan vi locka medlemmar från grannföreningarna?
· Vilken tidpunkt på året (skall passa till treårstest, väglag och medlemmarnas möjlighet)

taggar


liknande webbartiklar


Läst 9715 ggr

Fler inlägg

JUN
14

Dräktig!

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 477539 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26

En liten paus...

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 494834 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15

Update

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 499567 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv